Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

 


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Οκτωβρίου στα 492,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα στο Cushing, Οκλαχόμα, το κέντρο παράδοσης..

Σημαντική πτώση της εξόρυξης υδρογονανθράκων της Νορβηγίας το 2020



 H Διεύθυνση Πετρελαίου της Νορβηγίας τόνισε σήμερα ότι η έλλειψη νέων κοιτασμάτων θα μπορούσε να μειώσει γρήγορα την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά το 2030, καθώς ο αριθμός εξόρυξης πετρελαϊκών υδρογονανθράκων φέτος θα μειωθεί στο μισό σε σύγκριση με το 2019.

Η πίεση της πανδημίας Covid-19 στη ζήτηση και τις τιμές του πετρελαίου οδήγησε τις εταιρείες πετρελαίου να μειώσουν τους προϋπολογισμούς εξερεύνησης φέτος και να ..

Saudi Aramco: Πιθανό να επισκιαστεί ο εφοδιασμός του OPEC+ το 2021 λόγω της ζήτησης



 Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν "πολλά ζητήματα ζήτησης" πριν αυξήσουν την προσφορά τον Ιανουάριο του 2021, λόγω των περικοπών της παραγωγής από τα διυλιστήρια πετρελαίου, δήλωσε ο επικεφαλής του εμπορικού βραχίονα της Saudi Aramco.

Ωστόσο, η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα είναι πιθανό να παραμείνει..

Πετρέλαιο: Ποιες οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας



 Στα $40/βαρέλι εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα ότι θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου για το 2021. Αν και οι αγορές των γεωργικών προϊόντων και των μεταλλευμάτων έχουν ως επί το πλείστον ανακάμψει από τις δυσάρεστες συνέπειες του Covid-19, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για το πετρέλαιο, οι εκτιμήσεις για το οποίο υποδεικνύουν ότι η τιμή του δεν θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα πριν από το 2022, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει ότι η ζήτηση του πετρελαίου..

Καβάλα: Η απόκτηση της «Υπόγειας Αποθήκης» από την Energean το τέλειο σενάριο για την Ελλάδα



 Η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου βρίσκεται σε υπό εξάντληση κοίτασμα και το οποίο εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία Energean, η ίδια που κάνει και την εξόρυξη πετρελαίου στον Πρίνο. Η Energean το 2010 πρότεινε στο Ελληνικό δημόσιο τη μετατροπή του κοιτάσματος σε αποθήκη αερίου και το 2011 κατατέθηκε αίτηση για μετατροπή της άδειας

Ακολούθησε μια περίοδος αδράνειας από πλευράς του Δημοσίου η οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα η αποθήκη να απενταχθεί από τα επιλέξιμα προς..

Η Chevron θα απολύσει περίπου το 25% των υπαλλήλων της Noble Energy μετά τη συγχώνευση

 




Η Chevron Corp θα απολύσει περίπου το 25% των υπαλλήλων της Noble Energy που εντάχθηκαν στην πετρελαϊκή εταιρεία μετά την εξαγορά ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 27/10/2020.

Σύμφωνα με το Reuters οι περικοπές των θέσεων εργασίας, οι οποίες είναι..

Το Oruc Reis ερεύνησε 6 κοιτάσματα νότια του Καστελόριζου και ήταν άδεια – Προς αλλαγή στρατηγικής της Τουρκίας στο Αιγαίο;

 


Έως σήμερα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει ελέγξει 7.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ελληνικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας μόνο το τελευταίο διάστημα – συνολικά 17.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα – αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

Το Oruc Reis έχει ερευνήσει 6 ενεργειακά κοιτάσματα, εκ των οποίων τα 4 σε καθαρά ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία, τα οποία ωστόσο αποκαλύφθηκε..