Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

Δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων


Δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων
Υπάρχει ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου
Με απόφασή της (υπ’ αριθμόν 128/2012), η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), που εξέτασε το ζήτημα της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων κατηγορουμένων με εισαγγελικές διατάξεις, με αφορμή την περίπτωση -μεταξύ άλλων- των ιεροδούλων οροθετικών γυναικών, αποφάνθηκε, επικαλούμενη τη διάκριση των εξουσιών που απορρέουν από το Σύνταγμα, ότι δεν δύναται να ασκήσει ελεγκτικές αρμοδιότητες στην εισαγγελική διάταξη. 
Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, «το κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α του Συντάγματος δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων ερμηνεύεται πάντα σε συμφωνία με τις θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος και ειδικότερα με την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών
Ωστόσο, απαντώντας στο έγγραφο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιάννη Ιωαννίδη, για το αν θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, η Αρχή απάντησε θετικά, προτείνοντας προσθήκη στη νομοθετική διάταξη, το περιεχόμενο της οποίας θα έχει ως εξής
α) να οριστεί ότι η οικεία εισαγγελική διάταξη πρέπει να είναι ειδικώς και πλήρως αιτιολογημένη και να εξειδικεύει τον σκοπό που επιβάλλει, στην συγκεκριμένη περίπτωση, την δημοσιοποίηση των στοιχείων που εξαντλητικά θα αναφέρει. 
β) να οριστεί ότι η οικεία εισαγγελική διάταξη θα αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η δημοσιοποίηση, καθώς και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει, για να μην καταλείπονται περιθώρια διακριτικής ευχέρειας στις Αρχές πού θα κληθούν να την εφαρμόσουν, και 
γ) να θεσπισθεί δικαίωμα ασκήσεως από τον κατηγορούμενο, εντός πολύ σύντομης προθεσμίας, κατά της εισαγγελικής διάταξης, σε ανώτερο ιεραρχικά εισαγγελέα, που θα αποφαίνεται σε πολύ σύντομη, επίσης, προθεσμία, η άσκηση της οποίας θα έχει και ανασταλτικό αποτέλεσμα. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Υποχώρηση ζήτησης πετρελαίου το 2013 προβλέπει η ΙΕΑ



Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ αδύναμη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας θα διατηρήσει σε πτωτική τροχιά τη ζήτηση πετρελαίου και εντός του 2013, όπως υποστήριξε σε χθεσινή της έκθεση η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ). Ανάλογου τύπου απαισιόδοξες προβλέψεις έχουν πραγματοποιήσει τόσο η αμερικανική κυβέρνηση όσο και ο OPEC. Σύμφωνα με την IEA, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα φθάσει του χρόνου στα 830.000 βαρέλια ημερησίως, δηλαδή κατά 150.000 βαρέλια λιγότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη της υπηρεσίας και αρκετά πιο χαμηλά από τα 870.000 βαρέλια που αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί εντός του τρέχοντος έτους. 
Παρά όμως την υποχώρηση της ζήτησης, η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα, λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών κινδύνων και των συγκρούσεων σε αρκετές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. «Οι γεωπολιτικές εντάσεις θα συνεχίσουν να προσφέρουν “βάση” για να ενισχύονται οι τιμές πετρελαίου τόσο έως το τέλος του τρέχοντος έτους όσο και εντός του 2013. Κυρίως η “κόντρα” μεταξύ Ιράν και Δύσης θα είναι αυτή που θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά στο β'Α εξάμηνο του 2012», τονίζεται στην έκθεση της υπηρεσίας. Δικαιολογώντας την υποβάθμιση της πρόβλεψής της για τη ζήτηση του 2013, η διεθνής υπηρεσία τοποθετεί ως βασική αιτία τη διαφαινόμενη χαλάρωση της κινεζικής οικονομίας, του υπ'Α αριθμόν ένα καταναλωτή πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του σε παγκόσμιο επίπεδο. «Τα πρόσφατα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι εποχές που η κινεζική οικονομία “έτρεχε” με διψήφιο ποσοστό έχουν περάσει. Ως εκ τούτου θα υπάρξει και σημαντική υποχώρηση της ζήτησης από την κινεζική αγορά», υπογραμμίζεται στην έκθεση της ΙΕΑ.  
ΠΗΓΗ:express.gr

