Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκλειστικό: 120-119-118-... πράγματα που δεν ξέρουμε για την κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Με δελτίο τύπου στις 1/9 η ΔΕΗ ενημέρωσε για την ολοκλήρωση και κατάθεση του πορίσματος της δικής της επιτροπής. Φαίνεται πως, όσο κι αν κάποιοι βιάζονται να τοποθετηθούν χωρίς να έχουν στοιχεία και να εκτεθούν, υπάρχουν περίπου 120 πράγματα που δεν ξέρουμε για το πόρισμα και την κατολίσθηση κι αφού το δελτίο τύπου ήταν το 1ο πράγμα που μάθαμε, έμειναν άλλα 119. Απ' το ίδιο δελτίο τύπου μάθαμε τότε πως "Το πόρισμα, από 108 σελίδες, ήδη μελετάται από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ". Τρεις εβδομάδες μετά δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν πως το πόρισμα έχει εμφανιστεί στις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, συνεπώς αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως η μελέτη γίνεται από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Αθήνα και οι υπηρεσίες στην Πτολεμαΐδα μάλλον θεωρούνται αναρμόδιες. 

Αυτό το αθηνοκεντρικό κράτος δεν αντέχεται με τίποτα, η εμμονή πως "τα πάντα όλα" πρέπει να γίνονται στην Αθήνα και πουθενά αλλού σκοτώνει τη χώρα. Ίσως κάποιοι θεωρούν πως..

Αλλαγή φάσης Νότιας Κρήτης

Από το lygeros.org
Σιγά σιγά βλέπουμε ότι οι προοπτικές της Νότιας Κρήτης αλλάζουν και ότι η παρουσία της ελληνικής ΑΟΖ είναι εποικοδομητική χάρη στη δημιουργία της θαλάσσιας περιοχής Νότια Κρήτης. 

Το γεγονός ότι η κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια έχει ενεργοποιήσει ένα ολόκληρο πλαίσιο δυναμικής είναι πλέον αδιαμφισβήτητο. 

Στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι ..

Πετρέλαιο .... «στα χειρότερά του»

Από το insider.gr
Των Dr. Μάριου Πατσουλέ, MSc Ελπίδας Γαδ

Όλοι μας γνωρίζουμε το πετρέλαιο περισσότερο από τις θαλάσσιες κηλίδες και τη ρύπανση -ή ακόμη καλύτερα «μόλυνση»- που δημιουργεί, παρά σαν το «αγαθό» που κινεί όλο το κόσμο.

Είναι αλήθεια ότι η εξάρτησή μας από αυτό βρίσκεται -και θα βρίσκεται- σε πολύ μεγάλο βαθμό, για πολλές δεκαετίες ακόμα, παρά το ότι αποτελεί το κύριο αίτιο των πολέμων, των μεγάλων παγκόσμιων οικονομικών «παιγνιδιών», του αμύθητου πλούτου που δημιουργεί για τις παραγωγούς εταιρείες, τους όλων των ειδών ...