Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Εθνική αναγκαιότητα η συνέχιση λειτουργίας υπό δημόσιο έλεγχο της ΛΑΡΚΟ




Ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και τα εργατικά κέντρα της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 27/11/2012 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
Η ΓΣΕΕ συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας για την ανανέωση των αδειών λειτουργίας των μεταλλείων. 
Η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αντιμετωπίζει την επιχείρηση και τα σχέδια για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι απαράδεκτα, ανεφάρμοστα και καταστροφικά. 
Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και η παραμονή της επιχείρησης υπό δημόσιο έλεγχο προκειμένου να υπάρξει ορθολογική διαχείριση και πλήρης αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος είναι επιβεβλημένη. 
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις τοπικές κοινωνίες θα εντείνουν τον αγώνα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ενιαία λειτουργία της εταιρίας αλλά και για να μη βυθιστούν στην ανεργία και την ερήμωση μεγάλες περιοχές της χώρας. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Η λύση του Eurogroup είναι μέχρι το Μάιο!




Οι μαραθώνιες συνομιλίες του Eurogroup δεν αποτελούν μόνιμη λύση, αλλά μια κλωτσιά στο τενεκεδάκι λίγο παρακάτω. Αυτό στην ουσία αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, λίγες ώρες μετά το πέρας της συνεδρίασης.
«Το πιο πιθανό είναι ότι θα επιστρέψουμε για διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα κάποια στιγμή το Μάιο – Ιούνιο» δήλωσε ο Αντρέα Μπόργκ μιλώντας σε τραπεζικό σεμινάριο στη Στοκχόλμη και συμπλήρωσε: «Είναι πιθανό να χρειαστούν κι άλλα μέτρα».
«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι είναι μία ακόμη συμφωνία για να διατηρηθεί η κατάσταση για μερικούς μήνες» κατέληξε.
Με δεδομένο ότι οι Γερμανικές εκλογές είναι το φθινόπωρο του 2013, μην περιμένετε λύση ούτε το Μάιο του 2013 που λέει ο Σουηδός Υπουργός. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η επανάσταση δεν είναι προσωπικό θέμα του καθενός αλλά χρέος όλων