Σήμερα και αύριο το βράδυ κοιτάξτε τον ουρανό



Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.
Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο με «πεφταστέρια». Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα. Σημειωτέον ότι τον φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.
Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.
Ο εν λόγω περιοδικός κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από το τέλος Ιουλίου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο. Το θεαματικότερο «σόου» των Περσειδών έγινε το 1992, όταν η Γη πέρασε πιο κοντά από ποτέ από τον κομήτη (κάτι που αναμένεται να ξανασυμβεί περίπου το 2125), ενώ έκτοτε ο αριθμός των μετεώρων έχει επανέλθει σε κανονικό επίπεδο.
Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.
 ΠΗΓΗ:seleo.gr


Κρύσταλλοι που κέρδισαν Νόμπελ βρίσκονται σε μετεωρίτη



Οι ημικρύσταλλοι, οι όμορφοι κρύσταλλοι που θυμίζουν στο μικροσκόπιο αραβικά ψηφιδωτά, ήταν η ανακάλυψη που χάρισε το 2011 το Νόμπελ Χημείας στον Dan Schechtman. Ο Ισραηλινός επιστήμονας, είχε ανακαλύψει τυχαία τους συγκεκριμένους κρυστάλλους το 1982 στο εργαστήριο του πανεπιστημίου John Hopkins των ΗΠΑ, και μάλιστα η ανακάλυψη ήταν τόσο απρόσμενη και προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις που όταν ο Schechtman τη δημοσίευσε, του είχε ζητηθεί από το πανεπιστήμιο να παραιτηθεί.
Οι ημικρύσταλλοι είναι πιο σκληροί από τους κανονικούς κρυστάλλους, ενώ η δομή τους είναι μεταξύ αυτής των συμμετρικών κρυστάλλων και των άμορφων γυαλιών. Σήμερα, η εργασία του χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, ενώ οι ημικρύσταλλοι βρίσκονται πίσω από ένα πλήθος καθημερινών προϊόντων όπως ξυριστικές λεπίδες, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη και κάτοπτρα.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε η εντύπωση πως οι ημικρύσταλλοι δεν απαντώνται στη φύση και πως είναι καθαρά τεχνητό κατασκεύασμα. Το 2009 όμως, ο θεωρητικός φυσικός του πανεπιστημίου Πρίνστον Paul Steinhardt και ο Luca Bindi του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, εντόπισαν έκπληκτοι στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Φλωρεντίας ένα θραύσμα από ημικρύσταλλο μεγέθους ίσου με ένα τετραγωνικό χιλιοστό. Κάποιες εξετάσεις που έγιναν έδειξαν πως μάλλον επρόκειτο για θραύσμα μετεωρίτη.
Ανιχνεύοντας την πορεία που έκανε το συγκεκριμένο έκθεμα για να φθάσει στο Μουσείο, ανακάλυψαν πως το είχε βρει κάποιος Valery Kryachko το 1979 σε χρυσωρυχεία της βορειοανατολικής Ρωσίας, στην προσπάθειά του να βρει κοιτάσματα πλατίνας πριν το πουλήσει σε έναν Ολλανδό συλλέκτη, ο οποίος και το μεταπούλησε στο ιταλικό μουσείο. Μαζί με άλλους εννέα επιστήμονες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλη μια εκστρατεία στη Ρωσική τούνδρα για να ψάξουν για νέα δείγματα του υποτιθέμενου μετεωρίτη.
«Προς μεγάλη έκπληξη όλων, βρήκαμε κι άλλα δείγματα» λέει ο Steinhardt. «Ακόμα και τα μέλη της ομάδας μας δεν το πίστευαν». Στην έρευνα που δημοσίευσαν χθες στο περιοδικό Reports on Progress in Physics, η ομάδα των επιστημόνων αναλύει τα ευρήματά της. Σύμφωνα με αυτά φαίνεται πως ο συγκεκριμένος φυσικός ημικρύσταλλος προέρχεται από έναν μετεωρίτη ηλικίας 4.5 δισεκατομμυρίων χρόνων, ο οποίο έφτασε στη Γη πριν περίπου 15.000 χρόνια. Ο ημικρύσταλλος θυμίζει πολύ στη δομή εκείνον που είχε κατασκευάσει ο An-Pang Tsai στο πανεπιστήμιο του Τόκιο το 1987 με μια πολύπλοκη διαδικασία που περιελάμβανε αργό ψήσιμο και άλλες δέκα μέρες παραμονής σε σταθερή θερμοκρασία 800ο C. To πως ακριβώς δημιουργήθηκε ο ημικρύσταλλος στο μετεωρίτη είναι ακόμη άγνωστο και προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός πως μπορεί να παραχθεί με φυσικό τρόπο κάτι που στο εργαστήριο απαιτεί τόσο κόπο.
«Είμαστε ακόμη στην κορφή του παγόβουνου» δηλώνει ο Steinhardt, καθώς μένει ανοικτό το ερώτημα αν θα βρεθούν κι άλλο φυσικοί ημικρύσταλλοι οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση του φαινομένου, που ακόμη και σήμερα δεν έχει επαρκή θεωρητική εξήγηση. 
ΠΗΓΗ:.naftemporiki.gr

