Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΡΑΕ και Αλουμίνιο: όλες οι καλές δουλειές χρειάζονται τη διακομματική συναίνεση.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Με το άρθρο 197 παρ. 1 του ν. 4001/2011 αντικαταστάθηκε η παράγραφος 2 του άρθρου 9 του ν. 3468/2006  ως εξής: "2. Το δικαίωμα προτεραιότητας που παρέχεται σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας Αυτοπαραγωγών, εφόσον η πλεονάζουσα ενέργεια παράγεται ως ΣΗΘΥΑ κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση β` της προηγούμενης παραγράφου και για το τμήμα της παραγόμενης ενέργειας που δεν υπερβαίνει, σε ετήσια βάση, το 20% της συνολικά παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας."

Και με την παρ. 2 προστέθηκε τρίτο εδάφιο στην περίπτωση γ` της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 3468/2006 ως εξής:

Το πολικό ψύχος στην Ευρώπη «δοκιμάζει» τα ενεργειακά δίκτυα

Από το newmoney.gr
Απ' άκρη σ' άκρη, ολόκληρη η Ευρώπη αναζητά ενεργειακές προμήθειες λόγω του κύματος κακοκαιρίας που έχει πλήξει την ήπειρο.

Χιονοθύελλες, θυελλώδεις άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες έχουν πλήξει την Ευρώπη από τη Μεσόγειο έως τη Βόρεια Θάλασσα, με αποτέλεσμα η ζήτηση να βρίσκεται στο ζενίθ και να δημιουργούνται εκτεταμένα blackouts.

Ο Ιανουάριος θα είναι ένας ..

Στα βαθιά νερά του Γ’ Γύρου Αδειοδοτήσεων

Από το energy.reporter.com.cy
Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες διαπραγματεύσεις με εκπρόσωπους των αναδόχων εταιρειών για τα τεμάχια 6,8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Η κοινοπραξία Exxon Mobil – Qatar Petroleum για το οικόπεδο 10, η κοινοπραξία ENI-TOTAL για το οικόπεδο 6 και η ΕΝΙ μόνη της για το οικόπεδο 8 θα πραγματοποιήσουν διαδοχικές ξεχωριστές συναντήσεις εντός της ημέρας με την διαπραγματευτική ομάδα που έχει ορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Αυτής της ομάδας θα ηγείται ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, τους οποίους θα πλαισιώνει ομάδα τεχνοκρατών από το υπουργείο και την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου αλλά και εξωτερικοί σύμβουλοι. 

Στην περίπτωση που..

Σαουδική Αραβία: Τον Ιούνιο θα επανεξεταστεί η μείωση της παραγωγής

Από το energy.reporter.com.cy
Η Σαουδική Αραβία θα εξετάσει σε λίγους μήνες το αν θα ανανεώσει τη δέσμευσή της για μειώσεις στην παραγωγή αργού, ενώ έχει ήδη ελαττώσει την παραγωγή πετρελαίου περισσότερο από τα επίπεδα που είχε βάλει ως στόχο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Khalid Al-Falih.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι μειώσεις, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση και τη μειωμένη παραγωγή σε κάποιες χώρες, θα βοηθήσουν στο να εξισορροπηθεί η αγορά και να στηριχθούν οι τιμές.

«Κινούμαστε προς μια..

Τον ξυλοδαρμό συνδικαλίστριας από εκπρόσωπο επιχείρησης υγρών καυσίμων καταγγέλουν το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και σύλλογοι

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το energypress.gr
Τον ξυλοδαρμό συνδικαλίστριας, μέλους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από εκπρόσωπο επιχείρησης πρατηρίων υγρών καυσίμων μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου είχε κληθεί για να απολογηθεί για μη καταβολή δώρων και επιδομάτων σε εργαζόμενους, καταγγέλλουν, με ανακοινώσεις τους, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη, όπως τονίζει, επίθεση μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι..

Ανοίγει ο δρόμος για παραγωγή βιοκαυσίμων στην Κούβα μετά τον θάνατο του Κάστρο

Από το worldenergynews.gr
Ο πρώην Ηγέτης της Κούβας ήταν πολέμιος της ιδέας παραγωγής βιοκαυσίμων, όπως η αιθανόλη
Ο θάνατος του Ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, πολέμιου της ιδέας παραγωγής βιοκαυσίμων όπως η αιθανόλη από την χώρα του, αυξάνει τις ελπίδες ανάμεσα στους ειδικούς της βιομηχανίας, ότι κάποιες εκτάσεις χέρσας γης μπορεί να χρησιμοποιηθούν ώστε να μειωθεί η εξάρτησή της χώρας από τις εισαγωγές καυσίμων.

Ο Κάστρο θεωρούσε την ιδέα να χρησιμοποιηθούν καλλιεργούμενες εκτάσεις και σοδειές για βιοκαύσιμα περίεργη και δυσοίωνη, η οποία θα είχε ως αντίκτυπο εκατομμύρια ανθρώπων να πεθάνουν από πείνα και δίψα. 

Οι απόψεις του, καθόρισαν μια ηθική κόκκινη γραμμή για την παραγωγή ενέργειας ατην Κούβα, την οποία ουδείς πέρασε, παρά τον εκμοντερνισμό που ακολούθησε ο αδελφός του, Ραούλ. 

Η Κούβα παράγει..

Τα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η Ουάσιγκτον απειλούν την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι συνέπειες της φορολογικής πρότασης του Κογκρέσου θα μπορούσαν να καταλήξουν σε άσχημα νέα για τις τιμές του πετρελαίου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει τη συζήτηση ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου για την επιβολή ενός νέου συνοριακού φόρου για όλες τις εισαγωγές, και μια παρενέργεια του, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό δολάριο.

Αυτή η ισχυροποίηση του δολαρίου σύμφωνα με το CNBC θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες βιομηχανίες των ΗΠΑ, και ένας από αυτούς τους τομείς θα μπορούσε να είναι η ενέργεια, σύμφωνα με τον Francisco Blanch, επικεφαλής των παγκόσμιων εμπορευμάτων και παραγώγων της Bank of America Merrill Lynch.

Αυτό συμβαίνει γιατί..