Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αγωνία στη Σαντορίνη: Κατεπειγόντως υπό 24ωρη παρακολούθηση το ηφαίστειο!


Αγωνία στη Σαντορίνη: Κατεπειγόντως υπό 24ωρη παρακολούθηση το ηφαίστειο!  Με αίτημα του ΟΑΣΠ διατίθεται πίστωση με σκοπό την τοποθέτηση οργάνων 24ωρης παρακολούθησης!
Με το χαρακτήρα του... κατεπείγοντος, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν ειδικά επιστημονικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης στο ηφαίστειο της Σαντορίνης μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ, όπως αποκαλύπτει το Cretalive! Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ύψους 54.251 ΕΥΡΩ για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων του Ολοκληρωμένου Συστήματος 24ωρης Παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης για την εκτίμηση και αντιμετώπιση πιθανού ηφαιστειακού κινδύνου...  
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ σχετικό αίτημα κατέθεσε ο ΟΑΣΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) που θέλει να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του  ηφαιστείου.
Σημειώνεται, πάντως, ότι τον περασμένο Ιούλιο, μια σειρά από επιστημονικά όργανα τοποθέτησε στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή, σημαίνοντας έτσι  την έναρξη της πρώτης μακροχρόνιας μελέτης της πιθανής υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, όπου πέρυσι υπήρξαν σημάδια ενεργοποίησης.
Οι ερευνητές, που χρησιμοποίησαν το βαθυσκάφος "Θέτις" και το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα "Max Rover" του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίου Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), θέλησαν να έχουν μία καλύτερη εικόνα, από "πρώτο χέρι", για το τι συμβαίνει στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Η αποστολή, αρχηγός της οποίας ήταν ο γεωλόγος Δημήτρης Σακελλαρίου, επικεφαλής ερευνών του Τομέα Θαλάσσιας Γεωλογίας-Γεωφυσικής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, πόντισε ένα μετρητή κλίσης και δύο αισθητήρες υποθαλάσσιας πίεσης για να καταγράψει την πιθανή παραμόρφωση και το "φούσκωμα" του βυθού εξαιτίας ανοδικών κινήσεων του μάγματος και των αερίων κάτω από το βυθό. 
ΠΗΓΗ:thebest.gr



Όλα στο σφυρί και τζάμπα



«Όλα ξεπουλιούνται και μάλιστα με ευτελές αντίτιμο…», έλεγε τη Δευτέρα γνωστό στέλεχος της ενεργειακής αγοράς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα από τις αποφάσεις που έχουν λάβει από κοινού η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Η διαπίστωση αυτή έρχεται να «δέσει» με τις κινήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα, αλλά και με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συνολική και πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από όλες τις δραστηριότητες στην ενέργεια.

Το κακό είναι πως οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται εσπευσμένα και χωρίς κάποιο σχέδιο για τη μελλοντική κάλυψη των αναγκών της χώρας. Το χειρότερο, ωστόσο, είναι πως σε όλες τις περιπτώσεις οι προς πώληση επιχειρήσεις «απογυμνώνονται» από τα καλύτερα κομμάτια τους και οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα τις αποκτήσουν περίπου σαν χάρισμα!
Υπάρχει, πάντως, και κάτι ακόμη χειρότερο: Οι συμμετοχές του ελληνικού Δημοσίου ξεπουλιούνται σε ιδιώτες, τη στιγμή κατά την οποία ο ενεργειακός τομέας θα μπορούσε να αποτελέσει τον μοχλό για την αναστροφή της πτωτικής πορείας που ακολουθεί η οικονομία της χώρας και να προκύψουν επιπλέον έσοδα, που θα βοηθούσαν εάν όχι στη μείωση του χρέους, τουλάχιστον στην ομαλότερη απομάκρυνση από τη ζώνη της ύφεσης…
Ωστόσο, οι αποφάσεις φαίνεται πως είναι ειλημμένες και μάλιστα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και τους εκπροσώπους των δανειστών.
Όσο - όσο
Το νέο μνημόνιο (τρίτο κατά σειρά) προβλέπει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για τις «διαρθρωτικές αλλαγές» στον ενεργειακό τομέα, προτάσσοντας τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα το ξεπούλημα των συμμετοχών του Δημοσίου, αλλά και του μοναδικού εγχώριου ενεργειακού πόρου: του λιγνίτη.
Επιπλέον, στις μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις – κυρίως στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ – οι διαδικασίες για το ξεπούλημά τους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή έως το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Αντίθετα, στο νέο συμφωνητικό εκποίησης της χώρας υπάρχουν καινούργιες απαιτήσεις των τροϊκανών, που αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα.
Για παράδειγμα, εκτός από τον διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ), τώρα οι δανειστές μας επιβάλλουν στη χώρα μας να μείνει και χωρίς τον έλεγχο του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό πως το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (αντικαταστάτης του ΔΕΣΜΗΕ) θα μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες θα το πουλήσει σε ιδιώτες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tο ξεπούλημα έχει καλά λεφτά...



Την ώρα που η Ελλάδα στενάζει κάτω από τα ολοένα και σκληρότερα μέτρα, υπάρχουν και αυτοί που θησαυρίζουν από το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Είναι οι σύμβουλοι των αποκρατικοποιήσεων. Οι άνθρωποι που πληρώνονται με ποσοστά ή ειδική αμοιβή από το τίμημα της όποιας σύμβασης για να «πακετάρουν» καλύτερα μια πώληση. Αυτοί δηλαδή που ψάχνουν και βρίσκουν τους όποιους ενδιαφερόμενους, έρχονται σε διαπραγματεύσεις μαζί τους και συσκευάζουν οικονομικά και νομικά την υπόθεση ώστε το ξεπούλημα να πάει όπως το θέλει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η κυβέρνηση.
Επειδή έχουν μόνο ένα πρόσφατο περιστατικό αποκρατικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μάλιστα παρουσιάστηκε και ως μεγάλη επιτυχία, το υπενθυμίζουμε. Στην πιο εύκολη και ώριμη αποκρατικοποίηση, δηλαδή τη μίσθωση και επικαρπία του IBC για 90 χρόνια, η Lamda Development έδωσε προσφορά 81 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, η αρχική σύμβαση της Lamda για το (μικρότερο κομμάτι του) Golden Hall προέβλεπε ετήσιο νοίκι κοντά στα 7 εκατ. ευρώ για το πρώτο έτος, που θα αυξανόταν κατά 2% σταδιακά ώστε να σταθεροποιηθεί σε 9,5 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο της 15ετούς σύμβασης. Σήμερα η Lamda πληρώνει 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Με τη νέα σύμβαση, για την 90ετή διαχείριση του IBC, που προβλέπει ότι το κράτος θα εισπράξει ή 81 εκατ. ευρώ τώρα ή 113,4 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, η… επιβάρυνση πέφτει κατακόρυφα και αναλόγως υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ στη δικαιοδοσία του αναδόχου παραδίδεται όλο το ακίνητο…
Για τη σκληρή αυτή διαπραγμάτευση, που είναι προφανές το πόσο πολύ… ανακουφίζει το Δημόσιο, πληρώθηκαν σύμβουλοι και νομικοί. Και μάλιστα όχι μόνο πληρώθηκαν, αλλά σχεδιάζεται και η αύξηση των αμοιβών τους.
Η… μαρμίτα
Ας δούμε τι γίνεται ώς τώρα και πώς λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση τόσο με τις δικές του δαπάνες όσο και με αυτά που δίνει. Όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Σταϊκούρας στις 4 Σεπτεμβρίου στη Βουλή για να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Πρωτοφανής-τραμπούκικη επίθεση κατά απεργών στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ



Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική και πρακτική της εταιρίας ΙΝΤΕΡΚΕΜ πρώην θυγατρική της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ συμφερόντων Λαυρεντιάδη (Χαλκίδα), η οποία την ώρα που έχει αφήσει για 4 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους χρησιμοποιεί μαφιόζικες ενέργειες με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή τους.
Σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος η Διεύθυνση της εταιρίας με τη βοήθεια αγνώστων τραμπούκων επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τους εργάτες που περιφρουρούσαν το εργοστάσιο στο πλαίσιο επίσχεσης εργασίας.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση απόδοση ευθυνών και καλεί τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης να απολογηθεί για αυτές τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς συμπεριφορές, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους.
Ο αγώνας των εργαζομένων δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους ενέργειες, αντιθέτως γιγαντώνεται αφού είναι αγώνας για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία, την αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Προσπάθεια αλλοίωσης της Ιστορίας της Κύπρου;



 Κάτι συμβαίνει ταυτόχρονα στα δύο προπύργια του Ελληνισμού, σε Ελλάδα, και Κύπρο, αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το περίεργο ταυτόχρονο συμβάν της αλλοίωσης της ιστορίας του Ελληνισμού.
Σύμφωνα με τα νέα βιβλία της β’ γυμνασίου, οι Κύπριοι εξελληνίστηκαν και… παρέμειναν Έλληνες κατά την ελληνιστική εποχή και οι Αρμένιοι αναζήτησαν καταφύγιο εδώ, επειδή τους δίωκαν οι Άραβες. Υπάρχει δηλαδή μια προσπάθεια "μικρήματος" της ιστορικής συνέχειας της παρουσίας του Ελληνισμού στην Μεγαλόνησο.
Περίεργες παρεμβάσεις έκανε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο βιβλίο Γεωγραφίας της Κύπρου της β’ γυμνασίου, το οποίο θ' αρχίσει να διδάσκεται στους μαθητές το β’ τετράμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του SigmaTV. Το μέρος που αφορά στην ιστορία της Κύπρου είναι άκρως… επιμορφωτικό, καθώς καταρρίπτει διάφορους «μύθους», όπως π.χ., ότι είμαστε Έλληνες από τα βάθη των αιώνων…
Σημειώνεται ότι....οι παρεμβάσεις που έγιναν στο βιβλίο για τους σκοπούς της νέας έκδοσης είναι μηδαμινές, καθώς διατηρούνται στις περισσότερες σελίδες οι ίδιες φωτογραφίες και γραφήματα (αρκετές εκ των οποίων είναι χαμηλής ευκρίνειας) και δεν έχουν πολλές νέες πληροφορίες. Οι αλλαγές που έγιναν έχουν κυρίως χαρακτήρα πολιτικής προσέγγισης και όχι ενημερωτικής, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, το βιβλίο συνεχίζει να λέει στα παιδιά για τους χρωμίτες και τον αμίαντο, αλλά δεν τους επισημαίνει καν την ύπαρξη φυσικού αερίου και πιθανού κοιτάσματος πετρελαίου στο νησί μας. Τα ενημερώνει, όμως, για τις δικοινοτικές συνομιλίες… Ας δούμε τι λέειτο ρεπορτάζ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«ΣΥ - ΣΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ». Το μόνο σύνθημα που θα συγκλονίσει το πολιτικό σύστημα.



Πέρυσι οι αγανακτισμένοι φώναζαν με πάθος έξω από το Κοινοβούλιο «κλέφτες – κλέφτες» και «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω». Όμως κανενός πολιτικού δεν ίδρωσε το αυτί με αυτά τα συνθήματα. Την ίδια στιγμή που ο κόσμος απελπισμένος φώναζε το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, οι πολιτικοί...
αδιαφορούσαν. Και νέα μνημόνια ήρθαν και νέα μέτρα και παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και την αλλαγή κυβέρνησης (με τη συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση και αριστερού κόμματος), εντούτοις τα μέτρα γίνονται ακόμα πιο σκληρά και θα συνεχιστούν αγριότερα. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο.
Όσο ο λαός δεν αμφισβητεί την καρδιά του προβλήματος που είναι ο συνεκτικός ιστός αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος, δεν αλλάζει τίποτα. Όσο δηλαδή δεν αμφισβητεί το σάπιο και διεφθαρμένο ολοκληρωτικό πολίτευμα που δίνει την απόλυτη εξουσία σε μερικούς κομματικούς αρχηγούς να περιμαντρώνουν  με διάφορες πιέσεις τους εκλεγμένους βουλευτές και να εξαθλιώνουν ατιμώρητα το λαό, χωρίς καν να τον ρωτήσουν, δεν μπορεί να ανακοπεί αυτός ο κατήφορος.
Μόνο όταν ο λαός βγει ειρηνικά στους δρόμους, είτε σε συγκεντρώσεις, είτε σε διαδηλώσεις, χωρίς καπέλωμα από κομματικούς συνδικαλιστές και βροντοφωνάξει ρυθμικά το σύνθημα «Σύνταγμα», μόνο τότε θα συγκλονιστούν συθέμελα, το σάπιο πολιτικό σύστημα καθώς και η κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη και τα ξένα συμφέροντα που το στηρίζουν και το ελέγχουν. Μόνο τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων  που κατατρέχουν την Ελλάδα σε όλη τη νεότερη ιστορία της. Μόνο τότε θα σημάνει η αρχή του τέλους του μεταπελευθερωτικού ραγιαδισμού στον οποίο μας έχουν καταδικάσει και η έναρξη μιας νέας εποχής για την Ελλάδα, για όλους μας.
Μπορούμε άραγε να φωνάζουμε όλοι ρυθμικά την επόμενη φορά που θα βγούμε έξω «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»; Είμαστε έτοιμοι για πραγματική Δημοκρατία;;;
Το πιστεύουμε άραγε αυτό;;; 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Πολεμικές αποζημιώσεις

