Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

LNG ΗΠΑ: Χαμόγελα το 2019, σκεπτικισμός για το 2020

Από το naftikachronika.gr
Το 2019 έφερε χαμόγελα ‒και όχι άδικα‒ στους Αμερικανούς εξαγωγείς LNG, δεδομένου ότι οι εν λόγω εξαγωγές αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 60%. Ωστόσο, οι ενδείξεις για χαμηλή ζήτηση αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός από άλλες μορφές ενέργειας δημιουργούν ένα μάλλον αβέβαιο σκηνικό για το αμερικανικό LNG το 2020.

Σε δημοσίευμά του το Reuters σημειώνει..

Τα ελληνικά κοιτάσματα και οι ενεργειακές ανάγκες της ΕΕ με αριθμούς

Από το slpress.gr
Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνη της υπογραφής για την κατασκευή του αγωγού EastMed από τα συμβαλλόμενα κράτη Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα και άρχισαν οι μπηχτές. Θα βρεθεί αγοραστής που θα αγοράσει το φυσικό αέριο; Η απάντηση είναι η εξής: Η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτούσε την μελέτη ενός αγωγού που δεν έχει μέλλον και δεν θα την ωφελούσε. Κριτήριό της είναι οι αυξανόμενες ενεργειακές..

Προστασία των ελληνικών θαλασσών από τη ραδιενέργεια

Από το naftikachronika.gr
Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας (Ι.Ω.) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), στο πλαίσιο του Προγράμματος MARRE – Σύστημα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης των Ελληνικών Θαλασσών (http://marre.gr/), υλοποίησε την ενσωμάτωση του ανιχνευτικού συστήματος KATERINA II σε μετρητικό πλωτό σταθμό του συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ (σταθμός Άθως), με σκοπό τη συνεχή μέτρηση και παρακολούθηση..

Ενώ το State Department εναντιώνεται στον TurkStream... η Ρωσία περικυκλώνει με αγωγούς την Ευρώπη, κόντρα στον EastMed

Από το bankingnews.gr
Ενώ το αμερικανικό State Department εναντιώνεται στον TurkStream του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου που θα περάσει μέσω Τουρκίας σε Βουλγαρία και Σερβία... η Ρωσία περικυκλώνει με αγωγούς την Ευρώπη, κόντρα στον EastMed.

Οι αμερικανοί εναντιώνονται και ανησυχούν..