Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Κοινή συνέντευξη τύπου Βαρουφάκη

Γιατί σε ορισμένες χώρες εργάζονται λιγότερο;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί σε ορισμένες χώρες εργάζονται λιγότερο;
Tου Leonid Bershidsky
Γιατί οι άνθρωποι σε ορισμένες χώρες εργάζονται περισσότερες ώρες; Η πιο συχνή εξήγηση έχει να κάνει με το ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας και τους φόρους, αλλά οποιοσδήποτε ταξιδεύει συχνά θα παρατηρήσει ότι η εργασία και ο ελεύθερος χρόνος αποτιμώνται με διαφορετικό τρόπο από χώρα σε χώρα. Εάν αυτό ακούγεται σαν προκατάληψη, εξετάστε τα πορίσματα που εξάγουν δύο Αμερικανοί οικονομολόγοι σε μία νέα έκθεση για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών.
Στην έκθεση, οι Naci Mocan και Luiza Pogorelova –και οι δύο του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα- διαπιστώνουν ότι..

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ! 35.000 ατυχήματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα

2290497
Τριάντα πέντε χιλιάδες εργατικά ατυχήματα σημειώνονται, κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες περίπου τα μισά.

Τα υπόλοιπα (ποσοστό 50% περίπου) αποσιωπούνται και συγκαλύπτονται, με ευθύνη των εργοδοτών, αλλά και των εργαζομένων που τραυματίζονται.

Τα παραπάνω επίσημα στοιχεία της Eurostat, έγιναν γνωστά στη διάρκεια ημερίδας, με θέμα: “Επιχειρηματικότητα και Ευθύνη”, που συνδιοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ....

Ο ΚΕΦΑΛΑΣ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΚΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,


Στις 16 Ιουνίου συνεχίστηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την αναβολή της συνεδρίασης της 12ης Ιουνίου .

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  ήταν και το θέμα της αναδιάρθρωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Στην πορεία της συνεδρίασης , ο πρόεδρος κατέθεσε πρόταση για διαπαραταξιακό, αναλογικό προεδρείο.
Η θέση της ΠΑΣΚΕ  ξεκάθαρη. Συμφωνούμε σε διαπαραταξιακό, αναλογικό προεδρείο, αρκεί να είναι και θέση όλου του σώματος, αλλιώς αυτά τα λύνουν τα συνέδρια.
Δυστυχώς, όταν ο πρόεδρος τελικά απέσυρε και αυτή του την πρόταση αποδείχθηκε  ότι όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι θρόνων λόγω διαφωνιών μεταξύ της εκτελεστικής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αντί να συζητάμε στο Διοικητικό Συμβούλιο τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του κλάδου και κυρίως μετά τα ατυχήματα σε MOTOR OIL και στον χώρο των ΕΛΠΕ με 4 νεκρούς συναδέλφους και 2 τραυματίες, ο πρόεδρος και η εκτελεστική περιορίστηκαν να λύσουν τις πολιτικοσυνδικαλιστικές διαφορές τους για να μοιράσουν εκ νέου τις καρέκλες τους.
Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι μεταξύ τους διενέξεις και επικεντρώνουμε , όπως κάθε φορά άλλωστε, το ενδιαφέρον και την στάση μας στα προβλήματα των εργαζομένων και μόνο.
Κάθε άλλη συζήτηση για τα παραπάνω μόνο κακό κάνει.
Σας καλούμε  να αγωνιστούμε όλοι μαζί  για μιας Ομοσπονδία που θα διεκδικεί και θα προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου και καλούμε και την Διοίκηση της Ομοσπονδίας να αναλογισθεί τις ευθύνες της.


Η αγορά προβλέπει: πόση θα είναι η μέση τιμή των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 έως το 2020; Και πόση έως το 2030;


Από την 1/1/2013 τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής αγοράζουν το σύνολο των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 που χρειάζονται, σε μια προσπάθεια να γίνει τεχνητά πιο ακριβή η ηλεκτροπαραγωγή με ορυκτά καύσιμα και να δοθεί ώθηση στην αγορά των ΑΠΕ. Έχουμε πει από τις πρώτες αναρτήσεις αυτού του ιστολόγιου ότι η αγορά των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 ήταν μέχρι πέρυσι νεκρή, καθόσον η ύφεση στην Ευρώπη μείωσε τη ζήτηση για δικαιώματα και στη συνέχεια ο ήπιος χειμώνας και η διείσδυση των ΑΠΕ μείωσαν την κατανάλωση φυσικού αερίου. Η μόνη περίπτωση να αυξηθεί η τιμή των δικαιωμάτων είναι η συστηματική χειραγώγηση της αγοράς, με τεχνητή απόσυρση δικαιωμάτων, το λεγόμενο backloading, που τελευταία άλλαξε και όνομα και αναφέρεται πλέον σαν Market Stability Reserve. 

Θυμίζουμε πως πριν...

Πριν από 500.000 χρόνια έτρεχε νερό στον Άρη- Η κλίση του πλανήτη προκάλεσε τήξη

Αποτέλεσμα εικόνας για έτρεχε νερό στον Άρη-
Πιο πρόσφατα απ’ ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι ειδικοί έρεε νερό στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί ξανά σχετικά σύντομα.

Παρατηρώντας τις ρεματιές στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λιώσιμο του πάγου θα μπορούσε να προκαλέσει μικρές ροές νερού να κινηθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό συνέβη λόγω της...

Λαφαζάνης: Δεν είπαμε εμείς ότι θα μας δώσουν οι Ρώσοι προκαταβολή για τον αγωγό...


Επειδή έχει γραφτεί, δεν σημαίνει ότι ελέχθη από την κυβέρνηση, διεμήνυσε χτες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την ελληνική ιθαγένεια, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στο θέμα της προκαταβολής ύψους 5 δισ. ευρώ από τους Ρώσους για τον ρωσικό αγωγό που θα περνά από το ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την...

ΕΛΠΕ: Αναζητά εναλλακτικές για τα 212 εκατ. από την πώληση ΔΕΣΦΑ - Θα διεκδικήσει το «οικόπεδο 1» στο Ιόνιο


Εναλλακτικές για τα 212 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να εισρεύσουν στα ταμεία των ΕΛΠΕ από την πώληση μετοχών του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους και είχαν προϋπολογιστεί από τον Όμιλο εξετάζει η Διοίκηση, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης.

Η πώληση του ΔΕΣΦΑ, όπως επισημάνθηκε, βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, όπως η μεταβίβαση ποσοστού 49% αντί για 66% που προέβλεπε ο διαγωνισμός. Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι η έγκριση της μεταβίβασης και το τι θα κάνει ο υποψήφιος αγοραστής δεν εξαρτάται από τα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα των ΕΛΠΕ Γρηγόρη Στεργιούλη εξελίξεις για