Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στο μάτι της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι e-δημοπρασίες αερίου της ΔΕΠΑ


Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνουν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ, προκειμένου να εξετασθεί κατά πόσο πράγματι έχουν συμβάλλει στο άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς ή όχι.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι όπως κατά καιρούς έχει γράψει το «Energypress», οι e-δημοπρασίες φυσικού αερίου κατέληξαν να απευθύνονται μόνο σε επιλέγοντες βιομηχανικούς καταναλωτές, όταν οι περισσότεροι βιομηχανικοί πελάτες, λόγω των χαμηλών ποσοτήτων που καταναλώνουν, είναι συνδεδεμένοι και υποχρεωτικά δεσμευμένοι με τα δίκτυα που διαχειρίζονται οι τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).
Οι ΕΠΑ από την πλευρά τους δεν συμμετέχουν στις δημοπρασίες, πολύ απλά γιατί δεν έχουν κίνητρο να το κάνουν (σσ: δεν θα άλλαζε κάτι στο περιθώριο κέρδους τους, ενώ δεσμεύονται και οι ίδιες με συμβάσεις «take or pay» με τη ΔΕΠΑ).
Ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου έχουν εκφράσει και οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές, μέσω της ΕΒΙΚΕΝ, κυρίως διότι η ρήτρα «take or pay» στις συμβάσεις που έχουν με τη ΔΕΠΑ αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή τους στις δημοπρασίες. Το πρόβλημα είναι ότι οι ποσότητες που θα αγοράσουν από την δημοπρασία, δεν συμψηφίζονται με τις συμβατικές.
Το αρχικό σχέδιο
Συμπερασματικά, το μέτρο φαίνεται ότι δεν απέφερε μέχρι σήμερα τα αναμενόμενα. Θυμίζουμε ότι ο θεσμός των e-δημοπρασιών εκ μέρους της ΔΕΠΑ εφαρμόστηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας της τελευταίας για το άνοιγμα της αγοράς, με το σκεπτικό να μειωθεί το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, προκειμένου μέσω αυτού οι καταναλωτές φυσικού αερίου να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποσότητες με χαμηλότερη τιμή. Επίσης, ο αρχικός σκοπός που ήταν να παρουσιαστούν νέοι προμηθευτές προκειμένου να ανοίξει η αγορά δεν επιτεύχθηκε.
Τώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει τι δεν λειτούργησε σωστά στο μέτρο, προκειμένου αυτό να αναθεωρηθεί.
Όπως λένε κύκλοι της βιομηχανίας, αν εξαιρέσει κάποιος τους περίπου 20 επιλέγοντες πελάτες, οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παραμένουν εγκλωβισμένες στο ακριβό φυσικό αέριο.
Κατά τους εκπροσώπους της βιομηχανίας η λύση είναι μόνο μία, η διεξαγωγή ετησίων δημοπρασιών. Με τον τρόπο αυτό οι βιομηχανίες θα μπορούν να προγραμματίζουν εκ των προτέρων τις ανάγκες τους, πριν δηλαδή δηλώσουν στη ΔΕΠΑ τις ποσότητες που χρειάζονται, ώστε να αποφευχθεί η ρήτρα «take or pay».
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει από τη ΔΕΠΑ τέσσερις e-δημοπρασίες. Η τελευταία διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο με τη συμμετοχή συνολικά 16 βιομηχανιών (Χαλκόρ, Σιδενόρ, Σοβέλ, Χαλυβουργική, κ.ά).
Τότε είχαν πουληθεί 633.000 MWh δηλαδή περίπου 55 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου, που αναλογεί σε ποσοστό πάνω από το 50% της δημοπρατούμενης ποσότητας. Η τιμή είχε κυμανθεί στα επίπεδα των 57 ευρώ ανά MWh.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο χειμώνας ερχεται, το πετρέλαιο θέρμανσης πετάει...


Ο χειμώνας έρχεται, η οικονομική ανέχεια των πολιτών μεγαλώνει και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης πετάνε στα ουράνια για άλλη μία φορά. Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζοντας την αποτυχημένη περσινή πολιτική του, δημοσίευσε στο ΦΕΚ 2439, την απόφαση για τον "Καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων, των δικαιούχων προς επιστροφή προσώπων, των ποσοτήτων για τις οποίες υπολογίζεται η επιστροφή, της διαδικασίας επιστροφής του Ε.Φ.Κ., και του τρόπου ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων..." .


