Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΛΠΕ: Ενέκρινε το Δ. Σ. το Σχέδιο Απόσχισης του Κλάδου Διύλισης, Εφοδιασμού και Πωλήσεων Πετρελαιοειδών - Πετροχημικών

 





Το «πράσινο φως» έλαβε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. το σχέδιο διάσπασης με απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών και σύσταση νέας εταιρείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ. Σ. εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης της εταιρείας δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση..

FT: Η ενεργειακή κρίση δείχνει γιατί πρέπει να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε τα ορυκτά καύσιμα

 




Τα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν  στο προσκήνιο για πολλά χρόνια ακόμα καθώς η ενεργειακή μετάβαση συνεπάγεται μακροπρόθεσμη εξάρτηση από αυτά, γεγονός το οποίο δείχνει με εμφατικό τρόπο η κρίση που πλήττει την αγορά. Στις προκλήσεις και στο νέο τρόπο μετάβασης που..

Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η Ανάγκη για Επενδύσεις στην Παραγωγή

 






ΜΕΛΕΤΗ ΙΕΝΕ (Μ65) -  ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Συντελεστές:

. Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Δ/ντής IENE

. Ειρήνη Τερζίδου , Επιστημονικός Συνεργάτης IENE , Research Fellow

Γιάννης Μπασιάς: Τι θα χάσει η Ελλάδα αν γυρίσει τελεσίδικα την πλάτη στις εξορύξεις και τον ορυκτό της πλούτο

 





Το σημερινό επίπεδο αποδοχής της σημασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας είναι απογοητευτικό οδηγώντας σε έξαρση των εισαγωγών ενεργειακής τεχνολογίας χαμηλών αποδόσεων χωρίς σοβαρό αντίβαρο. Είναι πολύ δύσκολο να προδιαγράψεις τι θα γίνει με τα απομένοντα μεγάλα θαλάσσια μπλοκ του Ιονίου, του Κυπαρισσιακού, της δυτικής και της νοτιοδυτικής Κρήτης. Παρόμοια, πολύ δύσκολο να προδιαγράψεις μέχρι πότε τα λιγνιτικά κοιτάσματα θα καλούνται ..