Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Πιθανή εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ λόγω τιμήματος και όρων από τους 2 υποψήφιους

Από το worldenergynews.gr
Πιθανή είναι η εμπλοκή στη διαδικασία ιδιωιτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές τόσο στο τίμημα όσο και στους όρους που θέτουν οι υποψήφιοι. 
1) Ως προς το τίμημα..

Δεν πιστεύετε Νορβηγία και φοβάστε Νιγηρία; Ιδού το Ισραήλ!!!

Από το capital.gr
Ένα από τα επιχειρήματα όσων αντιδρούν στις έρευνες υδρογονανθράκων είναι ότι η χώρα μας δεν θα γίνει Νορβηγία, αλλά θα κινδυνεύσει να γίνει Νιγηρία, εφόσον ανακαλυφθούν κοιτάσματα και αρχίσει η εκμετάλλευσή τους! 

Τους διαφεύγει άραγε ότι είμαστε χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολύ αυστηρή νομοθεσία που οφείλουν να εφαρμόζουν -και εφαρμόζουν - όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο; Ότι σαράντα χρόνια τώρα στον Πρίνο δεν έχει..

Γ. Σταθάκης: Ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για τους υδρογονάνθρακες της ΝΑ Μεσογείου

Από το worldenergynews.gr
Μεγάλο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για τους υδρογονάνθρακες της ΝΑ Μεσογείου, διαπίστωσε ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης κατά το πρόσφατο συνέδριο στο Τέξας.
Όπως δήλωσε ο υπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο σημερινό (19/3) πρώτο συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την ενέργεια, σταδιακά διαμορφώνεται το περιβάλλον ώστε η περιοχή να γίνει βασικός πόλος παραγωγής που θα καλύψει..

Προς νέα ολιγοήμερη παράταση οι δεσμευτικές για ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Προς μια ακόμη ολιγοήμερη αναβολή βαίνει η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ενημέρωση που είχε γίνει προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές έκανε λόγο για κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών..

Στις 8 Απριλίου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Από το worldenergynews.gr
Στις 8 Απριλίου αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50% συν μία μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορία., σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δειυθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Δ. Τζώρτζης στο περιθώριο του συνεδρείου της Ναυτεμπορικής.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο..

ΑΜΟΙΒΗ ΑΡΓΙΑΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Από το gsee.gr 
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου.
Η εορτή της 25ης Μαρτίου, η οποία φέτος (2019) συμπίπτει με ημέρα Δευτέρα, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.
Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται..

4 ΛΕΠΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

Από το gsee.gr
Σε απάντηση της σημερινής συνέντευξης τύπου των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ που τους παραχωρήσαμε (έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τη Δημοκρατία), στην οποία επιχείρησαν να αυτοπαρουσιαστούν λίγο πολύ ως «οσιομάρτυρες» της εργατικής τάξης που… καταδιώκονται από μια συνδικαλιστική «μαφία» (εδώ γελάνε… σε λίγο και η προσφυγή στην ποινική δικαιοσύνη), τους αφιερώνουμε ..

ΕΛ.ΠΕ.: Πάνε για Απρίλιο οι δεσμευτικές προσφορές

Από το euro2day.gr
Σε νέα μετάθεση του χρόνου υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων, φαίνεται ότι οδηγείται το ΤΑΙΠΕΔ.

Αν και ο προγραμματισμός έδειχνε το τέλος του Μαρτίου με πιθανή ημερομηνία την 29η, νεότερες πληροφορίες θέλουν η σχετική διαδικασία να οδηγείται στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Πηγές αποδίδουν τη νέα καθυστέρηση..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΠΕ


Από το pseep.gr     
         Η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης «αριστεράς» και ο Πρωθυπουργός της, που τις εποχές των… µεγάλων λόγων και των επαναλαµβανόµενων υποσχέσεων, αποκαλούσαν εθνική προδοσία την υποθήκευση και ρευστοποίηση του εθνικού πλούτου επέλεξαν µε τις µνηµονιακές τους υποσχέσεις - δεσµεύσεις να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ το πιο σηµαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού, τα ΕΛΠΕ.
Σε µια περίοδο αστάθειας στα Βαλκάνια που..

ΑΦΙΣΑ ΠΣΕΕΠ


Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ΔΣ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τη ∆ευτέρα 18/03/19 πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ το τακτικό ∆Σ στο οποίο τα θέµατα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ιδιωτικοποίηση: µε διαφαινόµενες ηµεροµηνίες το τέλος του µήνα ή τις αρχές Απρίλη για την κατάθεση των δεσµευτικών προσφορών..

Καρκινοβατεί ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τους υδρογονάνθρακες – Νέα παράταση αποφάσισε το ΥΠΕΝ

Από το energypress.gr
Από παράταση σε παράταση πάει η  προετοιμασία των προτάσεων αναθεώρησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γ. Σταθάκης έδωσε εκ νέου παράταση στην Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου να του υποβάλει τα πορίσματά της.

Μετά και την νέα..

ΕΛ.ΠΕ: Κι άλλη παράταση στο σήριαλ της αποκρατικοποίησης – Το πρώτο δεκαήμερο Απρίλιου οι δεσμευτικές προσφορές – Στο ΥΠΕΝ τα κείμενα SPA και SHA

Από το energypress.gr
Ούτε στις 29 Μαρτίου θα μπορέσει το ΤΑΙΠΕΔ να δεχτεί τις δεσμευτικές προσφορές των δύο κοινοπρακτικών σχημάτων που διεκδικούν το 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΤΑΙΠΕΔ, υπουργείο Ενέργειας και υποψήφιους επενδυτές για τα κείμενα των συμβάσεων αγοραπωλησίας (SPA) και συμφωνίας μετόχων (SHA) βρίσκονται στο τελευταίο και κρίσιμο στάδιο, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν..

ΔΕΣΦΑ: Προς μονιμοποίηση το 70% των συμβασιούχων του – Προϋπόθεση η αποσαφήνιση του ρυθμιστικού πλαισίου

Από το worldenergynews.gr
Ικανοποίηση φαίνεται να επικρατεί στο ΥΠΕΝ αναφορικά με τις προθέσεις της νέας διοίκησης του ΔΕΣΦΑ στο θέμα των εργαζομένων που απασχολούνται στον Διαχειριστή με συμβάσεις σε τρίτες εταιρείες. 

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μονιμοποίηση για το 70% των συμβασιούχων..