Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ανοίγει ο δρόμος για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκοτία


Ανοίγει ο δρόμος για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκοτία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται αύριο Δευτέρα, στο Εδιμβούργο, να υπογράψει με τον Πρώτο Υπουργό της Σκοτίας, Αλεξ Σάλμοντ, μια συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας επιτρέπεται να γίνει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας. 
Οι δημοσκόποι αναφέρουν «ισχυρό ρεύμα» υπέρ της ανεξαρτησίας από Ουαλία και Αγγλία.
Με την υπογραφή της συμφωνίας θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα. Ήδη από το 1999 η Σκοτία έχει ένα δικό της κοινοβούλιο, με μια σειρά αρμοδιοτήτων. Στο δημοψήφισμα το ερώτημα, που θα τεθεί, θα απαντάται με ένα σκέτο «ναι», ή ένα «όχι», προσθέτει.
Δικαίωμα ψήφοι θα έχουν αποκλειστικά οι μόνιμοι κάτοικοι Σκοτίας. Δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν, βάσει ειδικής ρύμθισης, στην εκλογική αυτή διαδικασία ακόμα και οι 16χρονοι. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Η κυβέρνηση σήμερα κιόλας να καταργήσει το ρουσφέτι Βενιζέλου στις μεγάλες επιχειρήσεις



Έχουμε … «κράξει» κατά καιρούς τον Ν. Φωτόπουλο και τους συνδικαλιστές του είδους του. Άλλωστε, ούτε σαν αισθητική αλλά και επί της ουσίας δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα τέτοιοι εργατοπατέρες. Και φυσικά, μένουν αναπάντητες οι κατηγορίες για επιδοτήσεις που έπαιρναν προκειμένου να κάνουν συνδικαλισμό.
Ωστόσο, αν τα στοιχεία που παρέδωσαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα, είναι σωστά, τότε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει προσφέρει ένα μεγάλο έργο. Μπορεί να αποκαλύψει αυτό που όλοι φανταζόμαστε. Ό,τι δηλαδή στην Ελλάδα κάποιοι είναι πιο… ίσοι από τους άλλους.
Ασφαλώς στη λίστα της ΓΕΝΟΠ με όσους πληρώνουν λιγότερα χρήματα για το χαράτσι, θα υπάρχουν και λάθη. Όμως, σίγουρα θα υπάρχουν και καραμπινάτα σκάνδαλα που πρέπει να ερευνηθούν από τον εισαγγελέα.
Επιχειρηματίες αλλά και μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που είχαν μπάρμπα στην Κορώνη εμφανίζονται να πληρώνουν χαράτσι το οποίο δεν αντιστοιχεί σ’ αυτό που έπρεπε να πληρώσουν. Χάνεται έτσι ένα μεγάλο ποσό για το κράτος την ίδια ώρα που εκατομμύρια Έλληνες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Μια τέτοια περίπτωση που χρήζει έρευνας είναι το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος το οποίο επικαλείται στοιχεία της ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με τα οποία η οικογένεια Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, πληρώνουν για τη βίλα τους στη Φιλοθέη μικρότερο χαράτσι αλλά και ρεύμα το οποίο δεν είναι οικιακό αλλά… εμπορικό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πέντε όροι για να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ



Τους δικούς της όρους για να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ έβαλε σήμερα, η Αριστερή Πρωτοβουλία του κόμματος, στην Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της στο ξενοδοχείο Τιτάνια, όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων κορυφαία στελέχη, όπως οι : Κ. Σκανδαλίδης, Απόστολος Κακλαμάνης, Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Ασκούνης κ.α.
«Υποστηρίξαμε ότι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο των εντολών των εκβιαστών – δανειστών θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση μαζικής φτωχοποίησης, πλήρους εξάρτησης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Τραπεζικά κεφάλαια, ολοκληρωτικής εκποίησης, της δημόσιας περιουσίας αλλά και κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και τέλος στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Θα οδηγήσει σε ένα λαό αδύναμο να επιβιώσει, αδύναμο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ‘βαλκανιοποίησή’ της σήμερα, στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου και Παπαδήμου, η Αριστερή Πρωτοβουλία, μέσα από το σχέδιο απόφασης που ενέκρινε, εκτιμά ότι η συνέχιση των ίδιων πολιτικών από την τρικομματική κυβέρνηση σήμερα «επιτείνει την ύφεση, οδηγεί σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τους δανειστές, διαλύει κάθε δίχτυ κοινωνικής προστασίας και μετατρέπει τη χώρα σε χώρο αποδήκευσης των τοξικών οικονομικών αποβλήτων του ισχυρού Βορρά».
Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «βρίσκεται σε διαρκή τροχιά απαξίωσης και διάλυσης», καταλογίζοντας στην ηγετική του ομάδα επιλογές που το οδηγούν εκτός πολιτικού χάρτη της χώρας. Βλέποντάς το δε, να μετατρέπεται σε κόμμα ‘ολίγων στελεχών’ με εξάρτηση από κράτος και την εξουσία, ζητά ανατροπή των ασκούμενων πολιτικών και αλλαγή στην πολιτική του κατεύθυνση.
Ειδικότερα, η Αριστερή Πρωτοβουλία ζητά άμεσα, με το σχέδιο απόφασης που ενέκριναν οι παρευρισκόμενοι :
- Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση
- Καταγγελία των μνημονίων και των εκβιασμών της τρόικας και πολιτική λύση στο πλαίσιο των διεθνών συσχετισμών και της ευρωπαϊκής προοδευτικής λογικής
-Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων και Απενοχοποίησης από συντηρητικά σύνδρομα, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος
-Οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, με μαχόμενα και πολιτικά καταρτισμένα στελέχη και χωρίς ‘επισκέπτες’ και ‘αλεξιπτωτιστές’
- Πρόταση προς όλες τις δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, προκειμένου να διαμορφωνθούν σταθερές μορφές συνεργασίας και να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο αντίδρασης και αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού στην χώρα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Η Τουρκία βιάζεται να ξεκινήσει τον Γ'Π.Π."! - Ετοιμότητα 2 ωρών για εισβολή στη Συρία



Έτοιμη "να διαβεί τον Ρουβίκωνα" είναι η Τουρκία και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά Ρώσος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με τον οποίο επικοινώνησε το defencenet.gr, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: "Η Τουρκία επειδή δεν συμμετείχε στον Β'Π.Π., φαίνεται ότι βιάζεται να ξεκινήσει τον Γ'Π.Π."! 
Πληροφορίες που τέθηκαν υπ'όψιν της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι πριν τρεις ώρες ολοκληρώθηκε σύσκεψη που είχε ξεκινήσει από το πρωί μεταξύ Τούρκων αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου και αρχηγών των ισλαμιστών ανταρτών στην πλευρά των τούρκικων συνόρων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμαζουν επίθεση σε τρεις κύριους άξονες με την χρήση κυρίως τεθωρακισμένων ταξιαρχιών, των οποίων η προέλαση θα καλύπτεται από μονάδες των ανταρτών οι οποίοι θα ακολουθούν τις φάλαγγες για να αναλαμβάνουν την εξουδετέρωση αντιαρματικών όπλων κλπ. 
Από αέρος θα υπάρχει πλήρη κάλυψη αλλά και απολυτη συνεργασία με το ραντάρ του NATO που σκοπό έχει να δίνει στόχους στην αντιπυραυλική "ομπρέλα", τώρα  θα δίνει πληροφορίες στα τουρκικά αφη στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ και θα κατευθύνει τους στόχους εναντίον της συριακής αεράμυνας. Μεγάλη η κίνηση στο λιμάνι της Μερσίνας από οχήματα και πολεμικά σκάφη.
Το προσωπικό των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών βρίσκεται "επάνω στα άρματα" με ετοιμότητα αναχώρησης δύο ωρών. Κέντρο συγκέντρωσης των περισσότερων δυνάμεων είναι η πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας Mürşitpın.
Η όλη εικόνα σε ότι αφορά την συγκέντρωση χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων δείχνει ότι οι επόμενες 72 ώρες θα είναι οι σημαντικότερες στην περιοχή, τουλάχιστον από την εποχή της προσάρτησης της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Φυλή στην Τουρκία μιλά αρχαία ελληνικά!


Μπορεί οι περισσότεροι Nεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία! 
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην.....
αρχαία ελληνική γλώσσα.  
 Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.  
 Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.  
 Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.  Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί». 
 Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά. Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων Eλλήνων αποικιοκρατών.  
 Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923. 
epikaira.gr 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Το Παγκόσμιο νόμισμα είναι προ των πυλών έχει και επίσημη...ιστοσελίδα! Αφυπνισθείτε!



Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει φροντίσει για όλα...!
Το θέμα που ανέδειξε ο Λόγιος Ερμής είναι απολύτως ανατριχιαστικό. Παραπέμπει δε, κατ' ευθείαν στην επίσημη ιστοσελίδα που υπάρχει για το Παγκόσμιο νόμισμα, που ονομάζεται Bancor, μια ιστοσελίδα που παρέχει κάθε είδους πληροφορίες για την νέα αυτή νομισματική μονάδα που ετοιμάζει με τόση μεθοδικότητα η Νέα Τάξη Πραγμάτων καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Τώρα πλέον, δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε εκ νέου συνωμοσιολόγοι! Ολα τώρα είναι τόσο καθαρά και τόσο ανατριχιαστικά ΔΙΑΦΑΝΑ, που ο μέσος πολίτης μπορεί άνετα να αντιληφθεί γιατί γίνεται όλο αυτό το παγκόσμιο θέατρο οικονομικού πολέμου. Γιατί όλα τα δυτικά κράτη έφτασαν στο σημείο να χρωστάνε σε ....κάθε ζωντανό οργανισμό που υπάρχει στον πλανήτη και γιατί η ελίτ της Διεθνούς των Οικονομικών, έχει βαλθεί να σκοτώσει και τα δύο ισχυρά...
παγκόσμιας εμβέλειας νομίσματα, το αμερικάνικο δολλάριο και το ευρώ, ανεβάζοντας ταυτόχρονα στα ύψη τον χρυσό, ο οποίος και θα αποτελέσει τη βάση του νέου νομίσματος. Και το πρώτο θύμα όλου αυτού του βρώμικου σχεδίου, είναι η πατρίδα μας. Η Ελλάδα. Ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης. Απο εδώ έπρεπε να ξεκινήσουν όλα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 13/10/12 ημέρα Σάββατο,  στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τηλεδιάσκεψη έγινε το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο Οκτώβρη με θέμα την Γνωστοποίηση της  Ενοποίησης μεταξύ ΠΣΕΕΠ – ΕΝΩΣΗΣ.
Η εισήγηση του προέδρου του ΠΣΕΕΠ μετά την έγκριση 14 εγγραφών νέων συναδέλφων που προσλήφθηκαν 6 και 3 μήνες νωρίτερα ήταν ότι :  Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ ώστε και να εγκρίνουμε συνδικαλιστικά την Ενοποίηση των Σωματείων, διότι θα ήταν ανήθικο και αντιδημοκρατικό οι συνάδελφοι αυτοί να μη ψηφίσουν για την Αλλαγή του Καταστατικού.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ αφού ψήφισε για τους 14 νέους συναδέλφους επισήμανε ότι το να επικαλούνται την ηθική για ένα τέτοιο θέμα, το χαιρετίζει, όμως η ηθική δεν πρέπει να είναι επιλεκτική.   Ηθικό θα ήταν να μην έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες προτάσεις για το Καταστατικό.  Ηθικό είναι όταν ενοποιούνται Σωματεία, σε εύλογο χρόνο να προσφεύγεις σε Εκλογές ώστε να εκφραστούν όλοι πλέον στη Διοίκηση του Σωματείου. Και βεβαίως ηθικό δεν είναι ενώ η Απόφαση γνωστοποιείται από το Πρωτοδικείο στις 06/10/12 και να μη το γνωρίζει κανείς όλως τυχαίως, και να πρέπει να κάνουμε στις 13/10/12 Διοικητικό Συμβούλιο ημέρα Σάββατο ;;;;;;
Κατανοήσαμε όμως το λόγο που δεν θα έπρεπε να είναι γνωστό ώστε να μπορέσει το Σωματείο της ΕΝΩΣΗΣ να ψηφίσει στις 08/10/12 για αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όσο ακόμη υπήρχε σαν Σωματείο ΕΝΩΣΗ !!!!!!
Έτσι η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ κατέθεσε εγγράφως τη θέση της στο «συνδικαλιστικό κάλεσμα του Σαββάτου» που έγινε άρον άρον, ώστε οι κατάλογοι μελών του Σωματείου ΠΣΕΕΠ να αυξηθούν κατά 90 συναδέλφους.
« Επί της αρχής της σημερινής διαδικασίας για την Ενοποίηση των Σωματείων, καταθέτουμε τη θετική μας  ψήφο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.   Διαφωνούμε όμως, ως προς το τακτικισμό που επιλέξατε να αποπερατωθεί μία τόσο σημαντική διαδικασία » και αμέσως μετά αποχωρήσαμε.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί ότι στις «δημοκρατικές» ενέργειες του Προεδρείου, θα δοθεί η πρέπουσα απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.  Οι εργαζόμενοι διαβάζουν τις κορώνες «ενότητας», «αποτελεσματικότητας» και «συσπείρωσης» και αντίθετα βιώνουν πράξεις διάσπασης, αποκλεισμού και απόλυτου αυταρχισμού. Σαστισμένοι παρακολουθούν ενέργειες που φέρουν τον μανδύα της νομιμότητας, αλλά σίγουρα εκπίπτουν ηθικής.  Τους καλούμε λοιπόν να απαντήσουν με ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτούς που με τις ενέργειές τους εκφυλίζουν τον θεσμό, διότι έτσι μόνο τον προστατεύουμε.
ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Τι θα γίνει με τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης;



