Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

O CEO της Shell στηρίζει την απαγόρευση των ντίζελ οχημάτων στη Βρετανία, από το 2040


Από το worldenergynews.gr 
Υπέρ της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου για απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2040, τάσσεται ο διευθύνων σύμβουλος ενός εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών στον κόσμο.
Μιλώντας από το Παρίσι, στο πλαίσιο του 26ου World Gas Conference, ο Ben Van Beurden, επικεφαλής της Royal Dutch Shell χαιρέτισε το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης.
 Όπως ανέφερε, μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες-οι,

H κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη το σχέδιό της για το ξεπούληµα του Εθνικού πλούτου της
χώρας. ∆εν την πτοούν ούτε εσωτερικοί τριγµοί, ούτε εξωτερικοί παράγοντες, ούτε Εθνικά θέµατα.
Τα κοράκια της δήθεν αριστερής Κυβέρνησης έκαναν την δουλική επιλογή τους για το ξεπούληµα
των ΕΛΠΕ και υλοποιούν..

Απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση, συνεχίζει µέσω του ΤΑΙΠΕ∆, την προσπάθεια εκποίησης της εθνικής ενεργειακής βάσης υπονοµεύοντας την ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας.
Με πρόσχηµα τις δήθεν µνηµονιακές δεσµεύσεις εξακολουθούν να προωθούν το έγκληµα πώλησης του ποσοστού 35% του ∆ηµοσίου που κατέχει στα ΕΛΠΕ, σε ξένα συµφέροντα (κάποια εκ των οποίων, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, ελέγχονται..

Ούτε μία εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών δεν μείωσε το περιθώριο κέρδους της, λένε οι βενζινοπώλες της Θεσσαλονίκης

Από το energypress.gr 
Σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στον Βουλευτή της Ν.Δ κύριο Καράογλου σε ότι αφορά την διακύμανση των τιμών και τους ελέγχους στη διακίνηση των καυσίμων η ΕΝ.ΒΕ.Θ επισημαίνει τα εξής:

Επιπλέον Δυο Εκατομμύρια Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Χρειάζεται η ΕΕ ως το 2025

Από το energia.gr
Τουλάχιστον επιπλέον δύο εκατομμύρια σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων χρειάζεται να προστεθούν -ως το 2025- στα υπάρχοντα σήμερα 100.000 σημεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ΕΕ, εκτιμά η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφερόμενη στο θέμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ και την ανάπτυξή τους τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ότι..

Απαντήσεις ΥΠΕΝ σε Αρβανιτίδη για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη συμφωνία με Shell

Από το energypress.gr
Ερώτηση στη βουλή υπέβαλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Αρβανιτίης, ζητώντας να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, την τιμή εξαγοράς του ποσοστού της Shell στην ΕΠΑ Αττικής και τις αμοιβές των συμβούλων.

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Αρβανιτίδη, το ΥΠΕΝ τονίζει ότι “στην περίπτωση της ∆ΕΠΑ, πρωταρχικό µας µέληµα ήταν και παραµένει η εξασφάλιση ισχυρού δηµόσιου ελέγχου στον τόσο καίριο τοµέα των ενεργειακών υποδοµών & δικτύων, όπως ακριβώς κάναµε στον Α∆ΜΗΕ”.

Παράλληλα, το ΥΠΕΝ σημειώνει..

Συμμαχία Κίνας και Ινδίας για να δημιουργήσουν καρτέλ πετρελαίου απέναντι στον ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Όταν είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας φήμες ότι η Κίνα και η Ινδία προχωρούν στη δημιουργία ενός είδους καρτέλ για το πετρέλαιο, ο ΟΠΕΚ ήταν πολύ απασχολημένος με τα δικά του προβλήματα και με την προετοιμασία της συνόδου του που έγινε στις 22 Ιουνίου 2018.

Τώρα, όμως, ίσως είναι καιρός να αρχίσει να ανησυχεί.

«Η έκρηξη στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μας δίνει ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια εβδομάδα καλούμαστε να ξεκινήσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις, (όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου, μία 48ωρη στις 12 και 13 Ιουλίου και μια 24ωρη στις 14 Ιουλίου) για την αποτροπή του τελικού ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ.

Θα περίμενε κανείς από την επόμενη μέρα να βγει οργανωμένα το Προεδρείο του Σωματείου και να οργανώσει περιοδείες και ενημερώσεις..

Δελτίο Τύπου του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής και του αρμόδιου Τομεάρχη Γιώργου Αρβανιτίδη

Επιστροφή στην κανονικότητα και άλλα παραμύθια:
Η περίπτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το γιορταστικό πνεύμα του Ζαππείου μεταφέρθηκε και στον χώρο της ενέργειας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έγιναν με επιτυχία οι διαγωνισμοί για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Τι χαρακτηρίζει όμως ως επιτυχία;

Το γεγονός ότι ..

Ζητούνται κατεπειγόντως χώρες-αποικίες, για ν' απορροφήσουν αζήτητα αιολικά της μητρόπολης.


Από το greeklignite.blogspot.com
Ήταν το 2011 όταν οι Κινέζοι είχαν πια καθαρά επικρατήσει στη διεθνή αγορά φωτοβολταϊκών και τα αντίστοιχα Γερμανικά εργοστάσια ένιωθαν ήδη ασφυξία. Το φαραωνικό Σχέδιο Desertec, εγκατάστασης χιλιάδων Φ/Β στη Σαχάρα και μεταφοράς του ρεύματος στην Ευρώπη, είχε ήδη εγκαταλειφθεί. Μόλις τα Γερμανικά εργοστάσια άρχισαν να κλείνουν το ένα πίσω απ' τ' άλλο ή να μεταφέρουν την παραγωγή στην Άπω Ανατολή, προκειμένου να επιβιώσουν, βρέθηκε μια "μαγική" λύση : το Σχέδιο Ήλιος!

Το Νοέμβριο 2011 Υπουργός ΠΕΚΑ είχε γίνει..