Η επανάσταση δεν είναι προσωπικό θέμα του καθενός αλλά χρέος όλων
Αν μιλούσαμε σήμερα για την επανάσταση θα σκεφτόταν ίσως κάποιοι το πόσο γραφικοί είμαστε και πόσο ρομαντικοί ακουγόμαστε…. Κάπως έτσι όμως πνίγηκαν σε αυτήν την χώρα όλες οι προσπάθειες της πνευματικής επανάστασης γιατί στην πραγματικότητα την πνευματική επανάσταση κάποιοι την φοβούνται. Μην ξανακάνουμε και τώρα το ίδιο λάθος.
Ένας καλός φίλος πριν από λίγες μέρες μου έστειλε ένα e mail . Αναφερόμενος λοιπόν σε κάποιο άρθρο που είχα δημοσιεύσει μου έγραψε το παρακάτω :
«Τα όσα συμβαίνουν ως ζύμωση και φθορά κυρίως στους ιστορικούς λαούς, είναι γιατί απέρριψαν την μνήμη και τις ανώτερες αξίες, (δέντρα με μικρές ρίζες και γυμνούς κλώνους).»
Σκεφτόμουν για αρκετή ώρα τα λόγια του πεπεισμένη για το πόσο δίκιο είχε.
Αναλογίστηκα τις ευθύνες που φέρουν γι αυτήν την γύμνια οι πολιτικοί και κυρίως όσοι έκαναν την θητεία τους στα υπουργεία πολιτισμού και παιδείας. Υποβάθμισαν την παιδεία φωτογράφισαν ως γραφική την έννοια πίστη και θρησκεία πήραν το δρεπάνι στα χέρια και ξεχύθηκαν στους κάμπους να θερίσουν πρόωρα ότι φαινόταν να ανθίζει. Με ένα και μόνον σκοπό να καταστρέψουν το καλό από την ρίζα του. Έκαναν τους νέους αγράμματους αμόρφωτους ανίδεους για το τι πλούτο κρύβει η χώρα στην οποία γεννήθηκαν και βοήθησαν στην καταστροφή της πιο πλούσιας γλώσσας στον κόσμο , της ελληνικής.
Το βράδυ της Κυριακής συναντήθηκα με κάποια ηγετική για τον τόπο μας φυσιογνωμία στα πλαίσια μιας συνέντευξης την οποία θα διαβάσετε σύντομα και τον παρακολουθούσα να μιλάει με ξεχωριστό τρόπο κι εκείνος για την κρίση αξιών η οποία έφερε τους Έλληνες σήμερα στα πρόθυρα της εξόντωσής τους.
Μια επανάσταση, θα μας σώσει, μια επανάσταση που δεν θα γίνει από τους πολλούς αλλά από τους λίγους μια επανάσταση που θα προετοιμαστεί από μικρές ομάδες ανθρώπων που τα όπλα τους θα είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα αυτού του τόπου, η πίστη ότι μπορούν να σπάσουν τα δεσμά και να ξαναγεννήσουν αυτό που τους έκανε διαφορετικούς από τους άλλου λαούς.
Όσο είμαστε παγωμένοι μουδιασμένοι και παθητικοί η Άνοιξη δεν θα έρθει ,τα λουλούδια δεν θα ανθίσουν καρπούς δεν θα θερίσουμε.
Πόσο πιο απλά και κατανοητά μπορούν να γίνουν τα πράγματα για όλους μας ; Και δεν μιλώ για μια επανάσταση κατά την οποία θα κάψουμε την Αθήνα ή θα καταστρέψουμε περιουσίες αλλά για μια επανάσταση πολιτιστική μια επανάσταση περηφάνιας και συσπείρωσης των δυνατά πνευματικών και χαρισματικών ανθρώπων που θα οδηγήσουν τον λαό στην Λευτεριά .
Φτάνει να μην σκεφτούμε ότι όλα αυτά είναι εύκολα στην θεωρία και δύσκολα στην πράξη.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν πραγματικά αγαπάς την χώρα σου και την ιστορία του. Ο καθένας από μας έχει τεράστια ευθύνη την οποία πρέπει να αντιληφθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ειδάλλως να θεωρεί τον εαυτόν του υπεύθυνο και ηθικό αυτουργό για την καταστροφή αυτής της χώρας. Και αν ποτέ καταφέρει να έχει απογόνους να μην ξεχάσει να τους πει ότι:
 «ήμουνα κι εγώ η αίτια της καταστροφής αυτής της χώρας γιατί δεν έκανα απολύτως τίποτα.»
ΠΗΓΗ:ramnousia.com

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ Πως θησαύρισαν στην πλάτη της χώρας αυτοί που αγόρασαν ομόλογα στην δευτερογενή




