Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ

 




Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο του με τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων  Γιάννη Παπαθανασίου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν..

ΕΥΧΕΣ ΠΟΕ

 


«Ωρολογιακή βόμβα» στην Ερυθρά Θάλασσα: Μια γιγαντιαία περιβαλλοντική καταστροφή έτοιμη να συμβεί

 




Άμεσες ενέργειες για την αφαίρεση του πετρελαίου από ένα εγκαταλελειμμένο τάνκερ που σαπίζει στην Ερυθρά Θάλασσα ζητούν επιστήμονες με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Marine Science, καθώς το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο έχει περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου- ποσότητα τετραπλάσια αυτής στο Exxon Valdez, που προκάλεσε μια γιγαντιαία..

Τα Ορυκτά Καύσιμα Δεν Πρόκειται Να Εξαφανιστούν "Ως Δια Μαγείας"

 


Τις τελευταίες ημέρες, επ ευκαιρία της επετείου των 5 ετών, από την σύναψη της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή, (βλέπε άρθρο μας εδώ) έχουμε γίνει μάρτυρες των πλέον ακραίων και αλλόκοτων δηλώσεων και εκφράσεων από ανώτερα στελέχη διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Με αρχή γενομένη από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι τα κράτη μέλη του Οργανισμού δεν πράττουν αρκετά για..

Η παραγωγή υδρογόνου θα αυξηθεί 5000% σε μόλις 5 χρόνια

 


Μετά από δεκαετίες στασιμότητας και πολλαπλών ψευδών αυγών, η οικονομία του υδρογόνου φαίνεται να είναι προετοιμασμένη για μια σημαντική απογείωση. Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών και βιομηχανιών επενδύουν προληπτικά σε τεχνολογίες υδρογόνου , με το υδρογόνο να λέγεται «καύσιμο του μέλλοντος». Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας προβλέπουν ότι το υδρογόνο θα μπορούσε..

Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας: Η χρήση φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου θα συνεχιστεί για τα επόμενα τριάντα χρόνια

 


Τη σημασία της ενεργειακής συνεργασίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσόγειου, ανέδειξε μιλώντας με δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουλέτ.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε στη χώρα μας κατά τη διήμερη επίσκεψή του, ο Νταν Μπρουλέτ είπε πως συζήτησε για την ανάγκη ασφάλειας της περιοχής, τη σημασία..

Ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ υπολογίζει τους ρύπους που παράγει ένα πλοίο στο πέρασμά του




Τους αέριους ρύπους που προκαλούν τα πλοία στο πέρασμά τους από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στην Ελλάδα και αλλού υπολογίζει ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας, με μία μεθοδολογία που έγινε δεκτή προς δημοσίευση στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό..

Sinopec's Qilu refinery resumes operation after overhaul





 Sinopec Corp's Qilu refinery has resumed operations after a more than three-month overhaul of its 160,000 barrels per day (bpd) crude processing facility, the company said in a statement on Thursday.

The refinery, based in China's oil refining hub Shandong province, has..

ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ Β.Α.Ε



 Για τη ΓΣΕΕ, η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των επαγγελμάτων που εμπεριέχονται στο τελικό σχέδιο πορίσματος της Αρμόδιας Επιτροπής, στην οποία μετέχει η Συνομοσπονδία και το οποίο τέθηκε υπόψη μας, αποτελεί αναγκαιότητα και επιτακτική ανάγκη.

Ειδικά για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας η ένταξή τους στα ΒΑΕ, πάντα προϋπήρχε και τώρα εντείνεται ακόμη..

Putin: Η Nornickel πρέπει να φέρει την ευθύνη για τη διαρροή καυσίμων στην Αρκτική

 


Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε την Πέμπτη 17/12/2020 ότι ο παραγωγός νικελίου και παλλαδίου Norilsk Nickel πρέπει να φέρει την ευθύνη για την μεγάλη διαρροή καυσίμων στον σταθμό παραγωγής ενέργειας στη Ρωσική Αρκτική νωρίτερα αυτό το έτος.

Η διαρροή απελευθέρωσε 21.000 τόνους ντίζελ σε ποτάμια και υπέδαφος από μια δεξαμενή καυσίμων κοντά στην πόλη Norilsk τον Μάιο.

Η Greenpeace συνέκρινε..

Rosneft Extremely Bullish About Arctic Oil And Gas Discoveries

 


At the core of Russia’s hydrocarbons-related power is its Arctic oil and gas reserves, with the Russian Arctic sector comprising over 35,700 billion cubic metres of natural gas and over 2,300 million metric tons of oil and condensate, the majority of which are located in the Yamal and Gydan peninsulas, lying on the south side of the Kara Sea. According to recent comments from Russia’s President, Vladimir Putin, the..

Αλλαγή δεδομένων στην πετρελαιοβιομηχανία του Ιράν;

 


Η Τεχεράνη εκτιμάται ότι θα πουλά τουλάχιστον 2,3 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως το επόμενο έτος, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες που διαφαίνονται για το επόμενο έτος. Ο πρόεδρος του Ιράν έδωσε, επίσης, να γίνει αντιληπτό ότι οι συνθήκες στο Ιράν ως προς την παραγωγή και την πώληση..