Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγες στο φορολογικο….

simasia-ehei-na-eisai-mpampas-ohi-kidemonas
 ΠΗΓΗ:asimonis.wordpress.com

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΔΕΚΟ Που διόρισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα στελέχη τους!




Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ! Μοιράζουν τα ιμάτια του δημοσίου οι τρεις της κυβερνησης με τη ΝΔ να παίρνει την μερίδα του λέοντος, λόγω ποσόστωσης και στελέχη της Ντόρας Μπακογιάννη να παίρνουν και πάλι σημαντικές θέσεις στις διάφορες ΔΕΚΟ.
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ, που περιλαμβάνει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ) ορίστηκε ο Γ. Οικονόμου, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ και είχε προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. 
Ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων (2008-2010) και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΗΣΑΠ Ν. Παπαθανάσης αναλαμβάνει τις σταθερές συγκοινωνίες (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) και επιστρέφει στα παλιά λημέρια του. Είναι πολιτικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει αναρτήσει βίντεο με τον Ν. Παπαθανάση να πλέκει το εγκώμιο του βουλευτή της ΝΔ.
Στην εταιρεία Αττικό Μετρό επελέγη ο Αντώνης Σελιανάκης, ο οποίος έχει θητεύσει ως πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Αλβανοί αγόρασαν το «1821» του Τατσόπουλου




Την ώρα που ο εθνικισμός στην Αλβανία χτυπάει κόκκινο και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για «Μεγάλη Αλβανία» μέχρι την Πρέβεζα δημιούργησαν διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα, έρχεται η προβολή της αμφιλεγόμενης σειράς ντοκιμαντέρ «1821» του ΣΚΑΙ να ρίξει νερό στον μύλο της προπαγάνδας της γείτονος που θέλει Αλβανούς τους ήρωες του 1821.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η σειρά προβλήθηκε από καλωδιακή τηλεόραση των Τιράνων, και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών, τους οποίους φαίνεται να υιοθετούν και ως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γείτονα.
Παράλληλα το μεγαλύτερο αλβανικό φόρουμ στο διαδίκτυο, παρουσίασε υποτιτλισμένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας το «ενδιαφέρον» και σημειώνοντας με νόημα: «Έλληνες ιστορικοί αποδέχονται το γεγονός ότι οι πλέον εξέχοντες ηγέτες της Ελλάδας εν έτει 1800 ήσαν Αλβανοί».
Δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου ειδήσεων ΙΝΑ για τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στην Ελλάδα κατά την προβολή της σειράς, αναφέρει προκλητικά: «Το ντοκιμαντέρ αυτό το λογοκρίνει η Ελληνική Εκκλησία επειδή υπάρχουν στοιχεία που δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν έχουν σχέση με την αρχαία Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι είναι Αρβανίτες - Αλβανοί που με τη βία εξελληνίστηκαν».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr    

Απίστευτη Ομολογία Ενοχής από τον Στουρνάρα


Απίστευτη Ομολογία Ενοχής από τον Στουρνάρα
Ο φερόμενος ως υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ομολόγησε δημοσίως ότι δεν μπορεί να ζήσει κάποιος άνθρωπος με 500 ευρώ. Παρόλο που γνωρίζει ότι με αυτό το ποσό δεν μπορεί κάποιος να ζήσει ως υπεύθυνος υπουργός οικονομικών έχει αποφασίσει και επιβάλλει σε εκατομμύρια Έλληνες να έχουν εισόδημα λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα, έως και καθόλου.
Οπότε το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο κύριος αυτός αν και γνωρίζει ότι οδηγεί στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους με την πολιτική του την εφαρμόζει. Δικαίως λοιπόν μπορεί αν κατηγορηθεί για τους θανάτους αυτών των ανθρώπων.
Καλοπροαίρετα αποδέχομαι την κρίση των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης περί ευφυούς πολιτικού και θεωρώ ότι και ο προηγούμενος υπουργός οικονομικών ο Βαγγέλης Βενιζέλος γνώριζε τα αποτελέσματα της πολιτικής του οπότε η κατηγορία βαρύνει και αυτόν.
Φυσικά κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι εμπνεύστηκαν αυτά τα μέτρα (όπως πρωθυπουργοί) που επιβάλλουν εισοδήματα μικρότερα των 500 ευρώ που κατά ομολογία του υπεύθυνου υπουργού οδηγούν στον θάνατο καθώς και όσοι με τις πράξεις τους (όπως ψήφιση) τα στήριξαν.
Το κατηγορητήριο φυσικά είναι ανοιχτό… 
ΠΗΓΗ:.ramnousia.com

Μεντβέντεφ: επιβεβαιώνει οι εξωγήινοι είναι εδώ - Βίντεο




Το βίντεο καταγράφηκε την Παρασκευή μετά από συνέντευξη που παραχώρησε οΜεντβέντεφ σε τηλεοπτικό σταθμό, σε off-air σχόλια, που έγιναν και ένω τα μικρόφωνα ήταν ακόμα ανοιχτά, ήταν λιγότερο επιφυλακτικός στις απαντήσεις του.
Ένας από τους δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ο πρόεδρος παραδίδει μυστικά αρχεία στους εξωγήινους κατά την παραλαβή του χαρτοφύλακα που απαιτείται για την ενεργοποίηση στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.
"Μαζί με τον χαρτοφύλακα με τους κωδικούς των πυρηνικών ο πρόεδρος της χώρας, έχει και ένα ειδικό φάκελο « άκρως απόρρητο ». Αυτός ο φάκελος στο σύνολό του περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους εξωγήινους που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας", τόνισε ο Μεντβέντεφ χαμογελόντας.
"Μαζί με αυτό, μας δίνεται και μια έκθεση από μία απολύτως μυστική ειδική υπηρεσία που ασκεί τον έλεγχο εξωγήινων στο έδαφος της χώρας μας ... Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό μπορείτε να πάρετε από μια γνωστή ταινία με τίτλο « Άνδρες με τα Μαύρα «... εγώ δεν θα σας πω πόσοι από αυτούς είναι ανάμεσά μας,διότι μπορεί να προκαλέσω τον πανικό, λέει.
Κανένας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν μετάδωσε τα off-air σχόλια από την συνέντευξη του κ. Μεντβέντεφ αλλά παραδόθηκαν από το Reuters, και ορισμένα εμφανίζονται στο YouTube.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ερωτηθείς αν πίστευε ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 είπε όχι. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα χέρια του πρωθυπουργού η μυστική μελέτη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια της Κρήτης - Γίνεται λόγος για όφελος μαμούθ έως 1,3 τρισ. δολάρια




- Πίσω από τις μελέτες κρύβεται ο νορβηγικός κολοσσός PGS
- Τα τελικά αποτελέσματα των μελετών αναμένονται μέσα στο 2013
- Ο υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας θα μας βγάλει από το οικονομικό και ενεργειακό αδιέξοδο;
- Απατείται χάραξη ΑΟΖ πριν αρχίσουν τα τρυπάνια
Σάλο προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η μελέτη της Deutsche Bank σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και μάλιστα τόσα όσα ώστε η Ελλάδα ξεχρεώνει και με το παραπάνω και βγαίνει οριστικά από το οικονομικό αδιέξοδο. 
Μετά τη μελέτη της γερμανικής τράπεζας, έρχεται στο φως και νέα αποκάλυψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Κεφάλαιο, ο νορβηγικός κολοσσός PGS ύστερα από μυστικές σεισμικές μελέτες που διενήργησε ερήμην του ελληνικού κράτους, διαθέτει σοβαρές ενδείξεις αλλά και τεκμήρια για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. Το αποκαλυπτικό έγγραφο με τη μελέτη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος έχει ενημερωθεί και προσωπικά. 
Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, οι επιστήμονες κ.κ Λυγερός, Κονοφάγος και Φώσκολος αποτιμούν το όφελος της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ίσως πετρελαίου από 270 δισ. έως και 1,3 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η μελέτη της Deutsche Bank αποτιμούσε τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. 
Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 ενώ σημειώνεται πως απαιτείται χάραξη ΑΟΖ.
Τέλος, οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.  
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Βρε μην είσαι βλάκας! Έχεις ακόμη το ευρώ!




Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως τελικά είμαστε ένας αχάριστος λαός 9.999.700 ανθρώπων που κατηγορεί τους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να μας σώσουν!
κείμενο  Στρατής Μαζίδης / freepen.gr
Αφορμή; Η συζήτησή μου με κάποιον ευρωπαϊστή φιλο-μνημονιακό. Βρε μην είσαι βλάκας μου είπε, έχεις ακόμη το ευρώ. Ξέρεις τι θα συμβεί άμα πτωχεύσουμε;
Τι θα συμβεί; Τον ρώτησα.
- Η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη.
- Η αγορά θα μείνει χωρίς καύσιμα (…και ποιος αγοράζει σκέφτηκα από μέσα μου).
- Θα μπουν λουκέτα σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας
- Η εγκληματικότητα θα χτυπήσει κόκκινο.
- Δε θα μας δίνει κανείς τίποτε
- Θα πέσει μεγάλη πείνα
- Ο κόσμος θα αυτοκτονεί στις πλατείες
- Τα νοσοκομεία θα υπολειτουργούν
- Πολλοί θα μείνουν άστεγοι
- Δε θα μας εμπιστεύονται ως κράτος
- Δε θα έρθουν ξένες επενδύσεις αφού θα είμαστε αναξιόπιστοι (…ενώ τώρα έρχονται)
- Θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και θα την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί
- Θα υπάρξουν ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ (…λες και τώρα ψωνίζουμε, ξανασκέφτηκα)
- Δε θα υπάρχει κράτος
- Η πολιτεία δε θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της
Οπότε τον διέκοψα για να τον ρωτήσω κάτι.
- Αυτά στοιχειοθετούν καθεστώς χρεοκοπίας;
- Μα φυσικά!
- Αλλά εμείς ακόμη δεν έχουμε χρεοκοπήσει, έτσι;
- Όχι βέβαια!
- Ναι αλλά όλα όσα περιγράφεις συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.
- Εμμμ, ναι ξέρεις, εμμμ. Είμαστε όμως στο ευρώ!
- Και τι μ’αυτό;
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

H Ανεργία 2007-2012


ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Η ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ !...



Δίχως αμφιβολία, η οικονομική ύφεση που πλήττει τη χώρα είναι πρωτοφανής σε ένταση και σε διάρκεια. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της Eurostat, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν(ΑΕΠ) της Ελλάδας το 2012 θα είναι χαμηλότερο κατά 15,8% σε σχέση με το 2009 (και κατά 18,6% από ό,τι το 2007).
Τα μεγέθη αυτά είναι σε πραγματικούς όρους, δηλ. αφού αφαιρεθεί η επίδραση του πληθωρισμού. Η οικονομική ύφεση μειώνει τη ζήτηση για εργασία εκ μέρους των επιχειρήσεων, και συνεπώς μειώνει τους μισθούς και την απασχόληση.
Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού, ενώ το Μάιο 2008 ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε τις 325 χιλιάδες (ποσοστό ανεργίας 6,6%), τον Αύγουστο 2012 ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες (ποσοστό ανεργίας 24,4%).
Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2012 οι μέσες αποδοχές των μισθωτών θα είναι σε πραγματικούς όρους χαμηλότερες κατά 22,9% σε σχέση με το 2009 (και κατά 5,0% χαμηλότερες σε σχέση με το 2000), ενώ οι κατώτατες αποδοχές θα είναι το 2012 χαμηλότερες κατά 24,5% από ό,τι το 2009 (και κατά 9,6% από ό,τι το 2000).
Η αύξηση της ανεργίας και η μείωση των μισθών είναι ένας βασικός μηχανισμός μείωσης των οικογενειακών εισοδημάτων ως συνέπεια της κρίσης. Η ανεργία όμως δεν οδηγεί αναγκαστικά στη φτώχεια : αυτό εξαρτάται από το καθεστώς απασχόλησης και από τις αμοιβές των άλλων μελών της οικογένειας, καθώς και από τα υπόλοιπα εισοδήματα (και κοινωνικά επιδόματα) του νοικοκυριού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΤΕΡ ΠΑΪΣΙΟΣ "Θα μεγαλώσει η Ελλάδα χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι"




