Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Reuters: Συμφωνία ΕΛΠΕ και Σαουδικής Αραβίας για αύξηση των προμηθειών αργού πετρελαίου

 


Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν έλθει σε καταρχήν συμφωνία για αύξηση των προμηθειών αργού πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, αναφέρουν πηγές της εταιρίας, σύμφωνα με το Reuters.

«Υπήρξε μια αρχική συμφωνία για αύξηση του αργού πετρελαίου που αγοράζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια  από τη..

Ο Καναδάς είναι έτοιμος να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

 


Ο Καναδάς συζητά μια ώθηση στις εξαγωγές πετρελαίου του για να αντισταθμίσει τους απαγορευμένους όγκους της Ρωσίας, τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και για την Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός φυσικών πόρων της χώρας.

Ο Τζόναθαν Γουίλκινσον μίλησε με τους..

Τιμές καυσίμων: σε ιστορικά υψηλά, αλλά η διεθνής τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα 2011-2014. Τι συμβαίνει;


 


Μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, η τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης έχουν εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ιστορικά επίπεδα, τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό, που είχε ήδη απογειωθεί μήνες πριν την εισβολή. Τιμή πετρελαίου θέρμανσης στα 1,65-1,70€/λίτρο σημαίνει πως οι πολίτες είναι ...

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΙΝΕ ΓΣΕΕ 01 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

 






Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το 1o Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο (Newsletter) με τίτλο «Σωματεία και Ιστορία» του 1ου Διαδικτυακού Θεματικού Εργαστηρίου στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ιστορία και Συνδικάτα» με εισηγητή τον Χάρη Αθανασιάδη, καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το θεματικό εργαστήριο βασίστηκε στην παρουσίαση εισήγησης, την οποία ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και σύνθεση..

Η Μόσχα προσφέρει στην Ινδία ρωσικό πετρέλαιο με έκπτωση

 



H Ρωσία έχει προτείνει στην Ινδία να της πουλήσει πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα με έκπτωση, υπό τον όρο στη συναλλαγή να χρησιμοποιηθεί το σύστημα ρουπίας/ρουβλίου. 

Λόγω των δυτικών κυρώσεων, η Ρωσία έχει ζωτική ανάγκη να πουλήσει το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο και η Ινδία θεωρείται προσφερόμενη χώρα, καθώς εξαρτάται..

Μπαράζ συμφωνιών με τους Σαουδάραβες

 





Διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδα  μέσω ειδικής συμφωνίας με την Aramco, σύσταση ενός σημαντικού σε μέγεθος Συνεπενδυτικού Ταμείου για επενδύσεις στη χώρα μας, διασύνδεση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας μέσω broadband καλωδίου σε ένα πρότζεκτ 1 δισ δολ., και παράλληλα ενίσχυση των απευθείας..

Ελληνικά Πετρέλαια: Μερισματική απόδοση που... ζαλίζει

 


Τα οικονομικά αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων για το 2021 ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, καθώς τα περιθώρια διύλισης αλλά και η τιμή του πετρελαίου το τελευταίο τρίμηνο του 2021 ήταν ευνοϊκά. Σε ιστορικά υψηλά κινήθηκε η συνεισφορά στη λειτουργική κερδοφορία των πετροχημικών για το 2021, ενώ το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας συνέδραμε στην...

Νέα προσπάθεια να βρεθεί λύση για το “υπόλοιπο” της Αφροδίτης στην ισραηλινή ΑΟΖ – Με σενάριο συνεκμετάλλευσης πιέζει το Ισραήλ



 Νέα απόπειρα να δοθεί οριστική λύση στην εκκρεμούσα ισραηλινο-κυπριακή διευθέτηση της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Ishai» προαναγγέλλει πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Al-Monitor.

Πρόκειται για το τεμάχιο που βρίσκεται στην..