ΦΕΚ 2439 - ΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΗΣ.

 ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Διαψεύδει Eurostat τις ελπίδες για την ανεργία Στο 27,9% έφτασε στην Ελλάδα τον Ιούνιο (video)

Στο 27,9% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς τα 1,4 εκατ. άτομα, αυξηθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, από 27,6% που ήταν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε., ενώ ακολουθεί η Ισπανία (26,2%).

Όπως προκύπτει από τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Eurostat, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Αύγουστο στο 12,0% του ενεργού πληθυσμού και στο σύνολο της Ε.Ε. στο 10,9%, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με την Ιούλιο.



Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, στις γυναίκες 31,9% και στους νέους κάτω των 25 ετών 61,5%. Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν 11,9%, στις γυναίκες 12,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 23,7%.

Στις γυναίκες και τους νέους η Ελλάδα εμφανίζει την ψηλότερη ανεργία στην Ε.Ε..

Τον Αύγουστο η ΕΕ είχε 26,595 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 19,178 εκατ. αφορούσαν την Ευρωζώνη. Σε ένα έτος η ανεργία αυξήθηκε κατά 895.000 άτομα στην Ευρωζώνη.

Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,3% σε 16,9%) και η Ελλάδα (από 24,6% σε 27,9%).

Τον Αύγουστο ο αριθμός των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών έφτασε στο σύνολο της ΕΕ τα 5,499 εκατ. άτομα, εκ των οποίων 3,457 εκατ. αφορούσαν τις χώρες της Ευρωζώνης. Μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυτής της κατηγορίας αυξήθηκαν κατά 52.000 στην Ευρωζώνη. Τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους κατέγραψαν η Ελλάδα (61,5%) και η Ισπανία (56,0%) και τα χαμηλότερα η Γερμανία (7,7%) και η Αυστρία (8,6%).
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ. Α. ΚΑΙ ΟΙ ΑΛ..ΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !


Για τα κακοποιά στοιχεία του ναζιστικού μορφώματος, που κλήθηκαν, μετά την κρίση, από τα «αφεντικά» τους, ν΄ αναλάβουν, εκτός από τη δουλειά των «μπράβων» και πολιτική δράση, δεν έχω να πω πολλά. Αναμενόμενο το αντίτιμο. Όπως θάλεγε κι ο φίλος μου ο αναρχοκομμούνας, «το σύστημα δεν τους άντεξε, επειδή κάποια στιγμή, θεωρήθηκε, πως θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, παρά καλό !». 

Όλα κι όλα : οι καθεαυτού «συστηματικοί» πολιτικοί, πέρασαν ένα δύσκολο τρίχρονο, με φτυσίματα και προπηλακισμούς, τώρα όμως συνέρχονται και μπορούν να επιτελέσουν, καλύτερα και αποτελεσματικότερα, το έργο τους, δηλαδή, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών τους. 
Οι «μπράβοι» που κλήθηκαν να κάνουν τον πολιτικό, θα ξαναγυρίσουν στην κύρια απασχόλησή τους, ενώ μερικοί απ΄ αυτούς, ίσως, κάτσουν και για λίγο στη ψειρού, για …φροντιστήριο ! 

Αυτά., όμως, είναι τα εμφανή και τα απασχολούντα, κατ΄ αποκλειστικότητα τα ΜΜΕ των αφεντικών. Τα άλλα, που επιχειρείται να κρυφτούν πίσω τους, ούτε αναφέρονται, ούτε καταγγέλλονται, ούτε αναμεταδίδονται. 

Οι πολύωρες παρουσιάσεις του Μιχαλολιάκου και των Κασιδιάρηδων, είναι μια καλή διαδικασία – πρόφαση, για να κουκουλωθεί η σκληρή και ταυτόχρονα αισχρή παραβίαση της πολυδιαφημιζόμενης «κόκκινης γραμμής» του Βενιζέλου και του Σαμαρά, περί μη λήψης άλλων μέτρων λιτότητας, περί μη άλλης μείωσης των μισθών και των συντάξεων και περί μη αύξησης, παραπέρα, της φορολογίας των νοικοκυριών.


Όποιος διαβάσει το νέο Νόμο για τη φορολόγηση των ακινήτων, θα αντιληφθεί πολλά και θα φρίξει. Όπως έγραψε ένας σχολιογράφος σε ενημερωτικό site, κάτω από το άρθρο που παρουσίαζε το νομοσχέδιο, «σατανικότερο μυαλό απ΄ αυτό που συνέλαβε την ιδέα αυτής της φορολογίας, δε θα γεννήσει η φύση…» ! 

