Η τρόικα όχι μόνο δεν αρκείται στην μερική άρση των πλειστηριασμών ακινήτων, αλλά ζητάει συγκεκριμένα να "στοχοποιηθουν" όσοι έχουν ήδη εξοφλήσει το 70% των δανείων τους, και αδυνατούν πλεόν να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα.
Το καθαρά συμφεροντολογικό σκεπτικό που παρουσιαζουν είναι ότι έτσι δεν θα καταγράψουν οι τράπεζες μεγάλες ζημιές, και όσοι έιναι νέοι δανειστές θα συνεχίσουν να χρωστάνε, και να αποδίδουν στις τράπεζες σε βάθος χρονου.
Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα" ήδη η τρόικα ζητά αλλαγή στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, με την οποία να γίνεται αποδεκτή η εξωφρενική αυτή απαίτησή τους! Ο στόχος τους είναι άλλος. Η αρπαγή των περιουσιών όσων βρίσκονταν κοντά στην "απελευθέρωσή" τους από τα χρέη, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι με την υπερφορολόγηση που επέβαλαν στην χώρα, κανείς δεν θα μπορέι να βρει τα λίγα χρήματα που τους απομένουν. Οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς θα είναι στην "αποικία" χρέους για πολλά χρόνια και οουσιαστικα΄δεν θα διαθέτουν καμμία ιδιοκτησία.
Οι τροικανοί ζήτησαν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια όσων έχουν εξοφλήσει το 70% των οφειλών τους με το επιχέιρημα ότι με τον πλειστηριασμ΄των ακινήτων αυτών οι τράπεζες δεν θα χάσουν χρήματα, ενώ αντιθέτως θα καταγράψουν ζημιές έως και 90% εάν προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς για δάνεια που έχει αποπληρωθεί πολύ μικρό ποσοστό τους.
Δηλαδή τα "θαλασσοδάνεια" που έδωσαν οι τράπεζες στα κόμματα, και στην επιχειρηματικη΄ελίτ, που έστηναν επιχειρήσεις στην πλάτη μας, για να πάμε μετά να δουλέψουμε σε αυτούς,και φυσικα΄δεν έχουν αποπληρωθεί σχεδόν καθόλου, θα τα πληρώσουμε εμείς, ωράιοι είναι αυτοί!
Οι στόχοι της τροικα δεν είναι οικονομικοί, είναι εθνοκτόνοι. Εργάζονται με τον σκοπό να δουν τον Έλληνα εξαθλιωμένο, θέλουν να του πάρουν οτιδήποτε τον κρατάει "ριζομένο" στη χώρα με σκοπό να τον αναγκάσει να φύγει αλλού. Στην συνέχεια θα "αντικατασταθούμε" με νέους "Έλληνες" που θα προέρχονται από άλλα μέρη του πλανήτη.H παρουσία του George Soros στην Θεσσαλονίκη με τις ευλογίες του Γ.Μπουτάρη μόνο τυχαία δεν είναι.
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου.
Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι αντιστέκεται για να μην δεχτεί την νέα απαίτηση της τρόικα, η οποία θα υπογράψει και το οριστικό πολιτικό τέλος της στις ευρωεκλογές, όπου η ΝΔ θα "φλερτάρει" με μονοψήφια ποσοστά, αλλά ήδη η τρόικα ξεκίνησε τους εκβιασμούς, μη ερχόμενη στην χώρα παρά μόνο όταν αποδεχτούν όλα αυτά που ζητάει.
Πάλι θα έχουμε το γνωστό επαναλαμβανόμενο θέατρο, των "εκβιαστών και των εκβιαζόμενων". Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όταν επέβαλαν τον φόρο υπεραξίας ακινήτων στην κυβέρνηση (χαράτσι 15%), στην αρχή προέβλεπε μεταπωλήσεις από την 1/1/2013. Η τρόικα ανάγκασε την κυβέρνηση να το επεκτείνει μέχρι το...10000 π.Χ. Έτσι αν τώρα κα΄ποιος πουλήσει ένα σπίτι του 1960, κινδυνεύει να δώσει φόρο 15% από την πώληση και όχι την υπεραξία, καθότι δεν υπήρχαν ούτε αντικειμενικές αξίες την εποχή εκείνη, και φυσικα΄του έχει δοθεί συνήθως με γονική παροχή.
Να πουλήσεις δεν μπορέις, να ξεχρεώσεις δεν μπορέις, να έχεις λεφτά στην τράπεζα δεν μπορέις, να έχεις δουλεια΄δεν μπορείς, και την ίδια στιγμή στην τελευτάια δημοσκόπηση της Κάπα Research ένας στους δύο Έλληνες δήλωναν ότι θέλουν να την "κάνουν" από την χώρα. Μήπως αυτός είναι και ο τελικός σκοπός;Η Ενωμένη Ευρώπη που οραματίζονται στις Βρυξέλες, δεν προβλέπει την ύπαρξη ισχυρών εθνικών δεσμών. Και όποιος έπιασεν,έπιασεν.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, το «αποκούμπι» της Αλουμίνιον κάθε φορά που η ΔΕΗ επιχειρούσε να της καταγγείλει τη σύμβαση προμήθειας ρεύματος λόγω χρεών ήταν η ΡΑΕ, στην οποία κατέθετε μια αντίστοιχη προσφυγή, επιτυγχάνοντας αναστολή της καταγγελίας. Όμως το «ξεβράκωμα» κάποιων μέσα στη ΡΑΕ με την κραυγαλέα απόφαση της διαιτησίας και με τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν περί κουμπάρων και μεροληπτούντων διαιτητών, απ’ ό,τι φαίνεται οδήγησε στο να χαθεί το αποκούμπι αυτό. Έτσι, μετά την οριστική απόφαση της ΔΕΗ να καταγγείλει τη σύμβασή της την 31.01.2014 αν η Αλουμίνιον δεν της πληρώνει κατ’ ελάχιστον το κόστος της, η τελευταία στράφηκε αυτήν τη φορά προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η καταγγελία λοιπόν που υπέβαλε ο Όμιλος Μυτιληναίου και η Αλουμίνιον κατά της ΔΕΗ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού περιέχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον μύθο του επενδυτή που καλλιεργεί ο επικεφαλής του Ομίλου, κ. Μυτιληναίος. Θα τα πούμε με πολύ απλά λόγια και οι αναγνώστες μας μπορούν να βγάλουν εύκολα τα συμπεράσματά τους.
Στο κείμενο της καταγγελίας ο Όμιλος Μυτιληναίου τονίζει ότι είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ηλεκτροπαραγωγός και ότι ελέγχει και διαχειρίζεται 3 μονάδες φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 1.200 MW, δηλαδή τετραπλάσιου μεγέθους απ’ ό,τι οι ανάγκες του εργοστασίου της Αλουμίνιον. Παρ’ όλα ταύτα, όμως, ζητάει από τη ΔΕΗ να τον προμηθεύει ρεύμα και μάλιστα με τιμή κάτω του κόστους, προκαλώντας της μια ζημιά της τάξης των 52 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.
Σε άλλο σημείο τονίζει ότι μέσω της εταιρείας Μ&Μ Gas ανταγωνίζεται ευθέως τη ΔΕΠΑ στο πεδίο της προμήθειας φυσικού αερίου. Την ίδια στιγμή βέβαια που την ανταγωνίζεται με τη μια εταιρεία, με τις υπόλοιπες εταιρείες του (Αλουμίνιον, Protergia και Κόρινθος Power) τη φεσώνει με σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ίσως αυτός να είναι τελικά ο τρόπος που έχει σκεφτεί ο Μυτιληναίος για να εξοντώσει τον ανταγωνισμό. Τον αναγκάζει να προμηθεύει τις εταιρείες του με ρεύμα και φυσικό αέριο χωρίς να πληρώνει, οδηγώντας τους προμηθευτές σε οικονομική ασφυξία.
Εκεί όμως που ο Μυτιληναίος δίνει τα ρέστα του στην καταγγελία είναι στο θέμα της μονάδας συμπαραγωγής τής Αλουμίνιον, για την οποία αναφέρει όχι μόνο ότι είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, αλλά και ότι έχει ως… παραπροϊόν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας!!! Μιλάμε για το άκρο άωτο της παράνοιας. Ο κ. Μυτιληναίος έχτισε με κοινοτικές επιδοτήσεις μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής για την κάλυψη των αναγκών της Αλουμίνιον σε ρεύμα, η οποία ως παραπροϊόν έχει και την παραγωγή θερμότητας, και έρχεται τώρα και λέει ότι το ρεύμα που παράγεται του είναι άχρηστο και αυτό που θέλει είναι μόνο την παραγόμενη θερμότητα. Είναι σαν να λέει ότι έφτιαξε μια 5όροφη πολυκατοικία με γκαράζ για τις ανάγκες του και εν συνεχεία να λέει ότι αυτό που χρειαζόταν τελικά ήταν μόνο το γκαράζ και τους 5 ορόφους δεν ξέρει τι να τους κάνει.
Και μια και μιλάμε για κοινοτικές επιδοτήσεις, αν για τις 30.000 ευρώ που πήρε παράνομη επιδότηση ο Λιάπης για να ανακαινίσει τη βίλα του στο Καρπενήσι έγινε τέτοια φασαρία, τι πρέπει να ειπωθεί για τα 15,8 εκατομμύρια ευρώ που πήρε ο κ. Μυτιληναίος για να κατασκευάσει μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που δεν ξέρει τι να κάνει το ρεύμα που παράγει;
Τα χρήματα αυτά τα είχε πάρει η Αλουμίνιον όταν ξεκίνησε να κατασκευάζει μια μονάδα που θα κάλυπτε τις ανάγκες του εργοστασίου της σε ρεύμα. Αργότερα όμως, και συγκεκριμένα το 2007, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να μη χρησιμοποιεί η ίδια το ρεύμα που θα παρήγαγε η μονάδα, όταν δε το 2008 πήρε και επίσημα την άδεια γι’ αυτό, έπρεπε να επιστρέψει άμεσα τις κοινοτικές επιδοτήσεις και μάλιστα έντοκα. Συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια, αλλά αντιθέτως πήρε και δύο φορές παρανόμως παράταση στην ημερομηνία επιστροφής των επιδοτήσεων αυτών, με την τελευταία να δίνεται τον Απρίλιο του 2011.
Μήπως η Δικαιοσύνη που ψάχνει τις παρανομίες στην επιδότηση της βίλας του Λιάπη θα πρέπει να ψάξει και την περίπτωση της Αλουμίνιον, όπου το ποσόν είναι πάνω από 500 φορές μεγαλύτερο;
ΠΗΓΗ:.iapopsi.gr
Στο κόλπο με τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ συμμετείχαν όχι μόνο οι διοικήσεις αλλά και συνδικαστές του ΤΤ. Όπως γράφει σήμερα το Έθνος συνδικαλίστρια του ΤΤ πήρε στεγαστικό δάνειο - μαμούθ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται στο νέο - τρίτο στη σειρά - πόρισμα της ΤτΕ που θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη εντός ημερών.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το όνομα της συνδικαλίστριας, που το όνομα της αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, μετείχε στο ΔΣ του ΤΤ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, επί διοικήσεως του κ. Κλέωνα Παπαδόπουλου.
Σύμφωνα με κύκλους του ΤΤ στο εν λόγω δάνειο, που αρχικά δεν εξυπηρετείτο, τώρα γίνονται μηνιαίες καταβολές. Άλλες πληροφορίες θέλουν τη συνδικαλίστρια να έχει λάβει το δάνειο για λογαριασμό της κόρης και οτυ γαμπρού της.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για επιχειρηματικό δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που ενέκρινε πρώην διευθυντής χορηγήσεων του ΤΤ στον γιο του και το ο ποίο επίσης βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ελέγχων.
Οι ελεγκτές της ΤτΕ συνξεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα δάνεια που έλαβαν κυρίως υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ.
ΠΗΓΗ:newmoney.gr
Την υπογραφή νέου Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συμβιβασμού ύψους 64 εκατ. ευρώ σχετικά με από πολλών ετών κατηγορίες αγωγών εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:
Σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 18275/2014 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, με την οποία τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμόν 18237/2013 απόφασή του, καταργήθηκε το από 16/12/2013, Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συμβιβασμού, το οποίο ουδέποτε ίσχυσε και υπεγράφη το από 16/01/2014 νέο Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συμβιβασμού, σύμφωνα με το οποίο, οι από πολλών ετών κατηγορίες αγωγών εργαζομένων και συνταξιούχων –περί τις 2.500 υποθέσεις- για τις οποίες έχουν εκδοθεί ευνοϊκές υπέρ αυτών αποφάσεις των δικαστηρίων, πολλές από τις οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες και αμετάκλητες, συνολικού ύψους 134 εκατ. ευρώ, συμβιβάστηκαν τελικώς στο ποσό των 64 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία αυτή δεν αναμένεται να έχει ουσιώδη επίδραση στην καθαρή θέση και στα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας, καθότι θα χρησιμοποιηθούν κατά την υλοποίηση της επαρκείς προβλέψεις που έχουν ήδη σχηματισθεί προς το σκοπό αυτό μέχρι την 31/12/2013.
ΠΗΓΗ:energypress.gr
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον της ενεργοβόρου βιομηχανίας, μετά την επιβεβαίωση εκ μέρους της ΔΕΗ ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανένα από τα αιτήματα για τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από τις «φθηνές» μονάδες τις οποίες μόνο η ΔΕΗ διαθέτει (λιγνίτες, νερά).
Αποδεικτικά της σκλήρυνσης της στάσης της διοίκησης της ΔΕΗ είναι η δημοσιοποίηση των θέσεών της για την τιμολόγηση του Αλουμίνιου εν όψει της γενικής συνέλευσης της 31ης Ιανουαρίου, με την οποία στην ουσία περιορίζει έως δεσμεύει τον μέτοχο ελληνικό δημόσιο να μην μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό από αυτό που η ίδια προτείνει. Ενδεικτική επίσης είναι η στάση που τήρησε το Δ.Σ. της επιχείρησης απέναντι στην πρόσκληση του Αλουμίνιου να επισκεφθούν τα μέλη του τις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Βοιωτία ώστε να έχουν άμεση γνώση για το τι σημαίνει για τη ΔΕΗ ως προμηθευτή ηλεκτρικού, για την οικονομία και την απασχόληση.
Για το δεύτερο θέμα, όπως μαθαίνει το Εuro2day.gr, έγινε μακρά συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση, ενώ για την απόρριψη της πρότασης του Αλουμινίου πρωτοστάτησε το μέλος του Δ.Σ. και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Όπως μαθαίνει το Εuro2day.gr, ένα από τα επιχειρήματα του τελευταίου ήταν ότι οι εργαζόμενοι του Αλουμίνιου δεν θα αφήσουν τους εκπροσώπους της ΔΕΗ να κατέβουν από τα αυτοκίνητα.
Πηγές της ΔΕΗ επιβεβαιώνουν τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ., επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που η πρόσκληση απευθυνόταν στα μέλη του Δ.Σ., ενώ από την άλλη τα μέλη του Δ.Σ. είναι υπόλογα στον μέτοχο, που είναι το δημόσιο.
Από την άλλη ωστόσο τα μέλη του Δ.Σ. με τη στάση τους αρνήθηκαν να έχουν άμεση άποψη για τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πελάτη τους που αξιοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να προσφέρει προστιθέμενη αξία σε ένα ελληνικό προϊόν, τον βωξίτη, και χιλιάδες άμεσες και κυρίως έμμεσες θέσεις εργασίας.
Απογοητευμένοι από την εξέλιξη αυτή είναι και οι άλλοι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς διαπιστώνουν ότι η ΔΕΗ εμμένει στις πάγιες θέσεις της για τιμολόγηση του βιομηχανικού ρεύματος χωρίς να λαμβάνει υπόψη το καταναλωτικό προφίλ της κάθε μονάδας (σταθερά φορτία όλο το 24ωρο).
Όπως, δε, διαμηνύουν στο Euro2day.gr πηγές της βιομηχανίας, η πορεία για το κλείσιμο μονάδων μέσα στο 2014 είναι προδιαγεγραμμένη λόγω της στάσης της επιχείρησης. Μέχρι τώρα, κανένας βιομηχανικός καταναλωτής στην υψηλή τάση δεν έχει υπογράψει νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ, από τη στιγμή που οι προτάσεις της ανεβάζουν το κόστος σε πάνω από 70 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη το κόστος για τη βιομηχανία γίνεται απαγορευτικό.
ΠΗΓΗ:euro2day.gr