Σήμερα στο defencenet.gr με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο γράψαμε "Η Α.Μεσόγειος, απλά αποκτά τον χαρακτήρα "πυριτιδαποθήκης" και την Ελλάδα να είναι το μοναδικό "ψύχραιμο" μέρος με όλους τους λοιπούς εμπλεκόμενους να κτυπά ο ένας τον άλλον!".
Μέχρις στιγμής ενώ παντού γίνεται του "κουτρούλη ο γάμος" η Ελλάδα "ματώνει" οικονομικά αλλά όχι σε έμψυχο υλικό,και δεν μπορεί παρά να θυμηθούμε τα λόγια του Γέροντος Παϊσίου ο οποίος 25 χρόνια πριν είχε προβλέψει ότι "Δεν ήθελα τίποτα άλλο . Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει , αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι !"
Ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας με πολύ αίμα θα φέρει ανακατατάξεις που άλλους θα "ρίξουν" και άλλους θα "ανεβάσουν", συνήθως οι κερδισμένοι είναι αυτοί που δεν εμπλέκονται.
Βέβαια ο Γέροντας αναφέρονταν προφανώς σε έναν μελλοντικό πόλεμο με την Τουρκία και τα γνωστά προβλεφθέντα γεγονότα. Όμως με αυτή την"καθήλωση" και καθίζηση της χώρας όπου σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε νεροπίστολο για να ρίξουμε, αρχίζει να έχει ενδιαφέρον η προρήση του Γέροντα, γιατί όντως δεν θα μπορεί να ματώσει ρουθούνι ελληνικό, αφού δεν θα είμαστε σε θέση ούτε υποβρύχια να έχουμε αν διαβάσατε το σημερινό ρεπορτάζ του defencnet.gr.
Βλέπετε ο Γέροντας είχε πει και κάτι άλλο "να μην έχουμε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς", όπως έλεγε και ο Πατροκοσμάς "Θα έρθει το ψευτορωμαίκο να μην το πιστέψετε, αυτό που θα γίνει μετά αυτό θα είναι ρωμαίικο", συνεπώς μην ελπίζετε στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, απλά αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι απαραίτητα για ναδιαλυθεί, να εξαφανιστεί, και να σβήσει από την μνήμη μας δια παντώς.
Πάντως ο Γέροντας έγινε θέμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ίσως γιατί φοβίζει είτε ότι θα βγει αληθινός είτε ότι θα ενώσει τους Έλληνες σε κοινό όραμα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των Δ/Υ από τους ανθρώπους του Ράιχενμπαχ




