Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Η Repsol θα ξεκινήσει την ανάκαμψη δύο μηνών στο διυλιστήριο πετρελαίου Tarragona στην Ισπανία

 




 Ο ισπανικός ενεργειακός κολοσσός Repsol επενδύει 100 εκατ. ευρώ για να μειώσει τις εκπομπές στο  διυλιστήριο  Tarragona των 186.000 bpd στην Ισπανία, το οποίο ξεκινά..

Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 




Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την τελευαταία εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τη διαδικασία επεξεργασίας για να ξαναχτίσουν τα χαμηλά αποθέματα προϊόντων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν..

Η απεργία στο διυλιστήριο Exxon προσθέτει στα ενεργειακά δεινά της Ευρώπης

 



Το διυλιστήριο πετρελαίου Port Jerome-Gravenchon 240.000 βαρελιών ημερησίως στη Γαλλία, το οποίο λειτουργεί από την ExxonMobil, παράγει λιγότερα καύσιμα λόγω της απεργίας στο εργοστάσιο, δήλωσε η Exxon στο Reuters . την Τετάρτη.  

Τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν..

Η BP ανακοίνωσε δύο νεκρούς από την πυρκαγιά σε διυλιστήριο του Οχάιο

 




Η BP ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δύο μέλη του προσωπικού της σκοτώθηκαν μετά από τραυματισμούς σε πυρκαγιά στο διυλιστήριό της στο Τολέδο, στο Οχάιο, 150.800 βαρελιών την  ημέρα 

«Η φωτιά σβήστηκε..

Total: Θα ξεπεράσει το €1 δισ. η έκτακτη εισφορά

 




Πάνω από 1 δισ. ευρώ υπολογίζει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει η TotalEnergies στο πλαίσιο της εισφοράς που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα έκτακτα κέρδη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής..

Σημαντικές παρουσίες στο rebranding των ΕΛΠΕ

 





Σημαντικές παρουσίες από τον επιχειρηματικό τομέα στο rebranding των EΛΠΕ.

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Ευάγγελος..

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ«Οι συνέπειες του ενεργειακού πολέμου αντιμετωπίζονται μεταρρυθμιστικά, όχι επιδοματικά»

 



Στην Ολλανδία μπαίνει πλαφόν στην ενέργεια (ρεύμα και αέριο), στη λογική του γαλλικού και αγγλικού μοντέλου, προκειμένου να προστατευτούν τα νοικοκυριά από το ράλι της ακρίβειας. Στην Ισπανία ανακοινώθηκε 10πλασιασμός της εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών στις στέγες.

Στην Ελλάδα από την άλλη, συνεχίζεται η μηναία..

Αν.Σιάμισιης: Κριτική Στην Πρόταση Της Κομισιόν Για Τα Υπερκέρδη


 

Κατασκεύασμα που δεν έχει ηθικό ή νομικό έρεισμα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Energy (πρώην ΕΛΠΕ) Ανδρέας Σιάμισιης την πρόταση της Κομισιόν για φορολόγηση των “ουρανοκατέβατων” όπως χαρακτηρίζονται κερδών των διυλιστηρίων.

Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της..

Πως μετασχηματίζονται τα ΕΛΠΕ σε HELLENiQ ENERGY - Η νέα δομή και οι στόχοι για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 50% ως το 2025



 


Επενδύσεις ύψους 300-400 εκατ. ευρώ εντός του επομένου 18μηνου για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ που θα αυξήσουν την εγκατεστημένη ισχύ πράσινης ενέργειας στο 1 GW με απώτερο στόχο τα 2 GW έως το 2025, προγραμματίζει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος με απόφαση της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του, μετονομάζεται..