Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Σε εγρήγορση η επιστημονική κοινότητα: Πολύ γρήγορη μετατόπιση των πόλων!

Από το pronews.gr
Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας λόγω της περίεργης μετατόπισης του βόρειου πόλου από τον Καναδά προς τη Σιβηρία.

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Nature, η Γη είναι ένας ζωντανός πλανήτης, με «ποτάμια» λιωμένου σιδήρου να ρέουν στο εσωτερικό του. Αυτή ακριβώς η κινητικότητα είναι που γεννά το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα «συμβαίνει κάτι περίεργο στα βάθη της Γης και οδηγεί..

Προς υπερδιπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου της στοχεύει η Λιβύη

Από το naftikachronika.gr
Η Λιβύη στοχεύει στον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής αργού πετρελαίου της σε 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2021, σύμφωνα με τον κ. Mustafa Sanalla, πρόεδρο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας, National Oil Corporation.

Σήμερα η λιβυκή πετρελαϊκή παραγωγή ανέρχεται σε 953.000 βαρέλια/ημερα, ποσότητα η οποία εκτιμάται ότι είναι μικρότερη από την αντίστοιχη της προ εμφυλίου εποχής (1,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα).

Ο κ. Sanalla ανέφερε επίσης ότι ..

Ενημέρωση για Απολογισμό και ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε χθες 10/01/19 το τακτικό ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέµατα:
1. ∆ιοικητικός & Οικονοµικός Απολογισµός 2018 – Προϋπολογισµός 2019:Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο ∆ιοικητικός & Οικονοµικός Απολογισµός 2018 και ο Προϋπολογισµός 2019 του ΠΣΕΕΠ και του ΤΑΑΤ, όπου αναλύθηκαν τα θέµατα και οι δράσεις που απασχόλησαν το Σωµατείο το 2018. Οι εργαζόµενοι µπορούν..

ΠΓΔΜ: «Παζαρεύει» για μείωση της αποζημίωσης που ζητούν τα ΕΛΠΕ

Από το sofokleous10.gr
Η ΠΓΔΜ ευελπιστεί πως οι διαπραγματεύσεις μπορούν να πείσουν την Ελληνικά Πετρέλαια να χαμηλώσει το ποσό των 32 εκατ. δολαρίων που απαιτεί ως αποζημίωση για την υπόθεση της ΟΚΤΑ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μίλε Μποσνιακόφσκι.

«Η κυβέρνηση εκκινεί διαδικασία διαπραγμάτευσης με στόχο να βρεθεί λύση που θα μειώσει την πιθανή ζημιά στον προϋπολογισμό της ΠΓΔΜ, για κάτι που έγινε..