Ο χοντροβενιζέλος επειδή εφηύρε το χαράτσι, έμεινε στην ιστορία, ως ο «διαρρήκτης» της ακίνητης περιουσίας. Τώρα, μπροστά στη νέα φορολόγηση το χαράτσι μοιάζει «κλοπή» και ο νέος φόρος επί οικιών, οικοπέδων, χωραφιών, αγροτεμαχίων, ακόμα και των ακάλυπτων χώρων των σπιτιών μας, έχει τα χαρακτηριστικά της «ληστείας» ! 

Οι αναλυτές βρίσκουν το τελικό σχέδιο που κατατέθηκε, πιο σκληρό και πιο φορομπηχτικό από το αρχικό, που είχε κυκλοφορήσει και το οποίο ο Βενιζέλαρος και το ΠΑΣΟΚ του, είχαν διακηρύξει πως ανέλαβαν να το μετριάσουν. Να, το αποτέλεσμα, έγινε σκληρότερο ! 

Η κατάθεση του παραπάνω Νόμου παραβιάζει βάναυσα και ασύστολα τις διακηρύξεις των κυβερνητικών, για «όχι άλλα μέτρα», όπως , επίσης παραβιάζει και τους αφορισμούς των βουλευτών, για «μη ψήφιση άλλων περιοριστικών μέτρων». 

Οι Σαμαροβενιζέλοι έγραψαν στα τέτοια τους τις υποσχέσεις τους και φέρνουν το σφαγιαστικό Νόμο, για ψήφιση. Οι βουλευτές τι θα κάνουν ; Θα τιμήσουν, επιτέλους, το λόγο και τις δεσμεύσεις τους ή θα βαδίσουν και πάλι, την «πεπατημένη της κότας», κρυπτόμενοι πίσω από τη φιέστα της δίωξης των ναζιστών ?...
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Μνημόνιο Memorandum
ΗΠΑ: 800.000 ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε προσωρινή διαθεσιμότητα

Μνημόνιο εξέδωσε και το Γραφείο Προυπολογισμού του Λευκού Οίκου

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

 Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έπαυσε επίσημα κάθε δραστηριότητα καθώς η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τον προυπολογισμό. Περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι από το σύνολο των 2.000.000 θεωρήθηκαν ως μη « απαραίτητοι » και τέθηκαν σε προσωρινή παύση! Aποφασίσθηκε ότι για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν μια ελάχιστη μηνιαία αποζημίωση. Ωστόσο, η Νew York Times επικαλείται πηγές του Πενταγώνου που δήλωσαν ότι ακόμα και οι πολιτικοί υπάλληλοι της Εθνικής Άμυνας δε θα πληρώνονται για όσο διάστημα διαρκέσει η διαθεσιμότητα.

Στη Γερουσία την πλειοψηφία έχουν οι δημοκράτες και στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη συμφωνία για τον προυπολογισμό του κράτους λόγω ασυμφωνίας για το πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης. Έτσι, ο Λευκός Οικος υποχρεώθηκε να διατάξει την αναστολή των εργασιών κάποιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, τοπική ώρα Ουάσινγκτον.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΠΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΠΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣΗ Διευθύντρια του Γραφείου Προυπολογισμού του Λευκού Οίκου, κα  Sylvia M. Burwell δήλωσε ότι ‘ δυστυχώς δεν διαφαίνεται ότι ο Πρόεδρος θα υπογράψει κάποια απόφαση προυπολογισμού την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 και επομένως οι υπηρεσίες πρέπει να διακόψουν κάθε δραστηριότητα ‘. Επί προεδρίας Bill Clinton το χειμώνα του 1995-1996 η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών είχε διαρκέσει 22 ημέρες. Σε αυτήν την 19η παύση εργασιών στην Ιστορία των ΗΠΑ, το κράτος οφείλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Για παράδειγμα, σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά μουσεία, εθνικά πάρκα και άλλες συναφείς υπηρεσίες κρινόμενες ως ‘μη σημαντικές’. Ακόμα και το περίφημο Άγαλμα της Ελευθερίας θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες. Αντίθετα οι τομείς του στρατού που συμεριλαμβάνουν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό είναι οι μόνες που θα συνεχίσουν κανονικά το έργο τους. Ο πρόεδρος Ομπάμα σε τηλεοπτικό μύνημά του δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στον αμερικανικό στρατό : « Εσείς και οι οικογένειές σας δεν αξίζετε αυτήν τη δυσλειτουργία του Κονκγρέσσου » ενώ καθυσύχασε τους αμερικανούς πολίτες ότι ‘οι στρατιωτικοί θα πληρωθούν, τα κοινωνικά επιδόματα θα δοθούν και το ταχυδρομείο θα το παραλάβετε’. Ωστόσο, οι κοινωνικές υπηρεσίες θα υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και δε θα επεξεργάζονται κανένα νέο φάκελο ή αίτημα.

Όλες οι ομοσποδιακές δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, οι λιγότερες μειώσεις προσωπικού παρατηρούνται στους τομείς Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

H New York Times σε άρθρο της ‘Ποιός θα πάει και ποιός δεν θα πάει για δουλειά σήμερα’ παραθέτει πίνακα με τους τομείς υπηρεσιών οι οποίες είτε θα είναι κλειστές είτε θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Πριν τα  μεσάνυχτα το Γραφείο Διοίκησης και Προυπολογισμού του Λευκού Οίκου εξέδωσε Μνημόνιο ( Memorandum) προς τους διοικητές όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.  
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Απώλειες στο μήνα, αλλά κέρδη στο τρίμηνο για το αργό


Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν τριών μηνών υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα, διατήρησε ωστόσο το επίπεδο των 103 δολαρίων το βαρέλι, καθώς οι traders παραμένουν σε "αναμμένα κάρβουνα" για ένα πιθανό κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ.

Η τιμή του πετρελαίου, παραδόσεως Νοεμβρίου, υποχώρησε κατά 54 σεντς ή 0,5% στα 102,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιουλίου. Στο χαμηλό ημέρας άγγιξε τα 101 δολάρια.

Από τις αρχές του μήνα, το πιο ενεργό συμβόλαιο εμφανίζει απώλειες 4,9%, ενώ αντίθετα κέρδισε 6% από τις αρχές του τριμήνου.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Έλληνας: Ίσως να Σημειωθεί Καθυστέρηση Ενός Χρόνου Αν Χρειαστεί Δεύτερη Γεώτρηση


Για ενδεχόμενη καθυστέρηση ενός χρόνου σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι ο ίδιος θα αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των δύο εταιρειών. Αν επιβεβαιωθούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή τα αποθέματα του κοιτάσματος Αφροδίτη ανέρχονται κάτω από 5 τρις κυβικά πόδια, δεν σημαίνει ότι ανατρέπονται οι σχεδιασμοί για δημιουργία του τερματικού, είπε ο κ. Έλληνας, προσθέτοντας ότι το τερματικό δεν θα το φτιάξουμε μόνο για το κοίτασμα Αφροδίτη.
Ωστόσο αυτό θα σημαίνει μια καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του τερματικού, εξήγησε, εκτός και αν το Ισραήλ τελικά αποφασίσει να διοχετεύσει το δικό του φυσικό αέριο μέσω της Κύπρου. 

ΠΗΓΗ:energia.gr

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προσφέρουν πετρέλαιο θέρμανσης σε ανέργους


Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεχίζει να δίνει έμφαση στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για 6η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα χορήγησης «δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης» σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες προσφέρει σε 360 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 500 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είναι μόνιμοι κάτοικοι:
Για το Θριάσιο, των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Ν. Περάμου και Μεγάρων,
Για τη Δυτ. Θεσσαλονίκη, των περιοχών Δέλτα (Διαβατά, Καλοχώρι, Μαγνησία) και Κορδελιού-Ευόσμου.

Για την επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Σε περίπτωση που σε μια οικογένεια υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνεργοι, ένας εξ’ αυτών μπορεί να υποβάλλει αίτηση.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά, αλλιώς δε θα λαμβάνεται υπόψη:
- Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας οικονομικού έτους 2013.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
- Βεβαίωση από αρμόδια Δημοτική Αρχή ότι ο συμμετέχων είναι μόνιμος κάτοικος των παραπάνω περιοχών.

Πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής περιοχής Θριασίου.

Πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής περιοχής Θεσσαλονίκης.

Τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν από επιτροπή στελεχών της εταιρείας.
 ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  
ΠΗΓΗ:helpe.gr