Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΗΠΑ: Ρεκόρ εγκατάστασης ρομπότ από εταιρείες το 2018

Από το naftemporiki.gr
Αμερικανικές εταιρείες εγκατέστησαν περισσότερα ρομπότ πέρυσι από οποιοδήποτε άλλο προηγούμενο έτος, καθώς φθηνότερες και πιο ευέλικτες μηχανές γίνονται διαθέσιμες σε όλο και περισσότερες εταιρείες, διαφόρων μεγεθών, πέρα από «κλασικούς» τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεδομένα από έρευνα της Association for Advancing Automation που ήταν να δημοσιοποιηθεί..

Α. Συρίγος για τα 8 τρισ. του «Γλαύκου»: «Δεν… γεμίζει τον East Med»

Από το pronews.gr
Συγκρατημένος έως πολύ συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του για το μέγεθος του κοιτάσματος που ανακαλύφθηκε από την ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ εμφανίστηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στο κεντρικό..

Τσοτσορός: Η ισχυρή κερδοφορία των ΕΛΠΕ διατηρήθηκε και το 2018 παρά τους αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες

Από το worldenergynews.gr
«Η ισχυρή κερδοφορία του Ομίλου ΕΛΠΕ διατηρήθηκε και το 2018 παρά τους αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες, όπως η υποχώρηση ενδεικτικών περιθωρίων, η ισχυροποίηση του Ευρώ έναντι του 2017, η σημαντική πτώση των διεθνών τιμών αργού το Δ’ Τρίμηνο και η συνακόλουθη μείωση αξίας αποθεμάτων, αλλά και οι αυξημένες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

Exxon Mobil: 5 - 8 τρις κυβικά πόδια στον «Γλαύκο» του Οικοπέδου «10» στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το worldenergynews.gr
Θετικά είναι τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως ανακοινώθηκαν σήμερα επισήμως από την κυπριακή κυβέρνηση και την εταιρεία ExxonMobil.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, η ποσότητα Φυσικού Αερίου ανέρχεται σε 5-8 τρις κυβικά πόδια (142-227 δις κυβικά μέτρα) και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκόσμια τα τελευταία τρία χρόνια.
Όπως εξήγησε, στον στόχο «Δελφύνη 1» δεν εντοπίστηκαν..

Τελευταία εβδομάδα Μαρτίου οι προσφορές για ΕΛΠΕ

Από το fmvoice.gr
Μετά τις 25 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να αναμένονται οι προσφορές των ενδιαφερομένων για το διεθνή διαγωνισμό πώλησης του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Οι ίδιες πληροφορίες της στήλης αναφέρουν επίσης ότι πιθανότατα ο διαγωνισμός δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι..

Ενδυναμώνει την παρουσία του στην Κύπρο ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια

Από το energypress.gr
Η εταιρεία “HELLENIC PETROLEUM CYPRUS HOLDING (HPCH) LTD” -θυγατρική 100% του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ+ ανακοίνωσε ότι στις 11 Φεβρουαρίου προχώρησε σε κοινοποίηση συγκέντρωσης ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την απόκτηση ..

Λόγο στις έρευνες υδρογονανθράκων και την Πολιτική Προστασία αποκτά το ΙΓΜΕ που γίνεται ΕΑΓΜΕ

Από το worldenergynews.gr
Αλλάζει όνομα και νομική μορφή εντασσόμενο στο στενό δημόσιο τομέα, εμπλέκεται στην έρευνα υδρογονανθράκων και στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας, ενώ αποκτά ειδική διεύθυνση καταγραφή και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων. 

Ο λόγος για το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) το οποίο μέσω του νομοσχεδίου που αναμένεται..

Η πλαστοπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ (10 λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ΠΑΣΟΚ)

Από το hania.news
Εδώ και καιρό είχα σκεφτεί να κάνω τούτη την παραγωγή: Ένα άρθρο που να αναφέρεται, ακροθιγώς, στους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε ήταν, ούτε πρόκειται να καταστεί… ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Παρά το ότι και ορισμένες εσωτερικές δυνάμεις του και εκδοτικο-δημοσιογραφικοί κύκλοι και ομάδες οικονομικών συμφερόντων και αδιάβαστες εκδοχές της συντηρητικής παράταξης, προσπαθούν να υποστηρίξουν τούτο.

Εξηγούμαι:..

Προβληματισμός Κομισιόν από την ύπαρξη μόνον δύο διεκδικητών για τα ΕΛΠΕ – Υπονοούμενα για αποτυχία του διαγωνισμού

Από το worldenergynews.gr
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναφορά που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ναυαγήσει ο διαγωνισμός για την πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων περιλαμβάνει η έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που δημοσιεύτηκε χθες (27/2). 

Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει πως «το γεγονός ότι υπάρχουν δύο μόνον υποψήφιοι στην τελική φάση δεν είναι θετικό για την έκβαση της διαδικασίας».

Στο ίδιο κείμενο υπενθυμίζει..