Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Αποτελεί η μεθανόλη το ναυτιλιακό καύσιμο του μέλλοντος;


Τη συμμετοχή του σε νέα μελέτη για τη χρήση της μεθανόλης ως ναυτιλιακού καυσίμου ανακοίνωσε το Methanol Institute (MI). Η εν λόγω μελέτη αποτελεί πρωτοβουλία του China Waterborne Transportation Research Institute (CWTRI) και θα εξετάσει τις τεχνικές και λειτουργικές απαιτήσεις της μεθανόλης, προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στα εναλλακτικά καύσιμα του ναυτιλιακού κλάδου.

Η μελέτη χαίρει της υποστήριξης της Methanex, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και διανομής μεθανόλης παγκοσμίως, καθώς..

FT: Απειλή για τις Εταιρείες Πετρελαίου η Κρίση του Κορωνοϊού (Video)









Σε ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο, η ενεργειακή ανταποκρίτρια των Financial Times,  Anjli Raval, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στην κρίση του κορωνοϊού και περιγράφει πώς θα πρέπει να προσαρμοστούν για να επιβιώσουν σε ένα πιο ασταθές μέλλον:

Επένδυση "LNG-to-Power" ισχύος 300MW εξετάζει η Καταριανή PowerGlobe στο Βόλο - Στόχος η ευρωπαϊκή αγορά LNG


Το σχέδιο ανάπτυξης μιας πλωτής εγκατάστασης LNG για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (FSRP) στο λιμάνι Βόλο εξετάζει η καταριανή PowerGlobe, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Tradewindsnews.com. Το συνολικό κόστος της επένδυσης εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως το σχέδιο αφορά στην εγκατάσταση μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης/αεριοποίησης και..

Carlyle και Cairn Energy διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία της Shell στην Αίγυπτο


Η Carlyle και μια κοινοπραξία υπό την Cairn Energy συγκαταλέγονται στους πλειοδότες για τα χερσαία περιουσιακά στοιχεία της Royal Dutch Shell σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αίγυπτο.

Οι προσφορές για τα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται τώρα να είναι χαμηλότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις του 1 δις. δολαρίων, λόγω των ασθενέστερων προοπτικών για τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.

Η Shell ξεκίνησε μια διαδικασία στα τέλη Νοεμβρίου για να πουλήσει τα χερσαία περιουσιακά στοιχεία της στη Δυτική Έρημο καθώς επικεντρώνεται..

κ.Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, ενταύθα: το όνειρό σας -και ενός αιώνα των Γερμανών- για Υδρογόνο μόλις σκάλωσε!


Ένα όνειρο των Γερμανών στον περασμένο αιώνα ήταν η αξιοποίηση του ανέμου για ηλεκτροπαραγωγή. Η επαναφορά του στο τέλος του 20ού αιώνα έφερε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανική βιομηχανία, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα της εγγενούς αναξιοπιστίας του ανέμου. Κι όμως, οι Γερμανοί διαχρονικά έχουν μελετήσει τα Ομηρικά Έπη, θα 'πρεπε κάτι να 'χουν διδαχθεί απ' το λόγο για τον οποίο ο Αγαμέμνονας αναγκάστηκε ν' αποδεχθεί τη θυσία της Ιφιγένειας.

Αφού λοιπόν η αιολική ηλεκτροπαραγωγή είναι εντελώς τυχαία κι αναξιόπιστη, πρέπει να βρεθεί τρόπος μετασχηματισμού σε σταθερή κι αναξιόπιστη. Μόνο που ο τρόπος αυτός πρέπει να είναι φθηνός, διαφορετικά η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας πάει περίπατο. Πολλές ιδέες εμφανίστηκαν, καθώς πρόβλημα..