Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Aρβανιτίδης Γιώργος: Ήμασταν και είμαστε κατά της απαξίωσης των ΕΛ.ΠΕ.

Από το arvanitidis.eu
Μαζί με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας μας Β. Κεγκέρογλου, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τους εκπροσώπους από όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στον Όμιλο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΕΛ.ΠΕ.) και να συζητήσουμε την άκρως προβληματική διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους, που είχε δρομολογήσει η Κυβέρνηση.

Τις ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σε αυτόν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΕΠ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τριήμερη απεργία που κήρυξαν τα Σωματεία του Ομίλου των ΕΛΠΕ για την ματαίωση της περαιτέρω Ιδιωτικοποίησης έληξε την Κυριακή το πρωί με απόλυτη επιτυχία. Παράλληλα συνεχίζεται η απεργία του Σωματείου των εργολαβικών συναδέλφων στις ΒΕΘ διεκδικώντας τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα αγωνιζόμενοι και για την κατάργηση του εργολαβικού καθεστώτος και για την άμεση..

Νέο καύσιμο από Eni και Fiat Chrysler για τη μείωση εκπομπών CO2 από τα αυτοκίνητα

Από το worldenergynews.gr
Στην χρήση ενός νέου καυσίμου που εκπέμπει έως και 3% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα λόγω της περιεκτικότητας σε μεθανόλη 15% και 5% βιοαιθανόλης, προχώρησαν Eni και Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2017 και η προκύπτουσα φόρμουλα από τη..

Κατά 8,3% σε 313,8 εκατ. τόνους αυξήθηκαν οι παγκόσμιες εισαγωγές LNG το 2018

Από το worldenergynews.gr
Κατά 8,3% σε 313,8 εκατ. τόνους αυξήθηκαν οι παγκόσμιες εισαγωγές LNG το 2018, σύμφωνα με την έκθεση Διεθνούς Ομάδας Εισαγωγέων Υγραερίου (GIIGNL).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συντάχθηκαν από την έκθεση του Οργανισμού Anadolu, οι συνολικές εισαγωγές ΥΦΑ αυξήθηκαν κατά 23,9 εκατομμύρια τόνους το 2018, η τρίτη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση μετά το 2010 και το 2017.

Παράλληλα, μια νέα χώρα..

Στη διάθεση βιοκαυσίμων-βιοαιθέρων μπαίνουν τα ΕΛΠΕ – Συνεργασία με γαλλική εταιρεία

Από το energypress.gr
Μπορεί να απέβη άκαρπος ο διαγωνισμός για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του Ομίλου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα ΕΛΠΕ δεν τρέχουν ήδη ένα φιλόδοξο σχεδιασμό ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που μένει ανεπηρέαστος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται το νέο πεδίο δραστηριότητας στο οποίο μπαίνουν τα ΕΛΠΕ κι αφορά τη διάθεση βιοκαυσίμων-βιοαιθέρων, και συγκεκριμένα..

Ρ. Καραχάννας (ΕΛΠΕ): Τι έδιωξε πραγματικά τους επενδυτές από τη χρυσή εταιρεία

Από το mononews.gr
Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που απέτυχε η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ; Το πραξικόπημα στην Αλγερία, η παραίτηση το Προέδρου της χώρας και οι αυστηροί όροι της σύμβασης, σίγουρα λειτούργησαν καθοριστικά, ήταν όμως αυτές οι αιτίες που έκαναν τις δύο  υποψήφιες κοινοπραξίες να αποσυρθούν;

Το ερώτημα αυτό του mononews.gr απαντά ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του ομίλου ΕΛΠΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Ρομπέρτο Καραχάννας, προσπαθώντας..

Πως το ναυάγιο των ΕΛΠΕ "ταρακουνάει" το χρονοδιάγραμμα για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας - "Αμηχανία" για την επόμενη μέρα

Από το energypress.gr
Βέβαιες επιπτώσεις στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα έχει το ναυάγιο πώλησης των ΕΛΠΕ, τα οποία όπως είναι γνωστόν κρατούν το κλειδί για την πώληση της δημόσιας επιχείρησης αερίου, με την έννοια ότι ελέγχουν το 35%.

Τέσσερις ημέρες πριν τη προκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 8 Απριλίου, το λογικό θα ήταν να είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα ΕΛΠΕ, να υπήρχε δηλαδή..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αισθανόµαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουµε τους συναδέλφους για το δυναµικόπαρόν τους έξω από τη Βουλή που δεν άφησε το παραµικρό περιθώριο για αµφισβήτηση του αγώνα µας.

Έπειτα από την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕ∆ ότι κανείς από τους υποτιθέµενους επενδυτές δεν κατέθεσε προσφορά για την..

Οι δύο αναγνώσεις για τον άγονο διαγωνισμό των ΕΛΠΕ, τα συμφέροντα Λάτση και η επόμενη μέρα

Από το worldenergynews.gr
H επόμενη ημέρα των ΕΛΠΕ είναι από χθες (3/4) ένα ερώτημα που αναζητεί απάντηση, καθώς η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος δικαίωσε τις προβλέψεις του Worldenergynews.gr για "διαγωνισμό κρεμάμενο επί ξύλου". 

Η αξιολόγηση εξάλλου της έκβασης του διαγωνισμού για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ από το Eurogroup, που συνεδριάζει ..

Επίθεση κατά συνέδρων από μέλη του ΠΑΜΕ καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

Από το naftemporiki.gr
Τη «βίαια εισβολή» περίπου 200 μελών του ΠΑΜΕ σε ξενοδοχείο στη Ρόδο, όπου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το συνέδριό της, και τον ξυλοδαρμό συνέδρων και μελών της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, τα μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο στις 3.30 τα ξημερώματα παραβιάζοντας πόρτες, σπάζοντας τζαμαρίες και «επιτέθηκαν κραδαίνοντας ..

EIA: Αυξήθηκαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα καθώς σημείωσαν άνοδο οι εισαγωγές, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την Τετάρτη 3/4/2019.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για..

ΕΛΠΕ: Το ναυάγιο έχει αιτίες/Οι ευθύνες ΤΑΙΠΕΔ/Ο Λάτσης έχει υποθηκευμένο το ποσοστό του στην Barclay's Bank!

Από το bigbusiness.gr
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Το ναυάγιο της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων, για όσους είχαν έστω και στοιχειώδη γνώση όσων προηγήθηκαν και κυρίως όσων συνέβησαν ή συμφωνήθηκαν στο παρασκήνιο, έχει σοβαρές αιτίες και φυσικά αρκετούς αρνητικούς πρωταγωνιστές. Μεγάλες οι ευθύνες του ίδιου του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και του ομίλου Λάτση, πλην όμως και ο προϊστάμενος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, δεν στερείται μεριδίου ευθυνών, καθώς κάποιοι φέρεται να..