Ξεκινά εντός ημερών τις εργασίες διύλισης η ΟΚΤΑ



Το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ στα Σκόπια ξεκινά και πάλι, εντός των ημερών, τις εργασίες διύλισης, μετά από έξι μήνες διακοπής, ανέφεραν στο ΑΜΠΕ κύκλοι της ΟΚΤΑ.
Η επανέναρξη της λειτουργίας του διυλιστηρίου είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και δεν σχετίζεται με την προ ημερών απόφαση των τελωνειακών Αρχών της ΠΓΔΜ να αφαιρέσουν τις άδειες της ΟΚΤΑ για απλουστευμένες διαδικασίες εισαγωγών-εξαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων.
Από την απόφαση αυτή των τελωνειακών Αρχών της ΠΓΔΜ δεν προέκυψαν, μέχρι στιγμής, σοβαρά προβλήματα στις εισαγωγές καυσίμων της ΟΚΤΑ στην ΠΓΔΜ από το διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη.
Με την επανέναρξη των εργασιών διύλισης, η ΟΚΤΑ δεν θα χρειάζεται να εισάγει πλέον έτοιμα πετρελαϊκά προϊόντα στην ΠΓΔΜ από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς της ΠΓΔΜ και ως εκ τούτου η πρόσφατη απόφαση των τελωνειακών Αρχών της ΠΓΔΜ δεν δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα στο σημείο αυτό.
Ωστόσο προβλήματα μπορεί να υπάρξουν στις εξαγωγές της ΟΚΤΑ στο Κόσοβο, καθώς το μέρος της απόφασης των τελωνειακών Αρχών της ΠΓΔΜ που αφορά αφαίρεση της άδειας απλουστευμένων διαδικασιών εξαγωγής καυσίμων δύναται να προκαλέσει δυσκολίες, δεδομένου ότι οι εξαγωγές καυσίμων στο Κόσοβο από το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ θα γίνονται μόνο με την κανονική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι ο εκτελωνισμός των καυσίμων που εξάγει η ΟΚΤΑ στο Κόσοβο δεν θα γίνεται στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου στα Σκόπια, με απλουστευμένες διαδικασίες, αλλά στα σύνορα ΠΓΔΜ-Κοσόβου, κάτι που σημαίνει ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση της ποσότητας των εξαγωγών του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ στο Κόσοβο.
Όμως, όπως σημειώνουν κύκλοι των ΕΛΠΕ, η πιθανότητα μείωσης των εξαγωγών του διυλιστηρίου στο Κόσοβο, λόγω της απόφασης των τελωνειακών Αρχών της ΠΓΔΜ, δεν θα πλήξει τόσο τα συμφέροντα των ΕΛΠΕ (στα οποία ανήκει η ΟΚΤΑ) όσο τα ίδια τα συμφέροντα του Δημοσίου της ΠΓΔΜ, καθώς τα ΕΛΠΕ έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν καύσιμα στο Κόσοβο και μέσω Αλβανίας, όπου έχουν τοπικούς συνεργάτες.
Με τον τρόπο αυτό όμως μπορεί να «χαθεί» η αγορά του Κοσόβου για την ΠΓΔΜ, εφόσον δημιουργηθούν προβλήματα στις εξαγωγές καυσίμων της ΟΚΤΑ στο Κόσοβο, κάτι που ασφαλώς θα αντανακλαστεί στις εξαγωγές, γενικότερα, της ΠΓΔΜ, οι οποίες τους τελευταίους μήνες εμφανίζονται αρκετά μειωμένες.
Η ΟΚΤΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική και εμπορική επιχείρηση της ΠΓΔΜ, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 650 εκατ. ευρώ και διακινεί περί τους 900.000 ΜΤ καυσίμων ετησίως, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς και της αγοράς του Κοσόβου.
Είναι το μοναδικό διυλιστήριο στην ΠΓΔΜ και οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε απόσταση 15 χλμ. από τα Σκόπια. Το πλειοψηφικό πακέτο του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ εξαγοράστηκε το 1999 από τα Ελληνικά Πετρέλαια. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ



Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θέσαμε στο ΠΑΣΟΚ και στον κύριο Βενιζέλο όλα τα μεγάλα και επίμαχα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους ενόψει αυτών των διαπραγματεύσεων.
Υπενθυμίσαμε ότι δεν είναι μόνο τα εργασιακά. Είναι ένα δυσβάσταχτο πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων τα οποία αφορούν στον Προϋπολογισμό του 2013 και θα επιβαρύνουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Ειδικά για τα εργασιακά, τονίσαμε ότι είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε άλλη ανατροπή που αφορά στις εργασιακές σχέσεις, όπως τις τριετίες, τις αποζημιώσεις απολύσεων και το χρόνο εργασίας.
Ο κύριος Βενιζέλος μας είπε ότι βρίσκεται κοντά στις θέσεις που εκφράσαμε και ότι η στάση του κόμματός του θα είναι συνάρτηση της συλλογικής συζήτησης και του επιπέδου διαπραγμάτευσης που θα αποφασιστεί σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Αναμένουμε τις εξελίξεις, αλλά σε κάθε περίπτωση προετοιμάζουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Κοσμικό «θραύσμα» η Σελήνη (Video)


