Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από κοινού από την Honeywell UOP και την Eni παράγει ανανεώσιμο ντίζελ και καύσιμα jet

 


Η Honeywell ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Ιταλίας, η Eni, παράγει ανανεώσιμα καύσιμα στο διυλιστήριό της στη Gela της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ecofining ™ που αναπτύχθηκε από κοινού από την Eni και την UOP. Η παραγωγή βιοκαυσίμων στα διυλιστήρια Gela και Βενετίας βοηθά την Eni να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικά..

SpaceX: Διαστημικό σκουπίδι απείλησε σκάφος σε πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

 


Oι τέσσερις αστροναύτες που εκτοξεύτηκαν την Παρασκευή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έζησαν στιγμές αγωνίας όταν τους ζητήθηκε να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη πρόσκρουση διαστημικού σκουπιδιού.

Το κοντινό πέρασμα, γνωστό με τον αστρονομικό όρο σύνοδος, συνέβη στις 20.43 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή, περίπου οκτώ ώρες μετά την αναχώρηση του σκάφους Crew Dragon της SpaceX από..

Qatar Petroleum: Έρχεται η Πρώτη Δημόσια Πώληση Διεθνών Ομολόγων σε Δολάρια ΗΠΑ για τον Κορυφαίο Προμηθευτή LNG στον Κόσμο

 


Την πρώτη δημόσια πώληση διεθνών ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ σχεδιάζει η Qatar Petroleum, ο κορυφαίος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος, εξέλιξη που καθιστά την εταιρεία τον τελευταίο ενεργειακό γίγαντα των χωρών του Κόλπου που αξιοποιεί τις αγορές χρέους σε μια εποχή χαμηλών τιμών ενέργειας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η  Qatar Petroleum έστειλε..

ΕΥΧΕΣ ΠΕΠΕΚΟ

 


Ουκρανία: Η Καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, 35 Χρόνια Μετά



Η Ουκρανία θυμάται σήμερα την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, 35 χρόνια μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία που μόλυνε με ραδιενέργεια μεγάλο μέρος της Ευρώπης, αν και ο τόπος της καταστροφής προσελκύει σήμερα τουρίστες και φιλοδοξεί να εγγραφεί στον κατάλογο της UNESCO. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται εντός της ημέρας στη ζώνη αποκλεισμού που εκτείνεται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό.

Στις 26 Απριλίου 1986, στη 01:23, ο αντιδραστήρας ..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία με πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ( ΔΟΕ). Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι η επικέντρωση στην πρόληψη ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, αφού κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους παγκοσμίως περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία είναι θεμελιώδες..

Υπό τον Φόβο των Νέων Αποχωρήσεων, Αναζητείται Πρασίνισμα των Εξορύξεων

 


Υπό τον φόβο των νέων αποχωρήσεων, αναζητείται πρασίνισμα των εξορύξεων από την Ελληνική  Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Μετά την οπισθοχώρηση  της ισπανικής Repsol και ο όμιλος των ΕΛΠΕ επανεξετάζει την έκθεσή του στις  επενδύσεις στο upstream, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι καταρχάς θα κάνει πίσω στις δραστηριότητες έρευνας..

Οι δεύτερες σκέψεις των ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες και η εναλλακτική «πράσινη» ενέργεια

 


Υπεράκτιες εξέδρες εξόρυξης και επεξεργασίας υδρογονανθράκων ή πλωτά αιολικά πάρκα στις θάλασσες μας; Ένα δίλημμα - αν εν τέλει είναι ή λειτουργεί ως δίλημμα- που φαίνεται πως αρχίζει να απασχολεί τις πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές ελίτ αυτής της χώρας.

Αλλά, πριν αποτολμήσουμε μια απάντηση, ας δούμε τα δεδομένα. Το πρώτο και πιο..

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