Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Πετρέλαιο: Επόμενη κίνηση στα $50 ή στα $100 το βαρέλι;




Η οικονομική επιβράδυνση που προκαλείται από τη σύσφιξη των τραπεζικών αποθεμάτων και από το υψηλό κόστος θέρμανσης για αυτό τον χειμώνα θα συμπιέσουν το πετρέλαιο στα 50 δολάρια το βαρέλι. Αλλά όχι για πολύ.

Με την τιμή του αργού να κυμαίνεται σήμερα στα..

Τα διυλιστήρια του Τέξας θα μπορούσαν να χρειαστούν δύο εβδομάδες για να αποκαταστήσουν πλήρως τις λειτουργίες μετά την καταιγίδα




 Τα περισσότερα διυλιστήρια στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την επανεκκίνηση των εργασιών που διακόπηκαν από τη μαζική χειμερινή καταιγίδα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αλλά η πλήρης επιστροφή στην κανονική παραγωγή καυσίμων κινητήρων θα μπορούσε να..

TotalEnergies: Eπανεκκινεί το διυλιστήριο του Πορτ Άρθουρ του Τέξας

 



Η TotalEnergies συνέχισε την επανεκκίνηση του διυλιστηρίου των 238.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) στο Πορτ Άρθουρ του Τέξας την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters.

Το μοναδικό διυλιστήριο της εταιρείας στις ΗΠΑ έκλεισε το..

Η Shale Giant Pioneer εξηγεί γιατί οι αμερικανικές γεωτρήσεις σχιστολιθικού δεν επιθυμούν να κάνουν περισσότερες γεωτρήσεις.

 


Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο κορυφαίος σύμβουλος ενέργειας του Λευκού Οίκου Amos Hochstein χαρακτήρισε «αντιαμερικανούς» τους γεωτρύπανους σχιστόλιθου για την άρνησή τους να ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις των κυβερνήσεων για το σκοπό αυτό. Τώρα, ο κλάδος αντεπιτίθεται. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, ένα από τα..