Για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ορίστηκε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Η συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, απέβη άκαρπη.
Την ίδια ημέρα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στη εξίσωση των φόρων για το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ζητούν να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...



Όπως μεταδίδουν ρωσικές πηγές, το 80% των κύριων σκαφών επιφανείας καθώς και πυραυλάκατοι των ναυστάθμων από το Aksaz μέχρι την Αλεξανδρέτα (Aksaz, İskenderun, Mersin, Antalya) έχουν αποπλεύσει και λαμβάνουν θέσεις μάχης.
Συγκεκριμένα 6 κύριες μονάδες βρίσκονται μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, υπό την κάλυψη άσκησης με το αιγυπτιακό ναυτικό, 4 μονάδες (φρεγάτες και πυραυλάκατοι) έχουν αφιχθεί και βρίσκονται στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμοχώστου, 3 φρεγάτες βρίσκονται στο λιμάνι της Μερσίνας και ένα τουρκικό υποβρύχιο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Κύπρου (έχει εκδοθεί σχετικό subnote).
Η κίνηση προφανώς αφορά την κατάσταση στη Συρία, αλλά με δεδομένο ότι καλύπτει μια περιοχή από τα Δωδεκάνησα μέχρι την Κύπρο, το ελληνικό σύστημα επιτήρησης έχει τεθεί σε επιφυλακή.
Η αιφνιδιαστική έξοδος του τουρκικού Στόλου συνάδει απόλυτα με τις πληροφορίες που έρχονται και αναφέρουν υπερσυγκέντρωση δυνάμεων στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Ταυτόχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεεργασίας έχουν απογειωθεί και προσεγγίσει τις συριακές αρχές παρακολουθούμενα πάντα από ρωσικά πλοία ηλεκτρονικού πολέμου που περιπολούν στις ακτές της Συρίας.
Για ότιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ντοκουμέντο: Πώς οι εφοπλιστές μπλόκαραν τη συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις


Πουλακίδας Κ. /Αυγή

Οι εφοπλιστές απαιτούν από το ελληνικό κράτος να εξαιρεθούν από τη συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία. Αυτό ζητούν, όπως φαίνεται, και στην επιστολή – ντοκουμέντο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο υπουργείο Οικονομικών, όπου μάλιστα υποδεικνύουν (!) και το νομικό κείμενο το οποίο τους εξαιρεί και θα πρέπει να μπει στη συμφωνία. Είναι τυχαίο ότι ακόμη η διμερής συμφωνία δεν έχει υπογραφεί; 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Νέος κεφαλικός φόρος έως 740 ευρώ από φέτος


Η αναδρομική κατάργηση των εκπτώσεων από δαπάνες πρώτης ανάγκης και για τα φετινά εισοδήματα επιφέρει νέες επιβαρύνσεις
Έως και 62 ευρώ το μήνα περισσότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν από το πουθενά και για τα φετινά τους εισοδήματα οι περισσότεροι φορολογούμενοι.

