Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ενδεχόμενο περιβαλλοντικών κινδύνων από την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο επισημαίνει έρευνα του ΙΚυ

Από το energypress.gr
Τρεις κατηγορίες περιβαλλοντικών κινδύνων που ελλοχεύουν κατά το στάδιο της εξόρυξης και παραγωγής φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο επισημαίνει μελέτη του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ), η οποία διαπιστώνει ταυτόχρονα και τον ρόλο των υπαρχουσών αλλά και καινοτόμων τεχνολογιών στην αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, και προτείνει..

Πόσο κινδυνεύει να «αυτοματοποιηθεί» η θέση εργασίας του Έλληνα;

Από το larkikanea.blogspot.com
Σχεδόν μία στις δύο θέσεις εργασίας (48%) έχουν πιθανότητα να αυτοματοποιηθούν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μέσα στα επόμενα δέκα έως 20 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, που έκανε εκτιμήσεις για 32 χώρες.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ των χωρών, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη, ο μέσος εργαζόμενος έχει πιθανότητα 57% να δει τη θέση εργασίας του να επηρεάζεται εν μέρει ή εν όλω από την αυτοματοποίηση και τις μηχανές (τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ κ.α.).

Το πιθανότερο είναι..

Baker Hughes: Η πρώτη μείωση στις πλατφόρμες πετρελαίου μετά από 12 εβδομάδες

Από το worldenergynews.gr
Κατά μία μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ, την πρώτη μείωση μετά από 12 εβδομάδες, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες άρχισαν να επιβραδύνουν τον ρυθμό, μετά τους περιορισμούς που τέθηκαν στους αγωγούς «εμπόδιο» για τη μελλοντική παραγωγή.

Ο συνολικός αριθμός πλατφορμών διαμορφώθηκε στις 862 την εβδομάδα έως τις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που ανακοίνωσε την Παρασκευή. 

Δεδομένου ότι ..

Οι Πετρελαϊκοί Κολοσσοί Αντιμέτωποι με Ενα Δίλημμα «Ζωής ή Θανάτου»

Από το energia.gr
Η αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και το ενδεχόμενο η πετρελαϊκή ζήτηση να φτάσει πολύ σύντομα στο ανώτατο όριό της έχει, μεταξύ άλλων, προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό των πετρελαϊκών κολοσσών, φέρνοντας τους αντιμέτωπους με ένα ‘υπαρξιακό’ δίλημμα σχετικά με το εάν πρέπει να εξακολουθήσουν να επενδύουν στο πετρέλαιο ή να επικεντρωθούν στην ενεργειακή τους μετάβαση.

Η ανησυχία, αλλά και η διάσταση των απόψεων για το ζήτημα αυτό μεταξύ των παραγόντων της αγοράς περιγράφεται..

Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση σε μια οπτική απεικόνιση των δεδομένων σχετικά..