Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Επιστολή από τον κορονοιό!


62% κάτω το πετρέλαιο, μόνο 6,2% κέρδισαν οι καταναλωτές στη βενζίνη!

Από το sofokleousin.gr
Στην περίοδο της ιστορικής πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες υπολογίζεται ότι μειώθηκαν από τις αρχές του έτους κατά 62%, οι καταναλωτές στην Ελλάδα επωφελήθηκαν με μείωση της τιμής της βενζίνης, μόλις κατά 6,2%, δηλαδή 10 φορές λιγότερο!

Μετά το προηγούμενο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Σin», για αύξηση της τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα το διάστημα 21-28/2 ενώ οι τιμές του πετρελαίου βυθίζονταν, τα νεότερα στοιχεία της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αποδεικνύουν ότι..

Covid-19: Ποια η κατάσταση στους τερματικούς LNG της Ευρώπης

Από το naftikachronika.gr
Οι αρχές τριών τερματικών LNG στη Βόρεια Ιταλία, και συγκεκριμένα των Panigaglia, Rovigo και Livorno, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορονοϊός, που έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία τους.

Μάλιστα οι προμήθειες LNG στη γείτονα χώρα έχουν μειωθεί αισθητά, κυρίως λόγω του ιού αλλά και των συνθηκών στην αγορά. Όλα τα πλοία που εισέρχονται..

Χάρη στον ηλεκτρονικό οδηγό VeSafe, μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ασφάλεια των οχημάτων στην εργασία.

Από το osha.europa.eu
Ο ηλεκτρονικός οδηγός Vesafe είναι το ενιαίο σημείο επαφής για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους κινδύνους στην εργασία που συνδέονται με οχήματα. Τα θέματα που εξετάζονται είναι η ασφαλής οδήγηση, οι μεταφορές στον χώρο εργασίας και τα οδικά έργα ή τα έργα που εκτελούνται κοντά σε δρόμους. Ο οδηγός, καρπός της..

Mόσχα προς Τραμπ: Δεν χρειαζόμαστε παρέμβαση της Αμερικής στο πετρέλαιο

Από το naftemporiki.gr
Ρωσία και Σαουδική Αραβία έχουν καλές σχέσεις όσον αφορά τις πετρελαϊκές αγορές και η Μόσχα δεν χρειάζεται την παρέμβαση κανενός, διεμήνυσε το Κρεμλίνο, προς απάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι επιθυμεί να μεσολαβήσει στον «πόλεμο» μεταξύ Μόσχας και Ριάντ.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι θα παρέμβει στον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πετρελαϊκών δυνάμεων αλλά στην..

Αισθητή μείωση της ρύπανσης στην Αθήνα εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική μείωση των τιμών της ρύπανσης της ατμόσφαιρας παρατηρείται στην Αθήνα, ύστερα από τη λήψη των προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας (ΚΑΠΑ) τα οποία παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΑΠΑ, γίνεται φανερό ότι οι τιμές των συγκεντρώσεων των ρύπων εμφάνισαν..

Πως επιδρούν κορωνοϊός και κρίση στις ενεργειακές εταιρείες - Τι είπαν στα conference calls Mytilineos και Motor Oil Hellas

Από το energypress.gr
Δεν είναι ομοιόμορφες για τον ενεργειακό κλάδο οι επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού. Άλλωστε εκτός από την πανδημία, ο κλάδος πχ των πετρελαιοειδών βιώνει ταυτόχρονα τις επιπτώσεις και από τον πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας. 

Αυτή η διαφοροποίηση φάνηκε και κατά τις χθεσινές τηλεδιασκέψεις που είχαν με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2019, δύο διαφορετικές..

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ EINAI ΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19

Από το gsee.gr
Η επιδημία του ιού COVID-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην χώρα μας, προκαλεί μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών, λόγω της επιφυλακτικότητάς τους να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Η μείωση αυτή προκαλεί μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση σε όλους..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