Κοσμικό «θραύσμα» η Σελήνη
Επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση της Γης με ένα διαστημικό σώμα σαν τον Αρη.
Νέα ευρήματα δίνουν λύση στο μυστήριο της ύπαρξης της Σελήνης. Δύο νέες μελέτες επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι η Σελήνη είναι τελικά προϊόν της τρομερής σύγκρουσης της Γης με ένα διαστημικό σώμα με μέγεθος ανάλογο με αυτό του πλανήτη Αρη.
Οι θεωρίες
Η ύπαρξη της Σελήνης και το πώς δημιουργήθηκε αποτελεί ένα από τα μεγάλα σύγχρονα αναπάντητα επιστημονικά ερωτηματικά. Εχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες αλλά η πιο δημοφιλής είναι αυτή που διατυπώθηκε σε ένα συνέδριο το 1975 και ανέφερε ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε μετά από τη σύγκρουση της Γης με ένα ...
γιγάντιο διαστημικό σώμα το οποίο οι θιασώτες της θεωρίας ονόμασαν Θεία, τη μυθολογική μητέρα της Σελήνης.
Η παλαιότερη θεωρία, διατυπώθηκε από τον υιό του Καρόλου Δαρβίνου, Τζορτζ, που ανέφερε ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε από τη Γη, όταν ένα κομμάτι ύλης αποσπάστηκε από την περιοχή του ισημερινού του πλανήτη μας λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Η θεωρία αυτή εγκαταλείφθηκε, επειδή για να συμβεί ένα τέτοιο φαινόμενο θα έπρεπε η Γη να περιστρέφεται εξαιρετικά γρήγορα.
Αλλη θεωρία είναι ότι η Σελήνη ήταν ένας αστεροειδής που παγιδεύτηκε από τη βαρυτική έλξη της Γης. Ούτε αυτή η θεωρία «περπάτησε» ιδιαίτερα αφού θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές και άλλες συνθήκες στη Γη (π.χ πολύ πυκνή ατμόσφαιρα) οι οποίες με βάση τα όσα γνωρίζουμε δεν υπήρξαν ποτέ. Αλλη θεωρία είναι ότι Σελήνη και Γη δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα από τα υλικά του κοσμικού δίσκου του Ηλιου κατά την περίοδο της γέννησης και των υπολοίπων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Ομως οι έρευνες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση δεν εντόπισαν στοιχεία που να την επιβεβαιώνουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Bloomberg: Η Ελλάδα έκανε τα πάντα και δεν πέτυχε τίποτα! Bravo Giorgos! Bravo Antonis!



Για πλήρη αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg το οποίο συγκρίνει την κατάσταση της Ελλάδας με την κρίση του ’30.
«Η Ελλάδα βυθίζεται σε ύφεση παρόμοια με εκείνη που βίωσαν ΗΠΑ και Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930» αναφέρει το Bloomberg που επισημαίνει ότι η Eλληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18,4% τα τελευταία 4 χρόνια και συμπληρώνει ότι το  ΔΝΤ προβλέπει ότι θα συρρικνωθεί επιπλέον 4% το 2013.
«Είναι η μεγαλύτερη αθροιστική απώλεια εθνικού προϊοντος ανεπτυγμένης χώρας κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες» αναφέρει το...
Bloomberg και προειδοποιεί: «βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο 1929-1933».
Το πρακτορείο αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και το νέο πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 – 2014. 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σωρευτική απώλεια εθνικού προϊόντος σε μία αναπτυγμένη οικονομία για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, συνεχίζει το πρακτορείο, με μικρή διαφορά από την πτώση κατά 27% του ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας μεταξύ του 1929 και του 1933, όπως αναφέρει το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης στην Ουάσιγκτον.
Το δημοσίευμα κλείνει με το σχόλιο της Barbara Ridpath, διευθύνουσα σύμβουλος του Ιnternational Centre for Financial Regulation: «Η Ελλάδα τα έκανε όλα αυτά χωρίς να πετύχει τίποτα. Αυτό είναι λυπηρό» 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Το Ιράν απειλεί με διακοπή πετρελαίου



Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Ροστάμ Κασεμί απείλησε σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία ενδέχεται να διακόψει πλήρως τις εξαγωγές πετρελαίου, εάν η πίεση εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων κλιμακωθεί περαιτέρω.
Ο Κασεμί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Ιράν έχει ένα «σχέδιο Β», μια στρατηγική αντιμετώπισης μιας τέτοιας έκτακτης κατάστασης, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει χωρίς έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αυξήσεις «φωτιά» σε εισιτήρια και τιμολόγια της ΔΕΗ



Αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα από τα μέτρα που προβλέπεται στο Μνημόνιο και βρίσκει έτοιμους τους πολιτικούς αρχηγούς για να προχωρήσουν στην εφαρμογή του.
Ετσι, τον Μάρτιο του 2013 θα εφαρμοστεί αύξηση εισιτηρίων «τουλάχιστον κατά 25%» για τα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) και τα τρένα (ΟΣΕ). 
Αυξήσεις αναμένονται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα γίνουν σε δύο ή και σε τρεις δόσεις, όπως προκύπτει από τη σχετική διαπίστωση στο τελικό κείμενο του Μνημονίου.
Την ίδια ώρα μια σειρά παρεμβάσεων ανοίγει σε τομείς όπως στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, στην ελαστικοποίηση της εργασίας στην ακτοπλοΐα και το λιανεμπόριο αλλά την την άρση των περιορισμών που ισχύουν για τη διανομή των καυσίμων.
Πολλές από τις παρεμβάσεις αυτές αποτελούν «προαπαιτούμενες δράσεις» για την καταβολή της δόσης που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες.  
Σύμφωνα με ειδικό άρθρο του μνημονίου μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση και την ιδιωτικοποίηση «περιφερειακών λιμένων και αεροδρομίων». 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ !...



Ο χαμηλών τόνων και προφίλ Ολάντ χτύπησε σκληρά στη Σύνοδο Κορυφής : Απέσπασε - έστω και μεταχρονολογημένη για λίγους μήνες - την Τραπεζική Ενωση, δεν δέχθηκε να συζητήσει τώρα την πρόταση Σόιμπλε για επίτροπο με δικαίωμα βέτο στους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και ξεκαθάρισε ότι το θέμα μπορεί να τεθεί όταν ληφθεί η απόφαση για έκδοση ευρω-ομολόγου.
Πρόκειται για μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Γαλλίας - Γερμανίας, στην οποία, όμως, οι δύο πλευρές έχουν ως προτεραιότητα να κερδίσουν χρόνο: Η Μέρκελ δέχεται την Τραπεζική Ενωση, αλλά διασφαλίζει τον πολύτιμο χρόνο για να συμμαζέψει το τραπεζικό σύστημα της χώρας της, στα ντουλάπια του οποίου υπάρχουν πολλοί σκελετοί. Σε αντάλλαγμα, ο Ολάντ ζητά χρόνο για να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, αλλά ταυτόχρονα πιέζει ασφυκτικά για τον κοινό δανεισμό των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια διαπραγμάτευση, για μια μεγάλη στροφή, η ολοκλήρωση της οποίας χρειάζεται ένα με ενάμιση χρόνο στην καλύτερη περίπτωση και εύλογα τίθεται το ερώτημα τι γίνεται μέχρι τότε με την Ισπανία και στη συνέχεια με την Ιταλία. Αν δεν υπάρξει μια -μη διαφαινόμενη στον ορίζοντα σήμερα- δυναμική ισχυρής επιτάχυνσης, η Μαδρίτη θα πρέπει πολύ σύντομα να αναζητήσει διάσωση τύπου Ελλάδας - Ιρλανδίας - Πορτογαλίας. Αν ο Ραχόι για λόγους πολιτικού κόστους καθυστερήσει, εξαναγκάζοντας το τραπεζικό σύστημα της χώρας να αγοράζει κρατικά ομόλογα, τότε θα καταστήσει δραματικό αδιέξοδο τον φαύλο κύκλο αλληλοεπιβάρυνσης του δημοσίου και του τραπεζικού τομέα, που έχει οδηγήσει την χώρα εκτός αγορών.
Το άλλο ερώτημα που τίθεται είναι αν η δέσμευση Ντράγκι -ότι θα παρέμβει ακόμη και με συμβατικό τρόπο αν χρειασθεί- πείθει και αποτρέπει τις αγορές από ένα νέο «τσουνάμι» πίεσης προς τους αδύνατους κρίκους της Ευρωζώνης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ! O CODEX ALIMENTARIUS ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ!!!



Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ’ τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε. …
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία.
Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN (δείτε σχετικά με την εταιρία και εδώ Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό -μέρος 2ο.). Η εταιρία I.G.FARBEN κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και ειδικό το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων.
Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του, το 1962 ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!
Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)
Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική. Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδού ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ


Ιδού ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗΝέο έντυπο λογαριασμού αποστέλλει από σήμερα η ΔΕΗ στους πελάτες της, με στόχο όπως αναφέρει την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Ο νέος λογαριασμός είναι μονόφυλλος, δηλαδή πιο φιλικός για το περιβάλλον και ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών που διενήργησε η ΔΕΗ.
Στη μπροστινή όψη του εντύπου θα αναγράφονται τα πιο σημαντικά στοιχεία του λογαριασμού, όπως το συνολικό ποσό πληρωμής, οι χρεώσεις που περιλαμβάνει ο λογαριασμός συνοπτικά, η συνολική κατανάλωση ρεύματος, η ημερομηνία, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και η ημερομηνία της επόμενης καταμέτρησης. 
Επίσης, θα εμφανίζονται μηνύματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πελατών και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στην πίσω όψη του εντύπου θα εμφανίζονται αναλυτικά όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού που αναφέρονται στην μπροστινή όψη συνοπτικά. Πρόκειται για τις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.), που εισπράττει η ΔΕΗ.
Ερωτήσεις απαντήσεις για το νέο έντυπο
ΕΡ: Tι ακριβώς είναι/περιλαμβάνουν oι λεγόμενες «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» που εμφανίζονται στη μπροστινή σελίδα του λογαριασμού;
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι χρεώσεις που εγκρίνονται από την Πολιτεία και εφαρμόζονται σε όλους τους πελάτες που κάνουν χρήση του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος, ανεξαρτήτως του προμηθευτή που έχουν επιλέξει.
Οι χρεώσεις αυτές αφορούν αναλυτικά:
Στη χρέωση για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η/Ε: Η χρέωση αυτή καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς (Σύστημα Μεταφοράς) που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια σε Υψηλή Τάση μέσω των πυλώνων από τα εργοστάσια παραγωγής στους Υποσταθμούς των αστικών περιοχών, ώστε στη συνέχεια μέσω του Δικτύου Διανομής υπό μέση και χαμηλή τάση να φθάσει η ενέργεια στους τελικούς καταναλωτές της χώρας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ποιους "μαλακώνει" ο... Τειρεσίας


Για ποιους "μαλακώνει" ο... Τειρεσίας
Όλη η Ελλάδα έχει μπει στη μαύρη λίστα του Τειρεσία. Τα πολύ αυστηρά κριτήρια που έχουν τεθεί σε άλλες εποχές και προβλέπουν ότι κάποιος θα πρέπει να «μαυρίζει» ακόμη και για μια απλήρωτη συναλλαγή ύψους 1000 ευρώ, λειτουργεί πλέον καταστροφικά καθώς σχεδόν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου έχει αποκλειστεί από κάθε μορφή δανεισμού.
Βέβαια, οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι το μείζον, δεν είναι ο αποκλεισμός τους από την όποια μορφή δανεισμού, είναι ότι στην περίπτωση που κάποιος μπει στη «μαύρη λίστα», αυτόματα οι τράπεζες, προσπαθώντας να περιορίσουν τη ζημιά από ενδεχόμενο σκάσιμο της επιχείρησης, κάνουν «απαιτητό» σχεδόν το σύνολο των υποχρεώσεων του. Δηλαδή αν «σκάσει» επιταγή μιας επιχείρησης και μπει στον Τειρεσία, όλες οι υποχρεώσεις της γίνονται αυτόματα απαιτητές ακόμα και σε περιπτώσεις που κάποιος εξυπηρετεί κανονικά τις υπόλοιπες. Ετσι οι τράπεζες ουσιαστικά επιτείνουν τον οικονομικό στραγγαλισμό της. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα κριτήρια ένταξης στο λεγόμενο «Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων» μπήκαν ξανά στο μικροσκόπιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «παραπολιτικών» για τα φυσικά πρόσωπα δεν έχει καταλήξει ο διάλογος για να αλλάξει κάτι από το σημερινό καθεστώς, όμως έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για την αλλαγή του καθεστώτος που αφορά στις επιχειρήσεις, καθώς έχουν υπάρξει σοβαρές πιέσεις από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου προς τα αρμόδια υπουργεία και τις τράπεζες, οι οποίες φαίνονται να κατανοούν το πρόβλημα και να συναινούν σε κάποιες αλλαγές.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Συγκεκριμένα η προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι οι εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βρες τη φθηνότερη βενζίνη της περιοχής σου με ένα δωρεάν SMS!


Βρες τη φθηνότερη βενζίνη της περιοχής σου με ένα δωρεάν SMS!
Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ.
Συνεπώς, η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
H υπηρεσία λειτουργεί για τις εταιρίες καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Πως;
Στέλνοντας μήνυμα χωρίς χρέωση στο 54151 με το όνομα του δημοτικού διαμερίσματος που επιθυμούμε.
Σε λίγα δευτερόλεπτα θα λάβουμε τις πληροφορίες στο κινητό μας.
Η δωρεάν απάντηση περιλαμβάνει την εταιρία εμπορίας καυσίμων, την τιμή της βενζίνης καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 σημεία πώλησης.
Αποθηκεύστε το 54151 στο κινητό σας και διαδώστε το...
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Ανοικτή επιστολή καταπέλτης του Γραμματέα της ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προς τα μέλη της ΠΑΣΚΕ



ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ;
ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ;
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ;
Συνάδελφοι-σες,
Πεντέμισι χρόνια τώρα ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με πάρα πολλούς από εσάς αγωνιστήκαμε σε όλα τα επίπεδα χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητες που είχαμε για να προασπίσουμε
    τα συμφέροντα της επιχείρησης
    των εργαζομένων στη ΔΕΗ, και ως συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας που δεν γυρνά την πλάτη στους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας και για
    την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας από απαράδεκτες αποφάσεις που περνούσαν μέσα από τη...
ΔΕΗ που χρησιμοποιούσαν τη ΔΕΗ και τους ανθρώπους της (χαράτσι).
Βεβαίως το πόσο αγωνιστήκαμε και το τι καταφέραμε είναι στην κρίση σας.
Ενδεικτικά θυμίζω (πέρα από τις δεκάδες απεργίες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, δυναμικές ενέργειες, αποκλεισμούς Υπουργείων) κάποιες από τις πράξεις μας που ενόχλησαν και κόστισαν ιδιαίτερα στα συμφέροντα και τις κυβερνήσεις.
    Συνέντευξη τύπου και προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάδειξη του εγκλήματος της ΟΤΣ
    Συνέντευξη τύπου συλλαλητήριο και προσφυγή στην Ε.Ε. για την ανάδειξη του σκανδάλου του αποχαρακτηρισμού της άδειας της εταιρείας ΑΤΕ
    Συνέντευξη τύπου και μηνυτήρια αναφορά για την ανάδειξη του σκανδάλου της κατασκευής του εργοστασίου του Αλιβερίου
    Προσφυγή στην Ε.Ε. για παράβαση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού σε βάρος της ΔΕΗ.
    Ανάδειξη του σκανδάλου της ENERGA και της HELLAS POWER
    Ανάδειξη του σκανδάλου του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους.
    Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ για το μπλοκάρισμα της πώλησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ (Λιγνιτικές μονάδες)
    Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ για το Ασφαλιστικό μας.
    Προσφυγή κατά του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων για την μείωση των μισθών μας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βοά ο διεθνής Τύπος για τα κοιτάσματα: "Η Ελλάδα μένει στο ευρώ λόγω πετρελαίων"


Βοά ο διεθνής Τύπος για τα κοιτάσματα: "Η Ελλάδα μένει στο ευρώ λόγω πετρελαίων"
Ο ξένος τύπος βοά για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και πλέον είναι σαφές ότι δυστυχώς αυτός ο πλούτος φαίνεται ότι είναι μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες η χώρας έχει αλυσοδεθεί και οι κάτοικοί της υποφέρουν: Κάποιοι θέλουν να ελέγξουν αυτά τα κοιτάσματα, ελέγχοντας την ίδια την χώρα.
«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια υπερχρεωμένη αλλά πετρελαιοπαραγωγός χώρα αν και η τρέχουσα παραγωγή είναι αρκετά περιορισμένη: δύο χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ή 0,5 τοις εκατό των αναγκών της χώρας», γράφει η Le Monde.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αφού έχει παραμεληθεί στο παρελθόν, -ακόμη και η Le Monde το αντιλήφθηκε- "η Αθήνα αποφάσισε να συνεχίσει την εξερεύνηση των δυνατοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Πριν από λίγους μήνες η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σειρά από διαγωνισμούς προς εξερεύνηση στις τρεις περιοχές της χώρας όπου το τέλος της δεκαετίας του΄90  έγιναν σεισμικές μελέτες και προέκυψαν πραγματικά ευρήματα: Στα Ιωάννινα, στην Ήπειρο (κοντά στα αλβανικά σύνορα ) και στο Ιόνιο Πέλαγος".
Και συνεχίζει το δημοσίευμα της Le Monde:
"Προς το παρόν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με βάση αυτά τα ευρήματα τα οποία προσφέρουν εκτιμήσεις ότι περιέχονται μεταξύ 50 και 100 εκατ. βαρελιών στις περιοχές αυτές.
Οπωσδήποτε είναι η μεγάλη θαλάσσια περιοχή που ελέγχεται κοντά στην Κρήτη που προκαλεί περισσότερη ελπίδες μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ και την Κύπρο: Μια νορβηγική εταιρεία (Pgs Petroleum Geo Services) έχει μόλις επιλεγεί για να πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες διάρκειας 18 μηνών σε μια θάλασσα συνολικής επιφάνειας 220 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιόμετρων, εκεί που φαίνεται ότι υπάρχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Prior action η λίστα ιδιωτικοποιήσεων



Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να έχει ενημερώσει τη Βουλή για το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της περιόδου 2012 – 2016 και η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την καταβολή της δόσης του Νοεμβρίου. 
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε σήμερα στη Βουλή πως οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Δημοσίου έχουν ολοκληρώσει και θα παρουσιάσουν, επίσης, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μελέτη "στρατηγικής επισκόπησης της ΔΕΗ", με την οποία αξιολογούνται οι εναλλακτικές επιλογές για την αποκρατικοποίηση της. 
Για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ο κ. Στουρνάρας είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η συγγραφή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πώληση της εταιρείας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο 4053/2012 τα ΕΛΤΑ παραμένουν ως πάροχος καθολικής υπηρεσίας μέχρι το 2028». 
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η στρατηγική ανάλυση για την εταιρεία και έχουν ερευνηθεί πιθανά πρότυπα (μοντέλα αποκρατικοποίησης), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επικαιροποίηση της προκαταρκτικής έρευνας (premarketing) για την αναζήτηση πιθανών αγοραστών 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Τουρκική ομολογία: «Δεν ελέγχουμε πια το τουρκικό Κουρδιστάν»



Σε μία κίνηση που επιβεβαιώνει την παραδοχή ότι το PKK ελέγχει το τουρκικό Κουρδιστάν και δεν μπορεί να προστατεύσει πια τους Τούρκους στρατιώτες από την κουρδική οργάνωση προχώρησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.
Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος με απόφαση του το Γενικό Επιτελείο της γειτονικής χώρας οι μετακινήσεις των Τούρκων στρατιωτών από και προς τις φρουρές τους στο τουρκικό Κουρδιστάν θα πραγματοποιείται με ελικόπτερα λόγω των τεραστίων απωλειών που υπέστη ο τουρκικός Στρατός από τις επιθέσεις του PKK στις αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν στρατιώτες στην περιοχή αυτή.
Για τον λόγο αυτό και ο τουρκικός Στρατός ζήτησε από τις ΗΠΑ την επίσπευση των παραδόσεων των ελικοπτέρων CH-47F ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τα μεταφερόμενα στρατεύματα, ενώ η νέα τακτική προβλέπεται να προκαλέσει μεγάλη φθορά και καταπόνηση στα ελικόπτερα του τουρκικού Στρατού και 
της Στρατοχωροφυλακής τα οποία θα πρέπει να πετούν συνέχεια στην περιοχή αυτή μεταφέροντας τους στρατιώτες των εκατοντάδων φρουρών που οι Τούρκοι διατηρούν στα σύνορα αλλά και στο εσωτερικό του τουρκικού Κουρδιστάν.  
ΠΗΓΗ: defenncenet.gr

Μ. Ομπάμα : "Το Μάρτιο του 2013 το Ιράν θα διαθέτει ουράνιο για 6 πυρηνικές βόμβες"



Εμπλουτισμένο ουράνιο για την κατασκευή 5-6 πυρηνικών βομβών θα διαθέτει το Ιράν τον Μάρτιο του 2013 σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο πρόεδρος Ομπάμα και τις οποίες κοινοποίησε στο πρωθυπουργό του Ισραήλ. Από τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι Αμερικανοί φαίνεται ότι οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το οποίο προχωρά ακάθεκτο στην απόκτηση πυρηνικών όπλων.
Έτσι μετά την μεταφορά των φυγοκεντρικών αντλιών εμπλουτισμού ουρανίου στις υπόγειες προστατευόμενες εγκαταστάσεις στο Fardo Ιράν ετοιμάζεται για την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των εγκαταστάσεων στο Natanz με την αύξηση των φυγοκεντρικών αντλιών εμπλουτισμού ουρανίου ώστε ο αριθμός τους να φτάσει τις 6000 αντλίες.
Επιπλέον η τεχνολογική υποδομή για την αναβάθμιση του εμπλουτισμένου ουρανίου από 20% στο 90% που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων είναι έτοιμη, με την διαδικασία να μπορεί να ξεκινήσει 2-3 εβδομάδες από την στιγμή που θα δοθεί η εντολή από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας τον Ali Khamenei. Σε γενικές γραμμές το 2013 θα είναι χρονιά ορόσημο αφού τότε το Ιράν θα έχει φτάσει στο κατώφλι της απόκτησης πυρηνικών όπλων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γυρίζουμε δεκαετίες πίσω γιατί τα λαμόγια θέλουν το ευρώ. Όλα τα λαμόγια που γνωρίζουμε θέλουν το ευρώ!! Τυχαίο;



Σε κείμενο του Reuters Τα κουνούπια φέρνουν νέες ασθένειες στην πολύπαθη Ελλάδα, πιστοποιείται ότι γυρίζουμε δεκαετίες πίσω καθώς γίνεται αναφορά σε αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί αλλά και σε θέματα που δεν γνωρίζουμε όπως τα κρούσματα ελονοσία στην Πελοπόννησο.

Είναι σημείο των καιρών, λέει το αμερικανικό πρακτορείο, το γεγονός ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μια οργάνωση που δραστηριοποιείται συνήθως σε περιοχές όπως η υποσαχάρια Αφρική, εργάζεται πλέον σε μόνιμη βάση στην Πελοπόννησο, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσμα τα ελονοσίας
Η ελονοσία, μια ασθένειας που εξαλείφθηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970, επέστρεψε όμως φέτος με 59 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ακόμα, 11 άτομα είχαν πεθάνει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μια επίσης τροπική ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Φέτος είχαμε επίσης το πρώτο κρούσμα δάγγειου πυρετού, ο οποίος μεταδίδεται συχνότερα από το νεόφερτο αφρικανικό κουνούπι Aedes aegypti.
Είναι σημείο των καιρών, λέει το αμερικανικό πρακτορείο, το γεγονός ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μια οργάνωση που δραστηριοποιείται συνήθως σε περιοχές όπως η υποσαχάρια Αφρική, εργάζεται πλέον σε μόνιμη βάση στην Πελοπόννησο, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα ελονοσίας.
Αντιμέτωποι με το πρόβλημα, οι Έλληνες πολίτες «κατηγορούν τους μετανάστες, οι δήμαρχοι κατηγορούν τους πολιτικούς, και οι γιατροί και οι ασθενείς τους υπουργούς και τους αξιωματούχους», διαπιστώνει ο συντάκτης.
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η έλλειψη σχεδιασμού είναι ανησυχητική: «Ακόμα και σε αφρικανικές χώρες με λιγοστούς πόρους εφαρμόζονται εθνικά προγράμματα [κατά της ελονοσίας]. Θα περίμενα τουλάχιστον αυτό από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολιάζει ο Απόστολος Βεϊζής, υπεύθυνος για τις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει, ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα πραγματοποίησαν φέτος προληπτικούς ψεκασμούς για τα κουνούπια. Στην Αττική, για παράδειγμα, μόνο οι 8 από τους 56 δήμους πραγματοποίησαν ψεκασμούς την άνοιξη.
Το υπουργείο Υγείας, αναφέρει το Reuters, ανακοίνωσε πρόσφατα το «Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τον Έλεγχο της Ελονοσίας». Ωστόσο η Ελένη Κάκαλου, γιατρός στον Ευαγγελισμό, υποψιάζεται ότι το σχέδιο «θα μείνει στα χαρτιά» χωρίς επαρκή χρηματοδότηση.
Και η κατάσταση δείχνει να ανησυχεί πλέον τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ασθένειες όπως η ελονοσία και η νόσος του Δυτικού Νείλου «δεν θα έπρεπε να επιστρέφουν», παρά την παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή, λέει ο Γιόχαν Γκίζεκε του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.
«Το πρόβλημα είναι σοβαρό» προειδοποιεί. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Αποκάλυψη σοκ από Γ. Παναγόπουλο: Οι τραπεζίτες είναι οι καταδότες της Τρόϊκας!



Αποκάλυψη-βόμβα τα ξημερώματα της Δευτέρας  στο Mega, και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο! Ο οποίος ισχυρίστηκε πως πίσω από τις ΑΘΛΙΕΣ και ΑΛΗΤΙΚΕΣ αιτιάσεις της Τρόικα για τα Εργασιακά, βρίσκονται σε ρόλο κανονικού «κουκουλοφόρου» οι εγχώριοι Τραπεζίτες! Μάλιστα όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη ο κ. Παναγόπουλος, από το 2009 ο ίδιος ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Προβόπουλος, διακινούσε στο Υπουργείο Οικονομικών non paper που αφορούσε το πετσόκομμα των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα!
Στόχος ήταν κυρίως η αλλαγή της νομοθεσίας για τις αποζημιώσεις των Τραπεζοϋπαλλήλων, αφού από τις αρχές της κρίσης είχε αποφασιστεί το σχέδιο που σήμερα υλοποιείται: Δηλαδή των ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στον Τραπεζικό κλάδο στο όνομα των συγχωνεύσεων και του περιορισμού του λειτουργικού τους κόστους. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ολοκληρώνεται η Συμφωνία-Μαμούθ της Rosneft με την BP



Πανίσχυρη καθίσταται η ρωσική πετρελαϊκή Rosneft μετά τη συμφωνία ύψους 27 δις. δολαρίων με την BP, η οποία έλαβε πλέον το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο της δεύτερης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων εβδομάδων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η BP θα πουλήσει στη Rosneft το μερίδιό της στην κοινοπραξία ΤΝΚ-ΒΡ έναντι 27 δις δολαρίων, εκ των οποίων τα 11-12 δις. θα καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές (19%). Προκειμένου η Rosneft να συγκεντρώσει τα απαραίτητα ποσά αναγκάστηκε να υποθηκεύσει ορισμένες από τις μετοχές της, ενώ στο μέλλον πρόκειται να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% της ΤΝΚ-ΒΡ που ελέγχουν οι Ρώσοι ολιγάρχες της AAR.
Με τον τρόπο αυτό, η ΒΡ θα απαγκιστρωθεί από την ατυχή συνεργασία με την AAR, εξασφαλίζοντας παράλληλα μερίδιο στη Rosneft και μια πολύτιμη συνεργασία στο ρωσικό έδαφος. Επίσης, η ΒΡ προβλέπεται να αποκτήσει και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής εταιρείας.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την ίδια την Rosneft, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: Αφενός θα αποκτήσει τον έλεγχο νέων περιουσιακών στοιχείων που κατείχε η ΤΝΚ-ΒΡ και αφετέρου θα μπορέσει να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της ΒΡ ώστε να αναβαθμίσει την παραγωγή στα κοιτάσματα της Δυτικής Σιβηρίας, η οποία έχει εξασθενήσει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, οι δύο πετρελαϊκές έχουν και μεγαλεπήβολα σχέδια για έρευνες υδρογονανθράκων στις θάλασσες της Αρκτικής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Shell: Γνωρίζαμε Πάντα ότι Υπάρχει Πετρέλαιο στην Αλβανία



Η Royal Dutch Shell Plc (RDSA), η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης, επεκτείνει την εξερεύνηση της στα νότια της ευρωπαϊκής ηπείρου, εκεί όπου τα έθνη σχεδιάζουν να μειώσουν τις εισαγωγές καυσίμων.
Η εταιρεία τους τελευταίους 12 μήνες απέκτησε έργα στην Αλβανία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία κατέβαλε το Μάιο στην Petromanas Energy Inc (PMI) 50.300.000 δολάρια για μερίδιο 50 τοις εκατό στα Blocks 2 και 3 στην Αλβανία, σύμφωνα με την εταιρεία από το Κάλγκαρι.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ακίνητα: Ενιαίος φόρος από το πρώτο τ.μ.



Την πρόθεσή του να φορολογήσει όλους τους κατόχους ακινήτων και αγροτοτεμαχίων, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης, εξέφρασε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με σχέδιο-πρόταση που εξετάζεται από τα αρμόδια κλιμάκια ο νέος ενιαίος φόρος θα είναι αυτό που λέμε… «όλα σ’ ένα, τακτοποιημένα», με τους συντελεστές φορολόγησης να ξεκινούν από 0,15% και να φθάνουν μέχρι το 2%, με τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους να είναι ΟΛΟΙ οι κάτοχοι ακίνητης περιούσιας ανεξαρτήτως της αντικειμενικής αξίας ή των τετραγωνικών μέτρων.
Απώτερος στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξασφαλίσει έσοδα συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ ετησίως μετά την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων το οποίο εισπράττεται μέσω της Δ.Ε.Η. και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Εκτιμάται ότι πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα είναι η επιβάρυνση για τα αγροτεμάχια.
Ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης για την εξασφάλιση «ζεστού χρήματος» για τα άδεια κρατικά ταμεία αποτελεί το γεγονός ότι το 74% των ιδιοκτητών ακινήτων κατέχει ακίνητο αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ κι αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που δεν τίθεται ζήτημα αφορολόγητου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα έσοδα θα ήταν σαφώς μειωμένα και η επιβάρυνση σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού πολύ μεγαλύτερη.
Όσον αφορά στην επιβολή του νέου φόρου στα εκτός σχεδίου ακίνητα, η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους ιδιοκτήτες καθώς θα πρέπει να υποβάλουν το έντυπο E9, δηλώνοντας ή διορθώνοντας τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι). Κι όλα αυτά καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για την επιβολή του νέου φόρου και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
ΠΗΓΗ:.zougla.gr