Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

«Έφυγε» ο Άγγελος Στράνης πρώην διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Απεβίωσε σήμερα νικημένος από τον καρκίνο ο Άγγελος Στράνης, στέλεχος του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ήταν επί χρόνια επικεφαλής του γραφείου τύπου και στη συνέχεια Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων των ΕΛΠΕ μέχρι προ διετίας.

Ιδιαίτερα προσφιλής.. στους δημοσιογράφους, ειδικά του ενεργειακού ρεπορτάζ, με τους οποίους είχε στενή επαγγελματική σχέση.

Χαρακτηριστικό το μικρό σημείωμα συναδέλφου μετά την είδηση του θανάτου του:

«Όλοι ως πρωτάρηδες στο ενεργειακό ρεπορτάζ την είχαμε πατήσει. Τον είχαμε πάρει τηλέφωνο για ευχές ανήμερα των Αρχαγγέλων.

Φίλε, μου είχε πει την πρώτη φορά που του τηλεφώνησα και εγώ, με φωνάζουν Άγγελο αλλά το όνομά μου είναι Ευάγγελος. Προχθές λοιπόν ανήμερα της γιορτής τον θυμήθηκα. Τι να κάνει άραγε ο Άγγελος;

Σήμερα το μεσημέρι τα έμαθα τα νέα και όπως και να χει συγκλονίστηκα. Όπως και όλο το ρεπορτάζ στο οποίο γρήγορα κυκλοφόρησε η είδηση. 

Ο Άγγελος Στράνης δεν είναι πια μαζί μας, έφυγε το πρωί. Θα δει το αποψινό ντέρμπι του αγαπημένου του Ολυμπιακού, από ψηλά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».  

Η εξέλιξη της Κύπρου

Από το lygeros.org
Η Κύπρος δεν είναι πια μόνο ένα πράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος, δεν είναι πια μόνο μια χώρα με κατεχόμενα, με αγνοούμενους, με εγκλωβισμένους και με πρόσφυγες. 

Η Κύπρος είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που αξιοποιεί την ΑΟΖ της, από την οποία θα περάσει το..

Μικρό καλάθι κρατά το υπουργείο Μεταφορών για τα εναλλακτικά καύσιμα και τις σχετικές υποδομές

Από το energypress.gr
Αναλυτικά στοιχεία για την σημερινή παρουσία των εναλλακτικών καυσίμων, αλλά και τις εκτιμήσεις του για τη μελλοντική τους διείσδυση δημοσίευσε χθες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή την απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές του Εθνικού πλαισίου πολιτικής.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, τα οχήματα σε ..

Αύξηση Ρεκόρ 235% στα Καθαρά Κέρδη της Τουρκικής TUPRAS

Από το energia.gr
Τα καθαρά κέρδη της TUPRAS, του τουρκικού κολοσσού στον τομέα της διύλισης, σημείωσαν αύξηση 235% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Η TUPRAS αύξησε επίσης ..

Διευρύνονται οι ζημιές της Elpedison, αρνητικό δείγμα γραφής για την αγορά λόγω ΑΔΙ - Πανίσχυρα αποτελέσματα από τη ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 η Elpedison με καθαρή παραγωγή 698.000 MWh είχε καθαρά κέρδη προ φόρων 9 εκατ. ευρώ. Φέτος στο ίδιο διάστημα με παραγωγή 717.000MWh κατέγραψε ζημιές ύψους 5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η αύξηση των πωλήσεων κατά 18% είχε ως αποτέλεσμα σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας τα μεγέθη να υποχωρήσουν κατά 86% (από 16 σε 2 εκατ. ευρώ) και σε επίπεδο προ φόρων η εταιρεία να γυρίσει στο κόκκινο. 

Σημειώνεται ότι..

Άνω των 100 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΔΕΠΑ για το 2017 – Στα 300 εκατ. ευρώ τα διαθέσιμα για επενδύσεις

Από το worldenergynews.gr
Καθαρά κέρδη ύψους 85 εκατ. ευρώ κατέγραψε η ΔΕΠΑ το εννεάμηνο του 2017, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στο σύνολο του έτους τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ κάτι το οποίο θα συμβεί για δεύτερη συνεχή χρονιά αφού και το 2016 η ΔΕΠΑ είχε παρουσιάσει κέρδη ύψους 106 εκατ. ευρώ. 

Με δεδομένη λοιπόν..