Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

EIA: Aυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ την Τετάρτη 5/2/2020.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Ιανουαρίου σε 435 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση..

Λιβύη: Η κρατική εταιρεία πετρελαίου έχει ζημιές 1 δισ. δολαρίων από το κλείσιμο πετρελαιοπηγών

Από το capital.gr
Η Λιβύη έχασε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια λόγω του αποκλεισμού εδώ και τρεις εβδομάδες των μεγαλύτερων πετρελαιοπηγών και τερματικών σταθμών πετρελαίου της χώρας, κάτι που προκάλεσε πτώση της παραγωγής κατά τουλάχιστον 80%, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εταιρία Πετρελαίου.

Από τις 18 Ιανουαρίου -- ημερομηνία του αποκλεισμού από..

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: «Ώδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν»

Από το gsee.gr
Η Κυβέρνηση που προεκλογικά διακήρυττε ότι θα καταργήσει τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, παραμένει, με ελαφρές βελτιώσεις σε κάποια σημεία, στην ίδια φιλοσοφία και το πνεύμα του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου.

«Ώδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν» ή κατά τη λαϊκή έκφραση «πολύ κακό για το τίποτα»

Συγκεκριμένα το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, δεν προωθεί..

Έρευνα: Αυτός είναι ο νέος παράγοντας που επιταχύνει το λιώσιμο των πάγων - Η περίπτωση της Γροιλανδίας

Από το worldenergynews.gr
Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη αποτελεί από καιρό έναν ολοένα και πιο κρίσιμο ζήτημα το οποίο καλούνται οι ειδικοί για το κλίμα να αντιμετωπίσουν, αφού εκτός των άλλων επιταχύνει το λιώσιμο των πάγων.

Πέραν από αυτό όμως νέα μελέτη, που δημοσιεύται στο CNN έρχεται να αποτυπώσει μια ακόμη πρόκληση για το περιβάλλον ..

Λονδίνο: Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν τα γραφεία της BP

Από το energypress.gr
Διαδηλωτές για το κλίμα ανάγκασαν σήμερα την BP να κλείσει προσωρινά τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο, κατά την πρώτη ημέρα στη δουλειά του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας πετρελαίου και αερίου, του Μπέρναρντ Λούνεϊ.

Η BP ανέφερε ότι τουλάχιστον 100 ακτιβιστές της Greenpeace επιχείρησαν να τοποθετήσουν 500 ηλιακά πάνελ μπροστά από το ..

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ζήτημα θεσμικής λειτουργίας και προσωπικής ευθύνης του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Από το worldenergynews.gr
Ζήτημα θεσμικής λειτουργίας και προσωπικής ευθύνης του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ενότητα του συνδικάτου, έθεσε η ΔΑΚΕ- ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, σε ότι έχει να κάνει με τις πρόσφατες απαξιωτικές και προσβλητικές αναφορές του σε στελέχη της ΔΑΚΕ.

Όπως τονίζει η ΔΑΚΕ σε σχετική της ανακοίνωση:

ΟΠΕΚ: Εξετάζει το ενδεχόμενο μεγαλύτερων περικοπών στην παραγωγή

Από το capital.gr
Ο ΟΠΕΚ εξετάζει σε συνεργασία με τους συμμάχους του το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές της παραγωγής πετρελαίου καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο αντίκτυπος από την επιδημία του κοροναϊού στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Αντιπρόσωποι του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων..