Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Δάνειο 150 Εκατ. Δολ. στην Turpas για Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Διυλιστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Από το energia.gr
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στον βιομηχανικό τομέα στην Τουρκία, με τη χορήγηση δανείου ύψους 150 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία διύλισης πετρελαίουTürkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş).

Η Turpas είναι η μεγαλύτερη τουρκική βιομηχανική εταιρεία και διαχειρίζεται διυλιστήρια στη Σμύρνη, το Κιρίκαλε και την Μπατμάν.Το μη εξασφαλισμένοδάνειο είναι διάρκειας οκτώ ετών, με τριετή περίοδο χάριτος. Θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των διυλιστηρίων της Tupras στη Σμύρνη και το Κιρίκαλε για την περίοδο 2016-2018, συνολικού ύψους 232 εκατ. δολαρίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει..

Τι έλεγαν οι Συριζαίοι για τις επικουρικές συντάξεις

Θεωρίες συνωμοσίας για τη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας


Από το greeklignite.blogspot.gr
Εδώ και μερικές μέρες η μεγαλύτερη φωτιά του φετινού καλοκαιριού κατατρώει χιλιάδες στρέμματα δάσους στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στη Λίμνη και στο Μαντούδι της Εύβοιας. Δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται η συγκεκριμένη περιοχή και πιθανά δεν θα είναι και η τελευταία. Ωστόσο νωρίς το απόγευμα φίλη του ιστολόγιου μου έστειλε ένα σύνδεσμο, που οδηγεί στην ανάρτηση της φωτογραφίας.

Προσπαθώντας να διασταυρώσω την ακρίβεια του ισχυρισμού της ανάρτησης έπεσα πάνω σ' ένα δημοσίευμα του Μαΐου 2013, απ' το ιστολόγιο "Ελεύθερο Βήμα των δημοτών Μαντουδίου, Λίμνης & Αγίας Άννας", το οποίο μας πληροφορούσε πως

ΑΜΟΙΒΗ ΑΡΓΙΑΣ 15ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΜΟΙΒΗ ΑΡΓΙΑΣ 15ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 15ης Αυγούστου.
Η αργία της 15ης Αυγούστου, η οποία φέτος (2016) συμπίπτει με ημέρα Δευτέρα, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.
Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.
Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι ..

ΠΟΠΕΚ: Ελλιπής η Νέα Τροπολογία για τη Νοθεία στα Πρατήρια Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για ποπεκ
Από το energia.gr
Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) στηρίζει την προς συζήτηση τροπολογία «Ειδικές Κυρώσεις για την συμμόρφωση συστημάτων μέτρησης/μετρητών ποσότητας καυσίμων», του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την αυστηροποίηση των κυρώσεων όσων με οιονδήποτε τρόπο παραβιάζουν και αλλοιώνουν τα δεδομένα του συστήματος εισροών-εκροών.

Ωστόσο, η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι

Απάντηση της Κύπρου στην τουρκική προειδοποίηση: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων»

Αποτέλεσμα εικόνας για Απάντηση της Κύπρου στην τουρκική προειδοποίηση: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων»
Από το pronews.gr
Οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων για γεωτρήσεις και το θαλάσσιο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελούν επανάληψη γνωστών απαράδεκτων και νομικά αβάσιμων θέσεων της Τουρκίας και έκφραση της προκλητικής και αποσταθεροποιητικής της στάσης, σύμφωνα με το Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπ. Εξωτερικών στη Λευκωσία αναφέρει πως..

Σοβαρή τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα αξιώνει τη μισή κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί με στρατιωτικές ενέργειες

Αποτέλεσμα εικόνας για Σοβαρή τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα αξιώνει τη μισή κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί με στρατιωτικές ενέργειες
Από το pronews.gr
Νέα πρόκληση σε βάρος της Κύπρου από την Τουρκία που αγγίζει τα όρια της απειλής πολέμου. Η Άγκυρα αξιώνει σχεδόν τη μισή κυπριακή ΑΟΖ ισχυριζόμενη πώς το τεμάχιο 6 της ανήκει.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, προειδοποίησε με λήψη μέτρων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ακόμη και στρατιωτικές ενέργειες, λέγοντας πώς το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ανήκει στην Τουρκία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς..

Από βιοκαύσιμα το 12% των καυσίμων του στόλου της UPS

Αποτέλεσμα εικόνας για Από βιοκαύσιμα
Από το energypress.gr
Η UPS ανακοίνωσε την έκθεσή για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας και εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους επιδεικνύει έμπρακτα τον σεβασμό της στο περιβάλλον.

·         Η εταιρεία πέτυχε τον στόχο της να διανύσει 1 δισεκατομμύριο μίλια (όσο δηλαδή 4.000 ταξίδια στο φεγγάρι) με τον στόλο εναλλακτικών καυσίμων και προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει, ένα έτος νωρίτερα από το προγραμματισμένο, σημειώνοντας περισσότερα από 10 χρόνια τεχνογνωσίας από το «Κινούμενο Εργαστήριό» της.

·         12% των συμβατικών καυσίμων ντίζελ και βενζίνης που..

Κίνηση- σταθμός για την επαναλειτουργία 3 Λιβυκών λιμένων

Αποτέλεσμα εικόνας για Κίνηση- σταθμός για την επαναλειτουργία 3 Λιβυκών λιμένων
Από το naftikachronika.gr
H National Oil Corporation (NOC), ανακοίνωσε την Κυριακή ότι χαιρετίζει την «άνευ όρων» επαναλειτουργία των λιμένων Ras Lanouf, Es Sider και Zueitina.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) χαιρέτισε επίσης την απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για χρηματοδότηση των 3 λιμένων με σκοπό την αύξηση της παραγωγής κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή σε 900.000 βαρέλια την ημέρα.

Η κίνηση- σταθμός αποτελεί μια ..