Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Και όμως, η απολιγνιτοποίηση δεν θα είναι το χειρότερο για τις λιγνιτικές περιοχές. Τα χειρότερα έρχονται!


Από το greeklignite.blogspot.com
Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Μητσοτάκης εξήγγειλε ξαφνικά "απολιγνιτοποίηση" και πολύ σύντομα αποδείχθηκε πως το έκανε χωρίς να έχει τον παραμικρό σχεδιασμό για το μέλλον των λιγνιτικών περιοχών. Το καλοκαίρι του 2020 ελπίζει πως ΘΑ έχει σχέδιο, το οποίο ΘΑ υποβάλει στην Κομισιόν, η οποία ΘΑ πρέπει να το εγκρίνει. Και φυσικά τέτοια σχέδια χρειάζονται πολλά χρόνια, δεκαετίες, για ν' αποδώσουν καρπούς, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που τους απασχολεί.

Το πολιτικό σύστημα που μας χρεοκόπησε δείχνει..

Ριάντ: Εντολή στην Aramco για Αύξηση της Παραγωγής Πετρελαίου στα 13 εκατ. Βαρέλια Ημερησίως

Από το energia.gr
Ο πετρελαϊκός πόλεμος ανάμεσα στο Ριάντ και τη Μόσχα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, η Saudi Aramco ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε οδηγία από το υπουργείο Ενέργειας του βασιλείου να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα στα 13 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από 12 εκατ. βαρέλια, είδηση που φρέναρε την άνοδο των τιμών του αργού.

Αν και δεν διευκρίνιστηκε..

ΕΔΕΥ: Μηχανισμοί και προκλήσεις για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Το γεωγραφικό, οικονομικό και νομικό πλαίσιο του κλάδου έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων παρουσιάζονται στη συλλογική έκδοση της ΕΔΕΥ με τίτλο «Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα: Ο ρόλος της ΕΔΕΥ» που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο καιρό ενώ είναι και διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η έκδοση αποτελεί το απόσταγμα ..

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΕ-ΔΑ

Από το ekeda.gr
Σας γνωρίζουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΚΕ-ΔΑ), το οποίο προήλθε  από τις  αρχαιρεσίες της 5ης   Μαρτίου 2020, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 11/3/20 και έχει ως εξής:

Ζημιές κι ευκαιρίες για τα ελληνικά διυλιστήρια από τον κορωνοϊό και το κραχ των διεθνών αγορών – Πέφτει και η κατανάλωση καυσίμων

Από το energypress.gr
Σε γερή δοκιμασία μπαίνει η εγχώρια αγορά των πετρελαιοειδών εξαιτίας του εμπορικού πολέμου Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας και της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με στελέχη των ελληνικών διυλιστηρίων το κραχ των διεθνών αγορών την περασμένη Δευτέρα με την βουτιά κατά 30% του πετρελαίου Μπρεντ προκάλεσε αναμφίβολα μεγάλη ζημιά στα αποθέματα πετρελαιοειδών..