Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΣτΕ: Συνταγματική η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού της

ΣτΕ: Συνταγματική η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού της
Συνταγματική μεν και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα και το τέλος επιτηδεύματος που επιβλήθηκε το 2011 με το νόμο 3986/2011 και σχετική υπουργική απόφαση, ωστόοσ, είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού της.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ' αριθμ. 2563/2015 αποφάσεις της, όπως αποκάλυψε στις 4 Οκτωβρίου 2015 ο Κωστής Πλάντζος, στο «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Παρ' όλα αυτά, σε ορισμένες πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές όχι μόνο ανακαλύπτοντας την πυρίτιδα, αναφέρονται στην «άγνωστη» μέχρι τώρα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά βλέπουν και σκοτεινούς προθέσεις που η επίμαχη απόφαση δεν γνωστοποιήθηκε. Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δύο και όχι μία.

Άλλα πάλι έντυπα μέσα, τάχαμ τάχαμ, αποκαλύπτουν με πηχυαίους τίτλους τις επίμαχες αποφάσεις του ΣτΕ, οικειοποιούμενοι στην ουσία το πρωτογενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΘΕΜΑτος για την έκτακτη εισφορά που χρονικά, έτσι ή αλλιώς έχει προηγηθεί.

Πέρα όμως από το κυνήγι των μαγισσών ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και άλλων, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις εν λόγω αποφάσεις της (δημοσιεύεται το πλήρες κείμενο των αποφάσεων) απέρριψε ως ...

Αεί ζω. Μία ελληνική λέξη… στον πλανήτη Αρη!


Μία ολόκληρη ελληνική λέξη είναι γραμμένη στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη!  
Η φωτογραφία που αποδεικνύει του λόγου το αληθές, είναι τραβηγμένη...

• Η δημοσιονομική προσαρμογή και το μακροοικονομικό σύστημα • Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό το 2015

IOYLIOS-AYGOYSTOS 2015
Στο παρόν τεύχος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ παρουσιάζονται οι αλλαγές που συντελέσθηκαν στην ασφαλιστική νομοθεσία το 2015, καθώς επίσης και το πρώτο κεφάλαιο της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση που αναφέρεται στην κρίση χρέους και την δημοσιονομική λιτότητα.

ΠΗΓΗ:inegsee.gr

700 Εκατ. Δολ. Από Παλαιότερες Παραλαβές Ιρανικού Πετρελαίου Εξοφλούν Αύριο τα Ινδικά Διυλιστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για 700 Εκατ. Δολ. Από Παλαιότερες Παραλαβές Ιρανικού Πετρελαίου Εξοφλούν Αύριο τα Ινδικά Διυλιστήρια
Τα ινδικά διυλιστήρια πρόκειται αύριο, 13 Οκτωβρίου, να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη δόση εξόφλησης οφειλών τους προς το Ιράν για αγορές ποσοτήτων πετρελαίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα δύο πηγές της βιομηχανίας διύλισης της Ινδίας. Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν αύριο, σύμφωνα με το Platts, υπολογίζονται σε 700 εκατ. δολ.

Οι δύο εταιρείες διύλισης της Ινδίας που θα εξοφλήσουν αύριο οφειλές τους προς το Ιράν είναι η Essar Oil και η Mangalore Refinery & Petrochemicals Ltd, δύο από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου στη χώρα, και οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εξόφληση ανάλογης δόσης για παλαιότερες προμήθειες πετρελαίου προς το Ιράν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα...

Ενεργειακό ματ από τη Ρωσία: Τεράστια αποθέματα ΦΑ και πετρελαίου στην Αρκτική!

arctic
Η περιοχή της Αρκτικής διαθέτει αποθέματα πετρελαίου και αερίου παρόμοια με εκείνα της Δυτικής Σιβηρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα αρκτικά αποθέματα έχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια τόνους καυσίμων, είπε ο Alexei Kontorovich, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πετρελαίου Γεωλογίας και Γεωφυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στους δημοσιογράφους.

«Όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Αρκτική είναι η νέα ...

Δύο αστεροειδείς θα πλησιάσουν αύριο τον πλανήτη μας σε μικρή απόσταση [Βίντεο]


Δύο κοντινούς επισκέπτες αναμένει για αύριο τόσο η αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος NASAόσο και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ESA. Πρόκειται για δύο αστεροειδείς οι οποίοι θα πλησιάσουν τον πλανήτη μας σε μικρή έως ελάχιστη απόσταση, για τα αστρονομικά δεδομένα.

Ο πρώτος 2015 HR 182 ανακαλύφθηκε στις 18 Απριλίου και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πιο κοντινή προσέγγιση στις 17:33 τοπική ώρα αύριο σε απόσταση 18 περίπου φορές την απόσταση Γης και Σελήνης (18,5248 LD). Ο αστεροειδής έχει εκτιμώμενο μέγεθος 280 μέτρων και ταχύτητα 20.000 χλμ. το δευτ. περίπου

Ο δεύτερος αστεροειδής ο 2015 TC25 ανακαλύφθηκε πρόσφατα, δηλαδή…  εχθές (11 Οκτωβρίου).

Είναι εκτιμώμενου ...

Ψηφοφόρε πες αλεύρι!..


 Η ψήφος σου σε γυρεύει!
     Και δεν θάβρεις και περίπτερο ν' αγοράσεις τσιγάρο να παν' τα φαρμάκια παρακάτω.
     Τα κλεισε η ''πρώτη φορά προς τα ΄κεί'' , τα κατάργησε με το Πολυνομοσχέδιο, προς όφελος των σούπερ μάρκετ, που αν είναι μάλιστα  ''ευρωπαϊκών''  συμφερόντων ακόμα καλύτερα!
     Θα πληρώσεις την
ηλιθιότητά σου πολύ ακριβά,
     ..με εξοντωτικούς φόρους, με την υγεία σου, με την περιουσία σου, με τα παιδιά σου μετανάστες ή άνεργους να περιμένουν το δικό σου χαρτζιλίκι.

     Κι εσύ  ''επαναστάτη''  της αποχής και του καναπέ, θα πληρώσεις πολύ ακριβά την ψήφο των άλλων.
     Θα πληρώσεις την γελοία σου αφέλεια να...

ΟΠΕΚ: Στα 94,11 εκατ. βαρέλια ημερησίως η κατανάλωση πετρελαίου το 2016

ΟΠΕΚ: Στα 94,11 εκατ. βαρέλια ημερησίως η κατανάλωση πετρελαίου το 2016
Την εκτίμηση του ότι η προσφορά πετρελαίου στην αγορά από χώρες εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών θα μειωθεί περαιτέρω, παρά την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, εξέφρασε ο ΟΠΕΚ στην μηνιαία του έκθεση.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2015 θα αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή, περίπου 40.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.

Η συνολική ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται στα 92,86 εκατ. βαρέλια την ημέρα και το 2016, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί στα 94,11 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Οι προβλέψεις αυτές έρχονται «κυρίως λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα στοιχεία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015» ανέφερε ο ΟΠΕΚ.

Πρόκειται για ένα...

Το πολυδιαφημισμένο Ελ Ιέρο, στα Κανάρια νησιά: ένα "100% ΑΠΕ" σύστημα, βασισμένο στο ...πετρέλαιο!


Πριν μερικές μέρες αναφέρθηκα στην αποκαθήλωση του μύθου για σύστημα ηλεκτροδότησης βασισμένο σε 100% ΑΠΕ, όπως την παρουσίασε Αυστραλός υποστηρικτής των πυρηνικών σε διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο. Σήμερα θα δούμε μια ακόμα αποκαθήλωση, τα "επιτεύγματα" του πολυδιαφημισμένου υβριδικού  συστήματος ηλεκτροδότησης στο Ελ Ιέρο των Καναρίων Νήσων, στο οποίο είχα αναφερθεί το Μάιο 2014, με το χαρακτηριστικό τίτλο "Ισπανία - Ελλάδα 1-0: το υβριδικό έργο στο Ελ Ιέρο τελείωσε, τι απέγινε το "πρωτοπόρο" υβριδικό της Ικαρίας;" 

Παρεμπιπτόντως, η κατάσταση τώρα στην Ικαρία είναι ακόμα χειρότερη, καθώς το Ισπανικό υβριδικό είναι σε λειτουργία πάνω από ένα χρόνο, ενώ το Ελληνικό επισήμως αγνοείται. Μπορεί τον Οκτώβριο 2013 το ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ ν' αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες προκειμένου με μέρος των κεφαλαίων να κατασκευαστεί ο ταμιευτήρας στην Ικαρία, αλλά το Μάρτιο 2015 ο Έπαρχος Ικαρίας "ανησυχούσε βαθύτατα για το σταμάτημα του έργου", ένα έργο που κυριολεκτικά "σέρνεται" εδώ κι επτά χρόνια, απ' τον Οκτώβριο 2008, που είχε γίνει η τελετή θεμελίωσης και θα ολοκληρωνόταν το 2010. Ας μην ανησυχεί ωστόσο ο Έπαρχος, καθώς δυο μήνες αργότερα, στα τέλη του περασμένου Μαΐου, ο ...

Σε δύο δόσεις θα παρουσιάσει το Ιράν τα νέα πετρελαϊκά συμβόλαια


Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο ότι η Τεχεράνη πρόκειται να ανακοινώσει τα νέα πετρελαϊκά της συμβόλαια στις 21-22 Νοεμβρίου και 22-24 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια σχετικών παρουσιάσεων.

Το Ιράν ενέκρινε τον Σεπτέμβριο προσχέδιο διεθνώς πετρελαϊκών συμβολαίων, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, αλλά λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αναθεώρησης συμβολαίων, Μεχντί Χοσεϊνί, οι δύο παρουσιάσεις θα έχουν το ενδιαφέρον τους και δεν υπάρχει περιορισμός στους συμμετέχοντες.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΓΣΕΕ:ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

τρομοκρατική επίθεση  Άγκυρα
Η ΓΣΕΕ και οι Έλληνες εργαζόμενοι πενθούν μαζί με τον Τούρκικο λαό για τα αθώα θύματα της άνανδρης βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο κέντρο της Άγκυρας. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τον Τούρκικο λαό, τα συνδικάτα και ιδιαίτερα τις οικογένειες των θυμάτων.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση ενάντια σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε πορεία ειρήνης,

Ζητάμε από...

Ρύπανση στην Ελευσίνα

Ρύπανση στην Ελευσίνα

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ Ασπροπύργου ότι κατά τη διάρκεια φόρτωσης των Δ/Ξ «AEGEAN ROSE»Ν.Π. 11823, Δ/Ξ «EVIAPETROL IV» Ν.Π.12167 και Δ/Ξ «ΜΑΙΝΑΛΟΝ» Ν.Π. 10768 από τις εν λόγω εγκαταστάσεις, εξ αιτίας ξαφνικής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, επήλθε θραύση των μέσων πρόσδεσης (κάβων) των παραπάνω πρυμνοδετημένων πλοίων με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από την προβλήτα και να κοπούν οι σύνδεσμοι παροχής φορτίων των εγκαταστάσεων.

Πραγματοποιήθηκε διακοπή της...