Εl Erian: H Eυρώπη αιτία νέας παγκόσμιας ύφεσης


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0285.jpeg
Υπάρχει μια στις τρεις πιθανότητες η παγκόσμια οικονομία να επιστρέψει σε ύφεση και η αιτία είναι κατά κύριο λόγο η Ευρώπη, δήλωσε την Παρασκευή στο Bloomberg o Εl – Erian, προσθέτοντας ότι από μόνες τους οι ΗΠΑ επουλώνουν τις πληγές τους.
Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι «πολύ χρέος, πολύ λίγη ανάπτυξη και πολιτική διάλυση» υποστήριξε ο El-Erian, ενώ προειδοποίησε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να πάρουν δραστικές αποφάσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου αν θέλουν να διατηρήσουν τη σχετική ηρεμία που προήλθε από τις κινήσεις της ΕΚΤ.
Όσον αφορά τα σενάρια για αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ, ο El-Erian δήλωσε ότι αποτελεί περισσότερο μια δυνατότητα παρά μια πιθανότητα και ότι η χώρα είναι καλύτερα εντός του ευρώ παρά εκτός.
Πρόσθεσε μάλιστα όπως αναφέρει το euro2day, ότι η ευρωζώνη μπορεί να γίνει μικρότερη, αλλά δεν μπορεί να χάσει τις τέσσερεις βασικές της οικονομίες, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

Τουρκίας απαγόρευση σε Ελλήνων αγορές



Τουρκίας απαγόρευση σε Ελλήνων αγορέςΝέος νόμος της Άγκυρας - Ποιες είναι οι «απαγορευμένες» περιοχές
Περιορισμούς στην αγορά ακινήτων από Έλληνες υπηκόους θέτει η τουρκική κυβέρνηση. Με το νέο νόμο που κατατίθεται, θα αρθούν οι περιορισμοί που επιβάλλονται σε πολίτες ξένων χωρών σύμφωνα με τους νόμους της αμοιβαιότητας. 
Ο νόμος θα αφορά σε όλους τους ξένους πολίτες (183 χωρών) για τους οποίους δεν θα εξετάζεται αν υπάρχει αμοιβαιότητα.
Μόνο για τους Έλληνες, θα υπάρχουν απαγόρευση αγοράς ακινήτων σε 28 περιοχές, μεταξύ των οποίων στην Κωνσταντινούπολη αλλά καις την Ανδριανούπολη. «Απαγορευμένες» περιοχές είναι επίσης η Σμύρνη, η ζώνη των Δαρδανελλίων κ.α.
Με το νέο νόμο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα εφαρμοστεί ο κανόνας της «παραλιακής ζώνης» στην οποία οι Έλληνες δεν θα μπορούν να αγοράζουν γη. Η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο θέλει να άρει τους περιορισμούς για τις υπόλοιπες χώρες ώστε να ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής, προβλέποντας, φυσικά,στους πλούσιους επενδυτές.
Αντίθετα για την Ελλάδα υπάρχουν περιορισμοί. Οι γείτονές μας ισχυρίζονται πως περίπου 100.000 Έλληνες υπήκοοι έχουν ήδη αγοράσει 9.000 ακίνητα. Πιθανότατα, πάντως για λόγους εντυπωσιασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης στα ακίνητα και στον αριθμό των Ελλήνων οι Τούρκοι συμπεριέλαβαν και τους ομογενείς της Κωνσταντινούπολης. 
Ενώ οι Έλληνες δεν θα μπορούν να αγοράζουν ακίνητα στην ακτή της Μεσογείου, οι υπήκοοι του ψευοδοκράτους θα μπορούν να κάνουν αγορές σε όποιο σημείο θέλουν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet» οι μουσουλμάνοι της Θράκης που έχουν ελληνική υπηκοότητα (σ.σ. η εφημερίδα τούς αναφέρει ως «Τούρκους Δυτικής Θράκης») θα εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής και θα μπορούν να αγοράζουν ακίνητα σε όποιο σημείο της τουρκικής επικράτειας θέλουν. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Κανονικά τα συλλαλητήρια των συνδικάτων στη ΔΕΘ



Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός των συνδικάτων για συλλαλητήρια κατά της κυβερνητικής πολιτικής, τη μέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, παρά την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πραγματοποιήσει μόνο τα εγκαίνια της ΔΕΘ, χωρίς να κάνει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς και να δώσει τη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς θα φτάσει το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ και μετά το μεσημέρι, αφού συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ, της Helexpo ΑΕ και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, που είναι υπό συγχώνευση σε έναν φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.
«Έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτε θετικό να πει. Μόνο αρνητικά για τον λαό μέτρα έχει να ανακοινώσει και ήδη έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν οξυνθεί, ενώ η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ, στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης κινείται στο 33%.
Κανονικά θα γίνει και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την ίδια μέρα, στις 6.30 μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
Προβληματισμό για την εικόνα της Θεσσαλονίκης την περίοδο της ΔΕΘ και κυρίως την ημέρα των εγκαινίων, έχουν εκφράσει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, απευθύνθηκε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις, οι όποιες διαμαρτυρίες να μην καταλήξουν σε επεισόδια, όπως σε προηγούμενες διοργανώσεις, η Θεσσαλονίκη να μην αστυνομοκρατείται και να είναι μια ανοιχτή πόλη και όχι πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.
Τα συνδικάτα από την πλευρά τους, τονίζουν ότι τα συλλαλητήρια που οργανώνουν είναι ειρηνικά. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Να σταματήσει ο «Ξένιος Ζευς» ζητούν οι «υπάλληλοι» του Τζορτζ Σόρος της Human Rights Watch



 Για διακρίσεις και παραβίαση των διεθνών κανόνων κάνει λόγο η οργάνωση που χρηματοδοτείται από τον παγκόσμιο κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος, Human Rights Watch, η οποία με χθεσινό δελτίο Τύπου κάλεσε την ελληνική αστυνομία να σταματήσει τις επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και τους μαζικούς ελέγχους σε ύποπτους παράνομους μετανάστες. Από τις 4 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν προσαχθεί στα αστυνομικά τμήματα πάνω από.....
6.000 αλλοδαποί, ενώ έχουν συλληφθεί περίπου 1.500 παράνομοι μετανάστες με σκοπό την επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους.
 «Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει τους μεταναστευτικούς της νόμους, και με δίκαιη διαδικασία να απελαύνει όσους δεν έχουν νόμιμο έρεισμα παραμονής στην χώρα. Όμως, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν εγκληματίες ή να εικάζει ότι είναι παράνομοι μετανάστες μόνο από το χρώμα τους ή την εθνικότητά τους», σχολίασε ο ερευνητής της HRW, Benjamin Ward. Η οργάνωση επεσήμανε ότι η εξουσία της ελληνικής αστυνομίας να σταματά και να ανακρίνει προϋποθέτει ότι ο έλεγχος γίνεται για ένα συγκεκριμένο λόγο και όχι απλώς και μόνο λόγω εμφάνισης που μαρτυρά διαφορετική εθνική καταγωγή. Υπενθύμισε ακόμη ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να μην επαναπροωθεί πρόσφυγες στις χώρες τους, εφόσον η επαναπροώθηση συναρτάται με βάσιμο κίνδυνο για την ζωή και προσωπική τους ασφάλεια.
 «Η ελληνική αστυνομία είναι υποχρεωμένη να προστατεύει από την βία όλους τους αλλοδαπούς, όπως και όλους τους Έλληνες. Οι επιχειρήσεις «σκούπα» αποπροσανατολίζουν επικίνδυνα από τα πραγματικά ζητήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει η χώρα», ολοκλήρωσε ο Ward.
 Είναι λογικό η Human Rights Watch να διαμαρτύρεται, διότι η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» προφανώς χαλάει τους σχεδιασμούς του χρηματοδότη της.
Τα σχέδια του Σόρος για την Ελλάδα... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Facebook ζητά την παραίτηση Πολύδωρα...



Αν ήταν τόσο άξια η κορούλα του, γιατί δεν πάει στον ιδιωτικό τομέα, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά, να βρει δουλίτσα;...
«Παραίτηση Β. Πολύδωρα τώρα» είναι το όνομα του νέου group που δημιουργήθηκε στο Facebook, με αφορμή τον διορισμό της κόρης του Βύρωνα Πολύδωρα στο διάστημα της μιας ημέρας που ήταν πρόεδρος της βουλής.
Η σελίδα έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2.500 φίλους και σκοπό έχει, σύμφωνα με... τους δημιουργούς της, «να συγκεντρώσει άτομα που θεωρούν ανήθικο τον διορισμό της κόρης του Β. Πολύδωρα στη Βουλή και ότι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα και οι δύο».
«Αν ήταν τόσο άξια η κορούλα του γιατί δεν πάει στον ιδιωτικό τομέα, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά, να βρει δουλίτσα; Η έστω να δώσει σε κανέναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ;» διερωτάται ένας από τους πολλούς φίλους της συγκεκριμένης σελίδας... 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας … «Μαχαίρι» σε μισθούς ζητά τώρα και η ΕΚΤ



«Τσεκούρι» στους κατώτατους μισθούς στις χώρες που υπάγονται σε μνημονιακά προγράμματα όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία ζητά η ΕΚΤ.
Στην μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι οι χώρες που είναι στο μνημόνιο, πρέπει επειγόντως να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αν και υπογραμμίζει ότι έχουν σημειωθεί βήματα προόδου όσον αφορά στις μακροοικονομικές ανισορροπίες.
Ωστόσο, όπως αναφέρει στην έκθεση της η ΕΚΤ, απαιτούνται περαιτέρω σημαντικές προσπάθειες για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση της ανεργίας που ιδίως στους νέους ξεπερνά το 40% σε Ελλάδα και Ισπανία, και την διατηρησιμότητα των δημόσιων οικονομικών.
Όλες οι χώρες, υπογραμμίζει απαιτείται να προχωρήσουν σε νέες σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως σε σημαντική περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας και των υπερβολικών περιθωρίων κερδοφορίας. 
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, υπογραμμίζει, θα πρέπει να ενισχυθεί η ευελιξία στη διαδικασία προσδιορισμού των αμοιβών, να μειωθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και να επιτραπούν οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθών σε εταιρικό επίπεδο. 
Ακόμη, τονίζει ότι η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να βελτιωθεί με τη μόνιμη αύξηση στην παραγωγικότητα της εργασίας, μέσω ιδιωτικοποιήσεων, καινοτόμων δράσεων στις διαδικασίες παραγωγής και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και μέτρα για την βελτίωση των ικανοτήτων των εργαζομένων. 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 38χρονος και 36χρονη από την Βουλγαρία συνελήφθησαν για εμπρησμό


38χρονος και 36χρονη από την Βουλγαρία συνελήφθησαν για εμπρησμό
Με την κατηγορία του εμπρησμού κατά συναυτουργία, συνελήφθησαν σήμερα στην Κάτω Συνοικία Τρικάλων του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας, ένας Βούλγαρος, 38 ετών και μία 36χρονη ομοεθνής του.
Οι συλληφθέντες σήμερα το πρωί, στο 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν το όχημα και τους συνέλαβαν, ενώ η πυρκαγιά κατασβήστηκε από ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο και διερχόμενους οδηγούς.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

«Ξήλωσαν» Καλώδια Δυόμισι Χιλιομέτρων από τον Ο.Σ.Ε.



Δεν έχουν τέλος οι λεηλασίες του δικτύου του Ο.Σ.Ε. στην Εύβοια από τις συμμορίες «κυνηγών» χαλκού που ξηλώνουν τα καλώδια από τις ράγες των σιδηροδρομικών γραμμών, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό ατύχημα!
Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν για μια ακόμη φορά το πρωί της Πέμπτης κατά μήκος της γραμμής που συνδέει την Χαλκίδα με τον Πειραιά, προκαλώντας βλάβη στην ηλεκτροδότηση του δικτύου επικοινωνίας με τους συρμούς. Μόλις έγινε αντιληπτή η βλάβη, ο Ο.Σ.Ε. αναγκάστηκε να ακυρώσει τα πρωινά δρομολόγια ως την αποκατάστασή της.
Τα συνεργεία του Οργανισμού που έσπευσαν να εντοπίσουν το σημείο όπου υπήρχε η βλάβη, διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει… φτερά τα καλώδια χαλκού σε μήκος δυόμισι χιλιομέτρων! Η ζημιά για τον Ο.Σ.Ε. ήταν μεγάλη, ωστόσο αποκαταστάθηκε και λίγες ώρες αργότερα τα δρομολόγια συνεχίστηκαν κανονικά. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ασφάλεια Χαλκίδας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Κυρώσεις ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, κατά της συριακής πετρελαϊκής εταιρείας Sytrol



Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα κυρώσεις κατά της πετρελαϊκής εταιρείας Sytrol, που ελέγχεται από το συριακό κράτος, επειδή διατηρεί εμπορικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο η Ουάσιγκτον κατηγορεί για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν σοβαρά για τους στενούς δεσμούς που μοιράζονται τα καθεστώτα της Συρίας και του Ιράν. Αυτό το είδος των εμπορικών σχέσεων επιτρέπει στο Ιράν να συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό του πρόγραμμα και να παρέχει πόρους στην κυβέρνηση της Συρίας για να επιβάλει καταστολή στον ίδιο της το λαό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βεντρέλ. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Δημιουργία νέου «στρατηγικού» σταθμού LNG στην Ουκρανία



Την έγκριση της κυβέρνησης της Ουκρανίας έλαβε το έργο κατασκευής τερματικής μονάδας αποθήκευσης και υγροποίησης φυσικού αερίου κοντά στην Οδησσό, στην Μαύρη Θάλασσα.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας της χώρας, Yuriy Boyko, όλα τα τεχνικά ζητήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ μέσα στο 2013 θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου τμήματος του σταθμού.
Έως το 2015 εκτιμάται πως από την συγκεκριμένη μονάδα θα «περνούν» 5 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δύσκολη η Κατασκευή Ρωσικού Αγωγού που θα Συνδέει το Ιράν με τη Συρία



Η Ταρτούς της Συρίας είναι σημαντική για τους Ρώσους, όχι μόνο ως στρατηγικό προπύργιο στη Μέση Ανατολή, αλλά και ως μια υπόσχεση για τη μεταφορά πετρελαίου από το Ιράν, μέσω ενός αγωγού που προωθεί η λιγότερο γνωστή ρωσική εταιρεία Gazstojexport.
Όπως είναι φυσικό, ο αγωγός αυτός αποτελεί ανάθεμα για τους Ευρωπαίους και ιδίως για τους Αμερικάνους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να βρει η Τεχεράνη διέξοδο για τις εξαγωγές της. Άλλωστε, η Δύση έχει προσπαθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να περιορίσει τις εξαγωγές αυτές μέσω κυρώσεων, να μειώσει τα κρατικά έσοδα του Ιράν και να το αναγκάσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ένας πιθανός αγωγός που θα ξεκινάει στο Ιράν και θα καταλήγει στις ακτές της Συρίας είναι ασφαλώς πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί πλέον, με την χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και τον Ασάντ ένα βήμα πριν την αποχώρηση. Επίσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα προσκρούσει στην αντίθεση των δυτικών ενεργειακών ομίλων. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Αυξάνει τις Εισαγωγές Ηλεκτρισμού η Αλβανία



Η αλβανική CEZ Shperndarje, μονάδα της CEZ Group Τσεχίας, σχεδιάζει να αυξήσει τις εισαγωγές ενέργειας σε 350 MWh μηνιαίως από τον Αύγουστο του 2012, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση καθώς μειώνονται οι θερμοκρασίες και αυξάνεται η κατανάλωση.
Η αλβανική εταιρεία το προηγούμενο μήνα έκανε εισαγωγές ενέργειας 100 MWh, ανέφερε το Reuters. Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της CEZ είναι μέρος των ενεργειών της CEZ και των αλβανικών αρχών για την σταθεροποίηση της ενεργειακής κατάστασης στην Αλβανία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Τέλος στις Νέες Άδειες για Φωτοβολταϊκά από το ΥΠΕΚΑ - Ποιές Είναι Οι Νέες Ταρίφες



Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΥΠΕΚΑ, το τεράστιο έλλειμμα στον Ειδικό Λογαριασμό εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων και εσφαλμένου σχεδιασμού αντιμετωπίζεται σήμερα με συγκεκριμένες αποφάσεις. Τα μέτρα προβλέπουν αναστολή της αδειοδοτικής διαδικασίας στα φωτοβολταϊκά ενώ πέφτει τσεκούρι στις ταρίφες για τα έργα που θα υλοποιηθούν στο εξής.
Ειδικότερα, το υπουργείο εκτιμά ότι "οι στρεβλώσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο, οι κακοί υπολογισμοί, η σημαντική απόκλιση των πραγματικών μεγεθών και των εκτιμήσεων των παραμέτρων που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΤΜΕΑΡ, οι οφειλές των εταιρειών Energa και Hellas Power που παραμένουν σε δεσμευμένους λογαριασμούς και οι καθυστερήσεις χρόνων έφτασαν σε σημείο κατάρρευσης την αγορά ενέργειας, που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες ζημιές στην οικονομία της χώρας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΖΗΤΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Εξηγήσεις από τον ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις με τους γιατρούς και την ανάθεση των τηλεφ. ραντεβού σε ιδιωτικές εταιρείες


Εξηγήσεις από τον ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις με τους γιατρούς και την ανάθεση των τηλεφ. ραντεβού σε ιδιωτικές εταιρείες
Αναλυτικότερα η επιστολή που αποστέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. Ο ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.»
Κύριε Πρόεδρε,
Ο ΙΣΑ γίνεται καθημερινά δέκτης καταιγιστικών ερωτημάτων από γιατρούς – μέλη του, οι οποίοι έχουν από τις αρχές του έτους υπογράψει σύμβαση για την διενέργεια ιατρικών επισκέψεων και την εκτέλεση ιατρικών πράξεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, χωρίς μέχρι και σήμερα να έχουν την οποιαδήποτε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού. Από την 1η Ιανουαρίου 2012 που τέθηκε σε λειτουργία ο ΕΟΠΥΥ έως και σήμερα δεν έχουν εγχειριστεί στους συμβεβλημένους γιατρούς υπογεγραμμένες συμβάσεις.
Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα κύριε Πρόεδρε, στο οποίο οφείλετε να δώσετε απάντηση, σε ποιο στάδιο βρίσκονται αλήθεια οι προαναφερόμενες συμβάσεις 8 μήνες μετά από την μονόπλευρη υπογραφή τους από τους γιατρούς;
Περαιτέρω στον αντίποδα του ανωτέρω καίριου ζητήματος τίθεται το ερώτημα της υπογραφής συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνικών υπηρεσιών με σκοπό την «εξυπηρέτηση» των ασφαλισμένων πολιτών.
Ειδικότερα από τις 06.08.2012 οι ασφαλισμένοι πρέπει να καλούν σε νέους πενταψήφιους αριθμούς, στους οποίους αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε έως τις 05.08.2012 με την κλήση στον τριψήφιο αριθμό 184, η χρέωση σήμερα φθάνει έως και 40 φορές περισσότερο.
Επειδή καθημερινά ασφαλισμένοι πολίτες καταγγέλλουν στον ΙΣΑ την προαναφερθείσα «ξαφνική» μεταβολή και είναι πραγματικά απορίας άξιον, επιθυμούμε να μας γνωστοποιήσετε τις νόμιμες διαδικασίες που έλαβαν χώρα προκειμένου να αναλάβουν την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών οι συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες.
Ειδικότερα ενημερώστε μας για το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη προκήρυξη, ποιοι ήταν οι μειοδότες, με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επιλογή και εάν υπεγράφησαν οι συγκεκριμένες συμβάσεις.
Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τα ανωτέρω δύο κρίσιμα και αντιφατικά εν τοις πράγμασι ζητήματα, προκειμένου να έχουμε τόσο την δυνατότητα αξιολόγησης, όσο και την δυνατότητα ενημέρωσης των μελών μας αλλά των ασφαλισμένων πολιτών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr