Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Energean Oil: Ξεκινά το επενδυτικό πρόγραμμα των 165 εκατ. ευρώ στην Καβάλα

Energean Oil: Ξεκινά το επενδυτικό πρόγραμμα των 165  εκατ. ευρώ στην Καβάλα
Με ιδιόκτητο γεωτρύπανο, το Energean Force, προχωρά η Energean Oil & Gas στην υλοποίηση του ύψους 165 εκατ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος στα κοιτάσματα του Πρίνου, του Βόρειου Πρίνου και του Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκτά ιδιόκτητο γεωτρύπανο, σε μία εξέλιξη που της επιτρέπει να πραγματοποιεί απρόσκοπτα γεωτρήσεις ανεξάρτητα με τη διαθεσιμότητα γεωτρυπάνων στη Μεσόγειο, να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, οι οποίοι ως τώρα κατευθύνονταν στην ενοικίαση και στα κόστη μεταφοράς αλλά και να εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους της ομάδας γεωτρήσεων νέα εμπειρία και αναβάθμιση των ικανοτήτων τους μέσω της απασχόλησης στο αντικείμενό τους έναν χρόνο μετά το τελευταίο γεωτρητικό πρόγραμμα στον Πρίνο.

Το Energean Force, το οποίο αγοράστηκε από την καθιερωμένη στον χώρο γερμανική εταιρεία KCA Deutag και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στη Δυτική Αφρική, αποτελεί τον βασικό πυλώνα υλοποίησης του νέου επενδυτικού προγράμματος στην Καβάλα, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

- Επενδύσεις ύψους 165 εκατ. Ευρώ.

- Συνολικά 15 νέες γεωτρήσεις στον Κόλπο της Καβάλας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν επτά γεωτρήσεις στον Πρίνο, μία στον Βόρειο Πρίνο και επτά στο Έψιλον.

- Για πρώτη φορά μετά το 1977, δύο νέες εξέδρες, μία στον Βόρειο Πρίνο και μία στο Έψιλον.

- Δύο νέους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου, από το Έψιλον στον Βόρειο Πρίνο και από τον Βόρειο Πρίνο στον Πρίνο.

- 40 νέες θέσεις εργασίας στο γεωτρύπανο.

Το γεωτρητικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και ως στόχος έχει τεθεί η αύξηση της παραγωγής στα επίπεδα τουλάχιστον των 5.000 βαρελιών ημερησίως το 2016, από τον μέσο όρο των περίπου 2.000 βαρελιών ημερησίως κατά την τρέχουσα χρονιά. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όλες οι απαιτούμενες αιτήσεις θα κατατεθούν εγκαίρως στο ΥΠΕΚΑ και τις συναρμόδιες αρχές, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει σχεδιαστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του νέου επενδυτικού προγράμματος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής:

«Έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από 180 εκατ. ευρώ από το 2007 και μετά, έχοντας διατηρήσει την Ελλάδα στον χάρτη των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και έχοντας διασφαλίσει την απασχόληση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η Energean Oil & Gas ξεκινά ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τον Πρίνο. Για πρώτη φορά αποκτάται ιδιόκτητο γεωτρύπανο, για πρώτη φορά, μετά το 1977, εγκαθίστανται νέες εξέδρες και, πλέον, ενισχύονται οι προϋποθέσεις για τη σταθεροποίηση, την αύξηση και τη διατηρησιμότητα της αυξημένης παραγωγής.

Το κοίτασμα του Πρίνου, το οποίο και είναι το μοναδικό ενεργό και βεβαιωμένο κοίτασμα στην χώρα μας, είχε εκτιμηθεί αρχικά στα 60 εκατ. βαρέλια και έχει ήδη παραγάγει 115 εκατ. βαρέλια. Με άξονα τα επενδυτικά προγράμματα και την έρευνα της Energean Oil & Gas είναι πλέον εφικτή η περαιτέρω αύξηση της αποληψιμότητας πετρελαίου, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου προκειμένου η ελληνική οικονομία να περάσει σε φάση ανάπτυξης. Την προσπάθεια αυτή οδηγούν ο Πρίνος και οι εργαζόμενοί μας στις θαλάσσιες εξέδρες και στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, με τους οποίους δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα και αφοσίωση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.»

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις εκτιμήσεις του ανεξάρτητου συμβούλου ERC Equipose, τα πιστοποιημένα απολήψιμα αποθέματα στον Κόλπο της Καβάλας υπερβαίνουν πλέον τα 30 εκατομμύρια βαρέλια, σε μία εξέλιξη που παρατείνει τη διάρκεια λειτουργίας της παραγωγικής δραστηριότητας τουλάχιστον για μια 15ετία ακόμη.

ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

Ο Δανεισμός της Ελλάδος 1843 – 1879

Ο Δανεισμός της Ελλάδος 1843 – 1879
Από την πτώχευση του 1843 μέχρι το 1879 η ελληνική οικονομία ήταν εξαρτημένη από το εξωτερικό. Ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους από τις αρχές της δεκαετίας του 1880 ήταν ελλειμματικός. Το 1882 το έλλειμμα έφτανε τα 7,6 εκ. δραχμές για να φτάσει το 1886 τα 66,5 εκ. δραχμές, λόγω της κρίσης της Αν. Ρωμυλίας. Συνολικά στη δεκαετία 1882-92 τα συνολικά ελλείμματα των ελληνικών προϋπολογισμών έφτασαν τα 303,6 εκ. δραχμές.

Είναι ενδεικτικό ότι στα 45 έτη από το 1833 μέχρι το 1878 ο μέσος όρος του ελλείμματος έφτασε τα 5,2 εκ. κατ’ έτος, ενώ στο διάστημα 1879-92 τα 36,2 εκ. δραχμές κατ’ έτος. Συνολικά λοιπόν το ύψος των ελλειμμάτων από το 1833 μέχρι το 1892 έφτασε συνολικά τα 471 εκ. δραχμές. Το διαμορφούμενο αυτό έλλειμμα ήταν και τότε, όπως και το αντίστοιχο σημερινό, πέρα από κάθε δυνατότητα κάλυψης με τακτικά έσοδα του κράτους. Μέχρι δε το 1879 η Ελλάδα ήταν εκτός του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το 1879 η Ελλάδα έγινε τελικά δεκτή στο σύστημα, όχι γιατί αυξήθηκε η φερεγγυότητά της, αλλά λόγω της και τότε μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης που μάστιζε τις ευρωπαϊκές αγορές. Έτσι άρχισε ο ανεξέλεγκτος δανεισμός. Στην περίοδο 1879-1893 συνήφθησαν εννέα δάνεια, ονομαστικής αξίας, συνολικού ύψους 640 εκ. χρυσών γαλλικών φράγκων.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έλαβε 465 εκ. Από αυτά τα οκτώ συνήφθησαν από τις κυβερνήσεις του Χ. Τρικούπη. Και τότε οι δανειστές της Ελλάδας ήταν οι μεγάλοι οίκοι της Ευρώπης.
Βασικοί εξωτερικοί δανειστές της Ελλάδας ήταν ο οίκος Χάμπρο του Λονδίνου, o οίκος Compoir d’ Escompte de Paris, η Nationabank fur Deutschland του Βερολίνου. Μεγάλο μέρος των «δανεικών» επίσης προερχόταν από Έλληνες κεφαλαιούχους, οι οποίοι όμως δάνειζαν το ελληνικό κράτος μέσω των χρηματιστηρίων του εξωτερικού. Το 1892, υπολογίζεται ότι περίπου οι Έλληνες κεφαλαιούχοι είχαν στη κατοχή τους χρεόγραφα του ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας 60-80 εκ χρυσών φράγκων.

Ένα από τα παράδοξα της υπόθεσης ήταν τα δάνεια αυτά εκδόθηκαν με τιμή έκδοσης, κατά μέσο όρο, της τάξης του 72,6%. Δηλαδή η Ελλάδα εκταμίευε αυτό το ποσοστό του συνολικού ποσού του δανείου, ενώ συμφωνούσε να αποπληρώσει το 100%. Υπ’ αυτές τις συνθήκες το επιπλέον επιτόκιο δανεισμού έφτανε το 4-6%. Βάσει αυτών των πραγματικά αποικιοκρατικών όρων δανεισμού η Ελλάδα έφτασε στο σημείο να πληρώνει ασταμάτητα τόκους, χωρίς να μπορεί να εξοφλήσει ποτέ το κεφάλαιο.
Έτσι στη δεκαετία 1882-93 η Ελλάδα είχε κατορθώσει να εξοφλήσει το πραγματικό της χρέος, αλλά όχι το ονομαστικό, από το οποίο το αρχικό κεφάλαιο δανεισμού είχε μειωθεί μόλις κατά 5%. Κατ’ επέκταση η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανέβηκε κατακόρυφα. Το 1861 η Ελλάδα κατέβαλε κατά έτος 1,2 εκ. για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, για να φτάσει τα 17,3 το 1879 και τα 55 εκ. το 1892. Με τον τρόπο αυτό το έλλειμμα των προϋπολογισμών αυξάνονταν αυτόματα με γεωμετρικό τρόπο, ώστε η Ελλάδα να χρειάζεται δάνεια για να πληρώσει τα δάνεια, ότι ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και σήμερα.
Η ετοιμόρροπη δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προκαλεί ερωτήματα σχετικά με ποιες εγγυήσεις οι ξένοι οίκοι συνέχιζαν να δανείζουν – και τότε την Ελλάδα όπως και τώρα. Γιατί και τότε και τώρα κεφάλαια από το εξωτερικό συνέρρεαν στην Ελλάδα. Γιατί όπως τότε και τώρα η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία εν μια νυκτί. Το έλλειμμα ήταν θεόρατο στην Ελλάδα και το 1890-91-92, πριν δηλαδή την πτώχευση. Το ίδιο και τώρα το έλλειμμα άρχισε να διογκώνεται από το 1981 και διογκώθηκε δραματικά από το 1989-90 και έπειτα. Αυτό δε, όπως και τότε, το γνώριζαν και οι ξένοι επενδυτές και οι Έλληνες πολιτικοί. Και ο μεν Τρικούπης είχε ένα αναπτυξιακό όραμα, οι σύγχρονοι διάδοχοί του πιο όραμα είχαν ή έχουν αλήθεια ;

του Παντελή Καρύκα

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Alpha Finance: Τιμή στόχο τα 8,25 ευρώ και σύσταση outpeform για τα ΕΛ.ΠΕ.

.
Τιμή στόχο τα 8,25 ευρώ και σύσταση Outperform δίνει η Alpha Finance για την μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. παρά τα χαμηλά περιθώρια διύλισης που εμφανίζει η εταιρεία.

Όπως σχολιάζει η AF τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής αντακλούν αυτήν ακριβώς την αδυναμία και τις συγκρατημένες εκτιμήσεις για σημαντική ανάκαμψη. Παρά, όμως, τα αποθαρρυντικά σημάδια από την ζήτηση η Alpha εκτιμά ότι υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που δίνουν λόγους για αισιοδοξία, όπως η σταδιακή επαναφορά του πετρελαίου από τη Λιβύη στην αγορά, ο περιορισμός των εισαγωγών από τις ΗΠΑ που θα επαναφέρει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο και η ισχυρή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα που θα δώσει ώθηση στην κερδοφορία των ΕΛ.ΠΕ.

Για το β' τρίμηνο του έτους η Alpha Finance εκτιμά ότι τα ΕΛ.ΠΕ. Θα παρουσιάσουν προσαρμοσμένα EBITDA της τάξης των 55-65 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή 0,09 ευρώ.

Για το δημοσιονομικό έτος 2014 η Alpha προβλέπει ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 324 εκατ. ευρώ και σε ζημιές ανά μετοχή 0,06 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το Reuters, το 2014 τα ΕΛ.ΠΕ. θα παρουσιάσουν κέρδη ανά μετοχή 0,24 ευρώ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Έκθεση ΔΝΤ: Επικίνδυνη η "εσωτερική υποτίμηση" στην Ελλάδα


Η έως τώρα εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα έχει γίνει κυρίως μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης της εσωτερικής ζήτησης και όχι μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα, σημειώνουν αναλυτές του ΔΝΤ σε νέα έκθεση του Ταμείου, στην οποία αναλύουν και την ευθύνη των χωρών του Βορρά.

Το ΔΝΤ επισημαίνει πως οι ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης εφάρμοσαν επίπονες εξωτερικές και εσωτερικές προσαρμογές, ακολουθώντας στρατηγικές εσωτερικής υποτίμησης.  Όπως τονίζεται, η προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες «ελλειμματικές» οικονομίες της ευρωζώνης είναι αναγκαία, όχι όμως απαραίτητα μέσω απελευθέρωσης των μισθών προς τα κάτω. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, η απελευθέρωση στις μειώσεις μισθών θα μπορούσε να επιταχύνει την προσαρμοστικότητα στην αγορά εργασίας και να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας, αλλά η πτώση των εισοδημάτων θα έπληττε τη ζήτηση και την επιστροφή της «εσωτερικής ισορροπίας» στις χώρες του ευρωνότου.

Αντίθετα, οι αναλυτές προτείνουν τη μείωση των φόρων που παρακρατούνται από μισθούς, και συνεπώς την αύξηση των καθαρών αποδοχών, αλλά και την παράλληλα αύξηση των φόρων στην κατανάλωση.

Οι αναλυτές του ΔΝΤ σημειώνουν πως η έως τώρα εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα έχει γίνει «κυρίως» μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης της εσωτερικής ζήτησης, κι όχι μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να ανακατανείμουν τους εργαζόμενους σε εξαγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Η πρόοδος στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών ήταν περιορισμένη, επισημαίνεται στην έκθεση και σημειώνεται πως «οι εξαγωγές ανέκαμψαν αλλά ο μεταποιητικός τομέας παραμένει μικρότερος από τα προ κρίσης επίπεδα».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μικρές απώλειες για το αργό


Μικρές απώλειες σημείωσε το αργό την Τρίτη, διολισθαίνοντας από το υψηλό τριών εβδομάδων που σημείωσε χθες με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των τελευταίων στοιχείων για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 17 cents ή 0,2% τερματίζοντας στα 104,42 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το αργό τύπου Brent έχασε 35 cents ή 0,3% κλείνοντας στα 107,33 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures exchange του Λονδίνου. 

Την Τετάρτη θα δουν το φως της δημοσιότητας τα κυβερνητικά στοιχεία για την πορεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 2,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Ποια είναι η μυστηριώδης αιτία που σκοτώνει φτωχούς εργάτες την ώρα που κοιμούνται

Ποια είναι η μυστηριώδης αιτία που σκοτώνει φτωχούς εργάτες την ώρα που κοιμούνται
Μπροστά σε έναν μακάβριο γρίφο έχουν βρεθεί οι αρχές στην κινεζική πόλη του Dongguan, στην περιφέρεια της Νότιας Κίνας Guangdong, αφού από μία μυστηριώδη αιτία αυξάνεται δραστικά ο αριθμός των εργατών που πεθαίνουν στον ύπνο τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Andrea Chen, της South China Morning Post, έχουν καταγραφεί 893 περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου κατά τη διάρκεια του ύπνου, από τον Ιανουάριο του 2001 έως τον Οκτώβριο του 2013, ενώ από τον Ιανουάριο του 1990 έως τον Δεκέμβριο του 1999 οι θάνατοι από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου (SUNDS - sudden unexplained nocturnal death syndrome) ήταν 231.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο από τα αποτελέσματα των νεκροψιών των θανόντων που δεν έδειξαν στοιχεία ασθένειας ή τραυματισμού. Σύμφωνα με την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί, κυρίως, εργάτες πέθαναν στον ύπνο τους μ' αυτό που προκάλεσε τον θάνατο τους να παραμένει άγνωστο.

Οι ερευνητές στην ιατρική σχολή του Zhongshan ανέφεραν στην Guangzhou Daily, πως ανακάλυψαν ότι κυρίως νεαροί εργάτες είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, με πάνω από το 90% των θανάτων να αφορά σε νεαρά άτομα που εργάζονταν πολλές ώρες σε συνθήκες φτώχειας, ενώ πάνω από το 90% των θυμάτων ήταν άνδρες.

Η Dongguan ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός κόμβος της Κίνας με το ΑΕΠ της πόλης να αυξάνεται 19,5% ετησίως μεταξύ των ετών 2003 - 2006. Μετά την οικονομική κρίση η ανάπτυξη περιορίστηκε το 2009 στο 5,3% ετησίως. Ο δήμαρχος της πόλης αναμένει η ανάπτυξη να ανέλθει στο 9% για το 2014.

Όπως δείχνουν πρόσφατα στοιχεία η Dongguan έχει πλέον μετατραπεί στην κινεζική πρωτεύουσα του sex, ενώ ονομάζεται και πόλη της αμαρτίας.

Πρόσφατη μελέτη του Chao Liu που δημοσιεύτηκε στο Forensic Science International, συνδέει το SUNDS της Νότιας Κίνας με ασθένειες από άλλες χώρες.

Οι θάνατοι από SUNDS είναι 43 για κάθε 100.000 κατοίκους στις Φιλιππίνες και 38 ανά 100.000 κατοίκους ηλικίας 20–49 ετών στην Ταϊλάνδη. Στην Νότια Κίνα η συχνότητα θανάτου από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου είναι 1 ανά 100.000 κατοίκους.

Τα θύματα από το σύνδρομο SUNDS είναι συνήθως υγιείς νεαροί άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 50 ετών με συμπτώματα ταχυκαρδίας, άπνοιας και πόνων στις αρθρώσεις, ενώ το συγκεκριμένο σύνδρομο ήταν ένα αίνιγμα έως το 1917 όταν και χαρακτηρίστηκε.

Σύμφωνα με τον Zhang Yiri, καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Guangzhou πολλοί εργάτες πληρώνονται με έναν χαμηλό βασικό μισθό αλλά για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα αναγκάζονται να δουλεύουν επιπλέον ώρες, βάζοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Η PHI Air Europe θα βοηθήσει την Κύπρο για τις έρευνες φυσικού αερίου στην ΑΟΖ


Στρατηγική συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ελικοπτέρων υπογράφτηκε μεταξύ των Κυπριακών Αερογραμμών και της εταιρείας P.H.I. Air Europe Ltd, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των πλατφόρμων εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα ελικόπτερα της θα δραστηριοποιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η συμφωνία παροχής υπηρεσιών από τις Κυπριακές Αερογραμμές περιλαμβάνει τη χρήση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του Τμήματος Μηχανολογίας και Συντήρησης, και μελλοντικά θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση προσωπικού, η επίβλεψη συνεχόμενης αεροπλοΐας και η παροχή υπηρεσιών φορτίου.

Η P.H.I. Air Europe Ltd αποτελεί μέρος της εταιρείας P.H.I. Helicopters Inc., με βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που επέλεξε την Κύπρο για την εγκαθίδρυση των κεντρικών της γραφείων για την Ευρώπη.

Ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής των Κυπριακών Αερογραμμών ανέφερε  ότι η στρατηγική συμφωνία ανοίγει νέο κεφάλαιο στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι Κυπριακές Αερογραμμές στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, προσθέτοντας ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές προσφέρουν κατάλληλα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις με εξειδικευμένο προσωπικό.

Εξάλλου, ο Accountable Manager της P.H.I. Air Europe Ltd Mike Foley είπε ότι η συμφωνία θα ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο στην υποστήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου με την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ελικοπτέρων. 


ΠΗΓΗ: defencenet.gr