Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συμφωνία NIOC – DNO για την ανάπτυξη μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στο δυτικό Ιράν

Από το energypress.gr
Η Νορβηγική DNO Oil & Gas συμφώνησε με την ιρανική NIOC να εκπονήσει μελέτη για την ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου Changuleh στο δυτικό Ιράν, όπως ανακοίνωσε η σκανδιναβική εταιρεία.

Το συγκεκριμένο κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει πάνω από 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου.

«Το Ιράν αποτελεί ένα..

Επανακαθορίζονται οι Όροι για το Επάγγελμα του Διπλωματούχου Μηχανικού

Αποτέλεσμα εικόνας για Διπλωματούχου Μηχανικού
Από το energia.gr
Επανακαθορίζονται οι όροι για την άσκηση του επαγγέλματος του Διπλωματούχου Μηχανικού και διευρύνονται οι ειδικότητες στις οποίες εντάσσονται τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.). Οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο με το άρθρο 29 του νομοσχεδίου για την «Ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις».
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του εν λόγω ν/σ, το άρθρο 29, που αφορά τη ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού προβλέπει:

Με την προτεινόμενη ρύθμιση...

Τεράστιο κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου ανακαλύφθηκε στο δυτικό Τέξας

Από το energypress.gr
Ένα τεράστιο κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου ανακαλύφθηκε στο δυτικό Τέξας, όπως γνωστοποίησε η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέγεθος του κοιτάσματος το καθιστά ως την μεγαλύτερη πηγή σχιστολιθικού πετρελαίου.

Σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία, από την γεωλογική διαμόρφωση του κοιτάσματος στην περιοχή Μίντλαντ εκτιμάται ότι..

Η Aramco αποκαλύπτει τα μυστικά της

Αποτέλεσμα εικόνας για αραμκο
Από το kathimerini.gr
Μυστικά 83 ετών πρόκειται να αποκαλύψει η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου, Saudi Aramco. Γιατί; Η πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους επενδυτές για όλα τα οικονομικά της στοιχεία, ύστερα από την απόφαση που πήρε να αντλήσει κεφάλαια με την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ετσι, οι κανόνες διαφάνειας που επιβάλλονται σε όλες τις προς εισαγωγή εταιρείες (και στις εισηγμένες) αναγκάζουν την Aramco να αποκαλύψει, πέραν των στοιχείων για την κερδοφορία, επιπλέον πληροφορίες, όπως εκτιμήσεις σχετικά με τις πετρελαιοπηγές από τις οποίες η εταιρεία αντλεί πετρέλαιο και ο αριθμός των αποθεμάτων της σε αργό.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αντιδράσεις από..

Νέα μεγάλη άσκηση ετοιμότητας από την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στον Κόλπο της Ελευσίνας

Από το energypress.gr
Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. διεξήγαγε την Δευτέρα 14.11.2016 μεγάλης κλίμακας  Άσκηση Ετοιμότητας στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών της με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), ως ανάδοχος της EMSA για την αντιμετώπιση ρυπάνσεων πετρελαιοειδών μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην Άσκηση, η οποία διεξήχθη στον Κόλπο Ελευσίνας και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, συμμετείχαν το M/T "AKTEA OSRV” (Δεξαμενόπλοιο με δυνατότητα περισυλλογής πετρελαίου), και το P/K - N/Γ ΑΙΓΙΣ Ι που ανήκουν στον Όμιλο της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.

Το σενάριο περιελάμβανε ..

Δημοκρατεύω, δημοκρατεύεις, δημοκρατεύει..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Βαρεθήκαμε ν' ακούμε τις τελευταίες μέρες για  την δημοκρατία.
     Η δημοκρατία από 'δω, της δημοκρατίας από  'κει, την δημοκρατία παρακάτω, ω σου @@μήσαμε το σόϊ δημοκρατία!
     Κι ανάθεμα αν όλοι αυτοί που μιλάνε ξέρουν τί πράγμα ακριβώς εννοούν.

     Αν τους ρωτήσεις:
     .." Για ποιά δημοκρατία μιλάς ρε χλεχλέ;  για την
άμεση λαϊκή δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας; για την ολιγαρχική δημοκρατία της Ρώμης; ή για την "αντιπροσωπευτική" δημοκρατία της σύγχρονης Δύσης; 
     Μήπως μιλάς για την δημοκρατία του Πινοσέτ και του Φράνκο; ή μήπως για την δημοκρατία τύπου Ευρωπαϊκής "Ένωσης"; ",
     ..δεν θα ξέρουν τί να πουν. Θα πάθουν κοκομπλόκο.

     Γι αυτούς η δημοκρατία είναι..

17 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Από το ekeda.gr
Το ΕΚΕ-ΔΑ συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και για τα θύματα της δικτατορίας και του φασιστικού καθεστώτος.

Την ώρα που η κυβέρνηση μέσω των αδιέξοδων και αντεργατικών πολιτικών της επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου 43 χρόνια μετά είναι και σήμερα επίκαιρα, διεκδικούμενα και αιτούμενα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν..

Η Γαλλική κατανάλωση των προϊόντων πετρελαίου τον Οκτώβρη

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το euro-petrole.com
Τον Οκτώβριο του 2016, η προμήθεια των οδικών καυσίμων στη γαλλική αγορά μειώθηκε κατά 2,8% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2015, για συνολικά 4.268.000 κυβικά μέτρα. * Οι αποστολές των σούπερ αμόλυβδης υποχώρησε 0,1%. * Όσοι πετρελαίου υποχώρησε 3,4%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την PDCC (1). 

Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η αύξηση των παραδόσεων καυσίμων προς τη γαλλική αγορά ήταν 0,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015. Οι αποστολές των σούπερ αμόλυβδης * αυξήθηκε κατά 2,8% και των ντίζελ * 0,0%. 

Το μερίδιο του πετρελαίου στη γαλλική κατανάλωση καυσίμων κίνησης εξακολουθεί να..

Ραγδαία πτώση της παραγωγής αργού πετρελαίου στην Κίνα


Από το energypress.gr
Η καθημερινή παραγωγή αργού πετρελαίου στην Κίνα έχει πέσει στα επίπεδα πέραν της προηγούμενης επταετίας, όπως δείχνουν τα σημεία που δημοσιοποιήθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, γεγονός που αποδίδεται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή του Οκτωβρίου έπεσε κατά 11,3% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 16,05 εκατ. τόνους, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση από τα 15,98 εκατ. τόνους του Σεπτεμβρίου.

Η μέση ημερήσια παραγωγή για τον Οκτώβριο ήταν 3,78 εκατ. βαρέλια, η χαμηλότερη από το Μάιο του 2009.

Οι χαμηλές τιμές εξώθησαν..