Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η BP συνομιλεί με κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, για σταθμούς φόρτισης στα πρατήρια καυσίμων

Από το bankingnews.gr
Η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες, απειλεί το επιχειρηματικό μοντέλο των πετρελαϊκών εταιρειών

Η BP βρίσκεται σε συνομιλίες με κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, για να προσφέρει σταθμούς επαναφόρτισης μπαταριών, στο δίκτυο πρατήριων καυσίμων ανά τον κόσμο, καθώς επιδιώκει να επωφεληθεί από τη σταδιακή απόσυρση των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων.

Η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες, απειλεί το επιχειρηματικό μοντέλο των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς η ζήτηση ..

Eni: Το κοίτασμα Zohr της Αιγύπτου αναπτύχθηκε κατά 80% σε χρόνο ρεκόρ

Από το worldenergynews.gr
Το κολοσσιαίο κοίτασμα Zohr στα ανοιχτά της Αιγύπτου έχει αναπτυχθεί κατά 80% σε λιγότερο από 2 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Εni, με αφορμή τη συνάντηση σήμερα (1/8) του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλζι.  

Η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως στο μέλλον του κοιτάσματος και στον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην ενεργειακή ..

Μαζικές απολύσεις και στη Shell της Ολλανδίας

Από το efsyn.gr
Την περικοπή τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Royal Dutch Shell, κυρίως στα βασικά της έργα και τις δραστηριότητες ενεργειακής τεχνολογίας, με στόχο την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου της για να αντιμετωπίσει τη μείωση των τιμών πετρελαίου, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο.

Απαντώντας στο πρακτορείο η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης δήλωσε ότι «περίπου 400 (εργαζόμενοι) ενδεχομένως κινδυνεύουν με απόλυση το τελευταίο τρίμηνο του 2017/το πρώτο εξάμηνο του 2018».

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου..

Ζήτημα με τον Eurasia Interconnector; Προτείνεται το 60% του κόστους να περάσει στο ελληνικό σύστημα

Από το energypress.gr
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας αποτελεί ένα από τα βασικά ενεργειακά έργα πάνω στα οποία στηρίζεται η ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών. Μάλιστα το φιλόδοξο project θεωρείται ως το πιο ρεαλιστικό και βιώσιμο, μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι και συζητιούνται με στόχο την αξιοποίηση των πλούσιων ενεργειακών αποθεμάτων της ανατολικής Μεσογείου και της εξαγωγής ενέργειας από την περιοχή προς την ενεργειακή αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Και ενώ οι μελέτες προχωρούν και μέχρι στιγμής έχουν τύχει της υποστήριξης της ΕΕ ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο, φαίνεται ότι έχουν ήδη ανακύψει ..

Birol (IEA): Τα κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο τουλάχιστον στο μέγεθος των Νορβηγικών

Από το worldenergynews.gr
Εξαιρετικά αισιόδοξος για τα αναμενόμενα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου δηλώνει ο Επικεφαλής της Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Φατίχ Μπιρόλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο κ. Μπιρόλ δήλωσε χαρακτηριστικά, πως «στην περιοχή υπάρχει τουλάχιστον άλλη μια Νορβηγία». 

«Αυτό είναι το ελάχιστο. 

Και φυσικά, οι ποσότητες και οι υπολογισμοί μπορεί..

Ένας «big brother» στα ναυτιλιακά καύσιμα

Από το naftikachronika.gr
Να ελέγξουν ολόκληρο το δίκτυο διανομής ναυτιλιακών καυσίμων στα πλοία θέλουν στο υπουργείο Οικονομικών. Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουν να επιβάλουν άμεσα την τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης στα εφοδιαστικά πλοία (bunkering). Τα συστήματα αυτά όμως δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν σε καμία χώρα σε όλο το κόσμο.

Από την μελέτη σε βάθος του συστήματος από τις διάφορες ομάδες εργασίας που συστήθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και των ενδιαφερόμενων εταιρειών, προέκυψαν..