Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

ΔΕΗ: Νέο ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο από 1η/5Αλλάζει από την Πρωτομαγιά το ωράριο ισχύος του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ. Γίνεται συνεχές από τις 23.00 έως τις 7:00 και θα ισχύσει έως την 31η Οκτωβρίου. 
ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr

ΕΛΠΕ: Στις 17/8 η αποκοπή του μερίσματος
Η καταβολή του θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου.
Την Τρίτη, 29 Μαΐου θα ανακοινώσει η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Ιουνίου.
Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος για τη χρήση 2011 ορίστηκε η 17η Αυγούστου. Η καταβολή του θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου. 
ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr

Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο Πρίνο

Τη σημασία τής αξιοποίησης του εθνικού πλούτου ως απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου της ΚΑΒΑΛΑ OIL, στο κοίτασμα "Πρίνος", ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, ωστόσο επιφυλάχθηκε να επισέλθει σε λεπτομέρειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα πρέπει να έχουμε δει και μελετήσει όλα τα στοιχεία του υποθαλάσσιου πλούτου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κάνεις λάθη».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1976 από την Καβάλα, ο οποίος είχε πει ότι «για να γνωρίζεις το μέλλον ενός τόπου πρέπει να γνωρίζεις τον πλούτο του».
«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, «είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης. Σήμερα, η μαγική λέξη που μπορεί ν' αλλάξει τα πάντακαι αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι΄ αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία».  
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

ΤΕXΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

VIDEO – Μαύρη επέτειος: Σαν σήμερα έγινε η γερμανική εισβολή στη χώρα μας!

Απριλίου 1941, Κυριακή του Θωμά. Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της «ελεύθερης ακόμη Αθήνας».
Ήδη, από τις 6 Απριλίου 1941, οι Ναζί είχαν εισβάλει στο ελληνικό έδαφος από τα Σκόπια της Γιουγκοσλαβίας.
Παρέκαμψαν τη «Γραμμή Μεταξά», περικυκλώνοντας τους Έλληνες υπερασπιστές των οχυρών.
Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην ανοχύρωτη Θεσσαλονίκη και την καταλαμβάνουν.
Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (γνωστή και με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μαρίτα»), ήταν πολεμική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την νότια Αλβανία.
Η μάχη διεξήχθη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων (Ελλάδα και Βρετανική Κοινοπολιτεία) και των δυνάμεων του Άξονα (Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία και Βουλγαρία).
Η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μέσα σε μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί είχαν εκδιωχθεί από την Ελλάδα και οι ελληνικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας Αλβανίας.
Η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί κατόρθωσαν να εκκενώσουν περίπου 50.000 στρατιώτες.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών κάθε πέντε λεπτά μετέδιδε διαταγή της μόνης κυβερνητικής αρχής που παρέμενε στην ελληνική πρωτεύουσα, του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Αττικοβοιωτίας υποστράτηγου Χρ. Καβράκου.
Λόγω επιτακτικής ανάγκης ζητούσε με τη διαταγή του ο στρατηγός να σταματήσει κάθε κίνηση στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια, όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά και οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να σταματήσει η αντιαεροπορική άμυνα, οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής να παραμείνουν στις θέσεις τους και, πρόσθετε στη διαταγή, δεδομένου ότι «η πόλις είναι ανοχύρωτος και ουδεμία θα προβληθή αντίστασις, αξιώ όπως μη ακουσθή ουδέ εις πυροβολισμός».
Η ελληνική εκστρατεία τελείωσε με μία γρήγορη και καθολική γερμανική νίκη με την πτώση της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μέσα σε ακριβώς είκοσι τέσσερις μέρες.
Τόσο Γερμανοί όσο και Σύμμαχοι αξιωματούχοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν οι έλληνες στρατιώτες.
Το ραδιοφωνικό μήνυμα που έστελνε σε όλους τους Έλληνες ο εκφωνητής Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ!
«Έλληνες ψηλά τις καρδιές!»


ΠΗΓΗ: http://www.inews.gr

Είχαν στήσει "φάμπρικα" με καύσιμα

Περισσότεροι από δέκα οδηγοί βυτιοφόρων συνελήφθησαν σήμερα έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, για κλοπή και λαθρεμπόριο καυσίμων στη Θεσσαλονίκη.
Οι οδηγοί, αφού φόρτωναν τις παραγγελίες, πριν τις παραδώσουν, οδηγούσαν τα οχήματά τους σε ιδιωτικούς χώρους και αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες από αυτά, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν λαθραία.
Μάλιστα, φρόντιζαν με διάφορα τεχνάσματα να υποκαθιστούν στο φορτίο την ποσότητα που υπέκλεπταν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ


ΕΛΠΕ: Βράβευση 315 φοιτητών Tη φετινή χρονιά, βραβεύθηκαν συνολικά 315 φοιτητές, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


<b>ΕΛΠΕ:</b> Βράβευση 315 φοιτητών

Για τέταρτο συνεχή χρόνο, ο Όμιλος ΕΛΠΕ απονέμει βραβεία, συνοδευόμενα από χρηματικό έπαθλο, στους αποφοίτους Λυκείων των περιοχών του Θριασίου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμος, Μέγαρα, Διαβατά, Μαγνησία, Καλοχώρι, Κορδελιό, Εύοσμος), για την εισαγωγή τους, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη φετινή χρονιά, βραβεύθηκαν συνολικά 315 φοιτητές, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μια πρωτοβουλία των ΕΛΠΕ που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αποτελεί επιβράβευση για τις προσπάθειες των νέων που μοχθούν και επιτυγχάνουν.
Η τελετή βράβευσης για τους φοιτητές του Θριασίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 στο κατάμεστο αμφιθέατρο των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου. Στους παρευρισκόμενους απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Γ. Κωστόπουλος.
Για τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής Ομίλου, κ. Ν. Σκανδαλής.
Τις τελετές βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι των Όμορων Δήμων, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, στελέχη του Ομίλου καθώς και γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων.  
ΠΗΓΗ:http://www.imerisia.gr