Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τι δικαιώματα έχουν οι εργαζόμενοι και τι υποχρεώσεις οι εργοδότες ενόψει της εξάπλωσης του κορονοϊού

Από το mononews.gr
Με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ιού, όλες οι χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, εξεδόθη από την ελληνική κυβέρνηση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή και τη διάδοση του «κορονοϊού».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, η υγειονομική παρακολούθηση, ο εμβολιασμός, η  φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν..

Η Eni βλέπει κορύφωση της παραγωγής της σε πετρέλαιο και αέριο ως το 2025

Από το energypress.gr
Η ιταλική Eni ανακοίνωσε ότι αναμένει κορύφωση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου εντός των επομένων έξι ετών, καθώς υιοθετεί ένα φιλόδοξο κλιματικό σχέδιο που θα της επιτρέψει να αντισταθμίσει τις εκπομπές ρύπων από τις δραστηριότητές της.

Συγκεκριμένα, η Eni αναμένει ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

Οι  διαδικασίες  ψηφοφορίας  της  Γενικής  μας  Συνέλευσης  για  την  έγκριση  των  Διοικητικών  και  Οικονομικών  Απολογισμών  &  Προϋπολογισμών   ΠΣΕΕΠ  &  ΤΑΑΤ ολοκληρώθηκαν χθες.  Η συμμετοχή  των συναδέλφων  καταδεικνύει  με  τον  πλέον σαφή  τρόπο  την  ευαισθησία  τους  στις   δημοκρατικές   λειτουργίες  του  συνδικάτου  και το   υψηλό ποσοστό 78% με  το  οποίο  εγκρίθηκαν  οι  Απολογισμοί   φανερώνει   την  εμπιστοσύνη  στο  Σωματείο  μας.

      Με  λόγο..

Οι τρεις πυλώνες της στρατηγικής των ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Τα αποκαλυπτήρια της νέας στρατηγικής του ομίλου των ΕΛΠΕ πραγματοποίησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων δ τριμήνου και έτους του 2019. Όπως ανέφερε μάλιστα σχολιάζοντας τις επιδόσεις του περασμένου έτους, ο όμιλος κλήθηκε και διαχειρίστηκε με επιτυχία..

Η Shell και η Gasunie σχεδιάζουν να κατασκευάσουν πράσινη μονάδα υδρογόνου στην Ολλανδία

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell και η ολλανδική εταιρία φυσικού αερίου Gasunie σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα τεράστιο πράσινο εργοστάσιο υδρογόνου στις βόρειες Κάτω Χώρες την επόμενη δεκαετία, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη 27/2/2020 προκειμένου, να μειώσουν τις εκπομπές.

Τροφοδοτούμενο από ένα μεγάλο νέο αιολικό πάρκο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Groninge το εργοστάσιο θα μπορεί τελικά ..