Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η μετάβαση της ναυτιλίας στο LNG αναμένεται να δημιουργήσει μια αγορά 250 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια

Από το energypress.gr
Το LNG βρίσκεται στην διεθνή επικαιρότητα και αναμένεται να απασχολήσει ολοένα και περισσότερο στα επόμενα χρόνια, μετά και την απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας. Μέσα στο 2018, ο IMO ανακοίνωσε το πρώτο μακροπρόθεσμο σχέδιο του για την μείωση των βλαβερών εκπομπών στο κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών, εισάγοντας πολύ αυστηρότερα ανώτατα όρια εκπομπών θείου.

Ειδικότερα, από το 2020, μόνο πλοία που χρησιμοποιούν καύσιμα με περιεκτικότητα σε θείο 0.5% ή λιγότερο θα επιτρέπεται να πλέουν..

Η υπερθέρμανση του πλανήτη αφορά και τη δική μας γενιά

Από το energypress.gr
«Όλοι έχουμε συνηθίσει όλο και περισσότερο να αναφέρονται ακραίες καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή η καλοκαιρινή σειρά δραματικών καιρικών φαινομένων είναι σημαντική: όχι μόνο δείχνει τι μπορεί να κάνει η υπερθέρμανση, αλλά και το πιθανό πρόβλημα μεγάλης κλίμακας που κρύβει η διαταραχή των ανέμων του πλανήτη και των ωκεάνιων ρευμάτων», προειδοποιεί ο Γερμανός καθηγητής Στεφάν Ράμστορφ, ειδικός σε θέματα Φυσικής των Ωκεανών και επικεφαλής για τα θέματα του Κλίματος στο Ινστιτούτου Πότσνταμ σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Politico.

Ειδικότερα, στο άρθρο του γερμανός καθηγητής αναφέρει:

ΑΦΙΣΑ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΔΕΘ


Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για συμμετοχή στη ΔΕΘ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωματείο μας ενώνει τις δυνάμεις του με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας συμμετέχοντας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00 καθώς και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να μεταβούν..

Στις 28 Σεπτεμβρίου φτάνει στην Κύπρο το σκάφος της ExxonMobil, φόβους για νέα ένταση σηματοδοτεί η έναρξη των γεωτρήσεων

Από το energypress.gr
Ζήτημα εβδομάδων είναι η έναρξη των πρώτων γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ , καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η άφιξη στο τεμάχιο 12, του σκάφους της αμερικανικής εταιρείας, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων.

Σε μια στιγμή που η ένταση στα ελληνοτουρκικά βρίσκεται σε σχετική ύφεση, άνθρωποι με γνώση του αντικειμένου θεωρούν δεδομενο ότι.

Τέξας: Μέτρα για τον συντονισμό διακοπής λειτουργίας διυλιστηρίων κατά την διάρκεια μεγάλων καταιγίδων

Από το worldenergynews.gr
Οι περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές του Τέξας θα πρέπει να συντονίσουν τις διακοπές λειτουργίας των διυλιστηρίων πετρελαίου και άλλων πετροχημικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια σημαντικών καταιγίδων, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες εκπομπές ρύπων όπως αυτές κατά τη διάρκεια ..