Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Μία αίτηση έρευνας από την κοινοπραξία Total/Eni προς το παρόν για το “οικόπεδο 7” της Κύπρου

Από το hellasjournal.com
Μόνο μια αίτηση, η οποία προήλθε από την κονοπραξία Total E&P Cyprus B.V. / Eni Cyprus Limited έχει ενώπιον του το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για χορήγηση άδειας έρευνας υδρογονανθράκων για το ερευνητικό τεμάχιο 7. 

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για χορήγηση Άδειας Έρευνας Υδρογονανθράκων για..

Σήμερα ξεκινά η νέα γεώτρηση της Τουρκίας κοντά στη Μερσίνα

Από το worldenergynews.gr
Ξεκινά, σήμερα Δευτέρα η νέα γεώτρηση της Τουρκίας στα ανοιχτά της Μερσίνας. Οι προετοιμασίες της πλατφόρμας για τις εργασίες που θα ξεκινήσουν στην νέα τοποθεσία που ονομάστηκε «Βόρεια Ερντεμλί-1» 40 χιλιόμετρα νοτίως της Μερσίνας, έχουν ολοκληρωθεί και η νέα γεώτρηση θα διαρκέσει 60 μέρες.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο πριν την έναρξη των εργασιών γεώτρησης, ανέφερε..

Γερμανία: κανένα ενδιαφέρον για αιολικά, τα προορίζουν πλέον για χρεοκοπημένους σκουπιδότοπους.


Από το greeklignite.blogspot.com
Πριν λίγες μέρες, στις 19/11, ανακοινώθηκαν στη Γερμανία τα αποτελέσματα για άλλον ένα "τεχνολογικά ουδέτερο" διαγωνισμό για 200MW ισχύος από αιολικά & Φ/Β συστήματα.  Ήταν τα "συμπληρώματα" του 2ου κοινού διαγωνισμού και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Bundesnetzagentur, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, υπήρξαν 50 προσφορές για 307MW, που αφορούσαν σχεδόν στο σύνολο Φ/Β συστήματα. Μόλις μια προσφορά υπήρχε για χερσαία αιολικά. Έτσι στην πραγματικότητα, ο κοινός διαγωνισμός ..

Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στην DIAXON για 4ωρη Στάση Εργασίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ A.E ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το poenergias.gr
Συνάδελφοι

Mε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου προκηρύσσεται 4ωρη στάση εργασίας αύριο 27
Νοεμβρίου 2018 από τις 12:00 έως τις 16:00 συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του ΠΣΕΕΠ ενάντια
στο ξεπούλημα του Ομίλου.
Με όλες μας τις δυνάμεις, αντιστεκόμαστε στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης για την
ολοκληρωτική Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.
Όλοι μαζί ενωμένοι, κλιμακώνουμε..

Κλιματικά μοντέλα για τους επτά μακρινούς πλανήτες του άστρου TRAPPIST-1

Από το naftemporiki.gr
Κλιματικά μοντέλα για τους επτά πλανήτες οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το άστρο TRAPPIST-1 δημιούργησαν αστρονόμοι του University of Washington. Η συγκεκριμένη δουλειά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη μελέτη πλανητών (εξωπλανητών) που βρίσκονται σε άστρα διαφορετικά από τον ήλιο, καθώς και στην καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων που θα προκύπτουν από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, που αναμένεται να εκτοξευτεί το 2021.

«Δημιουργούμε μοντέλα για άγνωστες ατμόσφαιρες, όχι απλά θεωρώντας ότι αυτά που βλέπουμε στο ηλιακό σύστημα θα μοιάζουν όπως μοιάζουν..

Προκλήσεις τα Νέα Καύσιμα και η Χωρητικότητα

Από το energia.gr
Οι νέοι κανονισμοί εν γένει, η αποθείωση πιο συγκεκριμένα και η υπερπροσφορά πλοίων είναι οι κύριες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία. σύμφωνα με τον Γιάννη Λύρα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS)  και διευθυντή της Paralos Maritime Corporation.

Ο κ. Λύρας αναφέρει την «ανταγωνιστικότητα» ως την πρώτη και κύρια ιδιότητα που χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή ναυτιλία και της επιτρέπει να ελέγχει ακόμη το 40% του παγκόσμιου στόλου.           Προσθέτει δε στη συνέντευξη που έδωσε στο διεθνές ναυτιλιακό περιοδικό Maritime CEO, ότι η ανταγωνιστικότητα του στόλου εξαρτάται..

ΑΠΕΡΓΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ

Από το poenergias.gr
Στις 27 και 28 Νοέμβρη 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και τα Σωματεία μέλη της συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των Εταιρειών Ενέργειας και για απευθείας εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων μας εργολαβικών με τις Εταιρείες του κλάδου μας .
Η Ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι του κλάδου αδυνατούν να κατανοήσουν με ποια λογική
ξεπουλιούνται οι Εταιρείες Ενέργειας στρατηγικής σημασίας..

ΠΟΠΕΚ: Αναγκαία η άμεση μείωση της υψηλής φορολόγησης των καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει πως πρέπει να παρθούν μέτρα μείωσης της φορολογίας καθώς οι εξαιρετικά υψηλές τιμές των καυσίμων συνιστούν τροχοπέδη για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνουν γόνιμο έδαφος για την άνθιση φαινομένων παρανόμησης διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΟΠΕΚ..