Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

κ.Σταθάκη, βάλτε κι άλλα αιολικά! Αλλά το μόνο που θα σαρώσει ο άνεμος θα είναι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας!


Από το greeklignite.blogspot.com
Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος η ΒΡ δημοσίευσε στα μέσα Ιουνίου την ετήσια Statistical Review of World Energy, που αισίως έφθασε στην 67η έκδοση. Για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται στον πλανήτη, να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε κατάλληλα για τα δικά μας συμφέροντα, η πιο πάνω διαφάνεια τα λέει όλα: η ζώνη Ασίας - Ειρηνικού, (με κίτρινο χρώμα), παράγει και καταναλώνει το 2017 και γενικά τον 21ο αιώνα περισσότερο κάρβουνο από όλο..

Καναδάς - Αργεντινή: Αξιολογούν τις επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων

Από το naftemporiki.gr
Ο Καναδάς και η Αργεντινή ανακοίνωσαν ότι θα ανταλλάξουν αξιολογήσεις για τις κρατικές επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων της κάθε χώρας.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση, οι δύο χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη μείωση των επιδοτήσεων αυτών.

«Η σταδιακή κατάργηση των αναποτελεσματικών επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων αποτελεί σημαντικό βήμα..

Ψήφισμα ΠΟΕ ενάντια στην εκποίηση των εταιρειών ενέργειας της Ελλάδας

Από το energypress.gr
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και τα Σωματεία μέλη της, υιοθετούν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΠΟΙΗΣΗ των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Ο κύκλος ντροπής και ξεπουλήματος που άνοιξε με την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια και που μέχρι αυτή τη στιγμή χάρισε ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Επειδή προσπαθούμε η υπευθυνότητα να είναι κάτι το οποίο μας χαρακτηρίζει και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δημιουργήσουμε εσφαλμένες εντυπώσεις οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής :

Η «Καλυψώ» αυξάνει τις προσδοκίες για «Δελφίνο»

Από το worldenergynews.gr
Η ανακάλυψη του κοιτάσματος «Καλυψώ» στο τεμάχιο «6» από τις ΕΝΙ - TOTAL ενισχύει τις προσδοκίες για τις επικείμενες γεωτρήσεις στο «10» των ExxonMobbil - Qatar Petroleum. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», η κατάληξη σε οριστικά επιστημονικά συμπεράσματα σε σχέση με τη διαμόρφωση του κοιτάσματος «Καλυψώ» και ιδιαίτερα την επέκταση του κοιτάσματος..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η απογοήτευση, η πίκρα και ο θυμός ακόμα και όταν δικαιολογούνται είναι κακοί σύμβουλοι, γιατί οδηγούν σε παρερμηνείες με ισοπεδωτική κριτική, ευνοώντας την απαξίωση του συνδικαλισμού. Τον τελευταίο καιρό δυστυχώς βρίσκεται και πάλι σε έξαρση ο ιός της ιστορικής παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης και της βολικής μερικής αμνησίας. Βλέπετε αρκεί ο κατέχων την υποκριτική, σε ένα κλίμα όπου επικρατεί η δημαγωγία και η αδυναμία σκέψης, να υποδείξει κάποιον ως ''ένοχο'' και αβίαστα οι μη κατέχοντες και ανυποψίαστοι να πιστέψουν σε αυτό.

Είμαστε αναγκασμένοι..

Η Shell πωλεί περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου 1,3 δισ. δολ. σε Νορβηγία και Μαλαισία

Από το worldenergynews.gr
Την πώληση περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία και τη Μαλαισία για πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell την Τετάρτη 20/6/2018 προσεγγίζοντας το στόχο των 30 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει στην ΟΚΕΑ, μια  νορβηγική εταιρεία παραγωγής υποστηριζόμενη ..