Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Εξάρτηση του Κατάρ από το LNG - Στους 77,8 εκατομμύρια τόνους το 2019 οι εξαγωγές

Από το worldenergynews.gr
Το Κατάρ συνεχίζει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για την κατάταξή του στην οικονομία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο με περίπου 77,8 εκατομμύρια τόνους το 2019.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφόρησης Ενέργειας (EIA), η κρατική Qatar Petroleum διατηρεί τον έλεγχο τομέων πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης..

Πάνω από τα 20 δολ. σκαρφαλώνει το αργό

Από το capital.gr
Σε ανοδικό έδαφος πέρασαν οι τιμές του πετρελαίου, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 20 δολ. το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας παροχής δεδομένων Genscape ότι τα αποθέματα αργού στο βασικό σημείο αποθήκευσης στις ΗΠΑ, στο Κάσινγκ της Οκλαχόμα (σημείο παράδοσης των συμβολαίου του αμερικανικού WTI) αυξήθηκαν κατά μόλις 1,8 εκατ. βαρέλια.

Εάν τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαιώσουν..

ΣΒΠΕ: Δεν καταργούνται όλα τα πλαστικά μιας χρήσης το 2021

Από το naftemporiki.gr
Για αφορισμούς και απλουστεύσεις με επικίνδυνες παρενέργειες στην οικονομία σε μια δύσκολη φάση κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) που τονίζει σε ανακοίνωση του ότι δεν καταργούνται όλα τα πλαστικά μιας χρήσης το 2021.

Αναφερόμενος σε λανθασμένα μηνύματα που διατυπώνονται από «επίσημα χείλη», ο ΣΒΠΕ σημειώνει ότι οι άκαιρες δημόσιες δηλώσεις / δεσμεύσεις από την  πολιτική ηγεσία για κατάργηση όλων των πλαστικών μιας χρήσης το 2021, και οι ατεκμηρίωτες ειλημμένες όπως φαίνεται αποφάσεις στο πλαίσιο της ‘περιβαλλοντικής’ πολιτικής της κυβέρνησης, πέρα..

Καταψηφίζουμε το Ν/σ του ΥΠΕΝ γιατί δεν προωθεί την Ενεργειακή Δημοκρατία, απαξιώνει την αποκέντρωση και την διαβούλευση και θέτει σε διακινδύνευση τον φυσικό πλούτο

Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το Περιβαλλοντικό και Ενεργειακό Πολυνομοσχέδιο τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης τονίζοντας τις 3 βασικές ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής στο Νομοσχέδιο.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν ψηφίζει το παρόν Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ, που επικαλείται προσχηματικά την προστασία του περιβάλλοντος και την «πράσινη» ανάπτυξη γιατί :

Πάγωμα της εξορυκτικής δραστηριότητας φυσικού αερίου λόγω Covid-19

Από το naftikachronika.gr
Η εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroNeft ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Ρωσία, όμως ανέστειλε το πρόγραμμά της εκεί λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η εισηγμένη εταιρεία επικεντρώνεται στην περιοχή Tomsk Oblast της Ρωσίας, όπου κατέχει και διαχειρίζεται το 50% των αδειών για τα οικόπεδα 61 και 67.

Η PetroNeft μελετά..

30.000 φωνές ενάντια στο νομοσχέδιο των εξορύξεων

Από το greenpeace.org
Οι Γενικοί Διευθυντές του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη, επιστολή[1] με το αίτημα 30.000 πολιτών[2] για απόσυρση των προκλητικών διατάξεων του νομοσχεδίου που αφορούν στις εξορύξεις πετρελαίου και αερίου στη χώρα μας. Η επιστολή παραδόθηκε στη Βουλή ανήμερα της συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας” και ενόψει της ψήφισής του, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου.

Μέσα σε μόλις..

«Παγώνουν» για έναν χρόνο και οι γεωτρήσεις ΕΝΙ-TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το worldenergynews.gr
Tην πρακτική της ExxonMobil, αναφορικά με τις προγραμματισμένες εργασίες εντός της ΑΟΖ, ακολούθησε και επίσημα η κοινοπραξία Ιταλών και Γάλλων, ENI και TOTAL.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου», οι εταιρείες απέστειλαν σχετική επιστολή, την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας πως οι προγραμματισμένες για το 2020 γεωτρήσεις, σε τεμάχια της ΑΟΖ, αναβάλλονται για το 2021 λόγω των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Στην επιστολή αναφέρεται..

Αλλάζει η τάση σε bull market για το πετρέλαιο - Κρίσιμη η ωρίμανση των νέων επενδύσεων

Από το worldenergynews.gr
Η αγορά πετρελαίου αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση από τον κορωνοιό και ο OPEC+ έχει αποδειχθεί ανίσχυρος για να σταματήσει τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με το oilprice. Καθώς οι παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν ανακοινώσει σημαντικές περικοπές και μέτρα λιτότητας, υπάρχουν ορισμένοι επενδυτές που ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία κινείται..

ΥΠΕΝ: Δεν έχει διαρθρωτικό χαρακτήρα η πώληση των ΕΛΠΕ, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε – Στο γ΄ τρίμηνο το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Από το energypress.gr
«Προωθούμε αποφασιστικά τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις που αποτελούν τα δυο τρίτα του συνολικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Έχουμε τον προγραμματισμό μας, αλλά δεν θα αγνοήσουμε, φυσικά, τη μεγάλη μεταβλητότητα της αγοράς εξαιτίας του κορωνοϊού». Αυτό αναφέρει στη συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δίνοντας παραπάνω στοιχεία για τα επιμέρους  projects

Σοκ στον Πρίνο! Στα 9 δολάρια/βαρέλι, 60% κάτω του κόστους, πουλήθηκε το τελευταίο φορτίο πετρελαίου στην BP

Από το worldenergynews.gr
Σε αδιέξοδο βρίσκεται η εξορυκτική και παραγωγική δραστηριότητα του μοναδικού κοιτάσματος παραγωγής πετρελαίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Νέα Εγνατία Καβάλας. Η δραματική πτώση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και οι δυσοίωνες προβλέψεις που μιλούν για χαμηλές πτήσεις τουλάχιστον και για το 2020 προβληματίζουν την Energean Oil & Gas αναφορικά με το μέλλον του Πρίνου

Η χαμηλότερη τιμή στην ιστορία του Πρίνου

Πρόκειται, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πέρασαν πέντε χρόνια από την αποφράδα µέρα της 8ης Μάη του 2015. Ηµέρα που αποτελεί για τους συναδέλφους στα ΕΛΠΕ Ηµέρα Μνήµης, Περισυλλογής και Τιµής για τους αδικοχαµένους συναδέλφους µας.

Πέντε χρόνια µετά, τιµούµε τους αδικοχαµένους συναδέλφους µας, στεκόµαστε µε σεβασµό στα πρόσωπα των οικείων τους, αλλά και στέλνουµε ένα ξεκάθαρο µήνυµα προς όλες τις κατευθύνσεις: