Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κρατικό σχέδιο "δεν πληρώνω"… ιδιώτες

Αποτέλεσμα εικόνας για "δεν πληρώνω"
Κορυφώνεται το κρατικό σχέδιο «δεν πληρώνω»… ιδιώτες σε μία προσπάθεια να βρεθούν τα λεφτά για τις απόλυτα αναγκαίες δαπάνες του Απριλίου (πληρωμή ΔΝΤ, έντοκα μισθοί/συντάξεις). Και τούτο διότι δεν έχει διασφαλιστεί ότι στο επόμενο EWG της Μεγάλης Τετάρτης θα δοθεί προσωρινή χρηματοδοτική «ανάσα» από τους δανειστές, που παρακολουθούν τις διφορούμενες θέσεις της Αθήνας για το «σχέδιο» μέτρων, διανύοντας από σήμερα τις δικές τους ολιγοήμερες διακοπές λόγω του καθολικού Πάσχα.

Η κυβέρνηση όχι μόνο «ξύνει» τον..

Το Διυλιστικό Πλεονέκτημα της Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Μπορεί ένας μεγάλος αριθμός έγκυρων αναλυτών και γνωστών δημοσιογράφων να θεωρεί ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά τον διαμετακομιστικό ρόλο της στην μεταφορά, μέσω αγωγών, φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σε σημείο που να πιστεύουν ότι μπορεί μελλοντικά να αναδειχθεί ακόμη και σε σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο (ασχέτως εάν μέχρι τώρα δηλ. 10 χρόνια μετά που ξεκίνησε όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα χιλιόμετρο νέων αγωγών) όμως σήμερα το μόνο απτό ενεργειακό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα ως προς το γεωπολιτικό της εκτόπισμα στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι το απαράμιλλο δίκτυο της σε διυλιστικές μονάδες. 
Ένα δίκτυο που άρχισε να δημιουργείται στις αρχές...

Σε έξαρση η αδήλωτη εργασία

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε έξαρση η αδήλωτη εργασία
Σε ποσοστό 4,17% διαμορφώνεται η αδήλωτη εργασία σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων οι οποίοι διενεργήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2013 έως τις 31 Ιανουαρίου του 2015, ελέγχθηκαν συνολικά 36.007 επιχειρήσεις. Από αυτές τις επιχειρήσεις οι 4.672, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 12,98%). Σε σύνολο 180.856 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 7.544 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 4,17%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, ανέρχονται στο ποσό των 78.672.952 ευρώ. Αντίστοιχα, κατά το διάστημα 1 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι με το νέο επιχειρησιακό μοντέλο ελέγχου της
αδήλωτης εργασίας, ελέχθησαν 1.854 επιχειρήσεις.
Από τις επιχειρήσεις αυτές επιχειρήσεων, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους οι 267 (ποσοστό14,40%). Από τους 5.649 εργαζομένους στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 460 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 8,14%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 4.854.043 ευρώ. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από μεικτά κλιμάκια των Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ. Οι έλεγχοι είναι κυρίως δειγματοληπτικοί με έμφαση στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης
εργασίας, όπως τα επισιτιστικά επαγγέλματα, βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις,λιανικό εμπόριο καθαριότητα, κατασκευές, υπηρεσίες ασφαλείας κ.α..


ΠΗΓΗ:portal.tee.gr

Στηρίζει το λιγνίτη η γερμανική κυβέρνηση.


Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό να κλείσει τα λιγνιτωρυχεία καθησυχάζει, με επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel, τις επιχειρήσεις ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής, ο Gabriel μεταξύ άλλων τονίζε ότι «τόσο ο άνθρακας, όσο και ο λιγνίτης θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην διασφάλιση και την παροχή οικονομικά προσιτής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Και με το λιγνίτη ακόμη περισσότερο».

Ο λιγνίτης, που αποτελεί...

ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

dwro_pasxa_289863978
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το «Δώρο Πάσχα», τα ακόλουθα

"Αντιδρά" το πετρέλαιο στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σημαντική πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη με τους traders να στοιχηματίζουν πως μια προκαταρκτική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει περαιτέρω τα αποθέματα που έχουν ασκήσει πιέσεις στις τιμές.

Την τελευταία ημέρα συναλλαγών αυτής της εβδομάδας, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 95 σεντς ή 1,9%, κλείνοντας στα 49,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο χαμηλό ημέρας άγγιξε τα 48,11 δολ. το βαρέλι. Σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, κατοχύρωσε άνοδο 0,6%. Αύριο η αγορά θα παραμείνει κλειστή λόγω του Εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

Το αργό τύπου brent, παραδόσεως Μαΐου σημείωσε πτώση 2,15 δολαρίων ή 3,8% στα 54,95 δολάρια το βαρέλι. Βρίσκεται χαμηλότερα κατά σχεδόν 2,7% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η αγορά πετρελαίου εδώ και καιρό ανησυχεί πως η συμφωνία θα αμβλύνει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον του Ιράν με αποτέλεσμα να αποκαταστήσει τη ροή ιρανικού πετρελαίου προς τις παγκόσμιες αγορές. Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη την Πέμπτη στη Λωζάννη, οι ΗΠΑ θα δώσουν τέλος στις κυρώσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα.

"Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν είναι τεράστιο χτύπημα για την τιμή του πετρελαίου και θα μπορούσαμε να δουμε πολύ εύκολα την τιμή του αργού να υποχωρεί στα 30 δολάρια", σχολίασε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της AvaTrade.


ΠΗΓΗ.capital.gr