Μετά το χθεσινό δημοσίευμα περί "Προειδοποίησης-απειλής Σαμαρά στους Ευρωπαίους ότι αν δεν δώσουν την δόση θα πέσει η κυβέρνηση" η βρετανική εφημερίδα Guardian, επανέρχεται σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της το οποίο αμφισβητεί ότι δόθηκε έστω μία βραχυπρόθεσμη λύση αποκαλύπτοντας σειρά λεπτομερειών της συμφωνίας (μείωση επιτοκίων, επιστροφή κερδών από τα ομόλογα, παράταση στην ωρίμανση των δανείων κοκ) και προβλέπει εαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.
Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί η τιμή επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά που καθορίστηκε στα 35 λεπτά. Κάποιοι θα βγάλουν πολλά-πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη της χώρας από την χθεσινη απόφαση του Eurogroup
"Μετά από 12ωρη συζήτηση για τρίτη φορά σε ένα δεκαπενθήμερο, οι υπουργοί, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν αγωνίζονταν να καταλήξουν σε ομοφωνία, υποδηλώνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης ότι η προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα αποδώσει ή ότι τα τρία χρόνια εφαρμογής των πολιτικών αυτών έφεραν πραγματικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν τίποτα σπουδαίο. Το χρέος είναι εδώ και εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο".
Υπενθυμίζει μάλιστα την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδας στην οποία αποκάλυπτε ότι το επίπεδο του χρέους θα είναι 144% του ΑΕΠ το 2020 χωρίς να υπάρξει διαγραφή του
Φυσικά θα καταλάβατε ότι πρόκειται για άλλη μια "καλοστημένη" παράσταση από την οποία κάποιοι θα θησαυρίσουν (με την επαναγορά ομολόγων) ενώ ο ελληνικός λαός οδεύσει για άλλη μια φορά στο οικονομικό "ικρίωμα" για να απαγχονιστεί. Να θυμίσουμε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγαμτεύονταν στην δευτερογενή αγορά από την περασμένη άνοιξη μέχρι χθες μεταξύ 12 και 25 λεπτών και τώρα θα δανειστεί η Ελλάδα για να τα αγοράσει ... 35 λεπτά στο 1 ευρώ!. Φαντασθείτε αυτούς που αγόρασαν μεσοσταθμικά στα 18 λεπτά, ότι τώρα διπλασιάζουν τα λεφτά τους μέσα σε λίγους μήνες άκοπα, ενώ αυτοί που είχαν αγοράσει στα 11 και 12 λεπτά θα τα διπλασιάσουν!
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά από τα 11 και 12 λεπτά ανά ευρώ αξίας, πήραν την ανιούσα όταν άρχισε να παίζεται το σενάριο της επαναγοράς χρέους. Ποιος είπε ότι κάποια fund με προσβάσεις στην τρόϊκα  δεν είχαν εσωτερική πληροφόρηση;
Στη νέα του ταινία "All You Need Is Kill" ο Τομ Κρουζ ζει κάθε μέρα το θάνατό του, σαν την ημέρα της Μαρμότας.
Παρομοίως κάθε τρεις μήνες ο Ελληνικός λαός ζει την δικιά του Μαρμότα με την οικονομική του εκτέλεση που παίζεται κατ'έπανάληψη ακριβώς ίδια, με τον ίδιο μονότονο τρόπο. Αναζητείται αυτός που θα μας βγάλει από αυτή την χωροχρονική ανωμαλία.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Το σκυθρωπό έθνος.


Το σκυθρωπό έθνος.

Σήμερα το πρωί κοιτώντας γύρω και δίπλα μου στο μετρό έκανα μια θλιβερή διαπίστωση...
Εχουμε γίνει ένα σκυθρωπό έθνος.
Παντού μουτρωμένοι άνθρωποι.
Παντού θυμωμένοι, οργισμένοι και απελπισμένοι.
Ανθρωποι που δεν βλέπουν μέλλον ούτε για τους ίδιους ούτε και για τα παιδιά τους... ίσως ούτε και για τα παιδιά των παιδιών τους.
Οι ειδικοί λένε ότι η κατάθλιψη μας θερίζει.
Οι αυτοκτονίες βρίσκονται πλέον σε "σκανδιναβικά" επίπεδα...
Αυτό που ήθελαν να καταφέρουν από χρόνια οι εχθροί (τους ονομάζω απλά εχθρούς γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει ότι θεωρεί) της πατρίδας μας το κατάφεραν τελικά.
Διέλυσαν την ελληνική ιδιοσυγκρασία.
Ο Ελληνας ήταν ένας άνθρωπος γλεντζές. Ενας άνθρωπος έξω καρδιά που λέει κι ο λαός μας.
Ενας άνθρωπος πονόψυχος. Συναισθηματικός. Ενας άνθρωπος διαφορετικός από όλους τους άλλους...
Η αυτοκτονία υπήρχε μεν σε πολύ μικρότερο βαθμό αλλά είχε κίνητρα κυρίως ερωτικά, συναισθηματικά, που πήγαζαν από το εσωτερικό του ανθρώπου.
Σήμερα έχει σαν κίνητρο την απέλπισία και την κατάθλιψη που έχει προκαλέσει κάποιος άλλος σε εμάς...
Οι εχθροί προετοίμαζαν από χρόνια αυτή την κατάληξη και σήμερα τρίβουν τα χέρια τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα «όπλα» για να βγείτε τώρα στη σύνταξη – Τα πλασματικά χρόνια και οι παγίδες


Τα «όπλα» για να βγείτε τώρα στη σύνταξη – Τα πλασματικά χρόνια και οι παγίδες

Ουρές σχηματίζονται εδώ και εβδομάδες στα γραφεία δικηγόρων και συμβούλων που έχουν εξειδίκευση στο ασφαλιστικό. Ασφαλισμένοι σπεύδουν να πληροφορηθούν αν μπορούν να κατοχυρώσουν ή να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας από 2 έως και…12 χρόνια. Το ισχυρότερο «όπλο» που έχουν είναι τα πλασματικά χρόνια. Πόσα είναι αυτά και πως μπορούν να αναγνωριστούν; Δείτε το αφιέρωμα που ακολουθεί
1. Πόσα πλασματικά έτη μπορώ να αναγνωρίσω;
Εξαρτάται από τον στόχο που κυνηγάτε. Αν προσπαθείτε να θεμελιώσετε ή να κατοχυρώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι το 2011, τότε μπορείτε να προσθέσετε τέσσερα πλασματικά έτη. Αν επιδιώκετε να θεμελιώσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις του 2012, τότε μπορείτε να προσθέσετε 5 χρόνια ενώ από το 2013 τα έτη γίνονται 6 και από το 2014 επτά. Ισχύει δηλαδή ο ακόλουθος πίνακας:
2011    4έτη
2012    5 έτη
2013    6 έτη
2014    7 έτη
      Εγείρεται ένα ερώτημα: Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ήρθαν δύο χρόνια ποιο μπροστά (από 1/1/2015 την 1/1/2013). Θα έρθει πιο κοντά και η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών; Δηλαδή θα μπορούμε το 2013 να συνυπολογίσουμε επτά πλασματικά έτη ή θα παραμείνουμε στα έξι;

2.Ποια είναι τα πλασματικά έτη που μπορούμε να αναγνωρίσουμε;
Δείτε τον πλήρη κατάλογο. Από το μενού, θα διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες:
Στρατιωτική υπηρεσία (όσοι και οι μήνες της θητείας)
Γονική άδεια ανατροφής παιδιών
Επιδότηση λόγω ασθενείας (μπορεί να φτάσει στις 300 ημέρες αρκεί να αποδεικνύεται)
Επιδότηση λόγω τακτικής ανεργίας (και αυτή μπορεί να φτάσει στις 300 ημέρες αλλά χρειάζεστε χαρτιά από τον ΟΑΕΔ)
Εκπαιδευτική άδεια άνευ αποδοχών την οποία έχετε πάρει από τον εργοδότη
Χρόνων σπουδών (ανάλογα με το πτυχίο, μπορεί να φτάσει στα τέσσερα ή έξι χρόνια)
Κύηση και λοχεία
Μαθητεία (έως 2 έτη)
Κενά στον χρόνο ασφάλισης
3.Μπορώ να αναγνωρίσω πλασματικά έτη για τα παιδιά μου;
Ναι αρκεί να πληρώσετε. Τα πλασματικά έτη είναι ένα για το ένα παιδί, τρία έτη για τα δύο παιδιά και πέντε έτη για τα τρία παιδιά. Το κόστος διαμορφώνεται στα 167,78 ευρώ ανά μήνα για την κύρια ασφάλισης ενώ θα πρέπει να προσθέσετε και 49,5 ευρώ για την επικουρική. Το ποσό μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% είτε σε μηνιαίες δόσεις (τόσες όσοι και οι μήνες αναγνώρισης των πλασματικών ετών).
4.Τι ισχύει για το στρατό;
Ο χρόνος μπορεί να αναγνωριστεί αλλά και πάλι πρέπει να πληρώσετε. Το κόστος υπολογίζεται επί του 1/30 του τελευταίου μισθού με συντελεστή 20%. Ως ελάχιστο κόστος ορίζεται το ποσό των 1980 ευρώ ανά έτος. Οι υψηλόμισθοι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. ΑΠό 1/1/2013 καταργείται το πλαφόν των 2400 ευρώ που ίσχυε για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Εξαιτίας αυτού του λόγου, υπάρχει κίνδυνος να ακριβύνει η αναγνώριση του στρατού για τους υψηλόμισθους από το νέο έτος.
5.Πρέπει να αναγνωρίσω τα πλασματικά χρόνια έως το τέλος του έτους;
Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να το κάνετε και το 2013 και να θεμελιώσετε ή να κατοχυρώσετε αναδρομικά το συνταξιοδοτικό σας δικαίωμα. Μάλιστα, το ποσό μπορεί να παρακρατείται και από τη μηνιαία σύνταξη που θα βγάλετε (κατά κύριο λόγο την προσωρινή σύνταξη η οποία αντιστοιχεί στο 80% της κύριας) 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Ιδού τα 14 "ανοικτά" προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους και επιχειρήσεις


Ιδού τα 14 "ανοικτά" προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους και επιχειρήσεις

Σε μια περίοδο που η ανεργία μαστίζει κυρίως τους νέους, είναι λογικό το ενδιαφέρον να αυξάνεται όχι μόνο για να βρεθεί μια θέση εργασίας, αλλά και για οτιδήποτε θα μπορούσε να ενισχύσει το εισόδημα των ελλήνων πολιτών.Ο ΟΑΕΔ, "τρέχει" αυτή την περίοδο 14 προγράμματα του τα οποία απευθύνονται σε ανέργους και επιχειρήσεις.
Ολα τα προγράμματα και οι δικαιούχοι

1)«Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων».
Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Ποσό επιχορήγησης: Ως ποσό επιχορήγησης για πλήρη ή μερική απασχόληση ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% για το πρώτο έτος και στο 60% για το δεύτερο έτος, των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €.
Στην περίπτωση που η επιχείρηση προσλάβει άνεργο που ανήκει στις ειδικές ομάδες ανέργων, όπως
α) άνεργοι που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,
β) γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών, γ) άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών,
δ) πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες,
ε) αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, και
στ) νέοι έως 30 ετών, τότε ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% και για τα δύο έτη, των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) όπως αναλύονται παραπάνω.
Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορεί να αποτύχει η απόφαση του Eurogroup;




Ναι, η απόφαση του Eurogroup υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποτύχει και μάλιστα στις αμέσως επόμενες μέρες. Το Eurogroup αποφάσισε ότι στις 13-12-2012 οι εταίροι-δανειστές θα εκταμιεύσουν ποσό 10,6 δις ευρώ και μετά θα παραχωρήσουν εγγυήσεις ύψους 23,8 δις ευρώ (όπως το είχαμε πει), για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Εννοείται ότι όλα αυτά τα ποσά είναι...
έντοκα δάνεια τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός. Επιπλέον, τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2013, θα δοθούν στην Ελλάδα τα υπόλοιπα 9,3 δις ευρώ δάνειο, ανάλογα με την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. Αργότερα ίσως μειωθούν λίγο και τα επιτόκια δανεισμού.
Όλα αυτά όμως με έναν όρο. Θα πρέπει η Ελλάδα να επαναγοράσει από τη δευτερογενή αγορά, ομόλογα ύψους 63 δις ευρώ που έχουν στα χέρια τους ιδιώτες (40 στο εξωτερικό και 23 οι ελληνικές τράπεζες). Η επαναγορά θα πρέπει να γίνει με άλλο έντοκο δάνειο που θα χορηγήσει στην Ελλάδα ο EFSF.
Αυτό φυσικά σημαίνει πως, αντί να «κουρευτεί» το διακρατικό χρέος της Ελλάδας, όπως ζητούσε το ΔΝΤ, τουναντίον αυτό θα αυξηθεί κατά 63 δις ευρώ, «κουρεύοντας» ουσιαστικά τους ιδιώτες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα μειωμένης αξίας.
Πέρα όμως από το νέο αυτό δανεισμό της χώρας, υπάρχει ένας ακόμα όρος που μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Ο όρος αυτός είναι ότι η πιο πάνω επαναγορά θα πρέπει να γίνει μέχρι την 12-12-2012 και μάλιστα με τιμές επαναγοράς, αυτές που ίσχυαν την 23 Νοεμβρίου στη διεθνή αγορά ομολόγων. Δηλαδή πριν αρχίσει η φημολογία για την ενδεχόμενη επαναγορά, οπότε και άρχισε η κερδοσκοπία που ανέβασε τις τιμές των ελληνικών ομολόγων.
Αν όμως οι κερδοσκόποι αρνηθούν να πωλήσουν τα ομόλογα που κατέχουν, τότε αυτή η απόφαση του Eurogroup δεν ισχύει.
Αναμένουμε λοιπόν την 12-12-2012!!! 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης – Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς»


kardia 0 Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης   Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς»

Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για στρατιωτικούς λόγους στο Καναδά, όπου και η επιστήμονας Φωτεινή Αγραφιώτη έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.
Της Κορίνας Καφετζοπούλου
Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια,
μόλις στα 27 της χρόνια.
Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη, που φέρνει νέα δεδομένα, στην ασφάλεια, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην τηλεϊατρική, όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και … τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!
Σύμφωνα με το λογισμικό που έφτιαξε, οι συσκευές, μπορούν να ανοίξουν αποκλειστικά από το χρήστη όταν τις αγγίξει με τα δάκτυλά του, και να κλειδώσουν αυτόματα όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τα χέρια του, με “κωδικό” τον παλμό της καρδιάς του!
Η συσκευή μπορεί να καταγράφει τα πάντα – μέχρι και το συναίσθημα που αλλάζει από τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, την πίεση και ό,τι έχει σχέση με την κλινική εικόνα του χρήστη.
Η έρευνα έχει προχωρήσει και βρέθηκε η δυνατότητα καταγραφής του καρδιογραφήματος από τα δάκτυλα στο tablet, αναγνώριση του χρήστη από τα smartphones, μέχρι και έλεγχος του συναισθήματος από χειριστήρια των παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να το αναγνωρίζουν και να προσαρμόζουν το παιχνίδι στις αντοχές του χρήστη !
Ήδη το HeartID χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό περιβάλλον, καταγράφει ιατρικά το στρατιώτη, ενώ υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων να αποφεύγονται λάθη και να σκοτώνονται σύμμαχοι, όπως έγινε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, όπου Αμερικανοί στρατιώτες … κατά λάθος σκότωσαν Καναδούς.
FAgrafioti1 Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης   Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς»
Το HeartID που προέκυψε από την εργασία της Φωτεινής Αγραφιώτη, μαγνήτισε το ενδιαφέρον τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας του Τορόντο όσο και της καναδικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα την κυβέρνηση του Οντάριο, που «επένδυσε» πάνω της δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία “Bionym”, να συνεχιστεί η έρευνα για το καρδιογράφημα και αυτή η τεχνολογία να συμβάλει στον τομέα των εξαγωγών του Καναδά.
Ήδη επενδυτικοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για την αγορά του λογισμικού προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί σε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Βιομηχανικό Διαδίκτυο": Όταν επεκτείνονται τα σύνορα των μυαλών και των μηχανών!




Ένα μέλλον όπου οι παραγωγικές μηχανές των εργοστασίων θα είναι συνδεδεμένες σε ένα δικό τους διαδίκτυο και έτσι θα επικοινωνούν μεταξύ τους, ρυθμίζοντας και συγχρονίζοντας με αυτόματο τρόπο τις διάφορες λειτουργίες τους, παρά τις μεγάλες αποστάσεις που θα τις χωρίζουν, οραματίζεται η μεγάλη αμερικανική πολυεθνική General Electric (GE), όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή της.

Η έκθεση χαρακτηρίζει το «Βιομηχανικό Διαδίκτυο» το τρίτο μείζον κύμα επανάστασης στην οικονομική-τεχνολογική ιστορία του πλανήτη, μετά τη «Βιομηχανική Επανάσταση» (πρώτο κύμα) και την «Οικονομία του Ίντερνετ» (δεύτερο κύμα). Όπως επισημαίνεται, ο κόσμος ήδη βρίσκεται στο κατώφλι αυτής της τρίτης επανάστασης, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή καινοτομικών αλλαγών, μέσα από την επικών διαστάσεων «όσμωση» του ψηφιακού-ηλεκτρονικού και του μηχανικού-παραγωγικού κόσμου. Όπως τονίζεται, «ο κόσμος των πληροφοριών έρχεται πλέον να συναντήσει τον κόσμο των μηχανών», μεταμορφώνοντας στην πορεία την παγκόσμια βιομηχανία.
Οι ερευνητές Πίτερ Έβανς και Μάρκο Ανουντσιάτα της GE αναφέρουν στην έκθεσή τους με τον εύγλωττο τίτλο «Βιομηχανικό Διαδίκτυο: Επεκτείνοντας τα σύνορα των μυαλών και των μηχανών», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η σύνδεση των βιομηχανικών παραγωγικών διαδικασιών μέσω του Ίντερνετ υπόσχεται τεράστια κέρδη στο πεδίο της παραγωγικότητας, τα οποία μπορούν να φθάσουν τα 10 έως 15 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως (περίπου όσο το ΑΕΠ των ΗΠΑ). Η έκθεση επισημαίνει ότι αυτά τα κέρδη θα αφορούν τόσο τις μεμονωμένες εταιρίες, όσο και τις εθνικές οικονομίες ως σύνολο.
«Το πλήρες δυναμικό του "Βιομηχανικού Διαδικτύου" θα γίνει αντιληπτό, όταν οι τρεις βασικές ψηφιακές συνιστώσες -οι έξυπνες συσκευές, τα έξυπνα συστήματα και οι έξυπνοι αυτοματισμοί- θα συγχωνευθούν ολοκληρωμένα με τις φυσικές μηχανές, τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, τους στόλους των οχημάτων και τα εταιρικά δίκτυα», όπως επισημαίνει η έκθεση. «Όταν αυτό θα συμβεί, τα οφέλη από τη βελτιωμένη παραγωγικότητα, τα χαμηλότερα κόστη, καθώς επίσης από τα μειωμένα κατάλοιπα και απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας, θα εξαπλωθούν σε όλο το εύρος της βιομηχανικής οικονομίας», προσθέτει. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΗ: Στα 118,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη εννεαμήνου - Δηλώσεις Ζερβού




Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ ανήλθαν σε € 118,1 εκατ. έναντι € 90,8 εκατ. το εννεάμηνο του 2011, αυξημένα κατά € 27,3 εκατ. ευρώ. 
Να σημειωθεί ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 53,7 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ, έναντι κερδών 90,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 4.563,7 εκατ. από € 4.199,8 εκατ. το εννεάμηνο του 2011(συμπεριλαμβανομένων € 199 εκατ. στο εννεάμηνο του 2011 που αφορούν έσοδα για χρήση Συστήματος Μεταφοράς, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα στο εννεάμηνο του 2012 απαλείφονται λόγω απόσχισης του κλάδου), αυξημένος κατά € 363,9 εκατ. (+8,7%).
Στον κύκλο εργασιών συμπεριλαμβάνεται ποσό € 90,1 εκατ. που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεσή τους. Το αντίστοιχο μέγεθος το εννεάμηνο του 2011 ήταν € 91,1 εκατ.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε :
«Στα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου επέδρασαν θετικά η επίλυση οικονομικών διαφορών με τη ΔΕΠΑ, που ήταν σε εκκρεμότητα για πάνω από τέσσερα χρόνια, και η υπογραφή της νέας σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου, η οποία επιφέρει προσαρμογή σε χαμηλότερα επίπεδα τιμολόγησης με αναδρομική ισχύ από 1.1.2012, συνεισφέροντας στα αποτελέσματα κατά €191,7 εκατ. και €14,1 εκατ. αντίστοιχα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα βιοκαύσιμα ανεβάζουν τις τιμές των τροφίμων …



Όπως έχει αποδειχθεί, τα βιοκαύσιμα πολύ λίγο βοηθούν κατά της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Από την άλλη μεριά, ανεβάζουν πολύ τις τιμές των τροφίμων, προκαλώντας ΠΕΙΝΑ (λιμό).
Αυτό συμβαίνει γιατί στις αναπτυσσόμενες χώρες όλο και περισσότερη γη προορίζεται για την παραγωγή -όχι πλέον τροφίμων – αλλά βιοκαυσίμων. Επίσης, οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες αναγκάζουν τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους σε καλλιέργεια των χωραφιών τους με βιοκαύσιμα, αντί να φυτεύουν λαχανικά, όσπρια κ.α. που θα τους χορτασουν.
Αυτό είναι εμφανές και από τη νέα έκθεση της οργάνωσης Oxfam Food in the tank!?
Παρ’ όλ’ αυτά, το 60 τοις εκατό των αγορών γης κατά τα τελευταία δέκα χρόνια στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική προορίζονται για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Έκταση τόσο μεγάλη όση είναι εννέα φορές η έκταση της Ολλανδίας! Συχνά, τα υπάρχοντα δικαιώματα γης των τοπικών αγροτών δεν γίνονται σεβαστά από τις μεγάλες
διεθνείς εταιρείες που θέλουν να αγοράσουν τη γη.
Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται
Οι τιμές του καλαμποκιού και της σόγιας έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ το περασμένο καλοκαίρι, εν μέρει λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και την αποτυχία των καλλιεργειών, αλλά επίσης επειδή ένα μεγάλο μέρος της συγκομιδής προοριζόταν για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Όπως μετρήθηκε, η επιδότηση των βιοκαυσίμων συνέβαλε κατά περίπου 30 τοις εκατό στην αύξηση των τιμών των τροφίμων!!! Το φαγητό είναι τόσο ακριβό που οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα.
όχι κατά των βιοκαυσίμων
Τελευταία, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν την ανάπτυξη νέων τύπων βιοκαυσίμων, που προέρχονται από χρησιμοποιημένα λίπη, γεωργικά απόβλητα, τα φυτά και τα φύκια. Όμως, αυτού του είδους η παραγωγή είναι ακόμη πολύ περιορισμένη. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η παραγωγή των βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς θα είναι υπεύθυνη για την αύξηση κατά 6 έως 7 εκατομμύρια των ανθρώπων που θα ζουν με λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα το 2020. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Eurogroup: Μείωση του χρέους-Σε τρεις δόσεις τα 43,7 δις ευρώ


Eurogroup: Μείωση του χρέους-Σε τρεις δόσεις τα 43,7 δις ευρώ

Έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 40 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα ενέκριναν την εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ έως τις 13 Δεκέμβριου, αφού πρώτα θα έχει πάρει το «πράσινο φως» των κοινοβουλίων των χωρών της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, συμφώνησαν τα υπόλοιπα 9,3 δισ. ευρώ να δοθούν σε τρεις υποδόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
«Καταλήξαμε σε πολιτική συμφωνία για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως τόνισε «επέδειξε σταθερή προσήλωση στο πρόγραμμα».
Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της συνεδρίασης εμφανίστηκε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, οποίος σημείωσε πως με τη σημερινή απόφαση περιορίζεται το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρχε γύρω από την Ελλάδα.
Παράλληλα, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι το συγκεκριμένο Eurogroup ήταν και μια δοκιμασία για την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε».
Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι και πάλι «στο δρόμο για ένα βιώσιμο χρέος», ενώ δήλωσε ικανοποιημένη για τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να επαναφέρουν το χρέος της Ελλάδας σταδιακά κάτω του 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.
Σημειώνεται ότι η μείωση του χρέους θα επιτευχθεί με πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν την επαναγορά του ελληνικού χρέους, την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, τη μείωση των επιτοκίων της ελληνικών δανείων, τη σημαντική επέκταση της αποπληρωμής των δανείων, καθώς και την αναβολή των πληρωμών των τόκων για τον EFSF.
Διαβάστε επίσης:
Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022
Eurogroup: Μείωση του ελληνικού χρέους κατά 40 δις ευρώ
Όλι Ρεν: Η συμφωνία απομακρύνει την αβεβαιότητα από την Ελλάδα
Γιούνκερ: Καταλήξαμε σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα 
ΠΗΓΗ:.newsbomb.gr


Ελλάδα: σε εκατομμυριούχους μητροπολίτες προτάθηκε να αποδείξουν τη νομιμότητα των αποταμιεύσεών τους


министерство финансов греция афины

Το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας εντόπισε σε δύο μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αρκετά εκατομμύρια ευρώ, που δεν αναφέρονται στις φορολογικές του δηλώσεις.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών διευκρινίστηκε ότι τα χρήματα, που εντοπίστηκαν, εξασφαλίστηκαν από εισφορές πιστών, χορηγούς και ενοικίαση ακίνητης περιουσία της Εκκλησίας, είτε επενδύσεις. Τώρα προτάθηκε στους μητροπολίτες να αποδείξουν τη νομιμότητα των αποταμιεύσεών τους. Δεν πρόκειται για το πρώτο οικονομικό εκκλησιαστικό σκάνδαλο στην Ελλάδα. Πολλοί Έλληνες ιερείς έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και διασπάθιση εκκλησιαστικού χρήματος.
 ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Motor Oil: Στα 81,8 εκατ. τα Κέρδη στο 9μηνο


Στα 81,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil στο εννεάμηνο μεταδίδει το Reuters.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Motor Oil θα ανέλθουν στα 74,7 εκατ. ευρώ.
Tα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 254,8 εκατ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Θα μας μειώσουν τα επιτόκια μόλις παράξουμε πλεόνασμα 4,5%



Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Νέα μέτρα… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net