Η ξαφνική... ανακάλυψη κατά τις χθεσινές συζητήσεις με την τρόικα ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει τρύπα 1 δισ. ευρώ οδήγησε για ακόμη μια φορά στην εύκολη λύση να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την προχειρότητα και τα λάθη αυτών που δημιούργησαν εν μια νυκτί τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να καταργηθούν όλες οι εκπτώσεις που προκύπτουν στο φόρο από τις δαπάνες πρώτης ανάγκης που κάνει κάθε χρόνο ο μέσος φορολογούμενος αναδρομικά από τα φετινά εισοδήματα!
Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά θα χάσουν την όποια ελάφρυνση είχαν μέχρι σήμερα από δαπάνες ενοικίου, γιατρών, διδάκτρων και ασφαλίστρων. Πολύ απλά σημαίνει ότι κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με κεφαλικό φόρο έως και 740 ευρώ το χρόνο.
Δείτε γιατί.
Σήμερα εκπίπτει από το φόρο το 10% των:
ιατρικών δαπανών έως 3.000 ευρώ, με μέγιστο όφελος στο φόρο τα 300 ευρώ,
του ενοικίου έως 1.000 ευρώ, με μέγιστο όφελος στο φόρο τα 100 ευρώ,
των διδάκτρων έως 1.000 ευρώ, με μέγιστο όφελος στο φόρο τα 100 ευρώ,
των ασφαλίστρων έως 1.200 ευρώ για τον άγαμο και έως 2.400 ευρώ για το ζευγάρι και μέγιστο όφελος στο φόρο τα 120 και τα 240 ευρώ αντίστοιχα.
Εάν, λοιπόν, μια οικογένεια με δυο παιδιά είχε φέτος όλες αυτές τις δαπάνες (που δεν είναι απίθανο δεδομένης και της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα ιατρικά τους έξοδα), τότε το συγκεκριμένο νοικοκυριό θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 740 ευρώ περισσότερο φόρο, δηλαδή επιπλέον 62 ευρώ το μήνα.
Πέραν αυτού του νέου σημαντικού βάρους, που θα πέσει στις πλάτες των συνεπών φορολογουμένων, το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική (;) περιορισμού της φοροδιαφυγής, αφού πλέον εξανεμίζεται το όποιο κίνητρο υπήρχε για να ζητούν οι πολίτες απόδειξη για κάθε είδους ιατρική υπηρεσία.
 ΠΗΓΗ:24h.gr

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Σαμαράς: Δεν μπορούμε να κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο


Σαμαράς: Δεν μπορούμε να κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο
«Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε» σημειώνει σε κυριακάτικη συνέντευξή του ο Αντ. Σαμαράς δείχνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει το σχέδιο διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
Στην ίδια συνέντευξη (στην «Καθημερινή της Κυριακής»), ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ρεαλιστικό να πάρουμε τη δόση».
«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται και αυτό αναγνωρίζεται πλήρως. Μεταξύ άλλων έχουμε διαμηνύσει ότι τμηματική καταβολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη...», προσθέτει.
Σε ερώτηση τι θα κάνει για να υπερκεράσει τα εμπόδια στελεχών της κυβέρνησης που δεν δέχονται τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός απαντά πως «είμαστε στη στιγμή της αλήθειας! Ό,τι πρέπει να γίνει, γίνεται. Κι ο καθένας κάνει αυτό που του αντιστοιχεί. Άλλωστε, σε αυτά δεν κάνω "εκπτώσεις". Σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο...», τονίζει.
Οσον αφορά στο σχέδιο διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Σαμαράς απαντά πως δεν θα κάνει εκπτώσεις αναφέροντας ότι για έναν χρόνο θα λαμβάνουν τον μισό μισθό: «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».
Ο κ. Σαμαράς, επισημαίνει εκ νέου την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας: «Δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα. Και τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει ρευστότητα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Αυτή η έλλειψη ρευστότητας θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα...», επισημαίνει.
Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν πως πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε... Μόνο που τώρα δεν είμαστε πια μόνοι μας. Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται απ' όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο...», τονίζει.
Ερωτηθείς «ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα» ο κ. Σαμαράς απαντά πως θα του έλεγε ότι «κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Η Νορβηγία διπλασιάζει το φόρο άνθρακα για τους πετρελαϊκούς ομίλους



