Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

"Turnaround" για την παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας - 43% αύξηση μέχρι το 2024

Από το energypress.gr
«Στροφή 180 μοιρών» πρόκειται να κάνει η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεύθυνσης Πετρελαίου της Νορβηγίας, ο κλάδος αναμένεται να γνωρίσει ανάπτυξη 43% από το 2019 έως το 2024. Ο λόγος για μια τέτοια εξέλιξη είναι τόσο τα νέα κοιτάσματα, όσο και η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Οι αριθμοί δείχνουν μια αναζωογόνηση..

Απίστευτο! Έσπασαν ανεμογεννήτριες από τους ανέμους

Από το tvstar.gr
Απίστευτο και όμως συνέβη! Έσπασαν ανεμογεννήτριες-θηρία από τους ανέμους που φυσούσαν στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, οι άνεμοι τις τελευταίες ημέρες έφταναν τα 11 μποφόρ, ταχύτητας 160χλμ. Αρκετές ανεμογεννήτριες από..

ΕΔΕΥ: Παρόμοιες δομές με Ζορ και Λεβιάθαν εντοπίζονται νότια της Κρήτης

Από το worldenergynews.gr
Ολοκληρώθηκε από την ομάδα της ΕΔΕΥ η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων για την απεικόνιση ακριβούς βάθους των γεωμετρικών δομών στις θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού Ιονίου και νότια της Κρήτης. Όσον αφορά στο Ιόνιο, η μελέτη αυτή τη φορά εστιάζει στο κεντρικό Ιόνιο. 

Με τη συγκεκριμένη μελέτη ολοκληρώνονται..

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΒΦΛ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη «βιομηχανία» απομακρύνσεων εργαζομένων από την εργασία, που έχει στήσει η Διοίκηση του εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων της Καβάλας, η οποία ασκώντας πιέσεις και καταστρατηγώντας κάθε εργατική νομοθεσία ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με νέα εταιρεία απεμπολώντας όμως κάθε εργασιακό τους δικαίωμα.

Η ιδιοκτησία του εργοστασίου, η οποία έχει..

Το Μέλλον των Ενεργειακών Καλλιεργειών στην Ελλάδα

Από το energia.gr 
Η προώθηση βιολογικών καλλιεργειών που συνεισφέρουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί προτεραιότητα για την Ε.Ε. και βρίσκεται στο επίκεντρο του επόμενου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, ενώ και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα της ελληνικής κυβέρνησης θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη ενεργειακών καλλιεργειών.

Στην Ε.Ε. υπήρξε υποστήριξη των βιοκαυσίμων ως εργαλείου για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο..

Στη βιομηχανία πετρελαίου μπαίνουν Amazon και Google

Από το neolaia.gr
Η Google, η Microsoft και η Amazon έχουν υπάρξει πολύ ενεργές στο να ευαισθητοποιήσουν προς την κατεύθυνση μείωσης της εξάρτηση του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα.

Όπως ανέφερε η Wall Street Journal και το Gizmodo, οι ίδιες αυτές εταιρείες συνεργάζονται με τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, προκειμένου να τους βοηθήσουν να ..

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου βενζίνης και αποσταγμάτων των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η EIA την Τετάρτη 8/1/2020. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιανουαρίου σε 431,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Εγκαίνια για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου Εσθονίας - Φινλανδίας

Από το energia.gr
Λειτουργεί από τις αρχές του έτους ο πρώτος αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει την Φινλανδία με την Εσθονία, κάτι που τερματίζει την απομόνωση της πρώτης από την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και συμβάλλει στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή αυτή της Γηραιάς ηπείρου.

Πρόκειται για τον αγωγό Balticconnector που «όχι μόνο συνδέει τις δύο αγορές, αλλά παρέχει περισσότερες επιλογές για το ενεργειακό..