Τρίτη 10 Απριλίου 2012

" Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ "


Μετά τη μεγάλη περιοδεία (Αγγλία- Αργεντινή- Ρουμανία- Σλοβενία- Τουρκία- Σκόπια- Σύρος) και την επιτυχία στο youtube, τώρα και στην petrelaiopigi "η παρέα μας".  
Εξασφαλίσαμε αποσπάσματα και φωτογραφίες μιας και το club τελικά ήταν για "λίγους". Δημοσιεύουμε μόνο δύο φωτογραφίες, που λένε πολλά για όποιον ξέρει να βλέπει, ενώ στα χέρια μας έχουμε πολλές. Η μη δημοσίευση τους γίνεται με σκοπό πρώτον να προστατέψουμε τους εργαζόμενους από την εμμονή της "παρέας" να φωτογραφίζει ο,τιδήποτε με την νοοτροπία "παπαράτσι" και δεύτερον δε θα άξιζε σε όλους εσάς να βλέπετε πρώην συναδέλφους, που εκμεταλλεύτηκαν τη ψήφο σας και έχουν πάρει -χωρίς κόπο- με την οικειοθελή  αποχώρηση τους  τις παχυλές αποζημιώσεις έναντι κάποιων άλλων, που δεν άνηκαν στο σύστημα ώστε να μπορέσουν να φύγουν και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωσή τους.
 Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί εργαζόμενοι, που σέβονται τους αγώνες τους, απέχοντας από φιέστες και πανηγύρια, προβολείς "συνδικαλιστικών" φορέων και δήθεν αντιδραστικών αντιλήψεων και πρακτικών.







Στον προεκλογικό «πάγο» οι εξελίξεις σε πετρέλαια, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ…


Στον προεκλογικό «πάγο» οι εξελίξεις σε πετρέλαια, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ…

Παγώνουν λόγω των εκλογών, οι εξελίξεις σε πετρέλαια, ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις και άλλα μείζονα ενεργειακά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως τουλάχιστον προκύπτει και από τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωσταντίνου.


Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, εντός του κυβερνητικού σχήματος έχει προκριθεί η άποψη- με τη συναίνεση και της ΝΔ - να μην υπάρξουν δεσμευτικές εξελίξεις τουλάχιστον ως προς τις αποκρατικοποιήσεις και τα πετρέλαια, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές να αναλάβει να «τρέξει» απρόσκοπτη τα κρίσιμα αυτά θέματα.


Χαρακτηριστικό πάντως είναι το θέμα του διαγωνισμού των σεισμικών ερευνών, για το οποίο χθες ο κ. Παπακωσταντίνου ανέφερε ότι το ΥΠΕΚΑ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα σε διάστημα 10 έως 15 ημερών, «ωστόσο έχει αποφασιστεί από κοινού με τον Πρωθυπουργό οι ανακοινώσεις να γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση».


Παρόμοια εικόνα μεταφέρεται για τη ΔΕΠΑ, όπου η διαδικασία δεν αναμένεται να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο πριν από το καλοκαίρι, όσο και για τη ΔΕΗ όπου οι ανακοινώσεις για τις πωλήσεις των 4 λιγνιτικών μονάδων θα γίνουν από την Κομισιόν το επόμενο 20ήμερο, μετά δηλαδή το Πάσχα.


Στο μέτωπο των υδρογονανθράκων, το ΥΠΕΚΑ αποστέλλει αυτές τις ημέρες το σχέδιο της σύμβασης που έχει ετοιμάσει και το οποίο θα υπογραφεί με τον ανάδοχο ή τους αναδόχους των σεισμικών, για διαβούλευση με τις εταιρείες αλλά και για τυχόν παρατηρήσεις από τη Βουλή όπου και θα εκφραστούν τα κόμματα. Θα ακολουθήσουν τα σχέδια συμβάσεων για τις τρεις παραχωρήσεις open door σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα. Όπως επεσήμανε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης, η κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι έτοιμη να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες σε διάστημα 10- 15 ημερών. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γ. Παπακωνσταντίνου για να τονίσει ότι υπάρχει συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις αφήνονται για μετά τις εκλογές.




Πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ


Στο μέτωπο ΔΕΗ, τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά (πώληση λιγνιτικών μονάδων, ΓΕΝΟΠ, αποκρατικοποίηση). Κάθε φορά που το ΥΠΕΚΑ ερωτάται για την πώληση των μονάδων, απαντά ότι αναμένεται ανακοίνωση της Ε. Επιτροπής, κάτι που συνέβη και χθες. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι η Ε.Ε. έχει αποστείλει επιστολές – μεταξύ άλλων και στη ΔΕΗ – στις οποίες έχει επισημοποιήσει την πρότασή της για πώληση τεσσάρων μονάδων. Στην επιστολή της ΔΕΗ μάλιστα έχει θέσει ως χρονικό ορίζοντα για να τοποθετηθεί η επιχείρηση μέχρι το τέλος Απριλίου. Πρακτικά το χρονοδιάγραμμα αυτό μεταθέτει για μετά τις εκλογές τις εξελίξεις και στο μέτωπο της ΔΕΗ.



Μέτωπο ΔΕΠΑ


Για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ ο κ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε χθες να σημειώσει τη μεγάλη ανταπόκριση που σημειώθηκε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), και ενημερώνει τους συμβούλους των 17 «μνηστήρων» αν έχουν προεπιλεγεί στην επόμενη φάση ή όχι. Πιθανώς, μέσα στην εβδομάδα το Ταμείο να εκδώσει και ανακοινώσει με τα ονόματα όσων πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για να περάσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού. Αλλά, όπως και με άλλα εκκρεμή ζητήματα, έτσι και στη ΔΕΠΑ, θεωρείται βέβαιο ότι το Ταμείο θα «κατεβάσει ταχύτητα» ενόψει εκλογών, προκειμένου κρίσιμες αποφάσεις να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση.


ΠΗΓΗ: http://www.reporter.gr

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