Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Νορβηγία: Το μεγαλύτερο σκάφος του κόσμου για τη συλλογή πλαστικών από τον ωκεανό

Από το naftemporiki.gr
Ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πετρελαίου Χιέλ Ίνγκε Ρέκε, ο οποίος ξεκίνησε ως ψαράς, είναι επικεφαλής μίας ιδιωτικής προσπάθειας για τον καθαρισμό του ωκεανού, που θα επιστρατεύσει ένα κολοσσιαίο σκάφος για ναυτική έρευνα και περισυλλογή πλαστικών σκουπιδιών. 

Το σκάφος θα μπορεί να απορροφά περίπου πέντε τόνους πλαστικού κάθε ημέρα και στη συνέχεια να το λιώνει.

Ο Ρέκε, ο οποίος έχει περιουσία περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός ερευνητικού σκάφους 180 μέτρων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από επιστήμονες για τη μελέτη θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η υπεραλίευση, η πλαστική ρύπανση και η εξόρυξη.

Το σκάφος θα διαθέτει..

Αυστραλία: Αποκάλυψη για διαρροή 3.000 γαλλονιών ακατέργαστου αργού πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Ασφάλειας Πετρελαίου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Αυστραλίας (NOPSEMA), δεν ανέφερε σοβαρή δίμηνη διαρροή αγωγού πετρελαίου, ανακοινώνοντάς την με καθυστέρηση, στην ετήσια έκθεσή της.

Αυτό αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, το οποίο σημειώνει ότι η NOPSEMA, είναι κυβερνητική υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης της βιομηχανίας καθώς και με την ακεραιότητα, την υγεία και την ασφάλεια και την περιβαλλοντική διαχείριση της πετροχημικής βιομηχανίας της Αυστραλίας.

Μετά από μια επιθεώρηση ρουτίνας ..

Επιταχύνονται οι διεργασίες για τις έρευνες υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο ελλαδικό χώρο

Από το worldenergynews.gr
Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των συμβάσεων για την έναρξη των εργασιών σε τρεις περιοχές, αλλά και την εκ νέου σεισμική διερεύνηση των θαλάσσιων περιοχών στο κεντρικό Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων των ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, και όχι αναγκαστικά μόνο στα θαλάσσια οικόπεδα που περιλαμβάνονταν στο γύρο παραχωρήσεων του 2014.

Επόμενο βήμα η ..

Το στρες στη δουλειά μπορεί να μας κάνει καρδιακούς

Από το naftemporiki.gr
Μελέτη από Βρετανούς επιστήμονες έδειξε ότι το εργασιακό στρες ευθύνεται για την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 10.300 υπαλλήλους στο Λονδίνο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 14 χρόνια.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τους παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου και ανέλυσαν..

Δήλωση υπέρ της γαλλικής Total από τον πρωθυπουργό της Σενεγάλης για τις εξορύξεις πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η σύμβαση μεταξύ της κυβέρνησης της Σενεγάλης και του γαλλικού πετρελαϊκού γίγαντα Total για τη διερεύνηση του πετρελαίου στη χώρα είναι "διαφανής και νόμιμη", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μοχάμεντ Ντιόν.

Το σχόλιο του υπουργού ήρθε μετά από διπλωματική διαφωνία μεταξύ της Total και της African Petroleum, οι οποίες ισχυρίζονται από την πλευρά τους η καθέ μία, πως έχουν το δικαίωμα για εξορύξεις πετρελαίου στη Σενεγάλη.

"Η σύμβαση με την TOTAL ήταν σύμβαση δανείου που..

Η ελπίδα για το αύριο της χώρας είναι εδώ και είναι έτοιμη

Από το liberal.gr
Η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή τα εξοντωτικά μέτρα για το μέλλον των πολιτών, αλλά, το πρόβλημα των πολιτών δεν είναι τόσο τα μέτρα που ψήφισε χτες και αυτή η κυβέρνηση. Είναι ότι δε βλέπει πώς θα σωθεί απ' αυτή την εξόντωση. Επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πια πέραση στο λαό. Απαξιώθηκαν με την πολιτική που άσκησαν όταν κυβέρνησαν. Κι όμως. Υπάρχει εδώ έξω ένας λαός που περιμένει διψασμένος για το καινούργιο. Αυτός ο λαός είναι το μέλλον.

Από το 2008 έχουν «χαθεί» περίπου 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι! Στις εκλογές του 2004 ψήφισαν περίπου 7,5 εκατομμύρια πολίτες και στις εκλογές του 2015 περίπου 5,5 εκατομμύρια. Λείπουν τόσες ψήφοι όσες περίπου πήρε το πρώτο κόμμα που κυβερνά!

Κι αυτό σημαίνει ότι ..