Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

"Ταύροι" στις προβλέψεις τους για το πετρέλαιο οι μεγάλοι οίκοι

 


Στην πρόβλεψη ότι τα χειρότερα για την αγορά του πετρελαίου και τους παραγωγούς ανήκουν στο παρελθόν και ότι οι τιμές του "μαύρου χρυσού" αναμένεται να ανακάμψουν συγκλίνουν οι εκτιμήσεις που διατυπώνουν τόσο οι παράγοντες του κλάδου όσο και οι αναλυτές. 

Ενδεικτική είναι η πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Saudi Aramco, της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που ηγείται του πετρελαϊκού καρτέλ ΟΠΕΚ. Ο Amin Nasser δήλωσε..

Κατώτατος μισθός: Πότε αναμένεται η αύξηση – Τι θα γίνει με τις τριετίες

 


Για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου μετατέθηκε για δεύτερη φορά η έναρξη της διαδικασίας  διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού λόγω της πανδημικής κρίσης.

Με πρόσφατη διάταξη που συμπεριλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει στα τέλη Νοέμβρη – παρατείνεται κατά τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί..

Τα οφέλη της ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου

 


H ψηφιοποίηση των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση κεφαλαίων για τον κλάδο της τάξης των $1,6-2,6 τρισ. έως το 2025, τονίζεται σε πρόσφατη έκθεση της DHL.

Στην εν λόγω έκθεση δίνονται παραδείγματα της χρήσης drones και αυτόνομων ρομπότ, που θα μπορούσαν να μειώσουν τα κόστη εξόρυξης έως και 20% και τα κόστη διατήρησης και ελέγχου περιουσιακών στοιχείων έως και 25%. «Παρά το γεγονός ότι προέχει η ομαλή ολοκλήρωση προγραμματισμένων έργων, είναι εξίσου..

U.S. Goes All In On Nuclear Power In Space Race With China

 


The United States is doubling down on nuclear power and propulsion systems in the new space race with China.  The Trump Administration unveiled in the middle of December a National Strategy for Space Nuclear Power and Propulsion, the so-called Space Policy Directive-6, aiming to develop and use space nuclear power and propulsion (SNPP) systems to achieve scientific, national security, and commercial..

Οι 5 πιο σημαντικοί άνθρωποι στη νέα ενέργεια

 


Ο παγκόσμιος ενεργειακός τομέας βρίσκεται σε μια σεισμική αλλαγή. Η μετάβαση από τα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής συνεχίζει να κερδίζει σοβαρή δυναμική. Η προοπτική του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας 2020 (IEA) επισημαίνει το υψηλότερο μερίδιο της νέας κατασκευαστικής ικανότητας για ανανεώσιμες πηγές. 

Σύμφωνα με τον ενεργειακό παρατηρητή, 200 gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας προστέθηκαν..

Η «κλιματική κατάρρευση» είχε μεγάλο κόστος για πλούσιους και φτωχούς το 2020

 


Καταστροφές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά και κλιματολογικά φαινόμενα είχαν «καταστροφικά αποτελέσματα για εκατομμύρια ανθρώπους» σε πλούσιες και φτωχές χώρες το 2020, οδηγώντας σε χιλιάδες θανάτους και απώλειες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Christian Aid.

Σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στις 28/12, η οργάνωση αρωγής καταγράφει 15 από τις πιο σοβαρές κλιματικές καταστροφές της χρονιάς - από τις δασικές..