Η έλευση στις αρχές της εβδομάδας των γάλλων εμπειρογνωμώνων της Task Force στην Αθήνα αναμένεται ότι θα «κλειδώσει» τα κριτήρια της αξιολόγησης περίπου 700.000 υπαλλήλων, που θα σαρώσει στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ολόκληρη την επόμενη χρονιά.
Θα έχει προηγηθεί η αξιολόγηση των δομών του κράτους, από την οποία θα προκύψουν μεγάλες μειώσεις σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων, ενώ θα καταργηθούν οργανικές θέσεις σε υπουργεία, υπηρεσίες και οργανισμούς.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ο «Τύπος της Κυριακής», από την κρησάρα της αξιολόγησης θα περάσει το τακτικό προσωπικό που σήμερα απασχολείται σε υπουργεία, ανεξάρτητες Αρχές ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Από την αξιολόγηση αναμένεται να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, οι ωρομίσθιοι και οι μετακλητοί υπάλληλοι που απασχολούνται σε γραφεία υπουργών και σε πολιτικά γραφεία.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με τους ένστολους.
Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει γραπτό τεστ και βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων του υπαλλήλου. Βάση της αξιολόγησης θα είναι:
-τα προσόντα, δηλαδή οι σπουδές και τα πτυχία, αλλά και η επιμόρφωση με τα διάφορα σεμινάρια και προγράμματα εκπαίδευσης και η γνώση ξένων γλωσσών.
-οι δεξιότητες, δηλαδή οι ειδικές γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και τη διαχείριση έργων
-οι προσωπικές ικανότητες, δηλαδή η εμπειρία πάνω στο αντικείμενο της εργασίας.
Για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων προβλέπεται και συνέντευξη.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΧΩΡΑ; Εθνική αυτοχειρία ή οργανωμένο σχέδιο βρίσκεται πίσω από τον αυτο-αφοπλισμό;




Ένα περίεργο παιχνίδι έχει αρχίσει να παίζεται γύρω από την αμυντική ικανόητα της χώρας τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τότε που έγινε σαφές ότι "Πετρέλαιο ή/και φυσικό αέριο, υπάρχει".
Το defencenet.gr και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ήδη από την άνοιξη του 2010, έχοντας μια σειρά στοιχείων στα χέρια τους που καταδείκνυαν ότι αυτό που είχε πει τον Δεκέμβριο του 2009, δηλαδή μόλις λίγους μήνες ενωρίτερα ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες ότι "Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα" ήταν παραπλανητικό.
Και πάρχει όλη η σχετική ντοκουμενταρισμένη επιχειρηματολογία, έντυπα και ηλεκτρονικά. Τουλάχιστον δύο εκθέσεις, μία αμερικανική και μία γαλλική πιστοποιούσαν ότι πιθανότητα η Ελλάδα καθόταν επάνω σε έναν θησαυρό υδρογονανθράκων.
Τώρα όλοι αποδέχονται την υψηλή πιθανότητα έως βεβαιότητα της ύπαρξης τεράστιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων που σύμφωνα με μελέτες μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και το 1,7 τρισ. δολάρια, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση της Deutsche Bank, που πάντως λαμβάνει υπ'όψιν της τις χαμηλότερες προβλέψεις για αποθέματα αξίας 427 δισ. ευρώ με καθαρό κέρδος για την Ελλάδα περί τα 220 δισ. ευρώ
Οι έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο ερχόμενο τετράμηνο (ήδη η PGS έχει στοιχεία, από παλαιότερες δικές της έρευνες και έτσι αυτές θα έχουν περισσότερο τον χαρακτήρα "επισφράγισης" των αποτελεσμάτων που έχει).
Το περίεργο είναι όμως ότι εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει μια ταυτόχρονη προσπάθεια απαξίωσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι σα να έχεις έναν θησαυρό στο σπίτι σου και κάποιος να έρχεται και να υπονομεύει το σύστημα ασφάλειας. Το ερώτημα είναι πως θα προστατευθεί η θησαυρός χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φορολογικό: Μισθωτοί-συνταξιούχοι άνω 25.000 ευρώ "την έβαψαν"!




«Φοροπαγίδα» για όλους όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ τον χρόνο και είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι αλλά και για τη μεγάλη πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν και ζουν αποκλειστικά από ενοίκια, δηλαδή αυτούς που ως σήμερα συνιστούν τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα, αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.
Οι νέες αλλαγές, όπως αναφέρει το Βήμα, αφορούν τα εισοδήματα του 2013 που θα δηλωθούν το 2014, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν μείωση του μισθού τους από τον πρώτο μήνα του 2013 λόγω της νέας αυξημένης παρακράτησης.
Ειδικότερα, με νέα φορολογική κλίμακα η οποία θα αποτελείται από τρία κλιμάκια αντί για οκτώ που ισχύει σήμερα θα φορολογούνται από το 2013 τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων με ανώτατο φορολογικό συντελεστή 40% αντί για 45% για το ποσό εισοδήματος που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται μεταξύ άλλων η νέα κλίμακα, το νέο σύστημα έκπτωσης φόρου ως 1.950 ευρώ για εισοδήματα ως 42.000 ευρώ, η κατάργηση σημαντικού αριθμού φοροαπαλλαγών, η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και η μερική αποκατάσταση της «ζημιάς» από τα νέα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και οι αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, των επιχειρήσεων κτλ.
Η νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων θα φορολογεί τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ με 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ εισοδήματος, με 36% για το μέρος του εισοδήματος που είναι από 25.001 ευρώ ως 40.000 ευρώ και το υπερβάλλον με 40%.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Νέο κούρεμα 50% στα εφάπαξ




Νέο μεγαλύτερο κούρεμα έρχεται στο εφάπαξ που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 50% για όσους αποχωρούν από την 1/1/2014 και μετά με το νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος που ήδη προωθείται από το υπουργείο Εργασίας, με υπουργική απόφαση.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος:
- Οι εισφορές που έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος μετατρέπονται σε ατομική μερίδα.
- Κατά τη συνταξιοδότησή του, θα παίρνει ένα μέρος των εισφορών έντοκα, με μια εκτιμώμενη απόδοση της τάξης του 4% για κάθε χρόνο καταβολής.
- Το υπόλοιπο ποσό θα μείνει στο Ταμείο ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο αποθεματικό κεφάλαιο που θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται τα εφάπαξ όσων αποχωρούν τα επόμενα χρόνια.
 - Τα τρία πρώτα χρόνια εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι μεταβατικά.
Πηγή: Τύπος της Κυριακής 
ΠΗΓΗ:enikos.gr


Διπλή παγίδα σε συντάξεις-εφάπαξ




Ποσά που φτάνουν ως και τα 100 ευρώ το μήνα "αφαιρούνται" με κόλπο από τις συντάξεις, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουν επιστραφεί στους συνταξιούχους.
Το κόλπο γίνεται από τον Σεπτέμβριο του 2010 και μετά που άριχσαν να επιβάλλονται οι μειώσεις και έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ταμεία υπολογίζουν τις περικοπές στα αρχικά ποσά χωρίς να αφαιρούν τα ποσά που ήδη κρατούνται από τους συνταξιούχους ως εισφορά ασθένεας.
Το αποτέλεσμα είναι οι συνταξιούχοι να χρεώνονται με μεγαλύτερη μείωση της σύνταξης από αυτή που θα έπρεπε να επιβληθεί αν οι περικοπές ξεκινούσαν από το (χαμηλότερο) ποσό σύνταξης που μένει μετά τις κρατήσεις ασθένειας.
Σύμωνα με τον Τύπο της Κυριακής, στα εκκαθαριστικά πληρωμής που παίρνουν οι συνταξιούχοι ανά τρίμηνο, φαίνεται ότι οι μειώσεις που ξεκίνησαν από το 2012 και μετά, υπολογίζονται στο αρχικό ποσό σύνταξης και όχι στο χαμηλότερο ποσό που μένει μετά την κράτηση ασθένειας. 
Πατήστε   για μεγαλύτερη ανάλυση

ΠΗΓΗ:.enikos.gr