Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Tι απαντάνε τρεις επώνυμοι και ένας ανώνυμος στις αναγγελίες Σαμαρά για την διανομή του πλεονάσματος!

samaras
Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά την  διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.
Bismarck

Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών
και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων,
υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε.
Oscar Ameringer

Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι
δεν θα… είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.
 Henry Menken

Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν  λαό λέγεται πολιτικός.
 Ανώνυμος

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πώς διαμορφώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές - Τι ισχύει για εργοδότες και εργαζόμενους


Στο 39,9% μειώνονται οι εισφορές στο ΙΚΑ από την 1η Ιουλίου, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος στους μισθούς. Μετά τη συμφωνία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με την Τρόικα, το σχετικό κόστος θα φτάσει περίπου στο 40% έναντι περίπου 44%, βοηθώντας από τη μία τις επιχειρήσεις και από την άλλη θα αυξήσει τις αποδοχές των υπαλλήλων.

Με δεδομένη τη μείωση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα, που είχε γίνει από την 1η Δεκεμβρίου του '13, οι εργοδοτικές εισφορές θα έχουν «ελαφρυνθεί» κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και οι εισφορές των εργαζομένων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή, συνολικά, η μείωση θα φτάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες (από 44,9% σε 39,9%).

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που δίνει και η Ημερησία. Για μισθό 1.500 ευρώ ο εργοδότης θα έχει κέρδος 43,5 ευρώ τον μήνα και ο εργαζόμενος 15 ευρώ, μετά την κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του ΔΛΟΕΜ του ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για το αγροτικό πετρέλαιιο


Ομάδα Εργασίας για την εξέταση εναλλακτικών προτάσεων για τη δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη σε αντικατάσταση του σημερινού συστήματος επιστροφής του ειδικού φόρου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας, συγκροτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Ομάδα Εργασίας θα αποτελείται από 9 μέλη, τα οποία θα είναι μη αμειβόμενα και η θητεία του θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2014.
Η Ομάδα θα αποτελείται από τους:
α. Μόσχο Κορασίδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρο.
β. Παναγιώτη Κοντόσθενο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ11 Μηχανικών με βαθμό Β', Προϊστάμενο του Τμήματος Εκμηχάνισης και Εξηλεκτρισμού Γεωργίας της Διεύθυνσης Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Τσικνάκη, ΤΕ Τεχνολόγο Μηχανολογίας, υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με βαθμό Δ', της ίδιας Διεύθυνσης.
γ. Στυλιανό Κοκκίδη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ10 Οικονομικού με βαθμό Β', της Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Στυλιανό Αλεξιάδη με βαθμό Δ' του ίδιου κλάδου και Διεύθυνσης.
δ. Κυριάκο Μπαμπασίδη, Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Γεώργιο Κοσμίδη, ΠΕ Γεωπόνο με βαθμό Α', υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Τμήματος Σχεδιασμού Οργάνωσης και Αξιολόγησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων του ίδιου Οργανισμού
ε. Γεώργιο Μονδέλο, υπάλληλο ΠΕ Πληροφορικής με βαθμό Β', με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Κωνσταντίνα Κονοβέση, ΠΕ Γεωπόνο με βαθμό Δ', υπάλληλο με ίδια σχέση εργασίας, Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Δεδομένων και Μητρώων, της ίδιας Διεύθυνσης και Οργανισμού.
στ. Ευδοκία Βενιζέλου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Δ', του Τμήματος Α' Φορολογίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων της Διεύθυνσης Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομικών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την θεοδώρα θεοδωρακοπούλου, υπάλληλο του ίδιου κλάδου και Διεύθυνσης, με βαθμό Ε'.
ζ. Όλγα Χαραλαμπάκη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Ε2', του Τμήματος Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ζωή Ιωαννάτου, υπάλληλο του ίδιου κλάδου και Διεύθυνσης, με βαθμό Δ'.
η. Μαρία Τζαφάλια, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, με βαθμό Γ3', Προϊσταμένη του Τμήματος Γ', Τελωνειακών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γιώργο Λυρίδη υπάλληλο του ίδιου κλάδου και Διεύθυνσης, με βαθμό Δ'.
θ. Παναγιώτα Γκόλφη, υπάλληλο του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής με βαθμό Ε' που υπηρετεί στο τμήμα Γ', Τελωνειακών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Γκίκα υπάλληλο του ίδιου κλάδου, βαθμού και Διεύθυνσης.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανακωχή έως τον Οκτώβρη για τις ομαδικές απολύσεις


Περίοδο χάριτος 6 μηνών, κατά της διάρκεια της οποίας θα «δοκιμαστεί» η πρόταση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπει τελικά η συμφωνία τρόικας – κυβέρνησης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, η τρόικα δέχθηκε να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο προκειμένου στη συνέχεια να ξανασυζητηθεί το θέμα. 

Εάν μέχρι τότε δεν υπάρχουν «ικανοποιητικά αποτελέσματα», τότε το θέμα θα παραπεμφθεί εκ νέου σε διαπραγμάτευση, ενώ θα ζητηθεί και η γνώμη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO).

Να σημειωθεί ότι έκθεση του ILO για τις διεθνείς πρακτικές αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις είχε ζητηθεί και κατά την προηγούμενη περίοδο διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Όσο για το θέμα των τριετιών, τελικά μειωμένες κατά 50% θα είναι οι τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους.

Τέλος, για τις ασφαλιστικές εισφορές, το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί στα ταμεία από τη μείωση των εισφορών κατά 2,9% για τους εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους,  θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα, με την πρόβλεψη, ότι θα υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα, εάν υπάρξει αστοχία στον προϋπολογισμό των ταμείων.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Κέρδη για το αργό εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα


Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ αύριο αλλά και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία θα συνοδευτεί από τις επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας. 

Η αγορά συνεχίζει ταυτόχρονα να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το δημοψήφισμα για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει τη διάσπαση της Ουκρανίας.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 1,62 δολ. ή 1,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 99,70 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 55 cents κλείνοντας στα 106,79 δολ. το βαρέλι. 

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση για τα εμπορικά αποθέματα. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών στη Wall Street Journal τα στοιχεία θα δείξουν αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ:capital.gr

ΟΟΣΑ: Φόβοι για μακροπρόθεσμες συνέπειες της κρίσης στους νέους


Οι προοπτικές απασχόλησης για τους νέους και τους ανειδίκευτους εργαζομένους επιδεινώθηκαν σημαντικά στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης λόγω της οικονομικής κρίσης, της οποίας οι κοινωνικές συνέπειες ίσως είναι αισθητές για πολλά χρόνια, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την έκθεση που εξετάζει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι άνεργοι φθάνουν τα 48 εκατομμύρια στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 15 εκατομμύρια από την έναρξη της κρίσης το 2007.

«Οι προοπτικές απασχόλησης επιδεινώθηκαν κυρίως για τους νέους και τους ανειδίκευτους εργαζόμενους. Οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι επλήγησαν λιγότερο αυτή τη φορά», υπογράμμισε η Μόνικα Κέισερ, επικεφαλής της υπηρεσίας κοινωνικών υποθέσεων του ΟΟΣΑ, κατά την παρουσίαση της έκθεσης στον Τύπο.

Ωστόσο υπάρχει «ο κίνδυνος οι νέοι που βιώνουν μεγάλες περιόδους ανεργίας, απραξίας και φτώχειας να αντιμετωπίσουν σε όλη τη ζωή τους χαμηλότερες προοπτικές κέρδους και απασχόλησης».

Η μείωση των δημοσίων δαπανών στην εκπαίδευση και την υγεία (κατ' αναλογία με το ΑΕΠ) που καταγράφεται στις μισές χώρες του ΟΟΣΑ, μπορεί να προκαλέσει «λυπηρές κοινωνικές συνέπειες» μακροπρόθεσμα και να επιδεινώσει τις ανισότητες.

Σήμερα, καθώς αρχίζει η ανάκαμψη, «η διατήρηση και η ενίσχυση της βοήθειας προς τις πιο ευάλωτες ομάδες πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο κάθε στρατηγικής για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη», τονίζει η έκθεση.

«Οι κοινωνικές πολιτικές πρέπει να καταρτίζονται ώστε να είναι αποτελεσματικές τόσο σε καιρούς ευνοϊκούς όσο και σε χαλεπούς», υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ καλώντας τις κυβερνήσεις να «κοιτάξουν πέρα από την πρόσφατη κρίση» για να «επεξεργαστούν κοινωνικές πολιτικές ικανές να αντισταθούν» στην «επόμενη κρίση».

Εν τούτοις «αυτό δεν συνέβη, κυρίως στη νότια Ευρώπη, όπου η κοινωνική πρόνοια, αν και δαπανηρή, συχνά δεν κατέληγε στους φτωχούς, ακόμη και πριν από τη μεγάλη ύφεση».

«Όλο και περισσότερο οι κοινωνικές δαπάνες και οι επενδύσεις θα πρέπει να είναι καλύτερα στοχευμένες» αναφέρει η έκθεση. 

«Επίσης θα πρέπει να μάθουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κοινωνικής προστασίας πιο αποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας ότι θα προσαρμόζονται στις εξελίξεις της αγοράς εργασίας και της δημογραφίας και αποφεύγοντας όσο το δυνατόν τις σπατάλες στον τομέα της διοίκησης και στη γραφειοκρατία».

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι «η αναβολή των μεταρρυθμίσεων», λόγω της ύφεσης θα ήταν «λάθος». «Οι ενδείξεις απώλειας της εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις από τότε που άρχισε η κρίση θα πρέπει να είναι προειδοποιητικό σημάδι που μας δείχνει πόσο γρήγορα το κοινωνικό συμβόλαιο μπορεί να αποδομηθεί. 

Οι κυβερνήσεις πρέπει να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα πρέπει επίσης να εγγυηθούν ότι η κοινωνική πολιτική συμβάλλει στην ενίσχυση της αντοχής των πολιτών απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πώς να ελαττώσετε το άγχος στην εργασία σας. Δείτε όλα τα βήματα που θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στη μείωσή του

stresswork
Το άγχος στα πλαίσια της εργασίας μπορεί να υπάρχει σε οποιοδήποτε χώρο δουλειάς, είτε αυτό είναι ένα γραφείο, ένα εργοστάσιο, ένα σχολείο κτλ. Λίγο άγχος δεν πρέπει να μας προβληματίζει, είναι καλό. Μας κινητοποιεί και μας κάνει πιο δυνατούς. Το  πολύ άγχος όμως είναι κακό. Μας κάνει να παραλογιζόμαστε και μπορεί, κυριολεκτικά, να μας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ευτυχώς όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα και σταθερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα οποία βοηθούν αποτελεσματικά στη μείωση του στρες στην εργασία σας και την καλύτερη αντιμετώπισή του.
1. Βελτιώστε τη διαχείριση του χρόνου σας και τις οργανωτικές σας δεξιότητες
Βασικές αρχές αυτής της ενότητας είναι οι εξής: Καταρχήν να μάθετε να καταγράφετε τις εργασίες που έχετε σε μία λίστα. Επίσης θα πρέπει  να μάθετε να λέτε και «όχι» σε κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι στα πλαίσια εργασίας σας και ωστόσο σας τα αναθέτουν. Ιδίως όταν το πρόγραμμά σας είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο. Να ζητάτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε, και να σταματήσετε να θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους στον εαυτό σας.
2. Χαλαρώστε και αναπνεύστε βαθιά
Οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε υπερφορτισμένοι από τη δουλειά που έχετε να κάνετε ή αν κάποιος είναι «από πάνω σας», αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μία παύση παίρνοντας βαθιές ανάσες από τη μύτη σας και εκπνέοντας από το στόμα.
3. Κάνετε περισσότερα διαλείμματα
Ακόμη και ένα διάλειμμα πέντε λεπτών βοηθάει αρκετά. Φύγετε μακριά από το γραφείο σας. Πηγαίνετε μια βόλτα – έξω είναι καλύτερα. Ακόμη και να ανέβετε και να κατέβετε 2 επίπεδα ορόφων με σκαλοπάτια κάνει καλό. Το να ασκείτε κάποια άσκηση ανά κάποια χρονικά διαστήματα, ιδίως όταν η πίεση της δουλειάς είναι αυξημένη,  βοηθά σημαντικά στην μείωση των συνολικών επιπέδων της πίεσής σας και καθιστά ευκολότερη τη μείωση του στρες στην εργασία σας.
4. Χαμογελάτε
Προσπαθήστε να χαμογελάτε περισσότερο. Όλοι γνωρίζουμε το γέλιο μειώνει το άγχος. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πολύ πιο ευχάριστοι θα σας φανούν οι άνθρωποι γύρω σας όταν κάνετε μια ευχάριστη προσπάθεια για τον εαυτό σας.  Πως? Σκεπτόμενοι και κάποια πιο όμορφα πράγματα που έχετε στο μυαλό σας πέρα από την εργασία. Μιλώντας επίσης με κάποιους συναδέλφους οι οποίοι έχουν την ικανότητα να σας κάνουν να χαμογελάτε. Γενικότερα αν η ψυχολογία μας είναι καλή στη προσωπική μας ζωή τότε αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ να περιορίζουμε και να ξεπερνάμε ευκολότερα το εργασιακό άγχος.
5. Μάθετε να ακούτε καλύτερα
Αντί να εκνευρίζεται όταν κάποιοι άλλοι διαφωνούν μαζί σας, προσπαθήστε να τους ακούτε με προσοχή βρίσκοντας τα σημεία που συμφωνείτε και διαφωνείτε. Να υποστηρίζετε τις απόψεις να είστε κατηγορηματικοί αλλά όχι άκαμπτοι.
6. Διαμορφώστε ευχάριστα το περιβάλλον σας
Προβείτε σε οποιεσδήποτε αλλαγές χρειάζεται προκειμένου να είναι ευχάριστο το  περιβάλλον του χώρου στον οποίο εργάζεστε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κάποιες ρυθμίσεις στο φωτισμό, στη θερμοκρασία κτλ., όπως και με τον στολισμό κάποιων προσωπικών αντικειμένων που μας φτιάχνουν τη διάθεση, όπως επίσης και με κάποια λουλούδια ή γλάστρες.
7. Μην «ιδρώνετε» για μικρά πράγματα
Συνειδητοποιήστε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που απλά δεν αξίζει να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν και μερικά πράγματα που απλά δεν μπορούν να αλλάξουν. Μη χάνετε χρόνο από τη ζωή σας πιέζοντας τον εαυτό σας σε καμία από τις δυο περιπτώσεις.
8. Να κοιμάστε περισσότερο
Ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος συντελεί γενικότερα στη μείωση του άγχους μας και κατά συνέπεια και στη μείωση του άγχους στο χώρο της εργασίας μας είναι ο ύπνος. Το να ξεκουράζεστε αρκετά μειώνει αισθητά το στρες σας και αυξάνει την ενέργεια και την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε.
9. Βρείτε έναν σύμβουλο
Αν όχι έναν σύμβουλο, ένας καλός φίλος είναι ιδανικός. Έχοντας κάποιον κοντά σας, έναν άνθρωπο τον οποίο τον εμπιστεύεστε και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μιλήσετε μαζί του, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο να σας ηρεμεί και να παίρνει κατά κάποιο τρόπο το άγχος από πάνω σας.
10. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο με αισιόδοξους ανθρώπους
Οι αρνητικοί άνθρωποι σας μεταφέρνουν την ενέργειά τους και σας επηρεάζουν αρνητικά. Προσπαθήστε να συνεργάζεστε με ανθρώπους που έχουν θετική στάση αντί των υπολοίπων.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr