Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα πρός όλους τους Νέους < 40 ετών


Eάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ζείτε ακόμα σε μία ελεύθερη αγορά η κοινωνία, τότε πολύ απλά είστε είδος υπό εξαφάνιση και πρός εκμετάλλευση. Όλοι καθημερινώς γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας νέας μαζικής μετακίνησης από μια ιδεολογία σε μια άλλη είτε θέλουμε είτε όχι. Πολλοί το αντιλαμβάνονται ώς φυσική εξέλιξη, άλλοι το θεωρούν πρόοδο, άλλοι σαν μία ακριβοδίκαιη τιμωρία, άλλοι το χρησιμοποιούν σαν πρόφαση για να κατακεραυνώσουν άλλους, το θέμα είναι όμως ότι, όλοι ταυτοχρόνως καλούνται ανεξαρτήτου ιδεολογίας να «ξηλωθούν» και να πληρώσουν ένα πολύ βαρύ αντίτιμο και αν τύχει και δηλώσουμε ανικανότητα, τότε μάυρο το φίδι που μας έφαγε. Μας αγαπάνε τόσο πολύ οι πολιτικοί που το καλό που μας θέλουν είναι να πληρώσουμε όλοι τώρα.

Τόσα χρόνια ζούσαμε σε ένα κοινωνικό σύστημα τριών επιπέδων. Των πλουσίων, που ήταν το 1-2% του πλυθησμού, της μεσσαίας
τάξης και των φτωχών, της κατώτερης βαθμίδας της κοινωνίας. Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μία συστηματική συρρίκνωση της μεσσαίας τάξης και το πιό πιθανό και εσύ, ο αναγνώστης αυτού του άρθρου, να ανήκεις σε αυτήν και να καταλαβαίνεις τί λέω. Και μάλιστα άν είσαι και νεότερο μέλος της μεσσαίας τάξης, νεαρής σχετικά ηλικίας δηλαδή, λυπάμαι που αναφέρω το πασιφανές αλλά την έχεις «βάμένη» περισσότερο από όλους φιλαράκι.

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Ν.ΜΙΟΥΛΕΡ "Στόχος τα κοιτάσματα

Πετρελαιοπηγή
Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχωρά ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ σε συνέντευξη του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus. O N.Mιούλερ γνωστός και ως «Mr. Dax», στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Επιπλέον, ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.

Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτο-σπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης.

Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά.

«Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ξύλο στο περιφερειακό συμβούλιο

Θα πληρώσουμε τα φέσια του ΙΣΤΑΜΕ του ΠΑΣΟΚ ..με χρήματα του Ελληνικού λαού..


Ο Βενιζέλος επέλεξε..εντελώς τυχαία... ως χώρο στέγασης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης..τα πρώην γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ..

Σας θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Φεβρουάριο είδαν το φως δημοσιότητας άρθρα που ανέφεραν ότι...
Το ΙΣΤΑΜΕ, στο ΔΣ του οποίου συμμετείχε μέχρι πρόσφατα ο αδερφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος, χρωστάει 5 ενοίκια για τα γραφεία στην οδό Ακαδημίας 4 και άλλους τόσους μήνες τους μισθούς των υπαλλήλων. 
Ο ιδιοκτήτης του οικήματος έστειλε 
το εξώδικο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, στον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη και στον γενικό διευθυντή Ροβέρτο Σπυρόπουλο που κρατάει και το ταμείο, που είναι μείον... 


Τα πρώην γραφεία λοιπόν του ΙΣΤΑΜΕ επελέγησαν και μάλιστα με απ ευθείας ανάθεση...να χρησιμοποιηθούν ως χώρος φιλοξενίας με το αζημίωτο βέβαια...
και μάλιστα με συμβόλαιο ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ.

Σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόμου «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις», το κόστος για το «Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας», ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ περίπου
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα... 
"Από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου προκαλούνται, επί του Κρατικού Προϋπολογισμού, οι ακόλουθες δαπάνες:
1. Εφάπαξ δαπάνη, από την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων του συνιστώμενου «Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας» και την άσκηση των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται σε αυτό (οργάνωση και διεξαγωγή της Προ-
εδρίας, διοργάνωση εκδηλώσεων, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ.). (άρθρα 1, 2 και 3 παρ. 2)
Η εν λόγω δαπάνη, η οποία εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 50.000.000 ευρώ περίπου, συνολικά."

Όπως αντιλαμβάνεστε και σύμφωνα με στοιχεία δαπανών από την διαύγεια (Δείτε ΕΔΩ)μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το διαλυμένο, παρατημένο, από το ΠΑΣΟΚ γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ..θα βαφούν, θα ανακαινισθούν, θα καλωδιωθούν ...και θα παραδοθούν του κουτιού στον ιδιοκτήτη...ο οποίος θα βρει ένα κτήριο "τζιτζί"..
Στην ουσία δηλαδή θα πληρώσουμε όλα τα χρωστούμενα του ΠΑΣΟΚ και τα φέσια του ΙΣΤΑΜΕ..εμείς από τον κρατικό προϋπολογισμό 

ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com/

ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΖΟΥΝ 914.873 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΛΣΤΑΤ: 1 στα 4 νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας


Στο κατώφλι της φτώχειας βρέθηκε το 2012 το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η χώρα μας καταλαμβάνει τη σχετική «πρωτιά» σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν να διαβούν το «κατώφλι» της φτώχειας να είναι αυξημένο κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που καταγράφηκε το 2011 (21,4%) και κατά 3 μονάδες από την έναρξη της κρίση το 2008 (20,1%). 

Το «κατώφλι» της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.708 ευρώ ετησίως ανά άτοµο, και σε 11.986 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώµενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Ως κίνδυνος φτώχειας ορίζεται το ποσοστό των ατόµων που ζουν σε νοικοκυριά, των οποίων το συνολικό ισοδύναµο διαθέσιµο εισόδηµα είναι χαµηλότερο του 60% του εθνικού διάµεσου ισοδύναµου διαθέσιµου εισοδήµατος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιµώνται σε 914.873 και τα µέλη τους σε 2,536 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,9% και είναι υψηλότερος κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. 

Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 17,2% και είναι μειωμένος κατά 6,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 20113. 

Ο πληθυσμός που ζει σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες, συνολικά, το έτος, ανέρχεται σε 1.010.900 άτομα ή σε 16,1% του πληθυσμού ηλικίας 18- 59 ετών, ενώ το προηγούμενο έτος (2011) ανερχόταν σε 837.300 άτομα. 

Επίσης, το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ως προς το σύνολο του πληθυσμού για κάθε μία από τις παρακάτω ομάδες είναι: 

- Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (66,0%)
- Άνδρες άνεργοι (52,1%)
- Λοιποί μη οικονομικά ενεργοί (εκτός συνταξιούχων (33,3%)
- Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (26,9%)
- Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (24,1%)
- Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (23,5%) 

Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.795.100 άτομα ή σε 34,6% του συνόλου του πληθυσμού (το έτος 2011 ήταν 3.403.300 άτομα). 

Ο κίνδυνος φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, υπολογιζόμενος με κατώφλια διάφορα του 60% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, ανέρχεται σε: 

-10,6%, αν το κατώφλι οριστεί στο 40% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, 

- 16,0%, αν το κατώφλι οριστεί στο 50% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος και 

- 27,3%, αν το κατώφλι οριστεί στο 70% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται οι κατά τεκμήριο φτωχοί, όπως οι άστεγοι.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Fast-track έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιωάννινα και Πατραϊκό

Fast-track έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιωάννινα και Πατραϊκό
Η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Α.Παπαγεωργίου και τον γενικό γραμματέα Ενέργειας Κ.Μαθιουδάκη.

Η βασική εκκρεμότητα για την υπογραφή των συμβάσεων είναι η οριστικοποίηση του φορολογικού καθεστώτος, που θα ισχύει κατά τη διάρκεια των ερευνών και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. 

Eξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στις συμβάσεις αυτές το «μοντέλο» που εφαρμόστηκε για τον αγωγό TAP, δηλαδή αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών ανά δεκαετία, αλλά με «πλαφόν» στο περιθώριο αύξησης ή μείωσής τους.

Οι συμβάσεις αυτές, εφόσον οριστικοποιηθούν θα κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση. Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχοι για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων είναι η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS/PETRA και για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού προτείνεται η κοινοπραξία ΕΛΠΕ /EDISON/PETROCELTIC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στον Πατραϊκό Κόλπο είναι της τάξης των 200 εκατ. βαρελιών και στα Ιωάννινα 50 - 80 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αναμενόμενα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τις δύο περιοχές, σε βάθος χρόνου 25ετίας, υπολογίζονται σε περίπου 11 δισ. ευρώ.

 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ανατινάχθηκε αγωγός πετρελαίου στην Υεμένη

Ανατινάχθηκε αγωγός πετρελαίου στην Υεμένη
Μέλη φυλής ανατίναξαν την Παρασκευή τον βασικό αγωγό εξαγωγής πετρελαίου της Υεμένης, κατά την τελευταία επίθεση σε μία από τις κύριες πηγές εξαγωγών της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα μέλη της φυλής πραγματοποίησαν την επίθεσή τους ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων Saba, χωρίς όμως να αναφέρει εάν έχει σταματήσει η ροή του πετρελαίου.

Ο αγωγός μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τα πεδία Μααρίμπ, στην κεντρική Υεμένη, προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγές προσκείμενες στη φυλή αναφέρουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αναγκαστεί η κυβέρνηση να καταβάλει στα μέλη της φυλής αποζημίωση, χωρίς όμως να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.

Φυλές συχνά πραγματοποιούν τέτοιου είδους επιθέσεις με στόχο την άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση για την απελευθέρωση από τις φυλακές συγγενών τους.

Η Υεμένη βασίζεται σημαντικά στις εξαγωγές αργού, ωστόσο έχει υποστεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις από το 2011 οπότε και ξέσπασε η αντικυβερνητική εξέγερση.

 ΠΗΓΗ:enikos.gr

Απώλειες 3,7% στο μήνα για το αργό


Με κέρδη έκλεισε η τιμή του αργού την Παρασκευή, ανακάμπτοντας ελαφρώς από χαμηλά έξι μηνών, καθώς το οριακά ασθενέστερο δολάριο χάρισε θετικό "τέμπο" στις αγορές εμπορευμάτων.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 42 σεντς ή 0,4% στα 92,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Για το μήνα Νοέμβριο η τιμή του αργού γνώρισε απώλειες 3,7%. Αναλυτές αποδίδουν την πτώση στη συνεχιζόμενη ενίσχυση της παραγωγής στις ΗΠΑ λόγω της αυξημένης χρήσης μη παραδοσιακών τεχνικών παραγωγής.

Στο μεταξύ το φυσικό αέριο Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 6 σεντς ή 1,5% στα 3,954 δολάρια ανά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με την FactSet.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ


Ολοκληρώθηκαν απόψε με την εκλογή του νέου 85μελούς γενικού συμβουλίου οι τριήμερες εργασίες του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ψήφισαν 692 σύνεδροι και καταμετρήθηκαν 690 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ με 174 ψήφους και 22 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο. (Η παράταξη το 2010 είχε λάβει 376 ψήφους και 38 έδρες).

Αντίστοιχα η ΔΑΚΕ έλαβε 153 ψήφους και 19 έδρες (2010: 236 ψήφοι και 24 έδρες), η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία 114 ψήφους και 14 έδρες (2010: 84 ψήφοι και 9 έδρες).

Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 91 ψήφους και 11 έδρες (2010: 96 ψήφοι και 10 έδρες).

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις (Ανεξάρτητοι της Αριστεράς) έλαβαν 68 ψήφους και 8 έδρες (2010: 43 ψήφοι και 4 έδρες) και η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (διάσπαση της ΠΑΣΚΕ) 63 ψήφους και 8 έδρες.

Τέλος από μία έδρα έλαβαν το «Δίκτυο Εργαζομένων» που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ , η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» και η «Ταξική Πορεία».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Θύμα μνημονιακών πολιτικών εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ


"Τελευταίο θύμα της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, του Σαμαρά αποτελεί το εργοστάσιο Καυστικής Σόδας / Χλωρίου στην Θεσσαλονίκη" σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ...
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Άλλο ένα θύμα των μνημονιακών πολιτικών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελούν οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Καυστικής Σόδας/ Χλωρίου στην Θεσσαλονίκη.
Ο χορός της καταστροφής και της καταλήστευσης του Δημόσιου πλούτου –περιλαμβανομένων και των ΕΛΠΕ –που προωθεί η συγκυβέρνηση, υπό την τροϊκανή καθοδήγηση και εποπτεία, συνθλίβει τους εργαζόμενους και δεν αφήνει πλέον στη χώρα μας, κανένα εργαλείο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Τελευταίο θύμα της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, του Σαμαρά αποτελεί το εργοστάσιο Καυστικής Σόδας / Χλωρίου στην Θεσσαλονίκη. Οι διοικούντες των ΕΛΠΕ εκμεταλλευόμενοι το μνημονιακό πλαίσιο ασυδοσίας και παρά τις προτάσεις του σωματείου και τις επιστημονικές μελέτες που κατατέθηκαν, αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση της μονάδας, χάνοντας σιγά σιγά μερίδιο της αγοράς, πράγμα που σημαίνει σημαντική απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο που κατέχει το 35,5% των μετοχών της επιχείρησης. Ποιο τρανταχτό παράδειγμα της προσπάθειας απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας αποτελεί η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να μην προμηθεύεται πλέον από τα ΕΛΠΕ, έτσι η κυβέρνηση θεωρεί πως νομιμοποιείται να πουλάει κοψοχρονιά, μεταφέροντάς τις στο ΤΑΙΠΕΔ, τις απαξιωμένες επιχειρήσεις.
Άμεσο αποτέλεσμα είναι οι δεκάδες χαμένες θέσεις εργασίας που προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των ανέργων της πόλης και ένα ακόμη παραγωγικό εργαλείο, μία χημική παραγωγική μονάδα κλείνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά των ΕΛΠΕ στο δημόσιο και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κίνημα των εργαζομένων, για να γίνει το ποτάμι που θα πνίξει τις αντιλαϊκές πολιτικές και θα ανατρέψει μια για πάντα κυβέρνηση και τρόικα". 

ΠΗΓΗ:seleo.gr 


 ΣΧΟΛΙΟ: Καλές οι ανακοινώσεις αλλά οι εργαζόμενοι θέλουν πράξεις και δράσεις για να σε πιστέψουν  ! !!!