Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder, στο «τιμόνι» της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας, Rosneft

Από το bankingnews.gr
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder, είναι ο νέος επικεφαλής στο διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής δημόσιας πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα (12/8) η Μόσχα.   

Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005, ο Schroeder είναι γνωστός ως παλιός φίλος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και έχει ταχθεί δημοσίως κατά της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία.

Σήμερα είναι..

No comment


Υδρίτης: Το υπερκαύσιμο του μέλλοντος υπάρχει στην Ελλάδα - Πώς η Τουρκία «κοιτάζει» τον πλούτο της χωρας ! (βίντεο)

Από το pronews.gr
Η Ελλάδα είναι ίσως η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης χάρη στα μοναδικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρίτη που διαθέτει, δηλαδή παγωμένου, συμπυκνωμένου μεθανίου, που αποτελεί το υπερκαύσιμο του μέλλοντος.

ΠΡΩΤΕΣ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΥΔΡΙΤΕΣ

Αυτό το μέλλον όμως δεν είναι πια μακρινό και αόριστο, αλλά χειροπιαστό και άμεσο, αφού ήδη η Ιαπωνία πρώτη στον κόσμο από το 2013, έχει καταφέρει να βγάλει μεθάνιο από κοιτάσματα υδρίτη σε βάθος 1 χλμ., για την αντικατάσταση των πυρηνικών της σταθμών, όπως και των αθρόων εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου που αναγκάζεται να πραγματοποιεί (βίντεο 1)!

Το Τόκυο πιστεύει πω..

Το 46% των βρετανικών ενεργειακών επενδύσεων στα υπερπόντια εδάφη κατευθύνεται σε ορυκτά καύσιμα

Από το worldenergynews.gr
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δαπανήσει ποσά πάνω από το διπλάσιο για έργα ορυκτών καυσίμων σε υπερπόντια εδάφη, συγκριτικά με τα έργα ανανεώσιμων, αυτή τη δεκαετία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Ινστιτούτο Υπερπόντιας Ανάπτυξης, το οποίο ανέλυσε τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι..

Κύπρος: Σε βάθος 3.300 μέτρων έφθασε η γεώτρηση της Total - Σε 10 μέρες οι πρώτες εκτιμήσεις

Από το worldenergynews.gr
Η γεώτρηση του «West Capella» στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό 1» στο τεμάχιο «11» των Total-ΕΝΙ, έφθασε ήδη σε βάθος 3.300 μέτρων, σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο" της Κύπρου.
Οπως σημειώνεται, τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά στάδια για την εξέλιξη της γεώτρησης, που είναι οι σεισμογραφικές έρευνες μέσα από την γεώτρηση, οι οποίες έγιναν σε βάθος 3.150 μέτρων. 
Ειδικότερα, με την τεχνολογία της «κατακόρυφης σεισμογραφικής διαμόρφωσης», που γίνονται οι συγκεκριμένες σεισμογραφικές έρευνες, λαμβάνονται ..