Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Να συνεχιστούν οι διαδικασίες για τις έρευνες υδρογονανθράκων


Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι επιτακτική ανάγκη με πολλά οφέλη για την εθνική οικονομία και τη μείωση της ανεργίας, τονίζει ο Τζεδάκης Σταύρος, Μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας.

Παράλληλα, ο κ. Τζεδάκης υπογραμμίζει τα εξής:

Στις 13 Νοεμβρίου 2014  είχαμε δύο υπουργικές αποφάσεις για την προώθηση των διαγωνισμών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη απόφαση αφορούσε την ...

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Τι ισχύει στις περιπτώσεις πολλαπλής απασχόλησης

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Τι ισχύει στις περιπτώσεις πολλαπλής απασχόλησης
Όλα όσα ισχύουν για τις περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν πολλαπλή απασχόληση σε περισσότερους του ενός εργοδότες, την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή εντός της ίδιας ημέρας, ξεκαθαρίζει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, απαγορεύεται οι εργοδότες να χρησιμοποιούν πολλαπλώς απασχολούμενους εργαζομένους μισθωτούς (υπαλλήλους, εργάτες κλπ), οι οποίοι ήδη έχουν προσφέρει την εργασία τους και έχουν συμπληρώσει το νόμιμο ωράριο, εντός της ίδιας μέρας. Ο εργοδότης σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να απασχολήσει εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας μονάχα για όσες ώρες υπολείπονται, ώστε να συμπληρωθεί το νόμιμο ωράριο της ημερήσιας εργασίας.
Από την νομοθεσία τίθεται απαγόρευση ...

Είσοδος Ευρωπαίων στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ

Είσοδος Ευρωπαίων στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ
Τη διαδικασία εισόδου ευρωπαϊκών εταιρειών στον ΔΕΣΦΑ εξετάζουν αυτό το διάστημα οι νομικές υπηρεσίες του ΤΑΙΠΕΔ, της Socar και του ΔΕΣΦΑ από κοινού με τις αντίστοιχες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η διαδικασία εισόδου των Ευρωπαίων στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ, που θα γίνει σε ποσοστό 17%, αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι να περιοριστεί το ποσοστό της Socar στο ευρωπαϊκά αποδεκτό ποσοστό του 49% και να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η διαμεσολάβηση των εθνικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου δεν έχει επηρεάσει σε τίποτα τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του deal που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς τα αποτελέσματα ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Υ.Α.Ε ΒΕΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΑΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι



          Λίγο πριν το ξεκίνημα της Γενικής Συντήρησης στις ΒΕΑ, είχαμε αποφασίσει να τοποθετηθούμε μέσω κοινής μας ανακοίνωσης με το ΠΣΕΕΠ για όλα όσα θεωρούσαμε κρίσιμα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους που προέκυπταν από το  σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και την υλοποίηση του General Shut Down.   Δυστυχώς η 8η Μάη  σημάδεψε κατά τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο τα  ΕΛΠΕ  σαν Εταιρεία αλλά και όλους εμάς ως ανθρώπους και εργαζόμενους.

          Από  την  πρώτη  μέρα  του  δυστυχήματος,  το να  είμαστε...

Έβλεπαν Grexit, φόρτωσαν πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Έβλεπαν Grexit, φόρτωσαν πετρέλαιο
Έντονες διεργασίες και προετοιμασίες για το χειρότερο σενάριο αποκαλύπτονται για την περίοδο που η χώρα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης, τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως αποκαλύπτει έκθεση του Thomson Reuters, τον επίμαχο μήνα και ενώ οι φόβοι για Grexit είχαν κορυφωθεί ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών αλλά και της απόφασης για δημοψήφισμα, καταγράφονται αθρόες αγορές αργού πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Thomson Reuters υπάρχει αύξηση 84% στις εισροές προς τη χώρα μας αργού πετρελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται από τα διυλιστήρια για να παραχθούν προϊόντα, δηλαδή βενζίνες, diesel κλπ. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια έκθεση ...

To πιο "δυνατό" χαρτί στην αγορά εμπορευμάτων είναι ένα... πλοίο 35.000 τόνων

To πιο "δυνατό" χαρτί στην αγορά εμπορευμάτων είναι ένα... πλοίο 35.000 τόνων
Τη στιγμή που οι παραγωγοί εμπορευμάτων σταματούν πρότζεκτ ανά τον κόσμο και υποτιμούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, μία μικρή μερίδα της αγοράς του φυσικού αερίου επιδεικνύει αύξηση.

Τα υβριδικά πλοία FSRU - Floating Storage and Regasification Units (επιπλέουσες μονάδες αποθήκευσης και επανατροφοδότησης φυσικού αερίου), προσφέρουν σε ...