Το διπλασιασμό του φόρου άνθρακα για τους νορβηγικούς πετρελαϊκούς ομίλους ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με το Reuters, το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Νορβηγίας, προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου το οποίο θα προωθήσει περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και σε ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας της Νορβηγίας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για να προστατευθούν από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Έτσι από το 2013, οι πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρειο Θάλασσα θα καλούνται να καταβάλουν 55,6 ευρώ ανά τόνο CO2, ενώ φόρος άνθρακα ύψους 6,8 ευρώ ανά τόνο εισάγεται και για την αλιευτική βιομηχανία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της σκανδιναβικής χώρας, οι επενδύσεις σε προγράμματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και προαγωγής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ενισχυθούν κατά 1,36 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Νορβηγία θα διοχετεύσει σε αναπτυσσόμενες χώρες 400 εκατομμύρια ευρώ - από 54 εκ. που διέθεσε το 2012- για να τις βοηθήσει στην προστασία των τροπικών δασών που απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

To προκλητικό ενδιαφέρον της Μαρίας Ρεπούση...



«Με στόχο την ευκολότερη ένταξη και προσαρμογή των παιδιών της μειονότητας στο Δημοτικό Σχολείο, εξετάζεται η προοπτική στελέχωσης των υφιστάμενων δημόσιων νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικούς που να κατέχουν τη μητρική γλώσσα των παιδιών της μειονότητας ή και της ίδρυσης μειονοτικών νηπιαγωγείων με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα;», ήταν η ερώτησή της Μαρίας Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) προς τον αρμόδιο υπουργό.
Η βουλευτής της Α’ Πειραιά, τονίζει ότι «η Πολιτεία δεν πρέπει να ασκεί τιμωρητική πολιτική απέναντι στα παιδιά της μειονότητας παρά την ενδεχόμενη, σε κάποιες περιπτώσεις, ευθύνη των γονιών τους» , ρωτά να μάθει και «αν προγραμματίζεται η έκδοση συγκεκριμένης εγκυκλίου ή η προώθηση άλλης νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα».
Με λίγα λόγια, ζητά από την Πολιτεία να υποκύψει στον εκβιασμό του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που ζητούν δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Είστε μακράν οι Χειρότεροι



Φέτος η  Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα μετά το 1945 σε όλη την Αν. Ευρώπη που οι κάτοικοι της θα κρυώνουν λόγω απουσίας μέριμνας για την θέρμανση  από την κυβέρνηση.
Πρέπει να  υπάρξει μέριμνα για  Καύσιμά με δελτίο στους ανέργους πριν  να πεθάνει κανείς!
και τα ληγμένα τρόφιμα να τα φάει  πρώτος ο υπουργός δημοσίως. Να ταΐσει και τα παιδιά του. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ: ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Οι 3 τιμές, κίνητρο για έκρηξη λαθρεμπορίου στα πετρέλαια


Οι εταιρείες, τα διυλιστήρια και οι πρατηριούχοι ζητούν το «θέρμανσης» με το ντίζελ κίνησης να είναι ίδιας ποιότητας ώστε να είναι «ορατή» η χρήση του ναυτιλιακού ως πετρελαίου θέρμανσης ή ντίζελ κίνη
Παρά την εξίσωση φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το ντίζελ κίνησης, οι τιμές τους είναι διαφορετικές, ενώ με πολύ χαμηλότερη τιμή πωλείται το ναυτιλιακό ντίζελ (0,50 ευρώ το λίτρο), διευκολύνοντας την παράνομη διακίνηση
Οι εταιρείες, τα διυλιστήρια και οι πρατηριούχοι ζητούν το «θέρμανσης» με το ντίζελ κίνησης να είναι ίδιας ποιότητας ώστε να είναι «ορατή» η χρήση του ναυτιλιακού ως πετρελαίου θέρμανσης ή ντίζελ κίνησης
Εκρηξη του λαθρεμπορίου βλέπουν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, αφού παρά την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το ντίζελ κίνησης, εντούτοις οι τιμές στα δύο προϊόντα είναι διαφορετικές, ενώ με πολύ χαμηλότερη τιμή συνεχίζεται η διάθεση του ναυτιλιακού καυσίμου.
Ετσι το κίνητρο για την παράνομη διακίνηση παραμένει ισχυρό και σε συνδυασμό με τη μη εφαρμογή του νόμου για την εγκατάσταση των συστημάτων παρακολούθησης της αγοράς, τότε αποκαλύπτεται πως η αγορά παραμένει ανεξέλεγκτη.
Την ίδια στιγμή οι Ομοσπονδίες (ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ) και οι ενώσεις των πρατηριούχων και μεταπωλητών καυσίμων προειδοποιούν πως από τη Δευτέρα 15 του μηνός δεν θα πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης, διαμαρτυρόμενοι για την προαναφερόμενη κατάσταση.
Σύμφωνα με χθεσινή τροπολογία του υπ. Οικονομικών, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει από τα 60 ευρώ ανά χίλια λίτρα στα 330, ενώ του ντίζελ κίνησης κατεβαίνει στα ίδια επίπεδα από τα 412 ευρώ. Ωστόσο, το πρώτο προϊόν θα πωλείται γύρω στο 1,35 με 1,40 ευρώ και το δεύτερο στο 1,42 με 1,47 ευρώ. Κι αυτό επειδή για το ντίζελ κίνησης είναι διαφορετικό το κόστος παραγωγής και επεξεργασίας του.
Χαρακτηριστικά
Με χαμηλότερη την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται συνέχιση της λαθρεμπορίας, ενώ μεγαλύτερες διαστάσεις θα πάρει με το ναυτιλιακό ντίζελ, το οποίο πωλείται σχεδόν στα 0,50 ευρώ το λίτρο κι έχει και τα ίδια χαρακτηριστικά με το «θέρμανσης» (1.000 ppm θείο).
Οι εταιρείες και τα διυλιστήρια, όπως και οι πρατηριούχοι, ζητούν τουλάχιστον το «θέρμανσης» με το ντίζελ κίνησης να είναι ίδιας ποιότητας (με θείο στα 10 ppm), έτσι ώστε να είναι «ορατή» η χρήση του ναυτιλιακού ως πετρελαίου θέρμανσης ή ντίζελ κίνησης.
Οι βενζινοπώλες ζητούν επίσης την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών καυσίμων όχι μόνο στα πρατήριά τους αλλά και στα διυλιστήρια και στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Επιπλέον ζητούν την ενεργοποίηση και των υπουργικών αποφάσεων για την τοποθέτηση GPS στα μεταφορικά μέσα και ιχνηθετών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλη συμφωνία Μόσχας - Βελιγραδίου για φυσικό αέριο



Αίσιο τέλος είχαν οι συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς το Βελιγράδι. Η διακρατική συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στις δυο χώρες έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι και το 2021.
Σύμφωνα με την νέα αυτή συμφωνία, η Γκαζπρόμ οφείλει ετησίως να παρέχει ετησίως στην Σερβία περίπου 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Από την πλευρά της η Σερβία, προεκιμένου να υλοποιηθεί η σύμφωνα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στη Ρωσία τις οφειλές των προηγούμενων ετων. Για τον λόγο αυτό υπήρξε διακανονισμός ο οποίος προβλέπει πως για το ρωσικό φυσικό αέριο που παρέλαβε η Σερβία από τη Ρωσία, από τον Νοέμβριο του 2000 έως και τον Ιανουάριο του 2011, θα πρέπει να καταβάλει στα ρωσίκα ταμεία 30 εκατομμύρια δολάρια και αντίστοιχα για την περίοδο 1995-2000 δέκα περίπου εκατομμύρια δολάρια.
Η εξόφληση από σερβικής πλευράς, αυτού του ποσού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014. Σχετικά με τον καθορισμό της τιμής, αλλά και τον ετήσιο όγκο -ανά χρόνιά- παράδοσης φυσικού αερίου από την Γκαζπρόμ προς της σερβική εταιρεία, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο εταιρείες αναμένεται να ολοκηρωθούν πολύ σύντομα.
 Η Σερβία μέσα σε χρόνο ρεκόρ δέθηκε στο άρμα της Μόσχας. Για την ακρίβεια μέσα σε χρόνο ρεκόρ μια μεγάλη σειρά χωρών δέθηκε στο άρμα της Μόσχας το οποίο είναι το λιγότερο εντυπωσιακό.
 Το μήνυμα είναι απλό. Ο πλανήτης έχει και πάλι δύο αφεντικα. Η διαφορά είναι ότι το προηγούμενο δύει, ενώ το άλλο ανατέλει.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr