Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πυρκαγιά στη μονάδα της Exxon στο Beaumont του Τέξας

Από το worldenergynews.gr
Αξιολόγηση της ζημιάς ξεκίνησε την Τετάρτη 29/11 η ExxonMobil Corp στην κλειστή μονάδα διύλισης αργού (CDU) στο διυλιστήριο του Beaumont, στο Texas, δυναμικότητας 362.300 βαρελιών ανά ημέρα  σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η εκπρόσωπος της Exxon, Charlotte Huffaker, δήλωσε ότι..

Φουκουσίμα: Η Ιαπωνία εξετάζει την απόρριψη ενός εκατομμυρίου τόνων ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό

Από το naftemporiki.gr
Ο καθαρισμός της Φουκουσίμα συνεχίζεται έξι χρόνια μετά την καταστροφή του 2011 και η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το ένα εκατομμύριο τόνους ραδιενεργού νερού που αποθηκεύεται σήμερα στον πυρηνικό σταθμό, μέσα σε 900 μεγάλες δεξαμενές. Μερικοί ειδικοί συμβουλεύουν την κυβέρνηση ότι το νερό πρέπει να απελευθερωθεί σταδιακά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο οι ντόπιοι αλιείς φοβούνται ότι οι καταναλωτές δεν θα αγοράσουν ψάρια που αλιεύονται στην περιοχή, αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ ακόμα αγωνίζονται να ανασυγκροτηθούν μετά το τσουνάμι.

Πολλές δοκιμές έδειξαν ότι ..

Αποκλειστικό - Τι περιλαμβάνει η Τεχνική Συμφωνία: Τέλος στον διορισμό των επικεφαλής στο δημόσιο με πολιτικά κριτήρια

Από το bankingnews.gr
Τέλος στον διορισμό των επικεφαλής στο δημόσιο με πολιτικά κριτήρια, βάζει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο (τεχνικό κείμενο της συμφωνίας – Staff Level Agreement, SLA) που «καθαρογράφει» η κυβέρνηση σε συνεργασία  με τους δανειστές και θα είναι έτοιμο στην τελική του μορφή το αργότερο μέχρι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα κείμενα που έχει στην διάθεση του το «bankingnews» η τεχνική συμφωνία θέτει νέους κανόνες για τον διορισμό αξιωματούχων γνωστών ως «golden boys» στο  ελληνικό δημόσιο. 
Η πρόσληψη τους σε επιτελικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό (Υπουργεία, ΔΕΚΟ, Δημόσιοι Οργανισμοί, Ανεξάρτητες Αρχές) θα γίνεται με την προκήρυξη διαγωνισμών και όχι με πολιτικά κριτήρια (κομματικός μηχανισμός).
 Επί της ουσίας, με το νέο Μνημόνιο επέρχεται αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης...

• Φαινόμενο Mobbing: Εργασιακός εκφοβισμός • Καρκίνος και Εργασία • ΓΣΕΕ: Το μέλλον της εργασίας μετά το Μνημόνιο

Από το inegsee.gr
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σε αυτό το τεύχος, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο, «Φαινόμενο Mobbing: Εργασιακός Εκφοβισμός», αναδεικνύοντας μια άλλη παράμετρο της ποιότητας των εργασιακών σχέσεων. Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο της εργασιακής κακοποίησης, της ηθικής παρενόχλησης και της ψυχολογικής βίας στους χώρους εργασίας ή αλλιώς το «σύνδρομο mobbing», λαμβάνει ..

Ζητείται 4μηνη αναβολή στο διαγωνισμό για το ΔΕΣΦΑ - Τα δύο σενάρια και οι ανησυχίες για τις επιπλοκές

Από το energypress.gr
Χθες η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ αποκάλυψε ότι υπάρχει ζήτημα με το διαγωνισμό για την πώληση του 66% που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι ενώ αρχικά η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών είχε προσδιοριστεί για τις 22 Δεκεμβρίου, υπάρχει αίτημα από πλευράς των συμμετεχόντων να δοθεί χρονική παράταση. Για πόσο χρονικό διάστημα;

Εδώ φαίνεται να υπάρχουν δύο τάσεις. Η πρώτη προέρχεται..

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την εμπλοκή της Shell σε εγκλήματα στη Νιγηρία

Από το worldenergynews.gr
Από την πλευρά της η νιγηριανή θυγατρική της Shell (SPDC) υπερασπίστηκε τον εαυτό της μπροστά στις κατηγορίες

Η αγγλο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Shell φέρει μεγάλη ευθύνη για τις ωμότητες που διαπράχθηκαν τη δεκαετία του 1990 εναντίον του πληθυσμού της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία. 

Σε έκθεσή της με τίτλο: «Shell: συνενοχή σε ανθρωποκτονίες;» η ΜΚΟ επισημαίνει ότι..